Setari Cookie-uri

10 lectii de viata pe care trebuie sa le uiti

Pe parcursul vietii ne lovim de situatii diverse si din fiecare experienta invatam cate o lectie. Insa uneori ar fi ideal sa vedem si partea buna a lucrurilor. Sa combatem tot ce am invatat si sa stabilim noi reguli.

Pe parcursul vietii ne lovim de situatii diverse si din fiecare experienta invatam cate o lectie. Insa uneori ar fi ideal sa vedem si partea buna a lucrurilor. Sa combatem tot ce am invatat si sa stabilim noi reguli. Redactorii revistei Oprah au intocmit un top al celor mai importante 10 lectii de viata pe care ar trebui sa le uitam:

1. Problemele ne fac viata grea

Este dificil sa ne descurcam intr-o situatie delicata, in absenta unei idei salvatoare. Insa dificultatile au farmecul lor. Daca tocmai ai iesit dintr-o relatie cu final nefericit, trebuie sa vezi si partea pozitiva. Ai trecut printr-o experienta de viata noua, care sigur te-a invatat ceva. Pe viitor nu vei mai repeta aceleasi greseli, stiind de ce trebuie sa te feresti.

2. Mentine buna dispozitie indiferent de situatie

Nu trebuie sa afisezi mereu un zambet fermecator, daca nu esti intr-o dispozitie placuta. Daca o colega tocmai ti-a facut o remarca acida cu privire la vestimentatia ta, ai dreptul sa ii raspunzi cu aceeasi moneda. Nu-i obligatoriu sa pastram aparentele doar de dragul etichetei. Iubitul tau iar ti-a gresit, desi ti-a promis ca o sa fie mai atent? Certurile si tipetele nu vor rezolva niciodata conflictele, dar nici o situatie asemanatoare nu poate dura la infinit.

3. Vesnic afectata de trecut

Vorba aceea: ,,apa trece pietrele raman" cam asa e si cu trecutul. Ca si cuvintele pline de intelepciune ale proverbului, asa e si viata. Problemele sunt multe si delicate, depinde cum le privim. Daca acum cativa ani ai fost inselata in asteptari de o foarte buna prietena pe care ai imprumutat-o cu bani si nici pana zi nu ti i-a restituit, trebuie sa inveti ceva. Te-ai intalnit de atunci deseori cu ea, si ,,ca o foarte buna” prietena: se afiseaza cu ultima achizitie, o masina traznet. Uita ca nu ar trebui sa ridice privire. Tu, insa, o ignori, ca vorba 'ceea, lac sa fie, broaste sunt destule, stii de acum cine sunt prietenii.

4. Stresul si munca se impaca bine

Nu trebuie sa te stresezi la infinit pentru a obtine rezultate bune. Nici nu e cazul sa asociezi munca de zi cu zi cu groaza de a te trezi in fiecare dimineata. Trebuie sa stii doar ce vrei, ce stii sa faci si ce asteptari ai. Daca vei respecta, macar in parte, aceste sfaturi, imposibil sa dai gres.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 Mai 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.