Setari Cookie-uri

5 lucruri pe care trebuie sa le stii neaparat daca iti doresti un catel sau ai deja unul

Animalele de casa ne fac mai fericite si mai sanatoase.

animal de companie

Animalele de casa ne fac mai fericite si mai sanatoase. Nu o spunem noi, ci oamenii de stiinta care au facut mai multe studii si au descoperit ca micii companioni patrupezi ne ajuta sa tinem departe depresia, si sa avem un organism mai rezistent in fata afectiunilor. Noi ti-am pregatit un articol despre ce presupune ingrijirea unui catelus, asa incat sa ai animalut fericit si sanatos.

In primele luni de viata, va trebui sa acorzi o atentie sporita noului tau prieten. Exista unele afectiuni care se manifesta in mod special la puii de caine, dar care pot fi evitate cu o ingrijire corespunzatoare. Toti cei care isi doresc un catel sau au deja un puiut de caine in viata lor, ar trebui sa citeasca acest articol despre parvoviroza canina, o boala care se manifesta in mod special la cateii tineri.

Trebuie sa mai stii ca nu trebuie sa iei niciodata un catelus de la mama sa inainte sa implineasca opt saptamani. Pentru a-si dezvolta imunitatea, abilitatile de socializare si pentru a face cunostinta cu lumea intr-un mod cat mai sanatos pentru el, are nevoie ca in primele doua luni sa stea cu familia sa. In jurul varstei de trei saptamani, cateii incep sa poata manca mancare solida, pe langa laptele de la mama.

Mergi cu catelul tau la un medic veterinar. El iti va spune de ce vaccinuri are nevoie puiutul si cand le poate face. Vaccinarea nu poate fi facuta inainte ca acesta sa implineasca 5-6 saptamani.

Citește și:

catel

De ce lucruri ai nevoie pentru o ingrijirea ca la carte

Pana vor fi obisnuiti sa mearga afara pentru nevoile fiziologice, vei avea nevoie de scutece pentru catei, pe care sa le asezi pe podea. Un articol de pe site-ul petmd.com trece in revista toate lucrurile necesare crestererii unui catelus. Asadar, vei mai avea nevoie de un bol pentru mancare, un cos pentru dormit, paturica, produse de igiena pentru caini (sampon), lesa si zgarda. Iti mai trebuie si jucarii pentru caini si, bineinteles, mancare si gustari pentru catei.

Cum arata o zi din viata unui stapan de caine

Nu trebuie sa te sperii de responsabilitatile pe care le presupune viata alaturi de caine, pentru ca nu implica eforturi foarte mari, mai ales daca ne gandim la cate bucurii si cate zambete ne fura in fiecare zi.

Plimbarile sunt obligatorii si este de preferat sa-l scoti de trei ori pe zi. In cazul in care esti ocupata, este suficient si de doua ori, timp de 20-30 de minute. Scoate-l afara la prima ora, pentru a-si face nevoile, si apoi inca o data seara. In ceea ce priveste hranitul, pana in 6 luni va fi nevoie de 3-4 mese, iar apoi 2-3 sunt suficiente.

Citește și:

Ce sa faci pentru a-l obisnui cu viata in casa

Fiecare casa are propriile reguli, iar daca vrei ca prietenul tau patruped sa se obisnuiasca mai repede cu ele, trebuie sa fii perseverenta. Nu iti lasa catelul sa faca lucruri nepermise nici macar o singura data. Daca nu vrei sa se urce pe canapea, nu il lasa niciodata. Consecventa este cheia educarii unui catel.

Cand catelul face ceva gresit, cearta-l pe moment pentru a face legatura intre comportamentul sau si consecinta. Este o parte mai putin placuta a cresterii cu un catelus, dar va va face bine amandurora pe termen lung.

animal de companie

Factori de luat in calcul inainte sa iti iei un caine

Intereseaza-te de caracteristicile fiecarei rase si alege ghidandu-te dupa stilul tau de viata. Unii catei se preteaza unui stapan cu un mod de viata mai static, in timp ce altii au foarte multa energie si au nevoie de stapani foarte activi. Nu te ghida doar dupa aspectul catelului, ci si dupa personalitatea lui. De altfel, unele studii arata ca vei fi atrasa de o anumita rasa de caine pentru ca ai o personalitate apropiata cu a sa.

Cateii au nevoie de stimuli si de interactiune, asa ca daca esti foarte ocupata si nu treci pe acasa decat foarte rar, nu este indicat sa-ti iei un caine.

Citește și:

Acum, ca ai aflat ce presupune ingrijirea unui catel, ce parere ai? Ti se pare usor sau greu?

Sursa foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
22 Septembrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.