Setari Cookie-uri

Parerea lui Radu: Am inteles ca e foarte important succesul la fete

Noi, oamenii, traim sub egida catorva apucaturi pe care le-am instalat la momentul in care am preluat sistemul de operare.

Un text de Radu Buzaianu

Nu stiu altii cum sunt, dar noi, oamenii, functionam in parametrii obisnuintelor la care ne-am condamnat cu entuziasm singuri. Suntem tot timpul in angrenajul obiceiurilor pe care ni le-am tot prilejuit. Noi, oamenii, traim sub egida catorva apucaturi pe care le-am instalat la momentul in care am preluat sistemul de operare. Suntem in cadrul lor si rar se iese din asa ceva.

Cand pornim in viata asta, pornim si cu ideea de a intelege lucruri. Si in exercitiul acesta de dumirire suntem indemnati la tot felul de experiente. Si suntem indrumati spre tot soiul de gesturi si feluri de a fi. Cand eram pusti, sub impresia ca asa e lumea si asa trebuie ea traita, am inteles ca e foarte important succesul la fete. Esti dumirit in legatura cu asta de tot ce te inconjoara. Totul are acest statut. De la felul in care te imbraci, la felul in care te porti si pana la scenele in care joci. Toate au acest final. Sa ai succes la fete. Asa e definit succesul in primii 18 ani ai unui pusti. Cine-mi explica altceva nu face parte din specie. Sigur, esti indrumat si spre cele scolare, dar si ele ca scop ultim au chestiunea asta. Fetele uneori priveau apreciativ si spre baietii destepti. Si atunci invatati.

Odata instalat acest fel al tau de a fi, atunci cand lucrurile sunt maleabile, nu-s inca definite, e greu de restructurat apoi. Si ajungi un om, ca toti oamenii. Cu o familie, cu responsabilitati si treburi clare.

Si succesul e brusc redefinit. Doar ca apucaturile tale raman acelea. Cele sub care te-ai construit. Si de aici o intreaga lupta interioara. Ca-n Butterfly Effect. Ce ai gresit aici, schimba simetric ceva mai incolo.

Sau sa fiu mai concludent, ca-n discursul lui Margarteth Thatcher. Jucata bine in Iron Lady de Meryl Streep. “Pazeste-ti gandurile, pentru ca ele vor deveni cuvinte. Pazeste-ti cuvintele, pentru ca ele vor deveni actiuni. Pazeste-ti actiunile, ele vor deveni obiceiuri. Pazeste-ti obiceiurile, ele vor devein caracterul tau. Pazeste-ti caracterul. El iti va deveni destin”. E o sarabanda de detalii care ne dicteaza cine vom deveni.

Citește și:

In principal, o viata intreaga ne luptam cu cateva obiceiuri pe care le-am instalat la inceput. E greu ca barbat insurat sa stii sa ramai asa. Asta dupa ce ai inteles viata putin altfel, la momentul in care cu asta te ocupai, cu intelegerea ei.

Vizionare placuta


Kudika
26 Iulie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.