Setari Cookie-uri

Maria Obretin: Esti prezent tot timpul intr-o poveste care nu e a ta dar pe care o traiesti cu toata credinta.

Maria Obretin e usor de placut si greu de uitat.

Maria Obretin e una dintre actritele acelea care joaca cel mai bine rolul femeii ingrijorate. Am vzut asta in serialul, Umbre, care va reveni curand. In rest, cand nu filmeaza, cand te mai intalnesti cu e ape la evenimente mondene, zambeste, face piruete, ii place sa fie actrita. Maria Obretin e usor de placut si greu de uitat. E dintre actritele acelea, carora le iese bine rolul.

Interviu realizat de Radu Buzaianu.

Ce e cel mai greu ca actrita?

Cand nu muncesti, cand nu-ti faci meseria, cand astepti sa ti se iveasca proiecte. A, gasesc grele si interviurile. E mai usor sa-ti faci meseria decat sa te dai tu interesant vorbind despre ea.

Ce e cel mai frumos ca actrita, de ce sa alegi meseria aceasta?

Ca traiesti tot soiul de lucruri pe care nu ai apuca sa le traiesti intr-o viata si nici nu ar fi de preferat. E o continua joaca de-a ceva grav, serios, frumos, haios, urat, rau, murdar, sublim. E un exerciu continuu, esti prezent tot timpul intr-o poveste care nu e a ta dar pe care o traiesti cu toata credinta.

Citește și:

La ce lucrezi in perioada asta?

Incep filmarile pentru un proiect. Iar pe teatru lucrez alaturi de colegii mei mai tineri la un spectacol cu Zmei, Zane si Feti-Frumosi, ''Secretul armei secrete'', in regia lui Matei Lucaci-Grundberg.

Ce obiceiuri ai inainte sa intri pe scena la teatru?

Depinde de spectacol. In general dau textul cu colegii, sa ne asiguram ca suntem unde trebuie. Fix inainte de a intra in scena, respir adanc de cateva ori sa ma linistesc, zic un 'Doamne-ajuta!' Si ma arunc pe scandura, ce sa fac!

Dar in filme ce faci in seara de inainte de filmari si in ziua filmarilor?

Ma asigur ca stiu perfect textul, sa nu am si grija asta pe platou, pun o masca pe baza de miere si ce mai am prin casa intru infrumusetare si ma culc devreme, sa fiu odihnita. In ziua filmarilor sunt foarte atenta la ce e in jur, de la parteneri pana la lumini si semne, si fac si eu cat pot de bine ce-mi cere regizorul.

Citește și:

Ce se intampla cu rolul din UMBRE. Cand revine serialul?

Rabdare, rabdare!

Care a fost cea mai grea secventa pentru tine, dintre cele pe care le-ai jucat in prima serie?

Una dintre secventele greu de indurat a fost cea de sex din camera frigorifica. Si nu din motivele la care te-ai putea gandi. In camera aia era ingrozitor de cald, aburii aia erau fierbinti, carnita atarnata in carligele nu mirosea deloc indurabil. Eu sunt si sensibila la mirosuri. Intre duble ieseam sa respir. Norocul meu ca nu am tras prea multe duble.

Cum te aleg pe tine regizorii, dupa parerea ta de ce te aleg?

Daca as sti reteta, as fi aleasa mai des. N-o stiu, asa ca am grija sa-mi stea parul bine si sa stiu textul pentru casting. Nu neaparat in ordinea asta.

In ce film celebru ti-ar fi placut sa joci?

``Celebru`` e un cuvant mare care nu se aplica filmelor din cinematografia romaneasca. Din pacate. Romanii nu merg la filme romanesti. Deci intrebarea ta ma arunca brusc in cofetaria cu filme din productia internationala. Si atunci e destul de usor raspunsul. Mi-ar fi placut sa joc in orice film celebru. Daca m-as fi descurcat cat de cat onorabil, probabil ca acum n-ai mai fi ajuns sa-mi iei interviul asta decat dupa ce discutai cu agentul meu cu cateva luni inainte.

Citește și:

Daca s-ar face un film despre tine, cine ti-ar placea sa-ti joace rolul?

Dar eu nu am o viata spectaculoasa, nu stiu cine s-ar uita la un astfel de film, de ce sa vreau eu raul unei viitoare tinere colege?

Sursa foto: Facebook

Vizionare placuta


Kudika
28 Septembrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.