Setari Cookie-uri

3 lucruri pe care femeile ar trebui sa le faca doar pentru ele

Fie ca ne place sau nu, parerea celor din jur conteaza pentru noi mai mult decat ne place sa recunoastem.

despre femei

Fie ca ne place sau nu, parerea celor din jur conteaza pentru noi mai mult decat ne place sa recunoastem. Vrem sa ne facem placute si sa lasam o impresie buna colegilor de serviciu, sa fim admirate de familie si de prieteni si sa fim un model de urmat pentru copii.

Insa cand incerci mereu sa ii multumesti pe cei din jur si sa te ridici la nivelul asteptarilor, ajungi sa te epuizezi si sa iti dai seama ca ai uitat sa te faci pe tine fericita, in primul rand. Iata care sunt lucrurile pe care ar trebui sa le faci doar pentru tine, daca ti le doresti cu adevarat, si nu pentru ca ti-ar construi o imagine mai buna in ochii altora:

Sa iti modifici stilul sau aspectul fizic

Poarta ce vrei sa porti: nu e nevoie sa te urci in fiecare zi pe tocuri, daca iti dau dureri si nu te simti confortabil, imbraca-te in hainele care te fac sa te simti in largul tau si adopta stilul care simti ca te defineste. Cand nu te mai simti presata sa afisezi o anumita imagine, vei reusi sa te redescoperi si sa iti creezi propriul tau stil personalizat, care te va reprezenta mai bine si nu va ascunde cine esti cu adevarat.

Citește și:

Acelasi lucru este valabil si cand nu esti multumita de aspectul tau fizic si vrei sa scapi de unele complexe. Corectarea unui bust prea mic, a unui nas prea mare sau a cearcanelor proeminente nu mai sunt de mult un lux. De exemplu, pretul unei operatii de rinoplastie este accesibil oricarei femei care simte ca o astfel de interventie o va ajuta sa fie mai increzatoare si sa se simta mai atragatoare. Insa nicio operatie estetica nu trebuie facuta la presiunea cuiva sau influentata de ceea ce iti spun cei din jur. Decizia este numai a ta si este recomandata doar daca esti convinsa ca te va ajuta sa te simti mai bine in pielea ta.

Nu te machia cand nu ai chef

Cand cantareata Alicia Keys a anuntat ca va renunta complet la machiaj, inclusiv cand merge la evenimente, vestea a tinut prima pagina a revistelor glossy. Iata cum explica vedeta decizia luata: „De fiecare data cand ieseam din casa, imi faceam griji daca uitam sa ma machiez. Daca cineva voia sa faca o poza cu mine? Daca o postau pe internet? Erau ganduri superficiale, pline de nesiguranta. Intr-un fel sau altul, ma bazam mult prea mult pe ce credea lumea despre mine. Nu vreau sa ma mai ascund. Nici chipul, nici mintea, nici sufletul sau gandurile. Nimic”, a declarat artista, potrivit Cosmopolitan.com.

Citește și:

Nu e nevoie sa renunti complet la machiaj, dar nu va fi o tragedie daca te trezesti tarziu sau pur si simplu nu ai chef si nu te mai machiezi. Femeile din Franta sunt celebre pentru ca se machiaza discret sau deloc si pun mai mult pret pe ingrijirea corecta a tenului, astfel incat nu mai au nevoie de fond de ten, pudra sau corector.

Nu iti ascunde adevaratele emotii doar pentru a face o impresie buna

Orice femeie a auzit cel putin o data, ca un repros, faptul ca nu zambeste destul de des sau i s-a cerut sa zambeasca la comanda. Cand ai o zi proasta sau esti epuizata dupa o zi obositoare, ultimul lucru pe care mai vrei sa il faci este sa incropesti un zambet fortat. Este drept ca un simplu zambet te poate face sa te simti mai bine, insa asta se aplica doar atunci cand afisezi un zambet sincer, nu unul fortat de asteptarile celor din jur. Retine ca nu este gresit sa afisezi emotiile pe care le simti, chiar daca ele nu sunt intotdeauna de veselie si stare de bine.

Citește și:

Si apropo de zambit si tacut, stiai ca femeilor le este mai greu sa isi faca vocea auzita, in special la locul de munca? Acest lucru se intampla din mai multe motive, si nu pentru ca vocea feminina este mai subtire. Femeilor le este mai greu sa isi impuna punctul de vedere pentru ca, de regula, vorbesc doar atunci cand sunt 100% sigure pe ceea ce spun. In al doilea rand, sunt mai predispuse sa asculte cand vorbesc cei din jur, dar cand le vine randul, sunt adeseori intrerupte de colegii lor de sex masculin. O femeie cu autoritate stie cum sa se faca auzita, chiar daca asta inseamna sa nu mai faca nicio concesie si sa ia ce este al ei.

Cand renunti sa te mai gandesti mereu la ce parere au altii despre tine, reusesti sa iti gasesti propria identitate si sa capeti independenta pe care ti-ai dorit-o dintotdeauna. Iar asta te va face sa fii mai fericita si sa te simti mai implinita pe plan personal, dar aceste schimbari vor avea un impact pozitiv si in ascensiunea ta profesionala.

Citește și:

Sursa foto: Shutterstock, Copyright: Ann Haritonenko

Vizionare placuta


Kudika
17 Octombrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.