Setari Cookie-uri

Ce spun culorile despre personalitatea ta

Culoare exista in tot ceea ce ne inconjoara, este prezenta in fiecare moment al existentei noastre. In culori sunt copacii care in curand vor inflori, ochii persoanei iubite, casa in care locuim, muntii, nesfarsitele coloane de masini dar si populatia pestrita a pietonilor. Culoarea este o insusire constanta a existentei noastre, care ne insoteste permanent.

De asemenea, in momentul in care o persoana isi exprima preferinta pentru o anumita culoare, nu trebuie sa fie influentata sau conditionata de factori externi. De exemplu, anumite persoane pot sa aleaga sa se imbrace frecvent in roz pentru ca aceasta culoare este in tendinte, pentru ca in magazine predomina aceasta culoare, dar preferinta nu se bazeaza pe o optiune personala reala.

Pentru a intelege limbajul culorilor, mai ales considerate ca modalitate de exprimare a trairilor interne, a atitudinilor specifice personalitatii noastre, trebuie sa cunoastem interpretarile care au fost asociate culorilor, luate separat si interpretate la modul general si ca preferinta constanta, si nu numai intr-un context specific, cand alegerea unei culori poate sa fie influentata chiar si de starea fizica din acel moment.

Semnificatii


1. Alb - din punct de vedere psihologic, albul simbolizeaza inocenta, puritatea, linistea sufleteasca, este probabil culoarea a carei semnificatie este cel mai larg cunoscuta, in special datorita unor somboluri precum porumbelul pacii sau rochia de mireasa. Persoanele care prefera albul, sunt sincere, prietenoase, intelegatoare.

2. Albastru - este o culoare rece, odihnitoare, care relaxeaza, detensioneza; folosita insa in exces, poate provoca depresii. Persoanele care prefera aceasta culoare pot sa fie calme, pasnice, echilibrate, genul de oameni care obordeaza cu rabdare problemele si le rezolva in aceeasi maniera. Mai poate sa exprime si optimism, loialitate si iubire.

3. Galben - este o culoare calda, fiind considerata cea mai vesela dintre culori. O actiune prelungita poate sa induca stari de oboseala, in special daca tonurile sunt aprinse. Contrar credintelor populare, in care galbenul este asociat cu gelozia, din punct de vedere psihologic, aceasta culoare exprima in general spontaneitatea, originalitatea, veselia. Persoanele care o prefera sunt active, ambitioase, optimiste comunicative.

4. Gri - in general griul este considerat neutru din punct de vedere psihologic si fiziologic, el este plasat undeva la jumatatea drumului dintre alb si negru. Griul are proprietatea de a atenua efectele culorilor cu care este combinat.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
25 Februarie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.