Setari Cookie-uri

Cartomantia: cum sa ghiciti cu cartile de joc

De multe ori originea cartilor de joc a fost atribuita unei povesti romantice, de dragoste sincera, intre Carol al VI-lea, regale Frantei, si o tanara simpla, din popor, pe numele ei Odette. Cum regele era macinat de crize de melancolie ingrozitoare (in realitate acest rege a avut probleme mentale el fiind supranumit si "Nebunul" dar si "Cel mult iubit") Odette s-a gandit sa-si distreze iubitul cu niste cartoane colorate despre care auzise ca erau folosite pentru amuzament intr-o alta tara, tara sarazinilor.

- fiecare carte extrasa va fi asezata pe sirul de carti cu fata in sus
- pe masura ce in acelasin sir apar doua carti de aceeasi valoare (de exemplu doi asi) ridicati aceasta pereche, o eliminati
- pentru a reface echilibrul numarului de carti pe siruri, mut ultima carte de pe sirul pe care nu s-a format perechea pe cel de pe care am luat cele doua carti
- continuma tot asa pana cand vor mai ramane patru carti: exista sansa ca aacestea sa formeze sau nu perechi la final
- pasienta reuseste daca toate cartile au fost epuizate, ceea ce inseamna semn de reusita in directia dorintei voastre
- insucces daca raman carti desperecheate

Pentru a intelege mai bine metoda va dau un exemplu pentru inceput, pana prindeti miscarea. Presupunem ca prima carte extrasa din pachet este un rege. Acesta va fi prima carte a primului sir. Cea de-a doua carte extrasa din pachet, un noua, va fi prima carte a celui de-al doilea sir. A treia carte din pachet (deci a doua de pe sirul unu) este un as, a patra carte (a doua sirul doi ) este un septar. Si tot asa. Pentru a intelege si schimbarea, presupunem ca a cincea carte extrasa din pachet, deci a treia sir unu, est un as, ca si cea de-a doua. Aveti prima pereche. Ridicati asii si ii puneti deoparte, nu mai aveti nevoie de ei. Pe primul rand a rams o singura carte, pe al doilea sunt doua. Mut ultima carte de pe sirul doi pe sirul unu, si apoi extrag o alta carte din pachet si o asez pe sirul doi, continuand tot asa, eliminand perechile si echilibrand sirurile.

Desi pare complicat la prima vedere, nu este deloc asa, trebuie numai sa incercati, chiar daca nu credeti in adevarul acestui tip de pasienta, cel putin este distractiv, asa cum intentionase Odette sa fie pentru Carol.


Un articol de Nadina
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
28 Ianuarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.