Setari Cookie-uri

5 obiceiuri care te vor face sa te simti din nou ca o adolescenta

Micile bucurii si gesturi cotidiene sunt cele care ne condimenteaza viata si ne confera o stare de bine

adolescenta

Micile bucurii si gesturi cotidiene sunt cele care ne condimenteaza viata si ne confera o stare de bine, iar uneori avem nevoie sa ne reamintim de zilele din adolescenta, cand nu cunoasteam sensul cuvantului “griji”. De altfel, un studiu publicat pe blogul Universitatii Harvard arata ca persoanele care se simt mai tinere, nu sunt doar mai fericite, ci au si o stare de sanate mai buna.

Nu trebuie sa faci eforturi ca sa-ti aduci aminte de zilele relaxate din adolescenta, doar cateva obiceiuri marunte te vor face sa te simti mai tanara. Iata cateva modalitati prin care vei redescoperi adolescenta din tine.

1. Scrie cu stiloul la birou

Un amanunt atat de mic poate face o mare diferenta in starea ta de spirit. Iti amintesti cand iti luai notite la scoala cu stiloul? Poti retrai aceste momente daca inlocuiesti tastatul la laptop sau pe tableta cu scrisul cu ajutorul stiloului. Este reconfortant sa simti din nou penita pe foaie si sa scrii in agenda ce mai ai de facut cu ajutorul unui instrument atat de personal.

Nu trebuie sa te gandesti la stilourile acelea vechi, terne, pe care le umpleai cu cerneala din calimara si care iti patau caietele cand erai la scoala. Am gasit pe acest site mai multe modele moderne, in culori vii si jucause, care vor face din scris o adevarata placere, care te va duce instantaneu inapoi in anii de liceu. In plus, vei deveni mai creativa atunci cand vei nota in agenda cu un stilou.

Citește și:

adolescenta

2. Raspunde flirturilor nevinovate

In adolescenta, ori de cate ori iti zambea un coleg de liceu in pauze, erai plina de buna dispozite, insa odata ce anii au trecut, nu mai pui pret pe astfel de gesturi. Nu-i asa ca de multe ori nici nu observi cand te priveste un barbat pe strada sau cand iti ofera locul de parcare la care el a ajuns primul?

Nu este nimic gresit in a raspunde cu un zambet acestor gesturi, ba chiar te va face sa te simti admirata si frumoasa. Zambeste, fii amabila si primeste complimente cu gratie, cu siguranta le meriti din plin si ar fi pacat sa nu te bucuri de ele.

3. Rezerva-ti din cand in cand o zi doar pentru tine

Cariera, treburile casnice, timpul petrecut in compania iubitului si cel pe care il dedici prietenilor te acapareaza adesea in totalitate. Simti ca esti mereu ocupata si nici nu mai tii minte cand ai stat o zi intreaga in compania ta, citind o revista, ascultand muzica si privind la seriale romantice?

O analiza a relevat faptul ca femeile au in prezent cel mai scazut nivel de fericire inregistrat in ultimii 40 de ani, iar printre motivele acestui fenomen se numara si timpul limitat de care dispun. Rezerva-ti, asadar, o zi pe care sa o petreci doar tu cu tine, in care sa nu te uiti la ceas, in care sa nu te preocupe nimeni altcineva, ca atunci cand aveai 18 ani si tot timpul din lume de partea ta.

Citește și:

adolescenta

4. Plimba-te cu rolele sau cu bicicleta

Plimbarile cu rolele in parc sau cu bicicleta au fost inlocuite de multe femei cu mersul la sala de fitness. Miscarea are beneficii pentru sanatate indiferent in ce forma o practici, dupa cum o arata numeroase studii medicale, insa parca bucuria este mai mare atunci cand te plimbi cu rolele pe aleile din parc la finalul unei zile stresante la birou.

Ce poate fi mai placut decat sa te bucuri de o ora de plimbare in aer liber la „bordul” bicicletei sau pe role, timp in care reflectezi la ce s-a mai intamplat peste zi si iti pui ordine in ganduri?

5. Mergi la un concert o data pe luna

Cu siguranta iti amintesti cum in adolescenta ascultai muzica ore intregi si visai cu ochii deschisi la artisti din lumea muzicii pop. De ce nu te-ai bucura de clipe frumoase si de distractie la maximum la un concert?

Nu trebuie neaparat sa asculti un artist international celebru pentru a te bucura de muzica si pentru a dansa in nestire.

Mergi macar o data pe luna la un concert, care sa-ti reaminteasca ce placere absoluta exista in a asculta muzica live si a simti atmosfera electrizanta de la un astfel de spectacol.

Citește și:

concert

Este foarte important sa ne oferim singure momente inedite, mai ales atunci cand grijile se aduna si simtim ca stresul ne acapareaza zilele si ne distruge buna dispozitie. Prin aceste cinci obiceiuri foarte usor de pus in aplicare iti vei da seama ca viata este despre micile bucurii si ca ele iti vor conferi o stare excelenta.

Pe care dintre ele ai de gand sa il pui primul in aplicare?

Sursa foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
28 Iunie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.