Setari Cookie-uri

7 filme care merita vazute in aceasta vara

Filmele care merita vazute ascund intotdeauna un intreg univers ce asteapta sa fie descoperit pe masura ce personajele prind viata.

Un film bun care reuseste sa te smulga din cotidian si sa te duca intr-o lume unde totul este posibil, poate fi modul perfect in care sa iti petreci timpul liber cand vrei sa scapi de caldura de afara. Insa alegerea filmului nu este intotdeauna un lucru simplu de facut.

Filmele care chiar merita vazute sunt incarcate de acele povesti ce starnesc un conflict interior: suntem provocati sa ne schimbam complet modul in care percepem realitatea. Brusc, iesim din zona noastra de confort si ne luptam cu idei si sentimente noi; decizia de a ni le insusi in final ne apartine.

Filme noi care merita vazute

The BFG

Povestea uriasului prietenos si a micutei orfane, Sophie, ne arata ca dincolo de temerile care ne framanta si ne ingradesc astfel incat visurile noastre se pierd pe masura ce trec anii, putem regasi cu speranta si inocenta unui copil puterea si curajul de a infrunta necunoscutul. Doar astfel putem simti bucuria vietii. Steven Spielberg, Walt Disney si Roald Dahl au adus impreuna pe ecrane aventura celor doua suflete singuratice pe care le uneste o prietenie ce infloreste repede in inimile lor si ne emotioneaza prin intensitatea cu care raspandeste raze de iubire acolo unde a incoltit in trecut suferinta.

Citește și:

Me Before You

Dragostea care se infiripa intre Will si Lou nu pare a fi una obisnuita dar in acelasi timp ea prinde culoare tocmai datorita acelor principii misterioase si universale care stau la baza oricarei povesti de iubire. Filmul ne reaminteste ca iubirea schimba totul, intotdeauna, fie ca este vorba de slabiciunile noastre, de modul in care percepem viata, dar in special cand vine vorba despre impactul pe care il avem asupra existentei celorlalti. Me Before You este unul dintre acele filme care te trezesc la realitate; la sfarsit ajungi sa te intrebi daca faci tot posibilul pentru a trai cu adevarat sau daca doar te lasi purtat de timpul care trece fara a avea un scop in viata. Ai doar o viata si datoria ta este sa o traiesti din plin, cu bune si cu rele.

Filme vechi bune de (re)vazut

50 First Dates

Departe de a fi o simpla comedie romantica numai buna pentru vacanta, filmul ne aminteste ca fiecare zi din viata noastra poate fi deosebita alaturi de persoana iubita daca ne dam silinta cu adevarat sa ne transformam existenta in ceva cu totul frumos. Depinde de noi sa scapam de monotonie si nu de evenimentele asupra carora nu detinem controlul. Pentru Henry monotonia nu este o problema din momentul in care o intalneste pe Lucy; el alege sa o cucereasca de fiecare data cand aceasta uita ca s-au cunoscut. Orice poveste de dragoste este unica, modul in care luptam pentru a o proteja de monotonie capata diferite forme insa ceea ce ramane valabil pentru fiecare cuplu este faptul ca evadarea din rutina poate fi o provocare care ne intareste si mai mult relatia.

Citește și:

Becoming Jane

Iubirea dintre Jane Austen si Tom Lefroy este mai presus de regulile impuse de societate, de lupta dintre clasele sociale pentru bani, iar in cele din urma aceasta ii elibereaza de sentimentul de mandrie si de ideile preconcepute. Becoming Jane scoate in evidenta faptul ca poate uneori ne grabim sa-i judecam pe ceilalti din cauza unui orgoliu prea mare care ne poate orbi astfel incat sa nu vedem esenta atunci cand percepem realitatea. Dragostea adevarata este insa cea care ne spulbera prejudecatile.

Seven Pounds

Poate fi dorinta de a te pedepsi pe tine insuti pentru ceea ce ai facut in trecut atat de mare incat sa duca in final la ceva bun? Dar sacrificiul pentru o cauza mareata te poate absolvi de vina pentru ca in cele din urma sa gasesti pacea interioara pe care o cauti de mult timp? Acestea sunt doar cateva dintre intrebarile care ne framanta atunci cand filmul ne dezvaluie misterul povestii lui Ben. De ce este de fapt unul dintre filmele care merita vazute? Poate ca raspunsul difera pentru fiecare persoana in parte; fiecare se raporteaza la mesajul fimului intr-un mod diferit.

Citește și:

The Painted Veil

The Painted Veil este un film adaptat dupa romanul lui Somerset Maugham in care puterea transformarii interioare este alimentata atat de experientele dure cat si de o iubire mai putin evidenta. Kitty il dispretuieste pe sotul sau Walter in momentul in care acesta o duce in China intr-un sat unde urma sa se ocupe de cazurile de holera in calitate de medic. Calatoria lor este modul in care Walter se razbuna pe ea dupa ce afla ca sotia sa are un amant. Viata dura cu care intra in contact amandoi ii schimba pe parcurs intr-o asemenea masura incat impreuna gasesc calea spre iertare si afectiune.

Inception

Filmul este precum un puzzle care te duce cu gandul la faptul ca realitatea poate fi de fapt un vis, o iluzie implementata de altcineva. Cu alte cuvinte destinul nostru nu este controlat de noi ci de o forta exterioara iar lumea perceputa de noi este de fapt o constructie de idei si emotii care ne apartin mai mult sau mai putin. Inception este mai mult decat un film despre misiuni aproape imposibile, controlori de vise si dislocari spatial-temporale. Este un film despre labirintul subconstientului care nu stii niciodata unde te poate purta si ce realitati poate structura.

Citește și:

foto prima pagina: Premiumvectors, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
27 Iunie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.