Setari Cookie-uri

Parerea lui Radu: Homeschool, o idee rea sau nu?

Scoala in Romania a devenit o monstruozitate de informatii pe care le turnam in capul copiilor cu impresia ca o sa ramana ceva.

Un text de Radu Buzaianu

Eram in timpul matinalului pe care-l fac la Gold FM. Eram cu Gianina Corondan. Mai era si Andrei Gheorghe si mai era si prima zi de scoala. Am zis sa sunam parinti celebri, care se pregatesc de asta. Sa vedem ce uniforme se mai poarta, ce ghiozdane si ce viata. Din nimic ne-a venit in minte Dragos Bucur, si-l sunam.

Il intrebam daca a luat flori. Ca are o fata la scoala. O are pe Sofia. El zice ca nu. Noi ne miram un pic.

Profesoarele au acest fel de a fi. Acesta cu flori in mana, in prima zi de scoala. Mai punem o intrebare, moment in care, in linistea tarii, Dragos Bucur prabuseste declaratia: “am retras-o pe Sofia de la scoala. Facem homeschool”. Homeschool, cum ii place romanului sa spuna. Usor nedumeriti, din cate telefoane puteam sa dam, cum am nimerit in asa ceva, Gianina Corondan pune intrebarea: pai si sa renuntati la emotiile astea, de inceput de scoala? Dragos Bucur sta putin, apoi zice: “pai acum o ducem la un curs”.

Citește și:

Apoi la b1 il ascult pe unu lipsit de par, dar mai ales de logica, Sabin Orcan: “E caz penal asta. Primele clase sunt obligatorii. Inchisoare de la un an la trei”. Apoi doamna Iohannis face cred prima declaratie din istorie. Zice despre homeschool, ca evita socializarea intre copii. Sigur ca si despre asta e vorba. Copiii socializeaza. Lumea in general le arunca priviri nedumerite. Colegele lui Dragos Bucur de breasla sar in aparare. Rodica Lazar si Dorina Chiriac: nu e treaba voastra cum isi cresc unii si altii copiii. Aici ar fi putut sa spuna si Olivia Steer ceva: la fel ziceam si eu despre vaccinare. Dar nu cred ca a spus. E interesant, cum uneori e treaba noastra cum sunt crescuti copiii altora, dar nu tot timpul. Doar cand nu suntem de acord.

Si atunci Romania se imparte in doua iar. Cei de acord si ceilalti. Avem scoala facuta la scoala. Scoala facuta acasa si mai sunt unii cu scoala facuta pe strada. Cei cu scoala vietii. Ca exista parinti ce-si dau copiii acolo. Invatamantul e gratuit, doar manualele sunt scumpe. Ca asa e in viata.

Citește și:

Ce ne scapa noua e un pic altceva. De ce-si dau oamenii acestia copilul in acest sistem de invatamant de acasa? Asta e ce ar trebui sa ni se para usor interesant. Pentru ca scoala in Romania a devenit o monstruozitate de informatii pe care le turnam in capul copiilor cu impresia ca o sa ramana ceva. Si nu ramane nimic. Ramanem cu socializarea. Cea pe care o propune prima-doamna.

Si mai ramanem cu ceva. Ramanem cu o noua mirare si cu senzatia ca Dragos Bucur si Dana Nalbaru au exagerat. Lucru de care nu sunt convins.

Foto prima pagina: iko, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
27 Septembrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.