Setari Cookie-uri

Mirela Retegan: 'Am fost sigura de la inceput ca voi face ceva fenomenal'

Cum se schimba generatiile si povestile.

E un moment care mi-a ramas in minte si care vorbeste bine despre cum se schimba generatiile si povestile. Eram pe o scena cu Marian Ralea in stanga fiica mea in brate si Mirela Retegan in dreapta. Asa, ca o trecere de la copilaria mea la cea a copiilor nostri. Mirela Retegan are asta pe mana si-i iese. Ii iese si pentru ca sunt buni, dar si pentru ca nu a mai dat nimanui prin cap ca si copiii de azi au nevoie de o copilarie si niste povesti ale lor. Deci Mirela Retegan.

Un interviu realizat de Radu Buzaianu

Iti aduci aminte cand si unde erai cand ti-a venit ideea asta cu Gasca Zurli?

Acasa. Ma uitam la un dvd cu o trupa din UK care avea emisiuni pentru copii la BBC. M-am gandit cum ar fi sa fac si eu asa ceva in Romania. Am studiat si ce e in alte tari si-am descoperit ca peste tot exista cate o trupa de oameni mari care fac frumoase vietile copiilor din tarile lor. Apoi intr-o noapte am visat ceva cu Tiribam Tiribum…si m-am trezit la ora 3 si-am scris primul spectacol.

Citește și:

Ai avut veodata senzatia ca n-o sa-ti iasa?

Nu. Niciodata, nicio clipa. Am fost sigura de la inceput ca voi face ceva fenomenal. Nu m-am gandit ca o sa fie fenomen.

Ce a fost cel mai greu?

Sa nu-i las pe cei cu care am intrat in contact sa-mi schimbe proiectul. Sa nu-l las pe compozitor sa-mi faca muzica asa cum credea el ci asa cum o doream eu, sa nu-l las pe regizor, pe scenograf, pe coregraf sa isi puna amprenta asupra creatiei mele. Ei trebuiau doar sa sustina viziunea mea nu sa o schimbe. Aici a fost cel mai greu dar pana la urma au inteleles ca eu fac regulile si le-au respectat. si-am facut o treaba minunata impreuna cu ei.

Cum o vezi peste 10 si apoi 20 de ani?

Cred ca suntem undeva la 30% din potential. Peste 10 ani vad ZURLILANDIA - cel mai mare parc de distractii pentru copii din Romania. Peste 20 il vad facand fericiti copiii copiilor de astazi.

Citește și:

Fiica ta ce drum pare c-o sa ia de acum inainte?

Vrea sa devina actrita. Sau designer, sau psiholog sau sa conduca Zurli. Sunt sigura ca la un moment dat o sa faca din toate cate ceva.

Care e cel mai important lucru pe care-l stie de la tine?

Ca fericirea ei depinde numai si numai de ea. Ca deja e in inima ei toata fericirea din lume si toata iubirea si toata linistea. Trebuie doar sa-si asculte inima.

Unde-ti seamana?

“Se bucura ca tine” asa mi-a zis cineva. E generoasa, empatica, e liant intre prietenii ei, e deschisa si foarte calda.

Dintre cele pe care le-ai mai remarcat, ca om ce lucreaza cu parinti si copii, care e cea mai evidenta greseala pe care o fac parintii anului 2016 cu copiii lor?

Se concentreaza mai tare sa-i disciplineze, decat sa le arate cat ii iubesc. Se straduiesc sa-i introduca in sabloane, se tem sa creasca niste copii fericiti, se tem sa mearga pe mana lor. Le pasa mult prea mult despre ce cred ceilalti despre copilul lor si incearca mereu sa se scuze: e timid, e agitat, nu vorbeste… . Le cer mult prea rar parerea celor mici si ii pun in fata unor decizii deja luate in numele lor.

Citește și:

Din ce interactionezi cu parintii, daca ar fi sa le dai un sfat, ce sfat le-a da?

Le-as aminti ca joaca e limbajul iubirii dintre parinti si copii. Si i-as chema la workshop-urile mele sa-i invat cum sa transforme cele mai enervante momente din zi in momente amuzante. Le-as aminti ca pot sa-si puna mainile in sold si sa cante de fericre ca au copii sanatosi decat sa si le puna in cap si sa se enerveze ca e dezordine in camera celui mic.

Sursa foto: Facebook

Vizionare placuta


Kudika
30 August 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.