Setari Cookie-uri

12 lectii de dragoste invatate de la Papa Francisc

Ce poate fi mai frumos pe lume decat a iubi si a fi iubit?

Sentimentul acela ca sufletul iti este inundat de dragoste si ca fluturii iti zboara in stomac e minunat. Insa nu putem astepta sa pice din cer, pentru ca Dumnezeu ne da, dar nu ne baga si in sac. Totul tine de bunavointa noastra, de cat de dispusi suntem sa ne calcam pe orgoliu si sa aratam celor din jur ce suflet mare avem. Pentru ca altfel riscam sa ne petrecem o viata intreaga in cautarea printului pe cal alb si sa inaintam in varsta cu si mai multe pretentii si frustrari, cu sufletul plin de amaraciune.

iubire
Foto: Sergey Nivens, Shutterstock

A-ti arata dragostea, a arata ca esti uman, nu te face sa fii mai slab, nu te injoseste in vreun fel ci te poate ridica pe culmi nevisate pana la momentul respectiv. In acest sens ne arata Papa Francisc dupa ce principii ar trebui sa ne calauzim pentru a ne fi bine. Papa Francisc, pe numele lui de botez Jorge Mario Bergoglio, s-a nascut pe data de 17 decembrie 1936 la Buenos Aires, intr-o familie de emigranti italieni si este al 266-lea episcop al Romei si papa al Bisericii Catolice. A fost ales in 13 martie 2013 de catre conclavul cardinalilor, dupa ce din 1998 era arhiepiscop de Buenos Aires. Este primul papa neeuropean dupa papa Grigore al III-lea (731-741). De asemenea, este primul papa originar de pe continentul american si primul papa iezuit. El a lansat dupa sinodul apostolic din 8 aprilie 2016 o serie de invataturi menite sa aduca dragostea in inima credinciosilor. Cateva dintre acestea va sunt prezentate in continuare.

Citește și:

1. Dragostea indura totul cu o atitudine pozitiva. Iti mentine verticalitatea, tolereaza abateri mai mult sau mai putin grave si este pregatita sa infrunte totul. Dragostea adevarata este cea care nu se da batuta orice ar fi, are o doza mare de eroism, rezista oricaror barfe si rautati venite din exterior chiar si in cele mai grele momente.

2. In viata de familie trebuie sa cultivam dragostea, pentru a ne ajuta sa infruntam greutatile vietii. Dragoste cu sila nu se face si nu trebuie ne prefacem ca iubim pe cineva doar pentru a castiga ceva. Idealul ar fi sa nu lasam dragostea sa se stinga si ca aceasta sa fie dezinteresata.

3. In ciuda faptului ca putini mai cred in institutia casatoriei, dorinta de casnicie si de a forma o familie ramane vie mai ales printre tinerii visatori, care au fost crescuti in mod traditionalist si inca mai spera la gasirea fericirii alaturi de cineva bun la suflet, aidoma lor.

4. Daca ne bucuram de pe urma rezultatelor noastre si nu profitam de altii vom fi fericiti si totul va merge bine: familia va fi fericita, sanatoasa si unita.

5. Barbatul isi va lasa in urma familia si va forma una noua cu femeia pe care si-o va alege, careia i se va dedica trup si suflet.

6. Cuplul care iubeste viata este un exemplu demn de urmat. Daca aceasta dragoste se fructifica intr-un copil cu atat mai bine, va avea cine sa duca mai departe numele, traditiile si credintele drepte ale neamului omenesc. Abilitatea umana de a naste o alta viata reprezinta chiar salvarea omenirii si o cale de a intelege misterele inconjuratoare. Dragostea este esenta familiei.

7. Intai a fost barbatul, care se simtea incomplet si isi cauta alinare in animale si lumea din jur, pentru ca tacerea exprima uneori mai mult decat cuvintele. Apoi a aparut femeia, ca o oglinda a divinitatii si in completarea jumatatii sale.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
25 Iulie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.