Setari Cookie-uri

Citate inspirationale: Alfabetul progresului dupa Elon Musk

Esecul trebuie sa fie o optiune. Daca nu dai gres, nu esti suficient de inovativ.

Elon Musk este unul dintre cei mai influenti oameni din lume, antreprenor, investitor, ingineri si inventator. In 2015, el a fost numit de Forbes unul dintre cei mai puternici oameni din lume si, in acelasi timp, unul dintre cei mai bogati oameni din domenul tehnologic. Originar din Africa de Sud, el a fondat impreuna cu fratele sau X.com, precursorul companiei PayPal. In 2002 a infiintat Space Exploration Technologies Corporation, cunoscuta ca SpaceX, companie care are ca domeniu de activitate proiectarea si dezvoltarea vehiculelor spatiale de lansare refolosibile. La 6 ani de la infiintare si dupa 3 tentative esuate, SpaceX a lansat primul vehicul cosmic pe orbita. Mai mult de atat, acest eveniment a fost o premiera mondiala, fiind primul astfel de vehicul lansat de o companie privata si nu de o agentie de stat. Un an mai tarziu de la fondarea SpaceX, Elon Musk a pus bazele Tesla Motors, companie care construieste automobile electrice iar in 2006 a co-fondat SolarCity, companie care finanteaza si instaleaza sisteme de energie solara. Scopul celor trei companii este sa reduca incalzirea globala prin producerea de energie bio sustenabila si infiintarea primei colonii umane pe Marte.

Citește și:

Anticipare

Anticipez ca in 30 de ani, cele mai multe dintre masinile din SUA vor fi electrice si nu ma refer la masini hibrid ci cu alimentare in intregime electrica.

Companii

Marile companii sunt construite pe marile produse.

Distrugere

Un asteroid sau un supervulcan ne-ar putea distruge cu siguranta insa ne confruntam cu un alt risc de care dinozaurii nu s-au lovit: Un virus fabricat, un razboi nuclear, nasterea accidentala a unei micro-gauri negre sau o alta forma necunoscuta inca de tehnologie ne-ar putea distruge.

Esec

Esecul trebuie sa fie o optiune. Daca nu dai gres, nu esti suficient de inovativ.

Experiement

In acest moment participam la cel mai periculos experiment din istorie, adica incercam sa vedem cat dioxid de carbon putem emite in atmosfera pana cand vom produce o catastrofa globala de mediu.

Explorare

Cred ca ne aflam in zorii unei noi ere de explorare spatiala.

Citește și:

Importanta

Atunci cand ceva conteaza pentru tine cu adevarat, faci acel chiar daca n-ai sorti de izbanda.

Vizionare placuta


Carmen este redactor-șef Kudika.ro și scrie de când își aduce aminte. A început cu integrame sustrase pe furiș de la tatăl ei și 30 de ani mai târziu se relaxează...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.