Setari Cookie-uri

Le Havre

"Le Havre" i-a cucerit pe jurnalistii de la Cannes, care l-au aplaudat minute in sir la premiera, recompensandu-l apoi cu premiul FIPRESCI 2011.

Regie: Aki Kaurismaki
Distributie: Andre Wilms, Jean-Pierre Daroussin, Kati Outinen, Pierre Etaix
Premiera: 4 Mai

Marcel Marx (Andre Wilms), un fost scriitor boem retras in portul Le Havre pentru a trai simplu si a lucra ca lustragiu, este sprijinit de rocker-ul Little Bob (care se interpreteaza pe sine), si mai ales de oamenii simpli din cartier (bacanul, vanzatoarea de paine, barmanita din colt), pentru a-l ajuta pe Idrissa (Blondin Miguel), un copil african imigrant cautat de politie, sa-si regaseasca mama.

Evenimentele se succed cu repeziciune: conflictul dintre Marcel Marx si Monet (Jean-Pierre Daroussin), un personaj de inspiratie dostoievskiana – un politist mustacios si vesnic abatut, in cautarea infractorilor, aparitia cetateanului paracios (Jean-Pierre Leaud) innebunit sa-i raporteze la politie pe Marx si pe Idrissa, boala lui Arletty (Kati Outinen), sotia lui Marx si optimismul rezervat al dr. Becker (Pierre Etaix) cu privire la starea acesteia si mai ales finalul neasteptat.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
17 Mai 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.