Setari Cookie-uri

valul islamic moda sau traditie??????

... ella ... o mica parte din ''filozofia'' wahabi ... invata si tu ... dupa ce intelegi ... trecem la urmatorii ...


TRANSCENDENTA LUI ALLAH AFIRMATA DE TOATE SCOLILE SUNNITE VERSUS ANTROPOMORFISMUL SCOLII WAHHABITE


În timp ce acuzã musulmanii de politeism, wahhhabiþii înºiºi s-au diferenþiat de ceilalþi musulmani în înþelegerea aspectelor fundamentale legate de credinþã - aqeeda. Wahhabiþii au o înþelegere greºitã, literalã, neortodoxã a Atributelor lui Allah; ei cred ca Allah are atribute umane sau create, dar incearca sa isi ascunda antropomorfismul afirmind ca ei nu stiu "cum" anume poseda Allah aceste atribute. De exemplu, destul de recent, Bilal Philips afirma: "El nu are un trup corporal, nici nu este un spirit fara forma. El are o forma adecvata maretiei Sale, care nu seamana cu nimic din ceea ce un om a vazut sau a conceput vreodata si care va fi vazuta (atit cit permit limitarile omului) de oamenii Paradisului."
Bilal ne confirma ca este convins ca Allah are o forma cu siguranta (El are o forma adecvata maretiei Sale). Mai mult, el chiar specifica ce fel de forma este: "El nu are un trup corporal…", insemnind ca Allah are o forma care nu este ca formele specifice creatiei, iar apoi spune: " nici nu este un spirit fara forma". Astfel de afirmatii fac dovada unui antropomorfism clar. In fapt, Bilal Philips Ii atribuie in mod prostesc o "forma" lui Allah, o forma pe care, in conceptia lui, nimeni n-a vazut-o vreodata. De aceea el crede ca Allah poseda o anumita forma sau un trup necorporal. Nici un savant sunnit unanim recunoscut n-a facut vreodata o astfel de afirmatie perfida.
marco918
Postat pe 1 Septembrie 2010 14:35
... ella ... uite si putin despre ... Ba'hai ... si ... te las ... pentru astazi ...


Secta Baha’i apare în istoria islamismului aproximativ în acelaºi timp cu secta Adventiºtilor în istoria creºtinismului. Deºi aceasta ar pãrea o simplã coincidenþã, nu este. Un studiu aprofundat al contextului social-politic-istoric în care cele douã secte au apãrut ar aduce la luminã numeroase similitudini (de conjuncturã) ce nu trebuie a fi neglijate de “istoria reformelor religioase”. Pluralismul religios al Persiei secolului XIX, lupta grupãrilor religioase pentru prozeliþi, lipsa de toleranþã la nivel social, imposibilitatea guvernanþilor de a depãºi criza politicã ºi economicã, lipsa unui real dialog în societatea civilã, iatã doar câteva elemente care au concurat la reforma islamismului iniþiatã de Bab ºi continuatã de Baha’u'llah. Deºi cu alte personaje, situaþia pe scena social-politicã americanã nu era diferitã. A existat numai o deosebire de nuanþã: majoritatea religioasã în Persia era formatã de islamici iar majoritatea religioasã în America era formatã din creºtini. La o analizã globalã chiar ºi aceastã diferenþã dispare cãci dacã luãm spre analizã fenomenul ca atare trebuie sã afirmãm cã reformele iniþiate în Persia ºi America au vizat majoritatea religioasã.

marco918
Postat pe 1 Septembrie 2010 14:39
... INDRUMAR PENTRU CONVERTIRE ... pare gratis ? ... nimic nu e gratis ...



Indruma-ti sotia nemusulmana sa intre in Islam
maria_hajjaj

Cateva sfaturi pentru barbatul musulman casatorit cu femeie crestina sau de alta religie (decat cea musulmana)

Cand barbatul musulman se casatoreste cu o femeie non-musulmana, spera in adancul sufletului ca sotia sa, va intra in Islam.De foarte multe ori acest lucru se si intampla--Alhamdulillah.
Din pacate insa, sunt cazuri in care femeia prefera sa-si pastreze religia sa (alta decat Islam).
Este adevarat ca numai Allah(swt) I-i alege pe cei ce vor imbratisa Islamul, insa datoria ta ca sot, este sa determini interesul sotiei fata de Islam.

Cum poti sa faci acest lucru?hmmm... in foarte multe feluri...
Dar, inainte de toate, trebuie sa fii tu insuti un exemplu de credinta si generozitate.
-fii musulman adevarat (si nu doar cu numele)
-fa rugaciunile asa cum au fost oranduite, si cand te rogi, roaga-L pe Allah(swt) sa deschida inima sotiei tale catre Islam, (cand sotia te va vedea rugandu-te, va realiza una din partile minunate ale Islamului),
-fii bun cu ea si cu familia ei (chiar daca nu sunt musulmani)
-fii iertator si intelegator cu ea si cu cei din jurul tau,
-cand te va intreba despre diferentele dintre Islam si religia ei, explica-i cu calm,de ce Islam este religia corecta. Spune-i povestile Profetilor (daca este crestina inseamna ca deja stie despre ei --macar o parte..)
-cand -In Sha Allah- va fi convinsa ca Islamul este calea cea dreapta, fii intelegator si ajut-o pas cu pas pana va reusi sa invete rugaciunile si regulile Islamului. Nu-i cere sa invete in scurt timp, lucruri care -poate- cei nascuti si crescuti in islam nu le stiu.

Gandeste-te!! cat de dificil trebuie sa fie pentru sotia ta sa lupte cu convingerile ei de pana atunci, cu impotrivirea familiei sale, si, daca locuiti intr-o tara non-musulmana, atunci va trebui sa se confrunte si cu atitudinea potrivnica si uneori chiar agresiva a unora dintre compatrioti !! iar acest lucru nu e deloc usor...


Va vorbesc despre toate acestea pentru ca aceasta a fost si experienta mea, si Alhamdulillah Allah(swt) m-a binecuvantat primindu-ma in Islam.
Sotul meu, este un bun musulman,un exemplu pentru comunitatea musulmana din Romania. Mi-a raspuns si explicat cu calm la toate intrebarile mele despre Islam, m-a indrumat cand am avut temeri, a fost alaturi de mine si m-a sustinut pas cu pas. Ca si mine sunt marea majoritate a femeilor musulmance din Romania ( si aici ma refer la faptul ca au aflat despre islam si s-au convertit cu ajutorul si suportul sotului).
Din pacate,insa, sunt si alte exemple in care sotia nici nu vrea sa auda despre Islam(stafr la lazim). In aceste cazuri, fie ca sotul nu este un musulman credincios ( adica e musulman doar cu numele), fie ca sotul este mult prea exigent,prea dur, si astfel determinandu-si sotia sa creada ca aceasta este amprenta Islamului!!

Voi, soti musulmani, nu trebuie sa uitati ca Profetul(pacea si binecuvantarea lui Allah asupra lui), a chemat oamenii la Islam pe parcursul a 23 ani, si raspundea fiecarei persoane care venea la el intrebandu-l despre religie, cu bunavointa si rabdare.. Majoritatea au devenit musulmani,,altii au ramas necredinciosi, si asta pentru ca puterea este numai la Allah(swt).

In rugaciunile mele, i-L rog pe Allah(swt) sa ne indrume pe toti si sa ne protejeze de orice rau care ne-ar putea abate de la drumul cel drept!

SALAMU ALAYCUM WA RAHMATULAHI WA RABARACATU!
marco918
Postat pe 1 Septembrie 2010 14:44
Hadar ,cred ca ai prieteni musulmani de nota 10 ,te cred ca turci musulmani sunt oameni de treaba si saritori.
Musulmanii spun ca-L iubesc pe Domnul Isus dar ei nu marturisesc decat o jumatate de adevar in ceea ce priveste persoana Domnului Isus ,si o jumatate de adevar mai ales in aceasta sistuatie este o “Minciuna “. Musulmanii neaga ca Domnul Isus este Mantuitorul lumii ,neaga puterea jertfei Domnului ,pentru ei nu este decat profet ,un om bun si atat .
Oamenii buni au mai fost pe acest Pamant dar noi oamenii aveam nevoie de un Salvator .si El este Salvatorul.
In ceea ce priveste “protectia oamenilor cartii(Ahl Al-Kitab)” nu prea stii bine ce este acesta “protectie ” .Cand spui protectie te gandesti la un favor, dar eu nu as vrea nici o data sa am acest “favor ” intr-o tara musulmana .Acesti “protejati ” sau “djimmis ” insemna oameni de mana a doua in tarile musulmane ,oameni asupra carora se abatea de foarte multe ori capriciile si violenta “protectorilor “.Intreaba coptii din Egipt ce inseamna pentru ei acest statut.
Chiar daca Coranul porunceste ca musulmanii sa “protejeze ” pe crestini si evrei ,acelasi Coran porunceste ca musulmanii sa nu-si faca prieteni pe crestini si evrei si sa lupte pana cand va fi numai “credinta in allah ” pe Pamant .Cum poti implini aceste porunci care se contrazic ?
Sultanul Fatih pe care l-ai amintit a transformat biserica Sfanta Sofia intr-o moschee ,asta este protectie ?
Marea moschee din Damasc este de fapt o biserica transformata in moschee.
Califul Al-Haqim a distrus biserica Sfantului Mormant .
Ai avut norocul (sau nenorocul ) sa-i cunosti pe musulmani intr-o tara nemusulmana ,dar nu ti-as sugera sa-ti marturisesti credinta ta (spui ca esti crestina ) intr-o tara musulmana decat daca esti gata sa mori.
.In 2009 trei crestini turci au fost macelariti cu brutalitate in Malatya Turcia de catre musulmani fanatici ,coptii sunt marginalizati discriminati si dispretuiti in Egipt .
In Arabia Saudita nu poti intra legal cu o Biblie sau o creuciulita la gat ,nici vorba de biserici .
Vad ca prieteni tai suniti arunca toata violenta pe umerii siitilor ,dar in Iraq suniti au inceput razboiul acesta civil sangeros deoarece nu sunt de acord ca siiti care sunt majoritari sa conduca tara , Populatia Afganistanului este majoritar sunita ,talibani sunt suniti si populatia Hazara care este shiita a fost chiar puternic discriminata de catre majoritarea sunita ,de fapt in toate tarile musulmane suniti majoritari ii discrimineaza pe shiiti minoritari si invers .
Blogul acesta are alt scop si nu vreau sa ma indepartez prea mult de scopul lui .
Vreau sa inchei intr-o nota optimista ,sunt multi musulmani de treaba si ma rog ca Duhul Sfant sa le descopere( celor de treaba si celor brutali ) cine este intradevar Domnul Isus Hristos!
marco918
Postat pe 1 Septembrie 2010 14:48
Departe de tabloul zugrãvit în poveºtile celor 1001 de nopþi, lumea arabã este de ceva vreme teatrul unor manifestãri de o violenþã ieºitã din comun. ªtirile internaþionale nu mai vorbesc decât despre 11 septembrie, Osama bin Laden, rãzboiul din Golf, terorism, atentate, luãri de ostateci, talibani, maºini capcanã, mujahedini, Saddam Hussein, lupte de stradã, suniþi ºi ºiiþi, wahabi, Al Qaeda, bursa petrolului etc. Care este miza ºi ce interese sunt amestecate în acest sinistru joc?

Suniþii ºi ºiiþii

Pentru a înþelege mai bine ce se petrece în lumea arabã este necesar sã facem o scurtã incursiune în istoria islamismului. În secolul VII Mohamed a pus bazele religiei musulmane ºi a instaurat primul stat islamic, cu capitala la Medina, oraº situat în vestul Arabiei Saudite de azi. La moartea sa, au izbucnit lupte pentru putere, care au determinat o adevãratã schismã în cadrul religiei islamice. Una din tabere era alcãtuitã din cei care considerau cã succesorul sãu trebuie sã fie Ali, soþul fiicei sale ºi tatãl singurului sãu nepot, Hussein. Cealaltã tabãrã considera cã succesorul sãu de drept este Abu Bakr, tatãl soþiei favorite a lui Mohamed. În cele din urmã a fost ales calif (conducãtor politic ºi religios) Abu Bakr.

Suniþii de astãzi, în numãr de aproximativ 800 de milioane sunt partizanii lui Abu Bakr. Numele lor provine de la faptul cã aderã la "sunna", interpretarea Koranului transmisã prin tradiþie oralã. Se considerã cã ei au o viziune mai liberalã întrucât, în viziunea lor, urmaºii Profetului Mohamed, califii trebuie sã fie aleºi, nu numiþi pe motive ereditare.

ªiiþii, astãzi aproximativ 100 de milioane sunt partizanii lui Ali ºi locuiesc cu precãdere în Iran, sudul Irakului ºi Palestina. Ei recunosc drept conducãtori religioºi pe imami. Tradiþia spune cã ultimul imam, cel de-al doisprezecelea a dispãrut în anul 940 ºi va reapare la un moment dat pentru a guverna lumea ca ºi Mahdi (un echivalent musulman pentru Mesia). Din acel moment, guvernarea politicã ºi religioasã este realizatã prin intermediul unor reprezentanþi ai instituþiei Imamilor, numiþi Ayatollahi.

Conflictele dintre suniþi ºi ºiiþi, având ca scop obþinerea puterii politico-religioase (în tradiþia islamicã cele douã nu sunt separate) au început dupã moartea lui Mohamed ºi se continuã ºi astãzi.



marco918
Postat pe 1 Septembrie 2010 15:04
... ella ... putina istorie ...


http://www.raspunsislamului.ro/


marco918
Postat pe 1 Septembrie 2010 15:15
Mus’ab Hassan Yousef, fiul liderului organizaþiei Hamas ºeic Hassan Yousef, s-a convertit la creºtinism.
marco918
Postat pe 1 Septembrie 2010 15:16
mie imi plac foarte mult salurile, si iarna le port cu mare placere. pentru ca, pe langa faptul ca sunt decorative si pot fi purtate ca accesorii, tin si de cald:)
Laura_Baldini
Postat pe 1 Septembrie 2010 16:46
Stiti de ce v ati aprins cand am descries ce se intampla in Romania?nu din patriotism, ci din orgoliu si vanitate, si pt. ca va place sa traiti in minciuna si nu puteti fi onesti recunoscand ca asta este adevarul.Sau negati crimele,violurile,incest rile, furturile si asa mai departe.e ca si cum v ati nega pe voi insiva.Deci in opinia voastra, ele nu exista..si romanii nu fac asta…..cine e mai paranoic????
Sunteti dezimformati in legatura cu fmeile MUSULMANCE care muncesc.In cele mai multe tari arable, sunt musulmance care:
-nu muncesc deoarece nu au pregatire
-nu muncesc deoarece familia nu le lasa
-muncesc inainte de casatorie iar dupa sunt interlineate de sot, care le da un venit lunar ,al lor…..si atunci…de ce ar munci?
-muncesc si inainte..si dupa casatorie ,si nu pt. ca nu ar avea bani..ci pt. ca au pregatire superioara..si asta e traditia in familie.
Spitalele(sectia obstetrica ginecologie, stomatologie,pediatrie,dermatologie,laboratoare) sunt pline de femei misalliance,atat medici cat si asistente si laborante.-vezi tari precum Siria ,Liban,Iordania.Kuwait,Emirate,Arabia Saudita.
Scolile (sa nu uitam ca sunt si scoli de fete separate si mixe), gradinitele, cresele sunt pline de cadre didactice misalliance femei…
Institutiile de stat-departamente pt. femei….au numai femei misalliance..de aceeasi cetatenie…chiar sun specificate in anunturile pt job uri ca nu sunt acceptate decat conational de religie musulmana.Bineinteles ca sunt si straini,dar cei mai multi sunt in tarile din Golf.
Functii precum…dansatoare in baruri, chelnerite, menajere si cameriste la hoteluri si multe alte functii…sunt destinate celor adusi din afara…inclusive romancelor crestine.
Ceea ce mi ati spus de nu stiu ce secte ale islamului…e ca si cum eu v as spune despre martorii lui Iehova care s crestini…dar sustin ca crucea I un obiect de chin,si nu se inchina nici la ea nici la icoane..si zic de outdoorsy ca incalca grav poruncile lui Moise.Sotul meu e sunnit.aceasta fiind majoritar musulmana.oricum,coranul e unul..in original de 1400 ani.Biblia originala unde e???Chiar marii preoti sustin ca biblia actuala e “contrafacuta”, vechiul testament,batandu se cap in cap cu Noul testament.
In legatura cu spinneret femeii…iata niste texte din biblia crestin ortodoxa:


“Femeia sã nu poarte veºminte bãrbãteºti, nici bãrbatul sã nu îmbrace haine femeieºti, cã tot cel ce face aceasta, urâciune este înaintea Domnului Dumnezeului tãu”cap 22 deonteronomul

De va fi vreo fatã tânãrã, logoditã cu bãrbat ºi cineva o va întâlni în cetate ºi se va culca cu dânsa,
Sã-i aduceþi pe amândoi la poarta cetãþii aceleia ºi sã-i ucideþi cu pietre: pe fatã pentru cã n-a þipat în cetate, iar pe bãrbat pentru cã a necinstit pe femeia aproapelui sãu. ªi aºa sã stârpeºti rãul din mijlocul tãu.


De se vor bate între dânºii niºte bãrbaþi, ºi femeia unuia din ei se va duce ca sã scoatã pe bãrbatul sãu din mâna celui ce-l bate ºi, întinzându-ºi ea mâna, va apuca pe acesta de pãrþile lui ruºinoase
Sã i se taie mâna ei ºi sã nu o cruþe ochiul tãu.

Þineþi dar bine minte cã în ziua aceea, când Domnul v-a grãit din mijlocul focului, de pe muntele Horeb, n-aþi vãzut nici un chip. 16. Sã nu greºiþi dar ºi sã nu vã faceþi chipuri cioplite, sau închipuiri ale vreunui idol, care sã înfatiseze bãrbat sau femeie, 17. Sau închipuirea vreunui dobitoc de pe pãmânt, sau închipuirea vreunei pãsãri ce zboarã sub cer, 18. Sau închipuirea vreunei jivine, ce se târãºte pe pãmânt, sau închipuirea vreunui peºte din apã, de sub pãmânt; 19. Sau, privind la cer ºi vãzând soarele, luna, stelele ºi toatã oºtirea cerului, sã nu te laºi amãgit ca sã te închini lor, nici sã le slujeºti, pentru cã Domnul Dumnezeul tãu le-a lãsat pentru toate popoarele de sub cer.
Sã pustiiþi toate locurile în care popoarele ce le veþi supune au slujit dumnezeilor lor, cele din munþii înalti, cele de pe dealuri ºi cele de sub orice copac umbros
Sã dãrâmaþi jertfelnicele lor, sã stricaþi stâlpii lor, sã arderi cu foc copacii lor, sã sfãrâmaþi idolii dumnezeilor lor ºi sã ºtergeþi numele lor din locurile ace lea

Sã nu te învoiesti cu ei, nici sã-i asculþi; sã nu-i cruþe ochii tãi, sã nu-þi fie milã de ei, nici sã-i ascunzi;



Ci ucide-i; mâna ta sã fie înaintea tuturor asupra lor, ca sã-i ucidã, ºi apoi sã urmeze mâinile a tot poporul.
Sã-i ucizi cu pietre pânã la moarte, cã au încercat sã te abatã de la Domnul Dumnezeul tãu, Care te-a scos din pãmântul Egiptului ºi din casa robiei.
Sã loveºti pe locuitorii acelei cetãþi cu ascuþiºul sabiei, s-o dai, blestemului pe ea ºi tot ce este în ea ºi dobitoacele ei sã le treci prin ascuþiºul sabiei.


Iar dacã cineva din ai tãi va fi duºman aproapelui tãu ºi-l va pândi ºi va sãri la acela ºi-l va ucide ºi apoi va fugi în una din cetãþile acestea,
Bãtrânii cetãþii lui sã trimitã ca sã-l ia de acolo ºi sã-l dea în mâinile rãzbunãtorului sângelui, ca sã moarã.
Sã nu-l cruþe pe unul ca acela ochiul tãu. Spalã pe Israel de sângele nevinovat ºi va fi bine.
(DEONTERONOM)
Sarai, femeia lui Avram, nu-i nãºtea. Dar ea avea o slujnicã Egipteancã, al cãrei nume era «Agar». Atunci, Sarai a zis cãtre Avram: «Iatã m-a închis Domnul ca sã nu nasc. Intrã dar la slujnica mea; poate vei dobîndi copii de la ea!» ªi a ascultat Avram vorba Saraii. A luat deci Sarai, femeia lui Avram, pe slujnica sa Agar Egipteanca, la zece ani dupã venirea lui Avram în pãmîntul Hanaan, ºi a dat-o de femeie lui Avram, bãrbatul sãu. ªi a intrat acesta la Agar, ºi ea a zãmislit.

GENEZA
Laban însa avea douã fete: pe cea mai mare o chema Lia ºi pe cea mai micã o chema Rahila. 17. Lia era bolnavã de ochi, iar Rahila era chipeºã la staturã ºi tare frumoasã la fatã. 18. Lui Iacov însa îi era dragã Rahila ºi a zis: "Îti voi sluji ºapte ani pentru Rahila, fata ta cea mai micã".
22. Atunci a chemat Laban pe toþi oamenii locului aceluia ºi a fãcut ospãþ. 23. Iar seara a luat Laban pe fiica sa Lia ºi a bãgat-o înauntru ºi a intrat Iacov la ea.


Dar când s-a fãcut ziuã, iatã era Lia. ªi a zis Iacov cãtre Laban: "Pentru ce mi-ai fãcut aceasta? Nu Îi-am slujit eu oare pentru Rahila? Pentru ce m-ai înselat?" 26. Rãspuns-a Laban: "Aici la noi nu se pomeneºte sã se mãrite fata cea mai micã înaintea celei mai mari. 27. Împlineste aceastã sãptãmânã de nuntã ºi-þi voi da-o ºi pe aceea, pentru slujba ce-mi vei mai face alþi ºapte ani!" 28. ªi a fãcut Iacov aºa: a împlinit sãptãmâna de nuntã ºi i-a dat Laban ºi pe Rahila, fiica sa, de femeie.

A intrat deci Iacov ºi la Rahila ºi iubea el pe Rahila mai mult decât pe Lia. Apoi a mai slujit Iacov lui Laban alþi ºapte ani.

POLIGAMIA ERA DE MULT PRACTICATA DE VECHII PROFETI PRECUM AVRAM, FII LUI…SI CELE 12 SEMINTII SFINTE ALE ISRAELULUI.
I Timotei 2:11-12.
11. Femeia sã se înveþe în liniºte, cu toatã ascultarea.
12. Nu îngãduiesc femeii nici sã înveþe pe altul, nici sã stãpâneascã pe bãrbat, ci sã stea liniºtitã.

DE CETot astfel, nevestelor, fiþi supuse ºi voi bãrbaþilor voºtri; pentru ca, dacã unii nu ascultã de Cuvânt, sã fie câºtigaþi fãrã cuvânt, prin purtarea nevestelor lor, când vor vedea felul vostru de trai: curat ºi în temere. Podoaba voastrã sã fie podoaba de afarã, care stã în împletitura pãrului, în purtarea de scule de aur sau în îmbrãcarea hainelor, ci sã fie omul ascuns al inimii, în curãþia nepieritoare a unui duh blând ºi liniºtit, care este de mare preþ înaintea lui Dumnezeu. Astfel se împodobeau odinioarã sfintele femei, care nãdãjduiau în Dumnezeu, ºi erau supuse bãrbaþilor lor; ca Sara, care asculta pe Avraam, ºi-l numea "domnul ei”. Fiicele ei v-aþi fãcut voi dacã faceþi binele fãrã sã vã temeþi de ceva. (1 Petru 3:1-6)
JUDECATI PE ALTII CA SI RESPECTA CARTEA SFANTA..CAND INSASI CARTEA VOASTRA STA MARTURIE CA EI NU FAC ALTA DECAT SA RESPECTE PORUNCILE DOMNULUI.
CEL CARE I MAI INTELEPT,RENUNTA PRIMUL.EU VA LAS PE ACEST FORUM SA VA BUCURATI DE PROSTIILE VOASTRE SI CHIAR NU O SA MI MAI PIERD VREMEA CU VOI………PAAAAAAA
si nu mi veni cu exemple de musulmani inrait...ca eu am subliniat de la inceput faptul ca peste tot sunt oameni RAI si BUNI.SO.......TAKE THE ROAD!!!!
ELLA_79
Postat pe 1 Septembrie 2010 17:10
De la: ELLA_79, la data 2010-09-01 13:34:34
De la: marco918, la data 2010-09-01 13:25:14
De la: ELLA_79, la data 2010-09-01 13:18:02
si inca ceva.... ......Dubai, Katar,Kuwait(4000 rom), Arabia saudita,Liban,Siria,... ..........





... doamna ''farmacista'' !!! ... dubai-ul este capitala Emiratelor Arabe ... nu este o tara in sine ... iar ''KATARUL'' se scrie QATAR ... pentru cultura dumitale de ''musulmanca'' ... si sper sa te mai lase ''sponsorul'' sa vezi vreodata romania !!! ...





am scris Katar deoarece sunt obisnuita ..ca asa se scrie in araba.....
ai drepate...Dubai...capitala Emiratelor ...m am grabit
nu stii sa scrii romaneste...e mai grav...se spune "sun" nu "sint"....comunistii scriau asa......in continuare..."esti roman get beget".....
transformam discutia intr un razboi religios.....
mai capata cultura generala(lipseste)


Il jignesti degeaba...are destula cultura generala..te deranjeaza ca spune adevarul si atunci ataci...
kudika226898
Postat pe 1 Septembrie 2010 17:19
De la: ELLA_79, la data 2010-09-01 13:34:34
De la: marco918, la data 2010-09-01 13:25:14
De la: ELLA_79, la data 2010-09-01 13:18:02
si inca ceva.... ......Dubai, Katar,Kuwait(4000 rom), Arabia saudita,Liban,Siria,... ..........





... doamna ''farmacista'' !!! ... dubai-ul este capitala Emiratelor Arabe ... nu este o tara in sine ... iar ''KATARUL'' se scrie QATAR ... pentru cultura dumitale de ''musulmanca'' ... si sper sa te mai lase ''sponsorul'' sa vezi vreodata romania !!! ...





am scris Katar deoarece sunt obisnuita ..ca asa se scrie in araba.....
ai drepate...Dubai...capitala Emiratelor ...m am grabit
nu stii sa scrii romaneste...e mai grav...se spune "sun" nu "sint"....comunistii scriau asa......in continuare..."esti roman get beget".....
transformam discutia intr un razboi religios.....
mai capata cultura generala(lipseste)


Poate ne spui si noua de ce iesi la restaurant cu "jegoasele" alea de romance...cu "idioatele" alea...si de ce conversezi pe forum romanesc de sarantoci, imbecili si violatori...iti spun eu...pentru ca esti prizoniera unei iluzii...si te simti cumplit de singura. si nefericita.....
kudika226898
Postat pe 1 Septembrie 2010 17:22
De la: ELLA_79, la data 2010-09-01 13:41:48
De la: ELLA_79, la data 2010-09-01 13:34:34
De la: marco918, la data 2010-09-01 13:25:14
De la: ELLA_79, la data 2010-09-01 13:18:02
si inca ceva.... ......Dubai, Katar,Kuwait(4000 rom), Arabia saudita,Liban,Siria,... ..........





... doamna ''farmacista'' !!! ... dubai-ul este capitala Emiratelor Arabe ... nu este o tara in sine ... iar ''KATARUL'' se scrie QATAR ... pentru cultura dumitale de ''musulmanca'' ... si sper sa te mai lase ''sponsorul'' sa vezi vreodata romania !!! ...





am scris Katar deoarece sunt obisnuita ..ca asa se scrie in araba.....
ai drepate...Dubai...capitala Emiratelor ...m am grabit
nu stii sa scrii romaneste...e mai grav...se spune "sun" nu "sint"....comunistii scriau asa......in continuare..."esti roman get beget".....
transformam discutia intr un razboi religios.....
mai capata cultura generala(lipseste)[/quote

draga mea...asa nu mai terminam niciocdata...discutia...nu te contrazic....
si legea noastra(daca o cunosti) spune ca un copil n are voie sa iasa din tara fara acordul unuia din parinti...mama sau tata...
stiu si eu o romanca...casat cu roman..care a aparut la povestiri adevarate..la Acasa TV...care a divortat si a plecat in america si fetita ei a ramas cu tatal in romania.dupa ceva timp...tatal i a facut acte false..avand certificat fals...i a schimbat numele si a dat o in ingrijirea unei matuse...el plecand in Italia.Mama ei disperata ani la rand a platit si detectivi particulari s o gaseasca..si abia TV ul Acasa...a gasit o la Piatra Neamt....fetita pe nume real Giulia....schimbat numele..in ?alexandra.....se intampla la romani...in tara lor....



Si de ce musulmica nu-si da acordul ca pruncul sa-si vada bunicii din Romania? Nu de teama ca nici sotia nu se va mai intoarce la el, de bine ce i-a fost? Ia fi sincera...
kudika226898
Postat pe 1 Septembrie 2010 17:24
De la: ELLA_79, la data 2010-09-01 14:03:04
De la: ELLA_79, la data 2010-09-01 13:46:59
De la: stem_29, la data 2010-09-01 13:41:23
De la: ELLA_79, la data 2010-09-01 13:34:34
De la: marco918, la data 2010-09-01 13:25:14
De la: ELLA_79, la data 2010-09-01 13:18:02
si inca ceva.... ......Dubai, Katar,Kuwait(4000 rom), Arabia saudita,Liban,Siria,... ..........





... doamna ''farmacista'' !!! ... dubai-ul este capitala Emiratelor Arabe ... nu este o tara in sine ... iar ''KATARUL'' se scrie QATAR ... pentru cultura dumitale de ''musulmanca'' ... si sper sa te mai lase ''sponsorul'' sa vezi vreodata romania !!! ...





am scris Katar deoarece sunt obisnuita ..ca asa se scrie in araba.....
ai drepate...Dubai...capitala Emiratelor ...m am grabit
nu stii sa scrii romaneste...e mai grav...se spune "sun" nu "sint"....comunistii scriau asa......in continuare..."esti roman get beget".....
transformam discutia intr un razboi religios.....
mai capata cultura generala(lipseste)


sunt sau sint e la fel de corect.........
la fel cu nicio cu nici o......niciun, nici un
sau cu i din a in mijlocul cuvantului........astea nu-s greseli gramaticale.
Nu zice de gramatica Ella, pt. ca asta e ca mersul pe bicicleta, odata invatat, nu se uita niciodata......cei care spun ca au uitat, asa ceva nu exista....eventual au uitat ceva ce nu au stiut niciodata:)
Apropo, cretimele se folosesc, nu se pune spatiu in locul lor:)......e mult mai simplu si neobositor pt. cel care-ti citeste mesajul:)


chiar nu stii nimic....islamul are doar siiti si sunniti,.....Coranul e unul si acelasi la toti...nu difera ca biblia de la o secta la alta.....
cere unui sunit Coranul...va fi la fel ca a unui siit...nu e schimbat nici cu o virgula.....
practicile ..si interprretarea e diferita...ca fiecare intelege ce i place


hai ca mi pierd timpul cu un incult...si un needucat ca tine...
casat. e prescurtarea de la casatorit...casatorita....citeste pe langa istorie,geografie,religie,si un dictionar de abrevieri...bafta!nu ti mai raspund ca nu ajungem la nici un consens....
de altfel am terminat progr. pe ziua de azi...si merg acasa....unde ma astepta un copil frumos...si un sot educat si decent...
sunt mai de pret ...decat aceasta discutie cu un ratat



Degeaba jignesti...incrancenarea ta datorita ratarii pe toate planurile e evidenta...
kudika226898
Postat pe 1 Septembrie 2010 17:26
De la: ELLA_79, la data 2010-09-01 14:13:00
De la: marco918, la data 2010-09-01 14:06:13... dute ... acasa !!! ... sper sa intelegi vreodata ce insemna cuvintul ... ACASA ... o zi buna ...


... wahabiti , sufiti, ba'hai, ..., fratii musulmani !!! ... nu exista !!! ... ... doamna ''farmacista'' coboriti pe pamint ...






esti roman "get beget"si cu asta basta...
rar gasesti romani care stiu sa vb. altfel decat "la misto" si care sa mai fie si educati "cu cei 7 ani de acasa"..eu i am primit de la parintii mei...care s f. incantati si fericiti de viata pe care o duc....multumesc lui dumnezeu....si nu am nevoie de acordul tau...pt a ma exprima cum simt....doar daca ai ramas cu sangele de comunist...ratat..care se cearta pe forum cu femei...ca nu are altceva mai bun de facut
citeste biblia ..."desteptule" ti o spun a nu stiu cata oara...esti varza la capitolul religie



Da de ce tii sa-ti exprimi "marea fericire" pe un forum romanesc...du-te, draguta, si converseaza-te cu musulmanele...
kudika226898
Postat pe 1 Septembrie 2010 17:28
De la: ELLA_79, la data 2010-09-01 14:13:00
De la: marco918, la data 2010-09-01 14:06:13... dute ... acasa !!! ... sper sa intelegi vreodata ce insemna cuvintul ... ACASA ... o zi buna ...


... wahabiti , sufiti, ba'hai, ..., fratii musulmani !!! ... nu exista !!! ... ... doamna ''farmacista'' coboriti pe pamint ...






esti roman "get beget"si cu asta basta...
rar gasesti romani care stiu sa vb. altfel decat "la misto" si care sa mai fie si educati "cu cei 7 ani de acasa"..eu i am primit de la parintii mei...care s f. incantati si fericiti de viata pe care o duc....multumesc lui dumnezeu....si nu am nevoie de acordul tau...pt a ma exprima cum simt....doar daca ai ramas cu sangele de comunist...ratat..care se cearta pe forum cu femei...ca nu are altceva mai bun de facut
citeste biblia ..."desteptule" ti o spun a nu stiu cata oara...esti varza la capitolul religie


Folosesti "topime" romanesti...cum ar fi expresia "esti varza"... ...cred ca esti doar "farmacizda"....
kudika226898
Postat pe 1 Septembrie 2010 17:30
De la: size_back, la data 2010-09-01 14:34:41eu ma mir ca nu o stalceste ala in bataie ca sta de vorba in loc sa munceasca!
sau pt ca subliniaza valorile "lor" este iertata?

si ca sa fiu si eu get pe get romanca...hai sa imi bag picioru mai bine asa fara educatie si fara cei 7 ani de acasa decat sa ajung intr-o tara in care femeia este inferioara barbatului si ne intoarcem in epoca de piatra in care femeia era sclava si nu iesea din cuvantul barbatului, si ba mai mult sa ma mandresc cu asta!


Poate pe ea a lasat-o arabetele si nu are bani sa vina inapoi...asa ca s-a dus la munca...nu mai e nici Andreea Marin care sa o aduca pe bani romanesti...eu nu le-as intinde mana handicapatilor care si-au renegat neamul si au plcat dupa Sula Verde pe alte meleaguri, au luat-o in freza si apoi cer ajutor...vorba aceea "capu' face, capu' trage"...
kudika226898
Postat pe 1 Septembrie 2010 17:38
Ratata nostra si- pus palma in fund si a plecat ca sterge cu ea pe jos musulmica, daca e nesupusa...in plus, creierasul ii era prea mic pentru o polemica cu marco...asa ca a sters-o, in mod rusinos...asta e , cand te dai (sau si mai rau, crezi) cine nu esti...
kudika226898
Postat pe 1 Septembrie 2010 17:45
De la: ELLA_79, la data 2010-07-21 15:13:14AM O INFORMATIE PT CEA CARE A ZIS CA N AR EXISTA MODA...IN LUMEA ISLAMICA...ABIA DE CATIVA ANI ROMANCELE AU INVATAT SA SE EPILEZE SI SA MEARGA PE LA SALOANE DE MASAJ SI INFRUMUSETARE CORPORALA.....ASTA EXISTA DIN VECHIME PT FEMEILE MUSULMANE..IN TARILE LOR.IAR VALUL IN PREZENT...ASORTAT LA DIVERSELE FELURI DE IMBRACAMINTE...ESTE O MODA PT CA MAI DEMULT...SE PURTA SIMPLU.IN ROMANIA LA TARA...DACA AI SA INTREBI BATRANII..VOR RASPUNDE CA BATICUL FACEA PARTE DIN COSTUMATIA POPULARA OBLIGATORIE...SI ASA SE IMBRACAU DE SARBATORI...ERA O TRADITIE DECI
FAPTUL CA ACUM URMAM MODA AMERICANA...SAU A ROKERILOR....DEZBINATI SI CU BLUGI RUPTI.....E ALEGEREA FIECARUIA...DE AIA IN PARCURI SI IN SCOLI IN ROMANIA SE PRACTICA SEXUL...SI DE AIA ATATEA INCESTURI...AVORTURI...COPII UCISI DE PARINTI..MALTRATATI...DE AIA NU MAI EXISTA RESPECT FATA DE PARINTI..(E O PORUNCA SCRISA DE MOISE) DE AIA LOVESTE DUMNEZEU ROMANIA CU INUNDATII...CUTREMURE...SARACIE...BOALA....DUCETI VA IN SPITALELE ROMANIEI SA VEDETI REZULTATELE CURVIEI...COPII ABANDONATI...BOLNAVI DE SIDA..SIFILIS...COPII BASTARZI CARE NU SI AU VAZUT TATAL NICIODATA.....ASTA NU EXISTA IN ISLAM...DE CE?PT CA FEMEIA SE ABTINE...SI E RESPECTATA...CU VALUL PE CAP...SI VESMINTE MODESTE!!!!


I-auzi dom'le! In secolul 19 nu se epilau boieroaicele, nici in interbelic, romancele in general! De la arabi am invatat sa ne epilam. Sa vezi unde era civilizatia!

Mai, nu stiu, insa din informatiile mele, tarile islamice o duc mut mai rau decat Romania. Sa inteleg ca Dumnezeu le trimite nenorociri fiindca discrimineaza femeia?
beyonce_indragostita
Postat pe 5 Septembrie 2010 19:32
Te-ai trezit cam tarziu...au fost destui aburisti inaintea ta cu texte de-astea...
kudika226898
Postat pe 10 Septembrie 2010 16:37
Valul, basmaua, care acopera capul, deseori fata si corpul, provin probabil din Orient. Portul valului ofera protectie in fata privirii celor indiscreti, asigurand, in acelasi timp, o anume intimitate. Conducatorii musulmani, cum ar fi, de pilda, califii abasizi, apoi imparatii chinezi, purtau un asemenea val, ca sa nu mai vorbim de tuaregii din Sahara, unde doar barbatii sunt acoperiti cu un val. La multe popoare, femeia a trebuit sau trebuie sa poarte capul acoperit partial sau in intregime. In vechiul Orient, valul este consemnat inca din a doua jumatate a mileniului al II-lea i.d.Hr. in legile asiriene, ca un semn distinctiv pentru femeile nobile sau casatorite.
Sfantul apostol Pavel incercat sa vina cu argumente in prima sa epistola trimisa corintenilor (I Cor. 11, 2-16): "capul" barbatului este Hristos, iar "capul" femeii este barbatul; barbatul nu trebuie sa-si acopere capul, pentru ca el este "chipul si slava" lui Dumnezeu, pe cand femeia este doar "slava" barbatului. Sfantul Pavel incearca sa sublinieze ca, dupa cum barbatul nu poate participa la slujbele Bisericii cu parul lung, tot la fel, femeia fara a avea parul acoperit cu un val (cf. W. Schrage, Der erste Brief an die Korinther, pp. 487-541).
Unii Parinti si scriitori ai Bisericii au continuat si ei sa sustina aceeasi atitudine a Apostolului Pavel fata de portul femeii. Astfel, la inceputul secolului al III-lea, Tertulian, in lucrarea sa De virginibus velandis, cerea ca toate fecioarele sa poarte valul nu doar in biserica, ci oriunde in public. Acest lucru avea sa fie respectat mai tarziu cu strictete mai ales in randul calugaritelor si surorilor din ordinele monahale. Mai mult decat atat, atunci cand intra in biserica, multe credincioase ortodoxe isi acopera parul cu o naframa sau basma. Tot la fel, pana azi, multe credincioase catolice din Italia, la intrarea in biserica, isi pun un acoperamant pe cap sau cel putin o batista; in plus, protocolul prevede ca in cadrul audientelor la nivel inalt la papa, femeile sa poarte un val confectionat dintr-un material foarte fin; acelasi val este purtat cu ocazia unor inmormantari sau la nunti, cand se poarta un val alb.
Altfel stau lucrurile in spatiul islamic. Exista trei locuri in Coran (33,53; 33,59; 24,31), in care se cere femeilor sa se imbrace decent. Termenul arab folosit astazi in acest sens, hioab (de la vb. haoaba, "a acoperi") nu inseamna in Coran ceea ce vrea sa insemne cuvantul arab in uz astazi, "basma care acopera capul si umerii". Notiunea hioab apare, intr-adevar, de sapte ori in Coran, dar inseamna doar "izolare, perdea, separare, perete despartitor" (cf. 7,46; 17,45; 19,17; 33,53; 38,32; 41,5; 42,51). Doar in sura 33,53 apare o legatura intre aceasta semnificatie si femeia musulmana: "Iar daca le rugati pe ele (pe femeile Profetului, n. tr.) pentru un lucru, atunci rugati-le de dupa o perdea". Versetul vizeaza, in fapt, spatiul privat al femeilor lui Mahomed, care trebuie protejat; in casa sa, perdeaua separa spatiul in care erau primiti oaspetii de acela in care se aflau sotiile sale. Mai tarziu, semnificatia cuvantului s-a imbogatit, incluzand si acoperamantul de pe capul femeilor musulmane.

Un alt cuvant-cheie legat de portul femeii in lumea islamica e pomenit in sura 33,59: "Spune soatelor tale si copilelor tale si muierilor dreptcredinciosilor sa se inveleasca in jilbaburile (s.n.) lor, caci astfel va fi mai lesne sa fie cunoscute si sa nu li se pricinuiasca necazuri". Motivul pentru care sotiile Profetului si cele nobile trebuiau sa-si acopere capul era acela de a fi recunoscute mai usor atunci cand ieseau in public si pentru a putea fi deosebite de sclave. Acoperirea capului era in perioada lui Mahomed un semn al nobletei, al elitelor, fapt pentru care o sclava nu avea niciodata dreptul sa-si acopere capul.

In fine, in sura 24,31, in acelasi context, apare termenul himar: "Si spune dreptcredincioaselor... sa-si coboare valurile (himar, n.n.) peste piepturile lor! Si sa nu-si arate frumusetea decat inaintea sotilor, sau a parintilor lor...". In fapt, himarul arata deosebirea dintre musulmance si femeile altor popoare, care purtau o naframa pe cap, legata in jurul gatului si lasata sa fluture pe spate. In plus, acelasi himar era folosit si de barbati pentru a-si acoperi capul.

Dupa cum se observa, Coranul nu confera imbracamintei un caracter strict religios, ci mai degraba unul social (J. Chabbi, Ce voile que laon dit "islamique", pp. 32-33).

ana_34
Postat pe 16 Septembrie 2010 23:19
Cand femeia intra in biserica, i se cere sa-si acopere capul. Dimpotriva, barbatului i se spune ca nu trebuie sa aiba ceva pe cap in biserica. In acest sens, Sfantul Apostol Pavel spune: "Orice barbat care se roaga sau proroceste, avand capul acoperit, necinsteste capul sau (pe Hristos), iar orice femeie care se roaga sau proroceste, cu capul neacoperit, isi necinsteste capul" (I Cor. 11, 4-5).

Biserica vesteste ca barbatul este cap femeii si ca “femeile trebuie sa se supuna barbatilor” (Efeseni 5, 22). Ce inseamna asta? Ca odata ce mintea (capul) a fost luminata de Logos, ea trebuie acoperita, adica nu trebuie sa mai punem in ea ceva mai presus de Cuvantul primit, caci altfel se intuneca. Iata motivul pentru care femeia trebuie sa-si acopere capul.

Asadar, faptul ca barbatii au capul descoperit, iar femeile il au acoperit, nu tine de traditia populara, ci de randuiala Bisericii, dupa cum se poate observa si din iconografie

verificati si http://www.crestinortodox.ro/diverse/baticul-amanunt-element-identitate-69561.html unde este tratata aceeasi tema de cineva cu autoritate. 2. La evrei purtarea femeii cu capul descoperit, cu parul despletit era catalogata ca act ce trimitea la desfranare. Sf. Ap. Pavel incearca sa impuna obiceiurile iudaice si europenilor(pentru ca in conceptia lui(el era evreu si facuse scoala pentru a ajunge rabbi) erau lucruri ce tineau de bunul simt) si intampina rezistenta pentru ca aici erau alte obiceiuri; de aceea si scrie corintenilor, argumentand. 3.Eu vad purtatea baticului in biserica drept o necesitate a celei ce il poarta, iar nu a celorlalti. Baticul trimite la interiorizare, la cercetarea cugetului tau ,duce(ar trebui sa duca) la o liniste spirituala, care faciliteaza rugaciunea. Fie ca porti, fie ca nu porti baticul(in biserica) fereste-te de "a intra in gura lumii". In biserica trebuie sa fii sigur(a) ca 1.toata atentia ta este la Dumnezeu, si 2. ca nu distragi atentia cuiva (=ispitire) care se afla acolo. Impunerea cu forta a purtarii baticului o socotesc o eroare grava tocmai pentru ca distrage atentia de la Dumnezeu.



Valul, basmaua, care acopera capul, deseori fata si corpul, provin probabil din Orient. Portul valului ofera protectie in fata privirii celor indiscreti, asigurand, in acelasi timp, o anume intimitate. Conducatorii musulmani, cum ar fi, de pilda, califii abasizi, apoi imparatii chinezi, purtau un asemenea val, ca sa nu mai vorbim de tuaregii din Sahara, unde doar barbatii sunt acoperiti cu un val. La multe popoare, femeia a trebuit sau trebuie sa poarte capul acoperit partial sau in intregime. In vechiul Orient, valul este consemnat inca din a doua jumatate a mileniului al II-lea i.d.Hr. in legile asiriene, ca un semn distinctiv pentru femeile nobile sau casatorite.
Sfantul apostol Pavel

Unii Parinti si scriitori ai Bisericii au continuat si ei sa sustina aceeasi atitudine a Apostolului Pavel fata de portul femeii. Astfel, la inceputul secolului al III-lea, Tertulian, in lucrarea sa De virginibus velandis, cerea ca toate fecioarele sa poarte valul nu doar in biserica, ci oriunde in public. Acest lucru avea sa fie respectat mai tarziu cu strictete mai ales in randul calugaritelor si surorilor din ordinele monahale. Mai mult decat atat, atunci cand intra in biserica, multe credincioase ortodoxe isi acopera parul cu o naframa sau basma. Tot la fel, pana azi, multe credincioase catolice din Italia, la intrarea in biserica, isi pun un acoperamant pe cap sau cel putin o batista; in plus, protocolul prevede ca in cadrul audientelor la nivel inalt la papa, femeile sa poarte un val confectionat dintr-un material foarte fin; acelasi val este purtat cu ocazia unor inmormantari sau la nunti, cand se poarta un val alb.
ana_34
Postat pe 16 Septembrie 2010 23:31
Citind pe diagonala mesajele din ultimele pagini,am o precizare de facut pentru necunoscatori:

Islamul este impartit in SIA si SUNNA.Celelalte grupuri enumerate fac parte din islamul sunit sau siit.
Majoritatea populaþiei musulmane a lumii urmeazã Islamul Sunnit, iar aproximativ 10-15% urmeazã Islamul ªia. ªiiþii locuiesc in mai multe þãri, însã formeazã majoritatea în Iran, Iraq, Bahrein ºi Azerbaidjan. De asemenea, existã un numãr semnificativ ºi în Afghanistan, Kuweit, Liban, Pakistan, Arabia Sauditã, Siria ºi Yemen. Suniþii ºi ªiiþii urmeazã aceleaºi principii religioase.

Diferenþele dintre ªia ºi Sunni pornesc de la neînþelegerile în ce priveºte succesorul Profetului Mohammed, care a murit in 632, ºi în ce priveºte natura conducerii politice a comunitãþii musulmane. Dezbaterea istoricã s-a centrat decizia de a oferi succesiunea unei persoane calificate ºi pioase care sã conducã Ummah urmând obiceiurile Profetului, sau exclusiv unei persoane rudã cu el. Chestiunea a fost ridicatã în momentul în care comunitatea a ales un companion apropiat de Profet (Abu Bakr) pentru a deveni primul calif. Deºi cei mai mulþi dintre musulmani au acceptat aceastã decizie, unii au susþinut candidatura lui Ali ibn Abu Talib, vãrul Profetului si ginere al sãu, soþul fiicei Fatima

Sursele jurisprudenþei, indiferent de sectã, sunt Coranul ºi Sunna (hadisuri – (relatãri ale spuselor ºi faptelor Profetului, qiya – analogii, ijma’- consensuri ºi ijtihad). Funcþia principalã a învãþaþilor religioºi este interpretarea legii islamice (ºaria’). Nu existã legi codificate nici în Islamul ªia nici în Sunni. Mai degrabã, existã surse de interpretare a legii, la fel pentru ºiiþi ºi sunniþi.

Ismailitii si zayizii sunt grupuri ce fac parte din Sia.
miscarea wahhabi si ibadi fac parte di islamul sunnit.
Sufismul a fost câteodatã înþeles greºit ca fiind o sectã islamicã, însã practicile Sufismului transced, în multe feluri, diviziunile sectare ale Sunni ºi ªia. Sufismul poate fi descris ca un mod de practicã al Islamului

Islamul Sunnit tinde sã fie mai flexibil faþã de oamenii care conduc rugãciunea ºi predicã, prezintã o diferenþã subtilã în ce priveºte obligativitatea rugãciunilor faþã de ºiism, dar amândouã grupurile deþin o înþelegere similarã a credinþelor islamice de bazã

ana_34
Postat pe 19 Septembrie 2010 16:13
Hai sa ne mai si amuzam putin
(scoateti eventualele spatii libere ce pot apare in link)

Moda cu gust bun

http://www.verze.ro/Moda-si-Frumusete/Moda-femei/moda-de-bun-gust.html

peppermint
Postat pe 21 Septembrie 2010 16:45
:)))) mor de ras :))) cum sa te imbraci dom'le asa? mirosul mai lipseste =))) si rochia din carne purtata de Lady Gaga...scarbos!
criss84
Postat pe 21 Septembrie 2010 17:04
Draga Kudika,eu sunt de parere ca autoarea acestui topic trebuie premiata pentru ca deja s au scris 182 de pagini..a batut recordul Kudika
ana_34
Postat pe 22 Septembrie 2010 16:41
bravo wolfy ma bucur ca ai pus punctul pe I .felicitari te apreciez am urmarit toate comentariile am observat ca sunt multe femei car au comentat de dragul de a scrie ceva dar habar nu au de nimic (de viata,religie ,respect)si am mai observat ceva:barfa si jignirile tipc romaneste nu degeaba suntem o tara din care daca ar putea toata lumea ar fugi!!!!!
driver
Postat pe 11 Octombrie 2010 22:09
bravo ana_34 chiar te felicit .eu am stat in o tara araba 3 ani mentionez ca nu sunt casatorita cu un arab (inca) dar in acea tara araba am gasit oameni minunati respectuoasi, primitori ,sinceri ....in comparatie cu romania e mult mai civilizat si traiul mult mai bun din toate punctele de vedere!pacat ca nu am mai putut prelungit contractul de munca !prefer sa locuiesc intr_o tara araba decat in romania din multe puncte de vedere.cat despre val si femeile de acolo eu le_am vazut intotdeauna femei frumoase ,curate ,ingrijite, credincioase, fidele(nu mai spun ), gospodine poate nu ati mancat vreodata mancare arabeasca gatita de o araboaica!!!uneori imi doresc sa merg acolo doar pentru a mai manca din mancarea lor. nu le mai faceti dobitoace si supuse pe aceste femei chiar nu merita injosite de voi sincer unele sunt net superioare din toate punctele de vedere fata de o femeie romanca!si inca ceva peste tot pe unde am fost in acea tara am vazut femei muncind ca si la noi scoli ,gradinite ,casierite absolut orice meserie ca si la noi credeti_ma aceste femei nu au nimic in plus sau in minus fata de alte femei din europa asa ca parerea mea e ca nu ar trebui sa le purtati voi de grija (ca sincer are cine )si valul il poarta cu mandrie nu e o corvoada stati linistite!despre romancele care sau convertit la islam nu am o parere rea poate asa le e lor mai bine si bravo lor ca au ales o viata cinstita si corecta fie ca au ales pt barbatul lor sau pana sa se casatoreasca!eu inca nu am auzit de curve musulmane , copii abandonati de musulmane de prostituate musulmane,barbati inselati de musulmane(poate sunt dar nu in numar asa de mare ca romancele)dute pe strazile italiei sau spaniei si nu vei gasi o musulmana cu val stand la agatat clienti cum sunt romancele!!!!!este tara mea dar uneori mie rusine de ceea ce fac romancele,acele femei ce au ales sa poarte val stiu pt ce o fac si chiar daca sunt supuse barbatului e totusi barbatul ei !TIN SA PRECIZEZ NU SUNT MUSULMANA ,NU SUNT CASATORITA CU MUSULMAN ,DAR VIATA IN DESFRAU NU O PREFER!sa ajuns la noi sa se culce tata cu fiica, mama cu fiu frate cu sora ,violuri de minore si batrane oare din ce cauza?mai nimeni nu urmeaza calea lui dumnezeu fiecare vrea sa traiasca cum i taie capul si mai si crede ca e bine! treaba lor dar e mai bine sa ai o cale de urmat si reguli de respectat fie islamismul, ortodoxismul ,catolicismul,nici o religie nu te invata de rau dar sa mergi dupa cum te taie capul e pierdut!pace voua si va doersc numai bine
driver
Postat pe 11 Octombrie 2010 22:45
De la: ana_34, la data 2010-09-19 16:13:50Citind pe diagonala mesajele din ultimele pagini,am o precizare de facut pentru necunoscatori:

Islamul este impartit in SIA si SUNNA.Celelalte grupuri enumerate fac parte din islamul sunit sau siit.
Majoritatea populaþiei musulmane a lumii urmeazã Islamul Sunnit, iar aproximativ 10-15% urmeazã Islamul ªia. ªiiþii locuiesc in mai multe þãri, însã formeazã majoritatea în Iran, Iraq, Bahrein ºi Azerbaidjan. De asemenea, existã un numãr semnificativ ºi în Afghanistan, Kuweit, Liban, Pakistan, Arabia Sauditã, Siria ºi Yemen. Suniþii ºi ªiiþii urmeazã aceleaºi principii religioase.

Diferenþele dintre ªia ºi Sunni pornesc de la neînþelegerile în ce priveºte succesorul Profetului Mohammed, care a murit in 632, ºi în ce priveºte natura conducerii politice a comunitãþii musulmane. Dezbaterea istoricã s-a centrat decizia de a oferi succesiunea unei persoane calificate ºi pioase care sã conducã Ummah urmând obiceiurile Profetului, sau exclusiv unei persoane rudã cu el. Chestiunea a fost ridicatã în momentul în care comunitatea a ales un companion apropiat de Profet (Abu Bakr) pentru a deveni primul calif. Deºi cei mai mulþi dintre musulmani au acceptat aceastã decizie, unii au susþinut candidatura lui Ali ibn Abu Talib, vãrul Profetului si ginere al sãu, soþul fiicei Fatima

Sursele jurisprudenþei, indiferent de sectã, sunt Coranul ºi Sunna (hadisuri – (relatãri ale spuselor ºi faptelor Profetului, qiya – analogii, ijma’- consensuri ºi ijtihad). Funcþia principalã a învãþaþilor religioºi este interpretarea legii islamice (ºaria’). Nu existã legi codificate nici în Islamul ªia nici în Sunni. Mai degrabã, existã surse de interpretare a legii, la fel pentru ºiiþi ºi sunniþi.

Ismailitii si zayizii sunt grupuri ce fac parte din Sia.
miscarea wahhabi si ibadi fac parte di islamul sunnit.
Sufismul a fost câteodatã înþeles greºit ca fiind o sectã islamicã, însã practicile Sufismului transced, în multe feluri, diviziunile sectare ale Sunni ºi ªia. Sufismul poate fi descris ca un mod de practicã al Islamului

Islamul Sunnit tinde sã fie mai flexibil faþã de oamenii care conduc rugãciunea ºi predicã, prezintã o diferenþã subtilã în ce priveºte obligativitatea rugãciunilor faþã de ºiism, dar amândouã grupurile deþin o înþelegere similarã a credinþelor islamice de bazã






... tot o precizare pentru necunoscatori as dori sa fac si eu ... a spune ca shia si sunni sint singurele grupuri islamice este asa cum ai spune ca crestinii sint doar de doua feluri ... catolici si ortodoxi ... foarte simplist ... pentru ca din catolici s-au impartit in ... romano catolicii si greco catolicii ... apoi din romano catolici s-au desprins protestantii ... din acestia ... neo-protestantii ... din protestanti si neo-protestanti sau desprins miile de secte oficiale si neoficiale ... ana neaga sau ... NU stie ... aceste mici detalii ... de aceea grupeaza simplist islamul in doar doua grupe ... suni, shia, wahabiti, sufiti, ... fratii musulmani ... sint diferiti si nu se agreeaza deloc ... dovada stau razboaiele aproape permanente dintre ei ...

... diferentza majora dinte ortodoxi ... catolici si musulmani ... este una singura dar evidenta ... ortodoxii se bazeaza pe bibilie SI scrierile sfintilor apostoli in timp ce catolicii si musulmanii se bazeaza doar pe biblie respectiv coran ... acest lucru a dus la INTERPRETARI diferite si automat la schizme interne si la aparitia de diverse secte mai mici sau mai mari ... scrierile apostolilor, folosite de ortodoxi, nu lasa loc de interpretari dar sint greu de cunoscut de catre cei neinteresati ... de aceea, singura diferentza care apare la ortodoxi este cea legata de calendar ... ATITA TOT ...

marco918
Postat pe 11 Octombrie 2010 23:12
De la: onucu, la data 2010-10-11 22:45:25bravo ana_34 chiar te felicit .eu am stat in o tara araba 3 ani mentionez ca nu sunt casatorita cu un arab (inca) dar in acea tara araba am gasit oameni minunati respectuoasi, primitori ,sinceri ....in comparatie cu romania e mult mai civilizat si traiul mult mai bun din toate punctele de vedere!pacat ca nu am mai putut prelungit contractul de munca !prefer sa locuiesc intr_o tara araba decat in romania din multe puncte de vedere.cat despre val si femeile de acolo eu le_am vazut intotdeauna femei frumoase ,curate ,ingrijite, credincioase, fidele(nu mai spun ), gospodine poate nu ati mancat vreodata mancare arabeasca gatita de o araboaica!!!uneori imi doresc sa merg acolo doar pentru a mai manca din mancarea lor. nu le mai faceti dobitoace si supuse pe aceste femei chiar nu merita injosite de voi sincer unele sunt net superioare din toate punctele de vedere fata de o femeie romanca!si inca ceva peste tot pe unde am fost in acea tara am vazut femei muncind ca si la noi scoli ,gradinite ,casierite absolut orice meserie ca si la noi credeti_ma aceste femei nu au nimic in plus sau in minus fata de alte femei din europa asa ca parerea mea e ca nu ar trebui sa le purtati voi de grija (ca sincer are cine )si valul il poarta cu mandrie nu e o corvoada stati linistite!despre romancele care sau convertit la islam nu am o parere rea poate asa le e lor mai bine si bravo lor ca au ales o viata cinstita si corecta fie ca au ales pt barbatul lor sau pana sa se casatoreasca!eu inca nu am auzit de curve musulmane , copii abandonati de musulmane de prostituate musulmane,barbati inselati de musulmane(poate sunt dar nu in numar asa de mare ca romancele)dute pe strazile italiei sau spaniei si nu vei gasi o musulmana cu val stand la agatat clienti cum sunt romancele!!!!!este tara mea dar uneori mie rusine de ceea ce fac romancele,acele femei ce au ales sa poarte val stiu pt ce o fac si chiar daca sunt supuse barbatului e totusi barbatul ei !TIN SA PRECIZEZ NU SUNT MUSULMANA ,NU SUNT CASATORITA CU MUSULMAN ,DAR VIATA IN DESFRAU NU O PREFER!sa ajuns la noi sa se culce tata cu fiica, mama cu fiu frate cu sora ,violuri de minore si batrane oare din ce cauza?mai nimeni nu urmeaza calea lui dumnezeu fiecare vrea sa traiasca cum i taie capul si mai si crede ca e bine! treaba lor dar e mai bine sa ai o cale de urmat si reguli de respectat fie islamismul, ortodoxismul ,catolicismul,nici o religie nu te invata de rau dar sa mergi dupa cum te taie capul e pierdut!pace voua si va doersc numai bine





... romanii sint animale ? ... se culca mama cu fiu, frate cu sora, violuri cu minore ? ... esti sigur ca vorbesti de romani ... ... eu iti recomand sa vizionezi aceste mici filmuletze scapate din raiul de care vorbesti ...

http://www.youtube.com/watch?v=gq4PFnl1S6Q&feature=related


http://www.youtube.com/watch?v=702HBLlOzYI


http://www.youtube.com/watch?v=Z9ERQdBdQZY&feature=related


http://www.youtube.com/watch?v=yA4VllG1MWw&feature=related


http://www.youtube.com/watch?v=G_ZWTx-QUj4&feature=related


http://www.youtube.com/watch?v=UxmBp23W6nc


... ce ai prefera ? ...


marco918
Postat pe 11 Octombrie 2010 23:29
aha scapate bine ai zis!!!!!!!si nu am numit rai sau asa ceva dar diferenta e fffff mare du_te si vezi ai sa sa imi zici parerea dupa!!!!
driver
Postat pe 12 Octombrie 2010 00:17

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Acum ai sansa sa devii vedeta! 2 De la: greierash_is_back 4 Noiembrie 2009 20:49
PERNUTE DIN SILICON 29 De la: kudika_972424 19 August 2014 02:31
cum poti cere inapoi o datorie mai veche ?/// :sml-ashamed0001: 20 De la: kudika029282 7 Iulie 2009 18:01
Romania actuala 34 De la: Lilith123 14 Iulie 2009 04:49
florile de apartament ....gradina mea 1 De la: rolly17 11 August 2009 03:53