Setari Cookie-uri

Kabala, religia Hollywoodului Plus: Semnificatia cifrelor

Kabala este stiinta secreta a magilor, o doctrina mistica ce incearca sa ofere, in special prin analogie, o explicatie logica pentru originea si destinul macrocosmosului (Universul) si a microcosmosului (Omul). Kabala este marea stiinta a corespondentelor secrete, tot ceea ce exista intersectandu-se si influentandu-se reciproc, aceste corespondente scapand insa "ochiului" neantrenat, majoritatii oamenilor.

8- fiind dublu cuaternar, semnifica dureri, nereusite, doliu.

9- este o cifra foarte buna, fiind recomandata in jocurile de noroc. In mod normal femeia poarta 9 luni copilul, exista 9 ceruri ale ingerilor, si in mitologie exista 9 muze.

10- este considerat numarul perfect in Kabala si nu numai. Oare nu era nota 10 nota maxima pentru care munceam la scoala? Ea reprezinta decada, numita de obicei cu termenul evreiesc sephirot. Pornind de la aceasta, 100 reprezinta perfectiunea si 1000 perfectiunea absoluta, in calitate de cub al denarului.

Cat despre controversatul 13, acesta nu primeste o semnificatie absoluta, deoarece chiar si experienta si istoria au dovedit ca pentru anumite persoane el este un numar blestemat, iar pentru altii dimpotriva, binefacator. Totusi se accepta faptul ca el nu anunta, in orice caz, ceva banal.

Kabala la Hollywood

Poate din cauza ca au ramas fara alte provocari, poate din cauza problemelor, dificultatilor pe care le-au intampinat, sau dintr-o credinta interna profunda sau dorinta de schimbare, motive s-ar gasi suficiente, insa evidenta este urmatoarea: tot mai multe vedete se intorc catre invataturile acestei doctrine. Cat de bine au inteles sau au aprofundat ele aceste invataturi, nu face subiectul acestui articol. Noi constatam numai numarul crescut al acelora care isi cauta linistea si bunastarea in Kabala.

Madonna este poate cea mai impatimita sustinatoare a doctrinei, care a reusit sa atraga si alti adepti incepand evident cu sotul ei, Guy Ritchie. Oricum celebra cantareata a facut donatii extrem de generoase catre centrele Kabala, acest lucru fiind amintit ca fapt divers. Madonna o initiase si pe Britney Spears, dar se pare ca acesta nu a putut sa patrunda tainele Kabalei si a renuntat. Tot Madonna i-a atras si pe David si Victoria Beckham, dar si pe Demi Moore si Ashton Kutcher.

Alti adepti ai Kabalei sunt: Winona Ryder, Courtney Love, Roseanne Barr, Sandra Bernhard, Lindsay Lohan. Toate aceste vedete au purtat sau poarta siretul rosu la incheietura mainii, ca un simbol al credintei lor, avand si menirea de a le proteja. Daca au patruns insa esenta acestei doctrine sau macar o parte din tainele ei, sau pur si simplu au devenit adepti din dorinta de a se proteja nu avem insa de unde sa stim.

Un articol de Nadina
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
4 Februarie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.