Setari Cookie-uri

10 motive stiintifice uluitoare pentru a detine un caine

Exista cateva motive stiintifice pentru care fiecare persoana ar trebui sa detina un caine.

animal de companie

Ai avut o zi grea la serviciu? Nu te intelegi cu partenerul de cuplu? Simti ca depresia pune stapanire pe tine? Ia-ti un caine. Acesta te va face, cu siguranta, mai fericita si mai sanatoasa. Si nu o spunem noi, ci oamenii de stiinta, conform livescience.com.

Pe langa faptul ca un caine ne readuce zambetul pe buze, el ne face si mult mai sanatosi. Iar daca ti se pare ca un animal de companie este greu de intretinut, arunca un ochi pe acest pet shop pentru a afla ce inseamna, de fapt, preturile mici si cum poti cumpara absolut tot ce ai nevoie cu doar cateva clickuri.

Iata care sunt motivele stiintifice pentru care ar trebui sa cumperi sau sa adopti un caine:

1. Nu te imbolnavesti de inima

Asociatia Americana a Inimii a descoperit ca detinerea unui caine reduce riscul aparitiei bolilor cardiovasculare.

2. Cainii pot fi adevarati terapeuti

Terapia cu ajutorul animalelor reduce anxietatea, durerea si depresia in cazul oamenilor cu probleme de sanatate fizica si mentala. Foarte multe persoane pot beneficia de o astfel de terapie, inclusiv pacientii bolnavi de cancer, care suporta tratamente cu chimioterapie, fosti militari cu tulburare de stres post-traumatic, precum si pacientii cu probleme locomotorii. La Universitatea din Miami, SUA, studentii se bucura de o astfel de forma de terapie in sepcial in sesiune, pentru a alunga depresia si sentimentul de dor de casa.

Citește și:

3. Cainii pot depista cancerul

Cainii au un miros de 1 milion de ori mai dezvoltat decat al nostru. Ei sunt folositi pentru a mirosi bombele si drogurile, insa pot mirosi si ceea ce se intampla in corpul nostru. Spre exemplu, cainii pot fi dresati pentru face diferenta dintre mirosul respiratiei persoanelor sanatoase si a celor care sufera de cancer la san si de cancer pulmonar. Un alt studiu a aratat ca animalele pot detecta biomarkerii din urina in cazul persoanelor care sufera de cancer la prostata.

caine

4. Te ajuta sa faci miscare

Un studiu a demonstrat ca posesorii de caini sunt cu 34% mai predispusi sa faca 150 de minute de sport pe saptamana decat persoanele care nu detin un astfel de animal de companie.

5. Scad nivelul de stres

Mai multe studii au aratat ca interactiunea cu cainii scade nivelul de stres.

6. Ajuta la scaderea presiunii arteriale

Un studiu realizat de Asociatia Americana a Inimii a aratat ca persoanele care detin un caine au o presiune arteriala mai mica decat cei care nu detin un animal de companie.

Citește și:

7. Sunt cei mai buni prieteni ai omului

Un studiu a demonstrat ca cei care detin un caine au o stima de sine mai mare si fac fata cu mai multa usurinta situatiilor de respingere sociala. Un alt studiu a aratat ca adultii singuri sunt ajutati, in cea mai mare masura, de propriii lor caini pentru a face fata singuratatii.

8. Te pot ajuta sa te lasi de fumat

Intr-un studiu citat de tobaccocontrol.bmj.com, 28% dintre fumatorii care detin un caine s-au lasat de fumat dupa ce au aflat cat de nociv este fumatul pasiv pentru animalul lorde companie.

9. Scad presiunea resimtita la locul de munca

Un studiu a demonstrat ca persoanele care isi aduc cainii la locul de munca sunt mai putin stresate decat celelalte.

10. Intaresc sistemul imunitar

Detinerea unui caine tine raceala la distanta. In plus, un studiu efectuat asupra unor studenti a aratat ca cei care interactioneaza cu un caine au un sistem imunitar mai puternic decat ceilalti.

Citește și:

caine

Foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
15 Iulie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.