Setari Cookie-uri

5 factori care te ajuta sa atragi energiile pozitive in casa ta

Iata factorii din casa ta de care trebuie sa tii cont daca vrei sa atragi energii pozitive si buna dispozitie.

energii pozitive

Felul in care este decorata casa noastra ne influenteaza viata din foarte multe puncte de vedere. Cel mai mult timp din viata noastra este petrecut in casa, asa incat decorul ei isi pune amprenta negresit asupra starii noastre de spirit, asupra productivitatii si creativitatii noastre, dupa cum observa si jurnalista Emily Anthens intr-un articol publicat pe portalul scientificamerican.com.

Iata cinci factori din casa ta de care trebuie sa tii cont daca vrei sa atragi energii pozitive si buna dispozitie:

1. Spatiul utililizat eficient

Filozofia Feng-Shui, dupa care chinezii se ghideaza de cateva mii de ani, ne spune ca ordinea si utilizarea inteligenta a spatiului duc la o mai buna circulatie a chi-ului. Dezordinea si lucrurile amplasate haotic in casa, fara sa aiba un loc al lor pot sa deranjeze din punct de vedere vizual si, in acelasi timp, blocheaza circulatia energiei. Cand vine vorba despre amenajarea inteligenta a spatiului, primul lucru de care trebuie sa tinem cont este mobila. Ea da tonul decorului si tot ea faciliteaza ordinea prin numeroasele spatii de depozitare.

Problemele apar atunci cand obiectele de mobilier nu sunt croite exact dupa spatiul pe care il avem, sau dupa nevoile noastre. Apar spatii goale inestetice, multe dintre lucruri nu incap si raman la vedere, lasand in urma lor un aspect dezordonat. Este de preferat, asadar, sa optezi pentru o astfel de mobila la comanda. In afara de avantajele evidente ale comandarii mobilierului – potrivirea perfecta cu locul de care dispunem, utilizarea completa a spatiului si plierea pe nevoile noastre – marele atu al acestui atelier este timpul de executie, de doar cateva ore pentru orice corpuri de mobilier.

Citește și:

energii in locuinta

2. Lumina, sursa cea mai importanta de energie

Lumina reprezinta in sine energia. Ea trebuie sa ajunga in fiecare coltisor al casei de-a lungul unei zile, asa ca in afara de ferestrele mari, care permit razelor de soare sa ajunga in casa, trebuie sa luam in considerare si aranjarea inteligenta a corpurilor de iluminat.

In locul clasicei lustre din mijlocul tavanului, este de preferat sa amplasam surse de lumina – veioze, lampadare, spoturi – in mai multe colturi ale camerei, asa incat lumina sa ajunga peste tot in casa.

3. Calitatea aerului

Chiar daca nu il vedem, el este mai important decat credem, atat pentru starea noastra de spirit, cat si pentru sanatate. Totodata, calitatea aerului este importanta si pentru un somn odihnitor.

Aerisirea camerelor de doua ori pe zi – dimineata si seara – este foarte importanta pentru a pastra un ambient sanatos. Indiferent de temperatura de afara, fereastra trebuie sa stea deschisa cel putin 20 de minute pe zi pentru a permite aerului curat sa intre in toate incaperile casei. Vara, cand multi dintre noi pornim aparatele de aer conditionat, asigura-te ca filtrele sale sunt curatate si igienizate.

Citește și:

calitatea aerului in casa

4. Cromatica

Culorile pe care le utilizam in locuinta noastra sunt mai importante decat am crede si nu ar trebui alese doar dupa gusturile noastre, ci si dupa simbolistica lor.

Culoarea rosie, utilizata de multi dintre noi pentru dormitoare, este o culoare care da energie camerei si nu este recomandata pentru aceasta camera. In schimb, pentru dormitor, specialistii ar folosi culoarea albastru pastel, deoarece este linistitoare. Pentru baie si bucatarie galbenul este culoarea pe care ar alege-o majoritatea designerilor, iar pentru living rosul este cel mai potrivit, scriu specialistii de la freshome.com.

5. Imbinarea celor 5 elemente Feng-Shui

Potrivit portalului feng-shui-and-beyond.com echilibrul nostru mental este influentat de echilibrarea in locuinta noastra a celor cinci elemente Feng-Shui. Este vorba despre apa, pamant, lemn, metal si foc. Aceste elemente nu trebuie introduse literalmente in locuinta ta, te poti folosi de simbolurile lor.

Elementul apa poate fi inlocuit de culoarea albastra sau neagra, obiecte ondulate (care aduc aminte de valurile marii) sau tablouri cu imagini acvatice. Orice obiect de culoare rosie sau portocalie reprezinta elementul foc, dar si obiectele triunghiulare sau in forma de piramida, precum si matasea. Pamantul poate fi inclus in decorul casei prin obiecte de culoare maronie, de forma patrata sau cubica sau prin alte elemente precum pietrele, lucruri din ceramica, lut sau tablouri cu munti. Lucrurile de culoare verde si tablouri cu peisaje – paduri, flori, dealuri – simbolizeaza elementul lemn, iar metalul poate fi reprezentat in decorul casei prin elemente de culoarea argintie si aurie, obiecte rotunde, din aur, argint, bronz, alama, cupru, fier forjat.

Citește și:

energiile pozitive in locuinta

Stiai despre acesti factori? Vei tine cont de ei de acum inainte?


Sursa foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
8 Iunie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.