Setari Cookie-uri

Cartomantia: cum sa ghiciti cu cartile de joc

De multe ori originea cartilor de joc a fost atribuita unei povesti romantice, de dragoste sincera, intre Carol al VI-lea, regale Frantei, si o tanara simpla, din popor, pe numele ei Odette. Cum regele era macinat de crize de melancolie ingrozitoare (in realitate acest rege a avut probleme mentale el fiind supranumit si "Nebunul" dar si "Cel mult iubit") Odette s-a gandit sa-si distreze iubitul cu niste cartoane colorate despre care auzise ca erau folosite pentru amuzament intr-o alta tara, tara sarazinilor.

Scurt istoric

De multe ori originea cartilor de joc a fost atribuita unei povesti romantice, de dragoste sincera, intre Carol al VI-lea, regale Frantei, si o tanara simpla, din popor, pe numele ei Odette. Cum regele era macinat de crize de melancolie ingrozitoare (in realitate acest rege a avut probleme mentale el fiind supranumit si “Nebunul” dar si “Cel mult iubit”) Odette s-a gandit sa-si distreze iubitul cu niste cartoane colorate despre care auzise ca erau folosite pentru amuzament intr-o alta tara, tara sarazinilor.

Numai ca ea nu le-a preluat intocmai, ci a angajat un pictor pentru a le desena asa cum isi dorea ea. De exemplu regii pe care ii vedeti acum pe cartile de joc au avut la origine figuri istorice marcante, conducatori renumiti si intelepti: David, Cezar, Carol cel Mare si Alexandru. Damele le reprezentau pe: zeita intelepciunii si protectoare a razboinicilor, Pallas Atena, marea evreica Judith, dura Isabela de Bavaria (sotia regelui) si Odette insasi. Valetii au fost inspirati de catre mari eroi: Hogier, Lancelot, Hector si un anumit sergent contemporan cu tinerii indragostiti, La Hire.

Jocul cu aceste carti a mai usurat starea regelui, iar in timp, cu ajutorul unei sarazine pricepute, Odette a invatat semnificatia diferitelor combinatii de carti si ce anume relevau ele...

Au trecut mai bine de sase secole de atunci, iar cartile de joc sunt folosite in continuare pentru a dezvalui tainele viitorului. Adevarul pe care il “spun” cartile de joc nu se poate demonstra stiintific, ci numai prin exemple. Insa de-a lungul timpului, numarul exemplelor care pledeaza in favoarea utilizarii lor pentru a gasi in simbolurile ilustrate, si in combinatii, indicii legate de viitor, au crescut considerabil. Este foarte popular exemplul Josephinei, sotia lui Napoleon, careia o cartomana i-a prezis ca va domni intr-o zi, dar ca va pierde foarte mult daca il va obosi pe dictator cu capriciile ei. Si dupa cativa ani, timp in care aceste previziuni se verificasera si deja incepuse declinul Josephinei, aceeasi cartomana i-a confirmat destinul: suferinta, parasire, singuratate.

Unele cartomane si cerectatori in domeniul stiintelor oculte recomanda sa se lucreze cu cartile in special vinerea, si sa se evite operatiile profetice pe vreme urata, noroasa, furtunoasa.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
28 Ianuarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.