Setari Cookie-uri

Mic ghid pentru ghicit in cafea

Desi unii oameni neaga, foarte putini sunt cei care nu si-au dorit niciodata sa cunoasca ceea ce le rezerva viitorul. Drept marturie stau diferitele practici aparute inca din cele mai vechi timpuri destinate acestui scop.

Desi unii oameni neaga, foarte putini sunt cei care nu si-au dorit niciodata sa cunoasca ceea ce le rezerva viitorul. Drept marturie stau diferitele practici aparute inca din cele mai vechi timpuri destinate acestui scop.

Stiintele profetice, deductive sau intuitive, care cauta semnele destinului uman, sunt incluse in categoria stiintelor oculte. Acestea sunt vechi de cand lumea, numai ca pe parcurs s-au reinnoit, s-au adaptat.

Fatalitate sau liber arbitru?

In Antichitate exista credinta puternica, de nestramutat, intr-un destin orb, de neschimbat. Asa a aparut si curentul fatalist, desi inca de pe atunci se nuanta prin zicala: “astrele predispun, conditioneaza, dar nu obliga”. In timp, fatalismul a devenit determinism, indulcind astfel legea implacabila si introducand alegerea proprie in destinul omului. Cu toate astea, odata ce am facut alegerea, consecintele pe care ea le antreneaza se inlantuie in mod fatal, mai ales daca vointa nu intervine pentru a restabili drumul dorit. Ceea ce da iluzia de implacabil este tocmai faptul ca putine persoane se mobilizeaza si reusesc sa-si stapaneasac destinul, alegand in schimb sa se lamenteze si sa se autovictimizeze, disperati ca destinul lor urmeaza o cale contrara dorintelor lor.

In ciuda a ceea ce ar crede necunoscatorii, ocultismul neaga hazardul si fatalismul. Se crede in schimb in neprevazut, in impulsul dat omului la nastere de catre fortele naturale, unele astrale, unele ereditare, si altele din faptele sale din trecut . Ei considera ca omul primeste la nastere o vointa capabila sa-i modifice destinul.

Tocmai acesta este si scopul interpretarii diferitelor simboluri, pe care fatalismul o facea inutila, caci ce rost are sa interpretam semnele primite daca nu putem sa actionam in sensul dorit si sa ne influentam destinul?

Nelipsita cafea

Probabil ca una dintre cele mai cunoscute metode de a afla ce ne rezerva viitorul este ghicitul in cafea, arta prezicatoare intuitiva. Si este si una dintre cele mai comune si des folosite, avand in vedere faptul ca se bazeaza pe o practica zilnica a omului. Cati oameni cunoasteti care sa nu consume cel putin o cafea pe zi?
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
14 Ianuarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.