Setari Cookie-uri

Haideti pe Transfagarasan! Aveti ce vedea!

Aflata intr-o regiune istorica a Romaniei, portiunea pe care o parcurge Transfagarasanul, DN7C, intre Curtea de Arges - Barajul Vidraru - Valea cu Pesti si Piscul Negru, din judetul Arges si care este deschisa tot timpul anului, pana la kilometrul 104, este perfecta pentru drumetii pe trasee montane spectaculoase, vizite in sate cu traditie, plimbari cu vaporasul pe lacul Vidraru sau excursii de o zi.

Advertorial

Pe cea mai mare parte din Transfagarasan se circula pe tot parcursul anului, iar acum, in plina vara, nu mai exista nici o restrictie de circulatie. Soseaua este complet deschisa, asa ca, daca aveti cateva zile libere si vreti sa scapati de aglomeratie, porniti spre Curtea de Arges. Zona este plina de manastiri de legenda, de muzee, biserici, peisaje de vis, zone destinate drumetiilor si de oameni primitori. ”Chiar daca statul mentine inchisa, timp de opt luni pe an, portiunea de doar 27 de kilometri cuprinsa intre Piscul Negru, din judetul Arges si Balea Cascada, din Sibiu, turistii se pot bucura de frumusetea Transfagarasanului, in orice sezon. Anul acesta soseaua a fost deschisa complet cu doua saptamani inainte de termen”, a declarat Dumitru Grecu, proprietarul pensiunii Casa Domneasca si Hotelului Valea cu Pesti, initiatorul unei petitii care militeaza pentru deschiderea permanent a drumului catalogat drept cel mai frumos din lume.

Iata cateva din locurile de care va puteti bucura in frumoasa zona argeseana :

Cetatea Poenari

Dupa ce vizitati Curtea de Arges, porniti spre Cetatea lui Vlad Tepes , cum este numita fortareata la Poenari. Veti uita imediat de cele 1.480 de trepte care urca pe coama muntelui, o data ajunsi la ruinele cetatii, pentru ca zona vi se va infatisa in toata splendoarea ei: orasul Curtea de Arges, Cheile Argesului, Muntii Fagaras si drumul spre Barajul Vidraru. In plus, veti putea vedea cum aratau tepele in care ajungeau cei care incalcau legea pe vremea lui Vlad Tepes, domnitorul in jurul caruia s-a tesut mitul Dracula.

Valea lui Stan

Ceva mai sus, pe drumul dintre Curtea de Arges si Valea cu Pesti, pentru pasionatii de trasee montane si esti echipat corespunzator, exista o zona extrem de spectaculoasa: Valea lui Stan. Inainte de a ajunge la barajul Vidraru, veti vedea panoul care anunta inceperea traseului. Pentru a-l parcurge aveti nevoie de circa 4-5 ore, asa ca e bine sa tineti cont de acest lucru inainte de a porni sa-l cuceriti. Ideal ar fi sa-l includeti intr-o excursie de o zi. Traseul e marcat din loc in loc si necesita multa atentie. Iar daca veti urca de-a lungul raului care il strabate, veti fi pe drumul cel bun. Va merita din plin efortul, mai ales ca drumul e presarat de cascade superbe, de chei si de peisaje de vis. Coborarea se face din poiana Calugarita, pe o poteca din padure, apoi pe drumul forestier care ajunge la Barajul Vidraru.


Plimbare pe Lacul Vidraru

Construit pe raul Arges, in 1965, Barajul Vidraru, primul baraj in arc construit in Romania, are o inaltime, o lungime si o latime impresionante: 166,60 m/ 305 m/ 25 m (la baza). Pe linia barajului se afla monumentul electricitatii, un Prometeu gigantic, opera sculptorului Constantin Popovici, o dovada ca apa lacului este folosita si in prezent pentru producerea de energie electrica. Pe lac circula mai multe vapoare, putand opta pentru plecari de la Vidraru sau de la Valea cu Pesti.

Cat costa cazarea

”Turistii pot beneficia in zona de preturi speciale. Spre exemplu, la Pensiunea Casa Domneasca din Curtea de Arges si la Hotelul Valea cu Pesti, ambele cotate cu 4*, pentru cinci nopti de cazare cu mic dejun si acces la piscina, sauna si jacuzzii, preturile pornesc de la 500 de lei /persoana. In cazul hotelului, turistii, indiferent daca sunt cupluri, familii cu copii sau grupuri de team building, au acces si la o sala de jocuri, cu masa de biliard, de tenis si cu pista de bowling”, explica proprietarul celor doua locatii, Dumitru Grecu.


Kudika
8 Iulie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.