Setari Cookie-uri

7 obiceiuri ale femeilor puternice

Care este secretul succesului?

Universul conspira pentru atingerea potentialului maxim al femeilor si ridicarea lor pe tronul pe care il merita. Exista mai multe retele ale succesului si femeile care vor sa devina puternice se pot orienta dupa setul nostru de obiceiuri sanatoase daca vor sa atinga cele mai inalte culmi.

femeie puternica Foto: izf, Shutterstock

1. Isi construiesc o retea de cunostinte

Pentru femeile puternice, eventual o tanara profesionista aflata la inceputul carierei, activitatea de networking ar trebui sa fie o prioritate, dar poate fi greoi de facut. Cele care vor sa se autodepaseasca nu sunt nici exagerat de indrazneate, dar nici timide cand vine vorba despre promovarea propriei imagini si a propriului talent. Asadar se „vind” cu entuziasm si dedicare, dar fara disperare. Inteleg de asemenea ca este necesar sa respecte oamenii din jur si timpul acestora cat exploateaza beneficii reciproce si nu construiesc un drum cu sens unic.

Citește și:

2. Nu se tem sa experimenteze si sa-si asume riscuri

Se trezesc de dimineata, fara a amana alarma si incearca orice, pentru ca fiecare experienta le asigura un pas inainte catre succes. In plus, isi dau seama ca pentru o femeie care munceste, are un sot acasa si copii de crescut fiecare minut conteaza. Isi sporesc astfel veniturile cu investitiile pe care le fac sau multiplele job-uri pe care le au, scapand de frica ca daca vor fi concediate vor pierde tot ce au. Iar pentru asta se gandesc mereu ce au de facut in continuare si se ajuta de calendare digitale, reminders si agende in care noteaza clar fiecare intalnire din program.

3. Inteleg faptul ca in vremurile in care traim e-mail-ul este cel mai important mijloc de comunicare

Realizeaza ca este foarte greu sa isi coordoneze timpul cu cineva si ca este mult mai usor ca pentru un anumit gen de discutie este mai usor de folosit e-mail-ul, mai usor chiar decat a sta interminabil de mult la telefon. Femeile puternice sunt atente cand scriu un mail si verifica de mai multe ori acuratetea informatiilor si chiar punctuatia sau ortografia, fiindca pe baza a ceea ce scriu si cum scriu isi va forma interlocutorul o parere. Nu folosesc niciodata emoticon-uri si glume cand transmit ceva unor parteneri de afaceri, deoarece in astfel de texte nu isi au locul. Sigur, uneori mai fac cate o cura de detoxifiere de la tehnologie, dar macar la sfarsitul zilei isi verifica e-mail-ul, pentru a nu rata nici o informatie importanta si eventual termina proiectele cu data limita de predare.

Citește și:

4. Sunt leaderi eficienti

Nu isi dau aere si au spirit de echipa. Daca nu au mai lucrat niciodata in echipa nu incearca sa iasa in evidenta si asculta ideile tuturor pana cand se pun la punct cu procedura de lucru. Niciodata nu se iau la intrecere cu membrii echipei, sunt cat se poate de naturale si invata dinainte tot ce se poate despre job in sine, ceea ce presupune fiecare etapa si cand anume este cel mai bine de executat ceva, asta deoarece puse in postura de sef se pot apara de vorbe urate si invidii doar aratand cunostintele pe care le au. Spre acest scop pornesc cu dreptul in fiecare dimineata, cand se bucura de orice reusita, oricat de mica ar fi ea, pentru ca acestea le ridica moralul si le dau putere pentru intreaga zi alaturi de persoane care mai de care mai stiutoare.

Vizionare placuta


Kudika
6 Iunie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.