Setari Cookie-uri

Top 10 carti deocheate pe care TREBUIE sa le citesti!

Sunt carti pe care le citim aproape pe ascuns. Dar le citim. Pe care le comentam cu un cerc restrans de prietene. Care ne raman in minte si ne fac sa ne intrebam daca suntem normale. Si alteori sa exclamam in gand "Doamne, cat suntem de normale!". Iata un top cu cele mai bune asemenea 10 carti care ne-au incitat gandurile in ultimii ani. Lista ramane, evident, deschisa pentru completarile voastre!

Locul 6: Unsprezece minute
11 minute nu este un roman erotic. Dar este totusi plin de erotism. Iar unele scene, fara a fi extrem de descriptive, socheaza si raman intiparite intr-un colt de minte.
Romanul Unsprezece minute este povestea Mariei, o fata dintr-un sat brazilian, ale carei prime intalniri inocente cu dragostea o lasa cu inima franta. La o varsta frageda, ea se convinge ca nu va gasi niciodata dragostea adevarata, crezand in schimb ca „dragostea este un lucru cumplit care te face sa suferi...“
O intalnire intamplatoare in Rio de Janeiro o face sa plece la Geneva, unde viseaza sa gaseasca faima si bogatie, dar sfarseste in strada, ca prostituata. In Geneva, Maria se indeparteaza tot mai mult de dragoste, devenind tot mai fascinata de sex.
In cele din urma, conceptia ei lipsita de speranta despre dragoste este pusa la incercare cand cunoaste un tanar si chipes pictor. In aceasta odisee a descoperirii de sine, Maria are de ales intre a urma o cale a intunericului – placerea sexuala de dragul placerii sexuale – sau a risca totul pentru a-si gasi „lumina launtrica“ si posibilitatea sexului sacru, a sexului in contextul dragostei. In acest palpitant si indraznet nou roman, Paulo Coelho analizeaza cu sensibilitate natura spirituala a sexului si a dragostei si ne invita sa ne confruntam cu propriile prejudecati, cu propriii demoni, sa ne aflam propria „lumina launtrica“.
traducere de Pavel Cuila
Editura: Humanitas

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
30 Septembrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.