Setari Cookie-uri

5 elemente cheie care fac o casa sa para scumpa si rupta din revistele de design

Sfaturi utile poti pentru un design de interior ca in filme!

design interior

Un design de interior rupt din revistele de specialitate pare greu de reprodus si extrem de scump, insa cu putina creativitate si cateva sfaturi utile poti si tu sa ai parte de un design de interior ca in filme. Mai mult, poti face toate acestea fara sa cheltui o avere. Iata cateva elemente cheie si sfaturi utile:

Renunta la gresie. Ce sa alegi in schimb

Gresia este practica si iefina, insa are si un aspect tern, lipsit de farmec si originalitate. Daca vrei o casa eleganta, o podea din lemn este in mod cert calea cea mai sigura pentru a obtine acest efect. Lemnul este un material clasic, ce nu s-a demodat niciodata de-a lungul timpului si care continua sa fie foarte cautat.

Alege un astfel de parchet pentru a crea un decor cu adevarat elegant. Chiar daca majoritatea persoanelor pun parchet doar in dormitoare si in living, daca vrei ceva care sa iasa in evidenta si sa denote bun gust, opteaza pentru parchet si in bucatarie sau in holul de la intrare. In plus, parchetul pe care il gasesti in magazine este suficient de rezistent si pentru camere cu trafic ridicat.

Citește și:

obiecte decorative

Obiectele decorative aduc un plus de stil daca stii pentru ce sa optezi

O casa fara niciun obiect de decor nu are personalitate si nu are niciun element care sa o faca a ta. Desi par lipsite de importanta, ele au un puternic impact asupra felului in care arata o casa in ansamblul ei. Un ceas cu un aspect deosebit, rame pentru fotografii, lumanari parfumate sau tablouri vintage – sunt cateva exemple de obiecte potrivite pentru decorul casei.

In schimb, bibelourile, statuetele din ceramica ce au un aspect ieftin si kitchos, diverse figurine din plastic sunt obiecte pe care nu ti le doresti in casa. Ele vor da senzatia de ieftin chiar si cand abia ai schimbat finisajele si mobila.

Accentele de culoare, cheia pentru un design original

Un perete accent este o modalitate foarte usoara pentru a crea un design deosebit. Tot ce trebuie sa faci este sa vopsesti unul dintre pereti intr-o culoare mai puternica si diferita de ceilalti trei. Spre exemplu, poti vopsi un perete cu albastru petrol intr-o camera cu ceilalti trei pereti de culoare alba.

O alt idee este sa te joci cu texturile si materialele si sa optezi pentru un singur perete acoperit cu tapet cu un un pattern marunt. Pe site-ul homedit.com vei gasi mai multe idei pentru crearea unui perete accent si vei vedea cat de fermecator arata poate arata o casa daca se apeleaza la un astfel de artificiu vizual.

Citește și:

design interior

Foloseste lumina in avantajul tau

Corpurile de iluminat sunt foarte importante pentru decorul general al casei. Alege niste corpuri moderne, simple si renunta la corpurile masive, care au un aspect invechit. O alta idee utila este sa amplasezi veioze sau lampadare in diverse colturi ale camerelor, cu preponderenta in living. Vei vedea ca intreaga casa va parea innoita.

Secretul pentru o casa mereu gata pentru a primi musafiri

Unul dintre cei mai importanti factori dintr-o casa este reprezentat de ordine. Indiferent de cat ai cheltuit pentru obiectele de mobilier sau pentru finisaje, daca locuinta ta are un aspect neingrijit si incarcat, intreaga ambianta va avea de suferit.

Apeleaza la spatii de depozitare – cutii din ratan, cosuri, tabureti cu spatiu de depozitare in interior – pentru a da casei un aspect aerisit. Mai mult, in felul acesta intreaga locuinta va parea mai spatioasa si, potrivit verywell.com, ordinea din casa te va ajuta sa ai si o minte mai relaxata.

Ce parere ai despre aceste sfaturi? Care dintre trucuri ti se pare cel mai usor de pus in aplicare in locuinta ta?

Sursa foto: Shutterstock

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
28 Septembrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.