Setari Cookie-uri

Compatibilitate in cuplu: Ordinea nasterii si relatia cu partenerul de viata

Ordinea nasterii si rolul psihologic pe care fiecare copil l-a jucat in copilarie pornind de la rolul sau de copil unic, mezin, mijlociu sau prim nascut marcheaza puternic caracterul adultului de mai tarziu. Cum se inteleg un mezin si un copil unic la parinti in cadrul unui cuplu? Ce fel de relatie exista intre primul nascut si copilul singur la parinti sau cat de compatibili sunt acestia?

Esti singur la parinti si intotdeauna ai manifestat o tendinta spre individualism si independenta? Esti mijlociu si iti place sa mediezi relatiile intre oameni, indiferent de varsta pe care o au? Esti mezinul familiei si te intrebi de unde provine aceasta dorinta de a te afla in centrul atentiei si de a fi rasfatatul tuturor? Dar poate ca esti primul nascut in familia ta si te regasesti in personalitatea omului responsabil, dornic sa protejeze pe ceilalti, asumandu-si rolul fratelui mai mare. In “Birth Order Connection” Kevin Leman este transant: rolul pe care fiecare copil l-a jucat in viata de familie prezinta o importanta deosebita pentru cel care mai tarziu va deveni adult.

Ne nastem cu anumite trasaturi de personalitate pe care le dezvoltam sau le estompam de-a lungul vietii, in functie de circumstante. Ordinea nasterii si rolul psihologic pe care fiecare copil l-a jucat in copilarie pornind de la rolul sau de copil unic, mezin, mijlociu sau prim nascut marcheaza puternic caracterul adultului de mai tarziu.

Citește și:

Cu toate acestea, nu pozitia cronologia este cea care face regulile, ci modalitatea in care fiecare copil isi ia asupra sa rolul de mezin, mijlociu, etc. Relatiile pe care mai tarziu copilul devenit adult le stabileste cu cei din jur sau cu persoana iubita depind si ele intr-o foarte buna masura de succesiunea cronologica din interiorul fiecarei familii. Cum se inteleg un mezin si un copil unic la parinti in cadrul unui cuplu? Ce fel de relatie exista intre primul nascut si copilul singur la parinti sau cat de compatibili sunt acestia? Daca doriti sa aflati raspunsul acestor intrebari, aruncati o privire peste randurile urmatoare:

Personalitatea primului nascut: Primul nascut are calitati de lider si un simt al propriei valori foarte dezvoltat. Este o persoana realista, pragmatica, orientata spre detaliu. Este punctual si organizat, competent si ii place sa rezolve totul cu o eficienta maxima. Ii displac surprizele si lucrurile spontane si nu putini sunt cei care il acuza de lipsa de sensibilitate. Este un perfectionist innascut si are tendinta de a-i controla pe ceilalti.

Citește și:

Ce fel de relatie i se potriveste primului nascut? Primul nascut are nevoie de un partener care sa-i arate ca frumusetea exista si intr-un curcubeu sau un rasarit de soare, amintindu-i in acelasi timp ca nu este o tragedie daca nu ii iese totul asa cum a planuit. Partenerul ideal al primului nascut trebuie sa il invete pe acesta sa se bucure si de lucrurile marunte sau cel putin sa-i demonstreze, ca din cand in cand, visatul cu ochii deschisi sau activitatile spontane si neplanificate nu dauneaza grav sanatatii nimanui.

Vizionare placuta


Kudika
5 Februarie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.