Setari Cookie-uri

Parerea lui Radu: Femeile rastoarna viata in favoarea lor

Noi, barbatii, suntem cazuti practic si fatal in aceasta egida: trebuie sa satisfacem niste pofte.

Un text de Radu Buzaianu

Lui Radu ii place sa fie in direct dimineata in vieta oamenilor la radio si sa-si sesizeze viata lui in detaliile ei nesemnificative in restul zilei. E genul care in principal sesizeaza si in secundar traieste. Ceea ce nu e putin lucru.

---------------------------

Femeile traiesc cu acest obicei, il stiti. Isi construiesc un fond al problemei cu care rastoarna viata in favoarea lor. Si nu oricum, deci anapoda. Il valideaza intai stiintific si ni-l aseaza in existenta ca si cum lucrurile sunt asa in mod fatal. N-avem ce sa-i facem. S-au pronuntat si specialistii. Lucrurile sunt clare. Noi trebuie sa ne supunem acestui obicei si am incheiat discutia.

Sa fim mai precisi. Ni se poate intampla, unora dintre noi, sa avem o sotie insarcinata acasa. Femeia insarcinata traieste momentul de culme al atentiei generale. De la locul pe care-l primeste in orice situatie, pana la admiratia publica de care beneficiaza unilateral. Ca si cum ar fi facut copilul singure. Barbatii cu burta sunt priviti depreciativ si expeditiv. Femeile, in aceeasi situatie, beneficiaza de entuziasm si atentie. Ca in memorabilul discurs al lui Donald Trump: “Michelle Obama a tinut un discurs si toata lumea a iubit-o. Sotia mea, cativa ani mai tarziu, a tinut absolut acelasi discurs si toata lumea a facut-o praf”. E un tip de dubla masura. Sa stiti ca si burta unui barbat e dusa cu aceeasi dificultate ca cea a unei femei. Doar ca nu suntem admirati pentru asta.

Dar altceva voiam sa va spun. Femeia insarcinata si-a adjudecat dreptul de a avea pofte. E o chestiune aproape stiintifica. Nu poate fi combatuta: “e insarcinata, are pofte, e normal”. Asta e succesiunea cu care esti mitraliat. Ca barbat privesti tamp, in gol si fara replica: “e insarcinata, are pofte, n-avem ce sa facem”. Si problema nu e ca n-avem ce sa facem, ci inversul ei, ca avem ce sa facem. Avem de facut. Ca lucrurile sa se echilibreaze, ea e insarcinata, are pofte si te insarcineaza sip e tine: cu poftele ei. Noi, barbatii, suntem cazuti practic si fatal in aceasta egida: trebuie sa satisfacem niste pofte. Incearca sa te opui si va veni insotita din cap pana in picioare cu studii care atesta: femeia insarcinata are pofte.

Citește și:

Ce vreau sa spun e in final asta: exista si studii in favoarea barbatilor? E ca la alegeri, cei care comanda researchul primesc procente in favoarea lor? Sa comandam si noi niste studii cu aceasta concluzie: barbatii ai caror sotii sunt insarcinate in semestrul al doilea, din punct de vedere psihologic, simt nevoia de a fi sustinuti. Ba chiar determina o stradanie a sotiilor de a fi serviti avand senzatia de abandonare. Femeile, din semestrul al doilea de sarcina incepand, trebuie sa-si sustina barbatii, cazuti in acest sindrom denumit stiintific, masculul parasit. Pana nu facem o revolutie in psihologia asta vad ca nu se lasa. Trebuie sa atacam si noi cu studii. Aici voiam sa ajung.

Foto: pyrozhenka, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
5 Decembrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.