rana pe col

Comentarii pe articolul "Cum sa scapi de candidoza vaginala"

me_sweetie
Trimis de me_sweetie la 31 Martie 2008, ora 14:03
Ce reprezinta si care sunt cauzele aparitiei?
Am fost la un control de rutina si mi s-a zis ca am rana pe col. Nu am avut simptome si nici nu am intretinut relatii un timp destul de indelungat. Ce s-a intamplat? Ce am? Se vindeca in urma tratametului recomandat de ginecolog? Ar trebui sa imi mai fac un control sa vad si parerea altui specialist? Singura afectiune genitala pe care am avut-o a fost vaginita, cu 1 an si jumatate in urma. Sunt un pic speriata deoarece am auzit k de aici se poate ajunge la "cancerul de col uterin"... este adevarat?...sau doar o presupunere... Se poate ajunge la cauterizare? Poate afecta o posibila sarcina in viitor? A o intreaga lista de intrebari... fara raspuns...
Poate fi aceasta o alta tema de discutie? Sunt sigura ca nu sunt singura persoana interesata de acest subiect.
 
ioanaN_mihalcea
Trimis de ioanaN_mihalcea la 31 Martie 2008, ora 17:26
Multe femei au rana pe col..Mie mi-a spus ca am avut-o din nastere. Raspunsul potrivit nu este daca se poate ajunge la cauterizare ci Da trebuie sa te duci sa o cauterizeze. Da, poate afecta sarcina (situatia se va inrautatii)-bine nu prea sunt in tema la punctul asta. Da, de aici se poate face cancer de col si nu in ultimul rand..se poate mari. Asa ca da o fuga zilele astea la un ginecolog bun si ia atitudine ca nu e de asteptat.
 
marianciko
Trimis de marianciko la 31 Martie 2008, ora 17:45
Nu-ti face pb foarte mari..rana pe col se poate trata...depinde acum de ce decizie ia in cazul tau medicul ginecolog(sa-ti dea tratament sau sa intervina prin cauterizare)...bineinteles ca o discutie cu el te va ajuta cel mai mult. Din experientza iti pot spune ca am facut o cauterizare(la indemnul medicului ginecolog). A fost o perioada destul de lunga incluzand pre si post cauterizarea(cam 3 luni).Interventia in sine nu a fost dureroasa iar pe durata refacerii nu am avut probleme de nici un fel(asta pt faptul ca am urmat indeaproape toate indicatiile). Cauzele aparitiei in cazul meu au fost racelile netratate in schimb pot fi si altele cum ar fi de exemplu...avortul.Si da..se poate ajunge la cancer de col uterin!O alternativa la cauterizare in schimb este medicamentatia. Perioada tratamentului poate varia. Un lucru este clar..este necesara o perioada indelungata de timp pt refacere(de mentionat ca pe perioada tratamentului erau interzise orice relatii sexuale) si asta depinde de fiecare persoana in parte. Ceea ce este probabil mai este fi faptul ca rana se poate deschide din nou!Cel mai bine este sa mergi la un medic..sa ti se stabileasca modalitatea de tratament si asta cat mai repede! Eventualele intrebari pe care poate nu ti le pui acum..vor avea raspuns tot din partea unei persoane de specialitate! iti urez insanatosire grabnica si curaj!
 
Kittynelle
Trimis de Kittynelle la 31 Martie 2008, ora 19:13
Clar trebuie sa mergi la ginecolog si sa urmezi intocmai recomandarile sale!!! Eu am o prietena care are rana pe col , ea merge frecvent la un ginecolog foarte bun si totusi nu i`a trecut trecut.Intampina mai multe greutati pt ca i`a fost recomandat si repausul la actul sexual ...si avand in vedere ca ea locuieste cu prietenul ei a afectat`o acest lucru.De la ea stiu ca acest lucru iti poate afecta sarcina...de asta e si ea foarte ingrijorata ...asa ca fugi la doctor!!!
 
Adrianne10
Trimis de Adrianne10 la 06 Aprilie 2008, ora 07:23
Me_sweetie, uite aici un site cu informatii despre subiectul deschis de tine: http://www.sfatulmedicului.ro/articole/Obstetrica-Ginecologie/Cervicita_cronica__rana_pe_col__1171.html
(sunt mai multe pagini de explicatii, si doar 2 de forum). Parerea mea este ca nu trebuie sa te ingrijorezi, dar trebuie sa iei masuri cat mai repede posibil, pentru a preveni eventuale complicatii. Multa sanatate si ai grija de tine!