Setari Cookie-uri

Atelier de cunoastere de sine prin arta actoriei

DanceON lanseaza pe 17 ianuarie 2011 Atelierul de cunoastere de sine, un program sustinut de trei actori deosebiti: Adelaida Zamfira, Ana-Ioana Macaria si Nicolae Nastasia.

Modulele au fost concepute ca un intreg menit sa antreneze si sa puna in evidenta cei trei mijlocitori ai comunicarii. Astfel, pe parcursul celor doua luni vei parcurge pe rand etapele “Redescopera-ti vocea”, “Stimuleaza-ti creativitatea”si “Cunoaste-ti corpul”.

Redescopera-ti vocea

Mesajul pe care doresti sa il transmiti celor din jur depinde de abilitatea de comunica verbal. Tonalitatea, calitatea vocii, intonatia sunt aproape la fel de importante ca mesajul transmis. Dezvoltandu-ti vocea prin exercitii specifice, te vei face mai usor auzit, iar data viitoare cand sustii o prezentare, participi la o discutie sau la o intalnire, negociezi sau inchei un contract, te vei simti mult mai increzator.

Cunoaste-ti corpul

Cuvintele nu reusesc intotdeauna sa transpuna cu adevarat trairile noastre, iar corpul te poate ajuta sa intaresti mesajul transmis. Prin Atelierul de cunoastere vei explora intregul potential al corpului tau. Exercitiile te vor ajuta sa controlezi reactiile corpului tau si vor pune in acord trupul, vocea si emotiile.

Stimuleaza-ti creativitatea

Creativitatea are nevoie de un teren fertil pentru a se putea dezvolta. Trebuie sa inveti sa te relaxezi, sa te eliberezi, sa te cunosti. Exercitiile din cadrul acestui modul au ca scop final obtinerea libertatii interioare, depasirea blocajelor existente, fara de care nu putem fi creativi. Creativitatea presupune maleabilitate interioara, eliberare, care pot fi redobandite prin exercitii specifice artei actorului.

De ce ai nevoie de Atelier

Intr-o societate in care interactiunea sociala si profesionala determina in timp o anumita schema de comunicare, fiecare dintre noi trebuie sa detina aptitudinile necesare pentru o buna prezentare a sa in lume. De cele mai multe ori, problemele de comunicare intalnite in relatia cu ceilalti, blocajele resimtite in viata personala si profesionala sunt simple efecte ale unei comunicari defectuoase cu noi insine.

Creativitatea, spontaneitatea, abilitatile de comunicare nu sunt calitati innascute. Ele pot fi exersate pana in momentul in care faci cu adevarat cunostinta cu tine insuti. Fiecare dintre noi are acces la resurse interioare nelimitate, iar atelierul de cunoastere de sine, te poate ajuta sa le descoperi si sa le pui in evidenta. Daca iti doresti sa te dezvolti ca om, daca doresti sa imprumuti din usurinta de exprimare a unui actor, din abilitatea sa de a-si face cunoscute emotiile si trairile, atelierul de cunoastere poate deveni mijlocul tau.

Mai multe detalii pe blog.danceon.ro


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
6 Ianuarie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.