Apa vie : apa termala

Comentarii pe articolul "Apa vie: apa termala"

Cristi Greaca
Trimis de Cristi Greaca la 29 Mai 2007, ora 08:44
Daca tratamentele de baza si complementare cu apa termala, necesita de cele mai multe ori prezenta periodica intr'o stariune termala sau intr'un complex de sanatate local care-si poate asigura apa termala pentru tratament, cum, de unde si eventual sub ce denumire (eventual marca) se poate achizitiona apa termala pentru folosirea zilnica si/sau baut (recomandati 1,5 litrii zilnic)
Cu multumiri,
Cristi Greaca.
 
miki_robc
Trimis de miki_robc la 29 Mai 2007, ora 08:51
si pe mine m-ar interesa
 
ira
Trimis de ira la 29 Mai 2007, ora 08:55
si pe mine!!!!!!
 
ira
Trimis de ira la 29 Mai 2007, ora 08:56
am vazut ca se numeste Avene, dar de baut????
 
Cristi Greaca
Trimis de Cristi Greaca la 29 Mai 2007, ora 14:12
Buna Ira, ai dreptate articolul doar sugereaza prin poze avantajele apei termale, dar flaconul "Avene" arata mai repede a spray pentru utilizare dupa epilat, dupa ras, in caz de iritatii, arsuri solare, pentru a fixa machiajul, dupa demachiere, dupa sport, in timpul verii, pentru racorire. Pacat ca un astfel de articol nu duce decat la fel de fel de presupuneri.
Cristi Greaca.
 
puisor1
Trimis de puisor1 la 29 Mai 2007, ora 17:20
cat costa o sticla? a luat cineva?
 
Cristi Greaca
Trimis de Cristi Greaca la 30 Mai 2007, ora 08:44
Am mai aflat ceva ce merita atentie. Capitala ascunde o adevarata sursa de sanatate, dar si o varianta pentru sisteme de incalzire: ape termale cu temperaturi cuprinse intre 40 si 80 de grade. Calitatile apelor din Bucuresti sint asemanatoare cu cele de la Herculane sau Baile Felix, numai ca nu sint exploatate. La o adIncime de 1.500-2.000 de metri, in subsolul Bucurestiului se afla mai multe izvoare termale. Calitatile, dar si temperaturile apei sint propice amenajarii de centre balneare, precum cele de la Herculane, Baile Felix sau Mangalia. Sondele au descoperit, inca din 1981, salba de rezervoare de apa geotermala cu temperaturi intre 40-80 grade C, dar apa este folosita in prezent doar la un strand si pentru cercetari. Singurul strand care foloseste apele termale este amenajat in spatele Casei Presei Libere si este unic in Bucuresti. Pe masura ce inaintezi spre nord, spre Afumati, Balotesti, Moara Vlasiei, Caldarusani si Snagov, gradele apei cresc, la fel si calitatea...

Am gasit in www.presaonline.com
Cristi G.
 
luz
Trimis de luz la 31 Mai 2007, ora 10:19
Buna, am citit toate acestea si sunt foarte interesante.
 
luz
Trimis de luz la 31 Mai 2007, ora 10:24
Buna Cristina, sunt si eu interesata de aceasta apa termala. Daca ai aflat unde se poate gasi te rog spune-mi si mie,am mare nevoie de ea. Dau o cafea la ikea.Ok.
 
Cristi Greaca
Trimis de Cristi Greaca la 02 Iunie 2007, ora 18:07
Buna tuturor celor care au scris si s-au aratat interesati(-te) de "apa termala". De doua zile caut pe "Google" informatiile care sa conduca spre cumpararea apei pentru consumul zilnic. Cred ca cele mai bune informatii le-am gasit pe www.srd.ro/doc/Termal_France.pdf , care ma determinat sa caut date despre apa plata Evian (care ajunge la noi la preturi de circa 12,50 RON / pet de 2 litri, cam mult pentru consum zilnic), dar si despre apele plate de la noi, mai slab mineralizate dar cu preturi accesibile. Concluzii: pana la urma totul depinde de "punguta cu doi bani" si de aportul mineral necesar organismului.
PS. 1.Pentru Iuz : multumesc pentru cafeaua de la IKEA, dar Cristi vine de la Cristian si nu de la Cristina, asa a vrut fata mea sa-mi spuna si sa-mi faca adresa de e-mail (cristi_greaca@hotmail.com).
2.Pentru orientare se gasesc preturi pe: www.ecumparaturi.ro / www.leshop.ro / www.compari.ro / www.kaboo.ro si precis mai sunt si altele.
Cristi.G
 
luz
Trimis de luz la 04 Iunie 2007, ora 12:58
Salut ! Am facut o confuzie, crezand ca esti o fosta colega care a terminat fizica. Multumesc pt informatii.