Setari Cookie-uri

Parerea lui Radu: Ce ne lipseste, noua, barbatilor

Credeti-ma, atmosfera in cadrul unui barbat e dezolanta. Lupta asta individuala e ceea ce ne rapune.

Un text de Radu Buzaianu

Noi, barbatii avem pacatele noastre. Nu contestam. Dar pana la urma e si vorba, “e pacat sa nu”. Sau, “din pacate”, n-am cum. Sau, “pacat ca n-ai venit”. Intre toate aceste pacate, cred ca cel mai mare e cel al dezorganizarii.

Femeile sunt organizate. Lucreaza in echipa. Se ambaleaza impreuna. “La noi, aici, la organizatia de femei”. Exista aceasta sintagma. Ele au inteles ca doar impreuna se poate reusi. Stabilesc standarede. Pun etichete. Ce e politicos, ce nu. Cand se intampla. Ce trebuie sa facem ca intr-un final sa se intample si tot asa. Noi, barbatii suntem la fel. La fel, doar ca invers. Lucram individual. Ne luptam, fiecare cum poate. Nu impunem niciun standard. Noi suntem cei care trebuie sa intram in gratii. Suntem cei care trebuie sa faca frumos.

Credeti-ma, atmosfera in cadrul unui barbat e dezolanta. Lupta asta individuala e ceea ce ne rapune.

De atatea ori mi-a venit sotia insinuant sa-mi povesteasca ceva. “Vorbeam cu prietena mea, Gabriela. Imi povestea ca sotul ei sta cu copiii in parc pana seara”. Cat de subtil. “Cu cine crezi ca m-am intalnit? Cu Irina. Era prin mall, se plimba. Nu, George nu era. El era acasa, ii gatea ceva”. “Chiar vorbeam cu Ioana, cu colega mea, despre vacanta. Au fost intr-un loc interesant. Bine, sotul ei si castiga mult”.

Astea problemele sub care traim. Ne dam singuri cu stangul in dreptul. Sigur ca nu e niciun barbat care sa stea cu copilul, sa si gateasca, in timp ce si castiga o gramada de bani, si pleaca in concediu cu familia. Dar din bucatile acestea se construieste un personaj monstrous, cu care suntem comparati. Ca totul in viata e o chestiune de comparatie.

Si de ce toate astea? Va spun eu de ce. Nu suntem organizati si pe fondul acesta intram si in panica. Si atunci aruncam tot ce avem mai bun. Ele iau, si strecoara intr-un sertar cu standard. Ati remarcat cum pretul carburantilor cresc si scad simultan la toate benzinariile? Asta inseamna sincronizare, asta inseamna organizare si profesionalism.

E clar ca mergem catre o fundatura, noi, barbatii, care inca mai intelegem ce ni se intampla. Va trebui sa ne organizam un pic. Era si un banc pe tema asta.

Citește și:

Foto prima pagina: Ollyy, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
7 Septembrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.