Setari Cookie-uri

Tulburari menstruale

In ultimul timp aud foarte multe persoane ca se confrunta cu aceasta problema, printre care si eu...de cand ma stiu am avut probleme cu menstruatia ( in sensul k imi vine o data la nu stiu cate luni) si desi am incercat diverse tratamente si am consultat mai multi medici, nici acum la 20 de ani nu mi s-a reglat. Am zis ca poate ar fi bine sa incerc si cu tratamente naturiste insa nu stiu cat de utile sunt.Voi ce ma sfatuiti?

Postat pe 19 Martie 2008 20:44
am avut si eu problema asta, dar am mers la un ginecolog si mi-a dat tratament. de atunci mi s-a reglat si nu ma mai simt asa rau. eu pe langa tratament am facut bai cu ceai de musetel si galbenele si mi-a fost bine. sfatul meu e sa mergi la un doctor mai intai.

Postat pe 20 Martie 2008 09:44
incearca sa gasesti un medic bun, care sa stie ce sa-ti dea si sa nu-ti schimbe tratamentele ca vremea,pt ca mai tarziu stomacul tau va fi praf si vei avea de suferit. spune-i medicului tau ca nu vrei sa-ti omori stomacul cu pastile si sa gaseasca ceva eficient ori sa-ti spuna daca se va regla vreodata sau nu. te pup si ai grija de tine. sa ne mai spui ce faci.

Postat pe 20 Martie 2008 11:42
ai consultat cumva si un endocrinolog???......eu de vreo 8 ani,cand mi-a intarziat ciclul vreo 3 luni si am fost la endocrine(dupa ce m-am asigurat ca nu sunt insarcinata),sunt ceas...imi vine la 27-28 de zile fix...desi inainte aveam ciclu neregulat(ba imi venea la 26,apoi la 31,apoi la 29,s.a.m.d)......daca zici ca tratamentele nu ti-au folosit,sa nu fie vreo dereglare hormonala....succes...P.S.-mie mi-a dat Brocriptina

Postat pe 20 Martie 2008 12:34
pai cred ca doctorul are raspuns pt intrebarile tale. sora mea a reusit cu anticonceptionale( chiar dc nu-si incepuse viata sexuala,bine recomandate de medic). si tratamentul naturist tot sub recomandarea medicului.

Postat pe 20 Martie 2008 13:18
aaa, si ceai de galbenele si coada soricelului( intravaginal).

Postat pe 20 Martie 2008 13:19
Pai anticonceptionale am luat si eu, si cu ele imi vine dar ideea e ca ti se creaaza ciclu artificial si tot nu e bine...Ginecologi am consultat mai multi si nici unul nu mi-a putut da un raspuns concret la aceasta problema sau sa-mi spuna cauzele.Un endocrinolog n-am consultat si kiar ma gandeam la posibilitatea asta...ati putea sa-mi recomandati unul bun din Bucuresti?

Postat pe 20 Martie 2008 15:19
buna sunt alina si ma confrunt din pacate cu aceeasi problema de cand am schimbat tara, adik mia intarziat ciclul vreo 3 luni de acuma.Poate sa fie asta cauza? schimbarea de clima? Insarcinata nu sunt ca am facut pana si testul sangelui, am fost si la ginecolog, credeti ca e mai bine sa consult un endocrinolog? mersi
ALINAstef
Postat pe 25 Martie 2008 14:12
Pentru linistea ta da ar fi bine sa mergi si la un endocrinolog dar din cate stiu si clima poate fi o cauza...Asta o stiu de la mama mea care a patit acelasi lucru ca si tine cand a fost plecata o perioada mai indelungata in alta tara.

Postat pe 25 Martie 2008 17:10
Aceeasi problema o am si eu de cand ma stiu. Singurele care ma ajuta sunt anticonceptionale pe care le iau in urma unui examen ginecologic. Cand fac acea pauza de sase luni nu imi mai vine deloc regulat. Este foarte nesanatos dar m-am obisnuit cu ideea ca va trebui sa iau anticonceptionale ptr a avea ciclul menstrual regulat.
ruxxy
Postat pe 26 Martie 2008 11:56
eu iau anticonceptionale nu sunt doar pentru protectie in relatiile sexuale.le iau de 3 luni si intotdeuna imi vine cum trebuie si stiu si ziua nu m-am trezit cu surprize pana acum trebuie doar o vizita la ginecolog inainte...nu m-as baga pe tratamente naturiste
Lady_Gaga9
Postat pe 10 Iulie 2008 00:00
Exact tratamentele naturiste sunt cele care pot regla ciclul si pot elimina RISCURILE date de dezechilibrele endocrine netratate (fibrom, fibroadenom, endometrioza, nodul, chist etc ... of, sunt asa de multe !). Stiati ca folosirea hormonilor artificiali (din anticonceptionale in primul rand) creste riscul de a face cancer de cateva ori ? (este echivalentul HRT la varste mai tinere)
Singurul risc in cazul tratamentelor naturiste este acela de a gasi un medic naturopat nepriceput, care sa "sara" peste etapa de diagnostic si sa dea un tratament "standard", asemanator oricarui tratament de pe net sau Formula AS, care sa nu aiba nici o legatura cu persoana dvs. Care este totusi solutia ? Solutia ar fi combinarea unui diagnostic integrativ (electromedicina + analize clasice) cu fitoterapie, terapie ortomoleculara etc.
dusa
Postat pe 14 Iulie 2008 18:11
mie imi vine o datra la 2 saptamanai deja am avut menstruatie asa de vreo 3 ori asa nush ce sa mai fac...e rau ca ma simt slabita si am si slabit mult...nu mi s-a mai intamplat...dati-mi sfat ceva
HABIBA_CHANDRAMUCKI
Postat pe 20 Iulie 2008 12:49
De la: HABIBA_CHANDRAMUCKI, la data 2008-07-20 12:49:57mie imi vine o datra la 2 saptamanai deja am avut menstruatie asa de vreo 3 ori asa nush ce sa mai fac...e rau ca ma simt slabita si am si slabit mult...nu mi s-a mai intamplat...dati-mi sfat ceva



La medic, DE URGENTA!!
Cruella_de_vil
Postat pe 20 Iulie 2008 12:53
dereglarile ciclului menstrual pana la 16 ani...sunt considerate normale,deja la 20 de ani,ar fi trebuit sa se regleze....dereglarile ciclului menstrual sunt de mai multe tipuri...amenoree-lipsa ciclului menstrual mai mult de 6 luni fara instalarea sarcinii...hipomenoree-scaderea in cantitate si in zile a menstrei propriu-zise...hipermenoree..cresterea in cantitate a secretiei si zilelor de menstra...ciclul menstrual normal,este un ceas interior al femeii,orice dereglare a acestuia pune semne de intrebare despre sanatatea femeii...ciclul menstrual,este reglat hormonal,de hormonii :estrogeni,progesteroni,luteinizant,foliculostimulant.....creierul are functia de baza in reglarea acestuia..si anume hipofiza si hipotalamusul...care secreta foliculostimulant si luteinizant...acesti 2 hormoni circuland in sange ajung la ovare...si activeaza secretia de estrogeni si progesteroni din ovare.....asadar,cauza dereglarii ciclului menstrual....pot fi orice patologie incepand cu creierul si teminand cu organele sexuale...cele mai dese cauze sunt:1)endometrioza 2)hipotiroidism 3)cancere:ovarian,leucemie,hipofizar,hipotalamo-hipofizar....4)boli cu transmitere sexuala-gonoree,vaginita,trihomoniaze,chlamidioze...etc..5)afectiuni renale ca glumerulonefrita 6)afectiuni hepatice_hepatite,ciroze...7)stresul puternic........cea mai mare greseala a medicilor este ca trateaza cu contraceptive,fara a pune un diagnostic corect...in multe cazuri,contraceptivele mascheaza adevarata problema,produc o menstra falsa,femeia crede ca e sanatoasa,dar poate fi in pericol viata acesteia.......eu te sfatui sa faci cateva teste de baza...1)ecografia organelor aparatului reproductiv....(pu a fi sigura ca nu e o problema la nivelul lor)....2)analiza generala si biochimica a sangelui...3)radiografia craniu-profil(pu a te asigura ca dereglarea nu vine din creier)...4)nivelul hormonului prolactina in sange si nivelul hormonilor tiroizi......alt ceva nu-ti trebuie....daca faci aceste teste si sunt bune,atunci e de vina stresul...sau oboseala excesiva...si poti sta linistita......sa te relaxezi...dar nu amana,deoarece in spatele acestei dereglari poate sta ceva mai serios...multa sanatate

Postat pe 21 Iulie 2008 19:48
buna! incerca sa bei ceai de urzica.trei cani pe zi.face foarte bine...succes! o zi buna si frumoasa!
mayasimona
Postat pe 22 Iulie 2008 09:58
ms mult cleopatra...deocamdata nu ma pot duce sa fac testele acelea cdespre care mi-ai zis tu, mi le-am notat si daca mai mi se intampla ma duc sa vad ce am...
HABIBA_CHANDRAMUCKI
Postat pe 22 Iulie 2008 19:56
multa sanatate....

Postat pe 22 Iulie 2008 21:33
eu am avut astfel de probleme si am consultat un endocrinolog si un nutritionist. Nu-mi incepusem viata sexuala, drept ptr care m-am gandit ca ar trebui sa incerc la acesti specialisti. Ambii mi-au recomandat medicamentul numit UTROGESTAN care se administreaza in functie de prima zi de menstruatie.
Trebuia sa fac 2 cure, insa problemele s-au rezolvat dupa prima cura. Problemele constau in faptul ca ciclul imi intarzia si cate 3-4 luni, venea o zi, iar dupa 2 saptamani mai venea odata ptr o saptamana poate si mai mult.
Dupa acest medicament, vine ceas!
Bafta si sanatate fetelor si nu uitati sa consultati un medic!
puiut_77
Postat pe 8 August 2008 16:00
eu am avut ciclu neregulat timp de 4 ani (intre 12-16 ani), dupa care m-am operat de chist hematic (credeam ca am apendicita, nenorocitii de doctori de la budimex m-au bagat in operatie fara nicio analiza in prealabil, daca tot erau pe-acolo, mi-au scos si apendicele, medicul era chirurg ortoped si m-a operat pe ovar, va dati seama ce experienta placuta) in fine, de atunci am tot urmat tratamente cu anticonceptionale, Diane 35, Mycroginon recomandate de doctori (am fost la numerosi) desigur, dar atunci cand fac pauze, menstruatia intarzie sa apara si 3-4 luni. este f. frustrant pt mine, imi doresc copii si in ritmul acesta nu stiu cum as putea sa concep ! am 21 de ani aproape si sincer, nu mai vreau sa iau pastile ! in tratamentele naturiste nu prea am incredere...ma gandesc ca poate cunoaste una dintre voi un doctor bun, specialist in astfel de probleme...mentionez ca am fost la doctori din polizu, caritas, clinica victor babes, centrul medical unirea, budimex (marie curie). diagnosticul meu actual este de ovare polichistice, in ianuarie mi-am facut analizele hormonale (cand nu eram pe pastile) si sunt absolut normale, radiografia de sa turceasca (la cap) este normala...nu stiu ce sa mai fac, unde sa ma mai duc ! astept recomandari de doctori, multumesc anticipat !
Lydiah
Postat pe 15 August 2008 12:05
Fetelor, aceeasi problema, ca si voi. Menstruatie neregulata. Mi s-a recomandat anticonceptionale. Le iau de ani de zile. Dupa cateva luni, am inceput sa am migrene. Erau zile cand nu puteam sa ma ridic din pat din cauza lor. Am fost la medici si medici, mi-am facut toate analizele posibile si imposibile. Nu mi-a iesit nimic anormal. Mi-au schimbat tabletele de 5 ori deja. Si mi-au spus ca sigur nu de la ele am migrene. De doua luni pur si simplu nu mai iau anticonceptionale. In primele doua saptamani de fara tablete ma durea capul in fiecare zi, eram ca un zombie. Dar de atunci nu mai am probleme. Cred ca organismul meu a scos din el toate urmele de tablete si nu mai am nici o problema cu migrena. Insa menstruatia.... Tot asa ca si inainte: neregulat. Deci: atentie mare cu anticonceptionalele!!! Sunt el bune la cate ceva, dar s-ar putea sa faca mai mult rau, decat bine...
paky202
Postat pe 30 August 2008 09:48
Pentru Lydiah: cea mai promitatoare metoda de crestere a fertilitatii pentru femeile cu ovare polichistice este metoda Voll (aplicata printre altele si in Suedia). Daca esti interesata, putem vorbi mai mult dupa 15 septembrie.
dusa
Postat pe 1 Septembrie 2008 15:43
De la: HABIBA_CHANDRAMUCKI, la data 2008-07-20 12:49:57mie imi vine o datra la 2 saptamanai deja am avut menstruatie asa de vreo 3 ori asa nush ce sa mai fac...e rau ca ma simt slabita si am si slabit mult...nu mi s-a mai intamplat...dati-mi sfat ceva


ai ract la ovare,aja am patit si eu...fugi repede la ginecolog
dydy88
Postat pe 1 Septembrie 2008 15:51
Salut!am si eu o mare problema ,am facut o intrerupere de sarcina la cerere anul trecut in iulie 2007 ,toate bune si ok dupa nici un simptom deosebit nimic,menstruatia regulata si nimic modificat,din noiembrie am inceput sa beau ceai de coada soricelului(am probleme renale) ca la inceputul lui februarie sa intrerup cura,spre stupoarea mea am observat din februarie nu mai e menstruatia pe care o aveam adica ma confrunt cu o hipomenoree,am mers la medic ginecolog si in urma a doua ecografii mi a spus sa stau linistita ca nu e nici o problema,ulterior incepand cu iulie am inceput sa beau din nou ceai de coada soricelului cate 3 cani pe zi si culmea ca iulie si august cat am baut ceai menstruatia si a revenit in cantitate si durata,dar nici asta nu a tinut mult ca imediat ce luna urmatoare nu am mai baut ceai iar menstruatia a scazut.Sincer sunt foare speriata mi e teama sa nu fie o complicatie tardiva a avortului sau alte afectiune,ma tot intreb dak ceaiul e de vina.Va multumesc !

Postat pe 17 Septembrie 2008 19:49
am si eu o problema...
mi-am inceput anul acesta viata sexuala....asa
de obicei am probleme cu menstrutia..intarzie ctva luni...mi-a intarziat odata 4-5 luni....dar stiam k e din cauza stresului...bla bla...iar acum..d cand o fac.. ...nu mi-a mai intarziat..insa acum 2 sapt trebuia sa vina si nu a venit...se poate sa fi ramas insarcinata?..am folosit prezervativ la fiecare contact sexual...2 ink..dar se poate sa se fi scurs cv p langa...?...noi de obicei n oprim cand pr incpe s ejaculeze..
mada9041
Postat pe 18 Septembrie 2008 19:59
si e am avut probleme de genul asta, adica intarzierea menstruatiei, acum 1 an si jumatate.am mers la o doamna ginecolog foarte draguta si amabila, mi-a descoperit chisturi pe ovarul stang, mi-a dat tratament cu pastile, 2 tipuri de antibiotice si supozitoare. dupa 2 luni chisturile s-au retras si de atunci imi e mai bine, nu am mai avut probleme.aveti grija daca aveti asemenea problme sa mergeti la medic , sa nu lasati sa se agraveze.sa fiti toate sanatoase si tare frumoase.
laura_21_tm
Postat pe 23 Octombrie 2008 09:31
Pt mada
Eu nu am cunostinte medicale in domeniu, dar nu ma pot abtine sa nu-ti scriu 2-3 cuv in legatura cu gravidosenia... hei,you! dk toata lumea s-ar proteja ca tine ar muri de foame medicii ginecologi care fac avorturi.. Sa nu intelegi din asta ca nu e bine ce faci..dimpotriva..felicitari!!! dar un singur prezervativ e suficient..siii...incercati sa nu mai fiti atat de rationalli...mkr in pat..feel free, woman! dk e aa se intample...crede-ma..nu prea ai cum sa previi, iar dk e sa nu fie..poti sa nu te protejezi luni la rand..
adelinastanciu
Postat pe 23 Octombrie 2008 10:20
buna fetelor , am si eu o intrebare la toate celelalte intrebari , in astfel de situatii nu vati ingrasat ???
- ast ras
georgiank
Postat pe 12 Noiembrie 2008 21:57
De la: , la data 2008-03-19 20:44:36In ultimul timp aud foarte multe persoane ca se confrunta cu aceasta problema, printre care si eu...de cand ma stiu am avut probleme cu menstruatia ( in sensul k imi vine o data la nu stiu cate luni) si desi am incercat diverse tratamente si am consultat mai multi medici, nici acum la 20 de ani nu mi s-a reglat. Am zis ca poate ar fi bine sa incerc si cu tratamente naturiste insa nu stiu cat de utile sunt.Voi ce ma sfatuiti?

Dak ai probleme de acest gen, raspunsul nu il gasesti la ginecolog. Trebuie sa iti faci niste analize endocrinologice, pentru ca aceste dereglari de menstruatie sunt de ordin hormonal. Un doctor endocrinolog iti va da apoi raspunsul si un tratament potrivit pentru tine

Postat pe 12 Noiembrie 2008 22:00
De la: Dydy88, la data 2008-09-01 15:51:03
De la: HABIBA_CHANDRAMUCKI, la data 2008-07-20 12:49:57mie imi vine o datra la 2 saptamanai deja am avut menstruatie asa de vreo 3 ori asa nush ce sa mai fac...e rau ca ma simt slabita si am si slabit mult...nu mi s-a mai intamplat...dati-mi sfat ceva


ai ract la ovare,aja am patit si eu...fugi repede la ginecolog

Nu e neaparat raceala, poate fi o dereglare, poate fi orice... Clar, cel mai bine e sa consulti medicul ginecolog, pentru ca nimeni de pe acest site nu iti poate spune cu exactitate ce ai, doar cew stim si noi din experiente. Pana atun ci, ca sa nu te mai doara si sa iti revii putin, incearca sa iti faci in fiecare seara infuzii (bai de abur) cu ceai de coada calului, are un efect calmant si e foartye indicat la cistite, raceli, infectii s.a.m.d.

Postat pe 12 Noiembrie 2008 22:03

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
De 2 ori prin acelas lucru... 12 De la: kudika_5340 2 Mai 2012 17:57
dysport 4 De la: kudika408165 15 Iunie 2011 12:30
Dureri de sold 25 De la: kudika_945550 6 Februarie 2014 11:22
HERNIA DE DISC LOMBARA 6 De la: scorpio67 19 Mai 2010 19:50
Alergica la aur 5 De la: yocorrina22 5 Iunie 2010 16:58