Setari Cookie-uri

Parerea lui Radu: Viata bate logica

Nu-mi place caldura, dar imi place vara. Nu-mi place politica, da-mi plac emisiunile politice

Un text de Radu Buzaianu

Cel mai greu in viata e sa intelegi lucrurile logic. E una dintre certitudinile la care ajungi destul de repede. Traiesti asa, intr-o stare de consternare. Dar imi place sa ma mir. Eu stiu sa ma mir bine. Si-mi place si logica, asta asa, ca un defect. Si mai am un defect, imi place se intru in subiecte delicate, ca un elefant intr-un magazine de portelanuri. Astea sunt defectele, in rest, ma invart doar intre calitati.

Si cum stateam eu asa in viata mea, trece pe langa mine un cuplu de lesbiene. Sigur, ele cu viata lor, eu cu a mea. Dar mie imi place sa traiesc si cu intrebari, nu doar asa, pur si simplu. Vorba lui Jerry Seinfeld, n-am nimic impotriva, dar nici in comun. Ce mi-a atras insa atentia e ca una dintre ele voia sa fie baiat. Era clar din vestimentatie, din mers, din felul ei de a fi. N-am intrebat-o, ma grabeam. Dar cred nu ca voia sa fie, dar deja avea impresia ca este. Ceea ce nu e rau. Nu ma intelegeti gresit, am tot trait sub forma asta de baiat si o recomand tuturor. Si eu, care sunt cu logica, stateam, priveam, dar mai ales ma gandeam.

Citește și:

Ma gandeam la cea de langa ea. Inteleg o femeie indragostita de-o femeie. Desi, pentru noi baietii, ca sa nu zic de-a dreptul, barbatii, asta e o palma. Morala si nu numai. Dar sa nu fim superficiali. Sa ne gandim in profunzime. Cea la care ma uitam discret si totusi insistent prefera fetele. Si atunci, iata intrebarea: De ce ai vrea o relatie cu o femeie care se comporta ca un barbat, ba chiar vrea sa fie barbat? Vorba lui Tudor Arghezi parca, in dialog cu un lider comunist, care-i ofera o tigara americana: “ce facem domne, una vorbim si alta fumam?”. Inteleg barbatii care se simt atrasi nu de-o femeie, cum e deja demodat, dar chiar de un alt barbat. Dar nu e logic sa fii atras de un barbat care se comporta ca o femeie, ba chiar vrea sa fie femeie. Nu e rau, doar ca nu e logic.

Si acum sa ma explic mai bine. Nu-mi place Robbie Williams. Chiar mi se pare ca n-are rost. Dar sunt innebunit dupa sosiile lui. Imi plac coverurile dupa Robbie Williams. Nu-mi place caldura, dar imi place vara. Nu-mi place politica, da-mi plac emisiunile politice. Nu-mi plac barbatii cu barba, dar imi place barba lor. Nu-mi place sa ma uit la filme, dar imi plac filmele.

Si putem sa continuam asa pana nu mai e cazul. Nu-i usor sa traiesti in viata cu intrebari. Cel mai bine e sa traiesti pur si simplu. Stiu. Dar uneori nu-i usor. Iti mai vin lucruri in minte.

Citește și:

Foto prima pagina: Roman Samborski, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
31 August 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.