Setari Cookie-uri

Cum sa scapi de candidoza vaginala

Candidoza vaginala este una dintre cele mai frecvente probleme genitale cu care femeile se confrunta, fiind prezenta cel putin o data in viata fiecarei femei. Candidoza vaginala se produce datorita agresiunii la nivelul mucoasei vulvo-genitale a unei ciuperci numite Candida Albicans.

Candidoza vaginala este una dintre cele mai frecvente probleme genitale cu care femeile se confrunta, fiind prezenta cel putin o data in viata fiecarei femei. Aceasta boala se produce datorita agresiunii la nivelul mucoasei vulvo-genitale a unei ciuperci numite Candida Albicans.

Aceasta ciuperca face parte din flora locala normala a mucoasei vulvo-vaginale si este “tinuta in frau” prin intermediul restului florei, alcatuind impreuna un pH mai acid la acest nivel. Acest pH are rolul de a ne proteja impotriva infectiilor care ar putea izbucni la acest nivel. In conditiile in care acest pH este afectat si dezechilibrul florei vaginale este perturbat, bacteriile si ciupercile cu potential patogen se pot inmulti mai mult decat este necesar si produc o agresiune. Asa se intampla si cu Candida, care se inmulteste excesiv in anumite conditii si provoaca boala numita candidoza. Este evident ca daca flora vaginala este perturbata, pH-ul sufera modificari si, in plus fata de inmultirea bacteriilor si ciupercilor locale cu potential patogen, rolul de aparare nu mai este indeplinit si se pot asocia diverse infectii, cu coci spre exemplu etc. In concluzie o candidoza netratata si neglijata de la o zi la alta se poate complica astfel incat vindecarea ei sa fie posibila dupa luni de tratament.

Peste 75% din femei sufera de candidoza vaginala si in multe cazuri nu este usor de vindecat. De asemenea si barbatii pot avea aceasta afectiune, insa de cele mai multe ori la ei nu este simptomatica (pot avea aceasta infectie fara sa simta vreo jena si fara sa apara vreun semn ce ar putea indica prezenta candidozei, tocmai de aceea in multe cazuri candidoza este transmisa sexual, facand parte din BTS).

Citește și:

Candidoza vaginala Din ce cauze apare candidoza?

Cauzele aparitiei candidozei vaginale sunt multiple si difera de la o femeie la alta, de la un organism la altul. Unele femei sunt sensibile la anumite cauze, altele nu. Cele mai frecvente cauze implicate in aparitia candidozei sunt:

- scaderea imunitatii organismului: anemie, raceli frecvente, o infectie cronica sau acuta, diabet netratat etc.

- administrarea de antibiotice cu spectru larg care afecteaza si flora vaginala, producandu-i un dezechilibru ce se manifesta printr-o candidoza

Vizionare placuta


Kudika
31 Martie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.