Setari Cookie-uri

cistita dupa sex

vi se intampla sa faceti cistite dupa partidele de sex?
miky1
Postat pe 6 Noiembrie 2008 15:42
Nu am avut niciodata cistita.
Full_Metal_Jacket
Postat pe 6 Noiembrie 2008 17:15
n-am avut astfel de plangeri de la femei ...

Postat pe 6 Noiembrie 2008 20:48
Din cate stiu eu e normal, mai ales la inceput.
Kathara
Postat pe 6 Noiembrie 2008 21:08
De la: Kathara, la data 2008-11-06 21:08:16Din cate stiu eu e normal, mai ales la inceput.

Dar ce e aia defapt? Pe net scria ceva la cauze de nerespectarea igienei intime dupa mers la toaleta s.a.m.d.

Exista cateva masuri de precautie pe care le poti respecta ca sa nu te infectezi:

* Foloseste hartia igienica din fata in spate pentru a nu contamina vezica urinara cu germeni din zona anala.


* Nu te imbraca in pantaloni stramti si poarta lenjerie de bumbac


* Spala-te de fiecare data inainte si dupa un act sexual


* Nu folosi parfumuri sau deodorante intime care te irita


* Bea multa apa si sucuri pentru a "curata" vezica urinara si uretra


* Bea suc de afine sau de coacaze, antibacteriene naturiste. Se stie din batrani ca distrug germenii, mai ales pe cei care provoaca infectii urinare.




Mai scria sa nu mergi la medic, ca tratamentul prelungit cu antibiotice poate sa faca mai mult rau decit bine.

Remedii cu plante care ajuta in cazul cistitei :

- Infuzie de Nalba cu o ligura planta la o cana cu apa. Se beau 2-3 cani pe zi.

- Infuzie din muguri de Pin cu o lingura planta la o cana cu apa.Se beau 2-3 cani pe zi.

- Infuzie de Afin cu o lingurita de frunze la o cana cu apa. Se infuzeaza o jumatate de ora apoi se strecoara. Se beau doua, trei cani de ceai pe zi.

- Infuzie de Coacaz negru cu doua lingurite frunze la o cana cu apa. Se beau trei cani de ceai pe zi inainte de fiecare masa principala.

- Decoct de Merisor cu o lingura si jumatate planta la o cana cu apa. Se fierbe 5-10 minute. Se beau doua cani pe zi adaugand un varf de cutit bicarbonat de sodiu la fiecare cana.

- Infuzie din urmatorul amestec de plante in parti egale: Cozi de cirese, Matase de porumb, Coada soricelului. Se pune o lingura amestec de plante la o cana cu apa. Se beau doua, trei cani pe zi.

- Bioterapeutul Rudolf Breuss recomanda cura de cate trei saptamani cu ceai pentru rinichi. Compozitia corecta a amestecului de plante
pentru ceai este: 15g Coada calului, 10 g Urzica, 8 g Troscot, 6 g Sunatoare. Aceasta cantitate ajunge pentru o persoana trei saptamani.

O priza (cantitatea care se cuprinde intre doua degete) se opareste cu o cana de apa clocotita, se lasa sa stea 10 minute, apoi se strecoara. Peste plantele oparite se mai pun doua cani de apa
clocotita care se fierb 10 minute, apoi ceaiul astfel obtinut se toarna peste primul.

In fiecare zi se bea cate o jumatate de cana pe stomacul gol dimineata, o jumatate de cana inainte de masa de pranz si o jumatate de cana inainte de culcare, seara.

Pe toata durata curei de ceai sunt contraindicate supele de carne, carnea de porc si de vaca.

- Cura cu otet de mere. Se iau doua lingurite de otet de mere cu un
pahar de apa inainte de fiecare masa timp de doua, trei saptamani.

Observatie: otetul de mere este contraindicat in: ulcer gastro-duodenal, gastrita hiperacida insuficienta tiroidiana si paratiroidiana, litiaza renala urica, guta, febra musculara, hipotensiune arteriala, obezitate.

- Propolis granulat. Se sug 5-10 g pe zi pana la vindecare.

-In cazurile acute puneti seara la culcare cataplasme in partea de jos a abdomenului cu piure de cartofi, fierbinte.

-Se mai pot pune cataplasme cu praz fiert cald sau cataplasme cu Bitter suedez.

- Seara la culcare se unge partea inferioara a abdomenului cu ulei de ricin cald, se pune deasupra o tesatura de lana si peste ea o buiota foarte calda. Se sta asa cel putin o ora dupa care se spala pielea cu apa si sapun.

Observatie: nu se foloseste ungerea cu ulei de ricin in partea inferioara a abdomenului in timpul menstruatiei.

-Bai de sezut cu Coada calului, 100 g planta se pune seara in apa rece, a doua zi se incalzeste pana la puncztul de fierbere si se adauga in apa din cada care trebuie sa fie suficienta astfel incat sa
acopere rinichii. Baia dureaza 15-20 minute iar apoi fara sa va
stergeti va puneti halatul de baie si stati in pat cel putin o ora.

-Bai de sezut calde cu putin otet.

-Se mai pot face bai calde cu ceai de Coada soricelului.
Full_Metal_Jacket
Postat pe 6 Noiembrie 2008 21:20
am eu cistita..dar n-are treaba nici cu igiena,nici cu sexul..de fapt are k ai dureri permanente de burtik cistita- „raceala„ la vezica.atunci cand e deja bine instalata,ajungi sa ai usturimi cand urinezi(de obicei asa iti dai seama cand ai racit).se face de la faptul k umblam dezbracate. ai grija cu ea,daca nu te duci de la inceput la doctor, se vindeca destul de greu.dureaza luni..
aia cu lenjeria si cu restu,eu stiu ca e candida.si exista pers care sunt predispuse la asa ceva..nu vreau sa sune aiurea da e vb de cele care au scurgeri mai abundente.se poate face de la antibiotice ,sau se poate agrava tot de la antibiotice.oricum se vindeca,dar e transmisibila.exista creme si ovule speciale pt asa ceva.daca aveti asa ceva,sa nu va fie rusine,nu se face doar pt k nu te speli(cum se spune in popor) in cele mai multe cazuri se face de la diverse tratamente.
duceti-va la ginecolog si va lamuriti sigur.
misselena
Postat pe 21 Noiembrie 2008 03:33
micky , aveam simptome de cistita imediat dupa actual sexual pana cand am inteles de ce .
Dupa sex obligatoriu faci pipi
Eu nu faceam , ca nu simteam nevoia . Doar ma spalam si gata.



Fa asta si nu o sa mai ai probleme.
Ah ...si vezi ca mai poate fi si de la prez , daca folosesti .
art77
Postat pe 21 Noiembrie 2008 04:13
si daca nu ti vine pee pee - ul , ce faci?:)
morticia_adams
Postat pe 9 Decembrie 2008 22:59
Cistita nu se face..dupa sex!

Si daca iti vine sa urinezi numai atunci knd termini actul sexual,nu e de la cistita e de la "trairi"

Cistita are simptome groaznice..dureri de spate,de burta,urinari frecvente...
elenita_bonita
Postat pe 9 Decembrie 2008 23:06
am facut o dATA dupa un act sexual care a durat ffff mult..vreo 3 ore,l-am blestemat pe omul ala o sapt in care ma duceam la baie din 2 in 2 minute ,ma durea burta,ma usura dansa si imi venea mereu sa plang ca ma zgaria pe creier situatia.Nici acum nu stiu exact cauzele ma rog doar sa nu mai fac asa ceva vreodata
ancaface
Postat pe 14 Decembrie 2008 16:32
de obıceı cıstıta este provocata de o bacterıe ce traıeºte ın materıa fecala.ºi ıntradevar dupa fıecare scaun adıca toaleta trebuıe sa ne spalam deoarece orıfıul anal este foarte aproape de vagın ºi uretra ºi ımedıat se poate contacta aceasta bacterıe.mai ales daca purtam tanga lenjerıe sıntetıca ºi cand avem bikinii umezı o perioada mai ındelungata deoarece umezeala da naºtere bacterılor.femeile actıve sexual se ıntalnesc mai mult cu aceasta problema.ınaıntea ºi dupa fıecare contact sexual necesıta o ıgena strıcta.dupa fıecare contact sexual trebuıe sa urınam.prın urınat uretra se curata de bacterıle acumulate
ozlem
Postat pe 15 Decembrie 2008 00:59
Va multumesc frumos pentru raspunsuri si pentru sfaturi. Eu fac cistita dupa actul sexual dar nu intotdeauna. Si este adevarat ca si contactul era prelungit si repetat.Tin sa precizez ca am fost si la medici dar nu prea m-au lamurit la toate intrebarile.
Dupa contact fac si pipi si ma si spal dar tot se mai intampla sa ma ia a doua zi cistita.
m-am cam saturat sa iau atatea antibiotice. Am inceput sa iau urinal.
Am dat peste o farmacista care mi-a spus ca problema sta in felul urmator: partenerul poarta bacteria dar la barbati nu se manifesta ca la femei(ei nu fac cistita) si la contactul sexual te reinfesteaza.de aceea trebuie sa se trateze si el. Sa faca si el o urocultura cu antibiograma si daca este cazul sa ia si el antibiotice o data cu tine. Fetelor care mai aveti aceeasi problema tratativa de cistite bine deoarece pot duce la infertilitate.Va doresc multa sanatate!
miky1
Postat pe 16 Ianuarie 2009 13:33
ºi eu am probleme de multa vreme.ºi durerıle apar mai mult dupa contactul sexual.mai alens daca a fost un contact mai lung deoareca uretra are legatura cu vagınul ºi este ºi ea afectata de contactul sexual de lunga durata.mai alens daca vagınul este uscat ın tımpul sexuluı atuncı ırıta sı uretra.ºi eu am fost de multe orı la doctor.m am saturat de retetele lor.
ozlem
Postat pe 2 Februarie 2009 02:00
eu cistita fac daca stau cu picioarele goale pe gresie sau in curent (la calculator cu usa de la balcon deschisa....... )
aia cu tratat partenerul stiam ca e candida....s-a tratat acuma un prieten ca facuse prietena lui de la ceva antibiotice..........

oricum cel mai bine e sa mergi la medic.......si daca dai de unul care nu-ti raspunde la intrebari pana te lamureste, schimba-l..........
dienuta_nou
Postat pe 2 Februarie 2009 10:29
De la: ozlem, la data 2009-02-02 02:00:19ºi eu am probleme de multa vreme.ºi durerıle apar mai mult dupa contactul sexual.mai alens daca a fost un contact mai lung deoareca uretra are legatura cu vagınul ºi este ºi ea afectata de contactul sexual de lunga durata.mai alens daca vagınul este uscat ın tımpul sexuluı atuncı ırıta sı uretra.ºi eu am fost de multe orı la doctor.m am saturat de retetele lor.


uretra este vecina apropiata cu vaginul si anusul, tocmai de aceea apar infectiile urinare, asta e un motiv...

Postat pe 2 Februarie 2009 10:33
Exista o cistita numita'' cistita lunii de miere'' care apare dupa partide lungi si/sau dese de sex...am patit-o pe pielea mea si nu are legatura cu raceala sau bacteriile...
ellenitta
Postat pe 5 Iulie 2009 21:38
Si eu am cistita..acum deja sunt pe terminate cu tratamentul.Eu stiu sigur ca o fac dupa partidele lungi sau dese de sex:( pt ca mereu mi se face in ziua urmatoare dupa sex.dar de cand am aflat nu fac nici des nici lungi numai un contact si atat si atunci nu am nimic.Numa nu pot sa inteleg dc dar am citit aici pe forum si voi face pipi dupa..niciodata nu mi-o trebuit sa fac pipi dupa si nu faceam am auzit ca nu mai ai probleme daca faci pipi.Sincer eu nu cred ca se transmite pt.ca am facut si neprotejat si iubitul meu nu are nimic...oare sa fie adevart ca se poate face si de la prezervativ? am incercat ceva mai nou si poate de aceea mai bine raman eu la durex ca e cel mai ok:) oricum cistita se face la toate varstele si daca mai esti si daca nu mai esti virgina si sunt persoane la care se face de la raceala daca stau cu pe rece si sunt la care se face de la sex cum sunt eu nu exista vorba ca de la igiena sau bacterii ca nu e adevarat.Tot ce stiu e sa aveti grija de voi si daca simtiti usturimi la urinare,senzatii de urinare si dureri mergeti rapid la ginecolog sa va prescrie tratament pt.ca odata avansata e periculoasa si poate ajunge la rinichi si sa urinezi cu sange.Eu nu am patit ca mereu am mers cand am simtit si merg in continuare la control.Aveti grija de voi fetelor si luptati impotriva ei
Dalya
Postat pe 1 August 2009 15:47
eu abia mi`am inceput viata sexuala cam de vreo 2 luni,iar de cateva zile ma simt putin ciudat imi vine sa fac ma duc la wc f des dar parca nu ma ustura ca sa zic k ar fi cistita:-? si la mine partidele sunt lungi dar de fiecare data am facut pipi...iar acum nu stiu ce sa fac mi`e frica sa merg la ginecolog n`as vrea sa afle nici mama si pot sa mai fac sex in continuare?cum sa procedez?ajutati`ma cu un sfat
QueenC
Postat pe 16 Aprilie 2011 12:34
De la: QueenC, la data 2011-04-16 12:34:37eu abia mi`am inceput viata sexuala cam de vreo 2 luni,iar de cateva zile ma simt putin ciudat imi vine sa fac ma duc la wc f des dar parca nu ma ustura ca sa zic k ar fi cistita:-? si la mine partidele sunt lungi dar de fiecare data am facut pipi...iar acum nu stiu ce sa fac mi`e frica sa merg la ginecolog n`as vrea sa afle nici mama si pot sa mai fac sex in continuare?cum sa procedez?ajutati`ma cu un sfat

o urocultura ti-ar fi de mare ajutor.
Lucia38
Postat pe 16 Aprilie 2011 12:41
De la: miky1, la data 2008-11-06 15:42:40vi se intampla sa faceti cistite dupa partidele de sex?


Mi se intampla doar sa am orgasm :) Cistita o capat cand stau cu picioarele goale pe gresie sau cand nu ma sterg corect la pasarica si vine E.coli peste mine :)
Ionyssa
Postat pe 16 Aprilie 2011 20:15
De la: Ionyssa, la data 2011-04-16 20:15:51
De la: miky1, la data 2008-11-06 15:42:40vi se intampla sa faceti cistite dupa partidele de sex?


Mi se intampla doar sa am orgasm :) Cistita o capat cand stau cu picioarele goale pe gresie sau cand nu ma sterg corect la pasarica si vine E.coli peste mine :)
Hanny Bunny ia zi-mi tu orgasmul il ai dupa ce ai contactul sexual,si nu in timpul lui?
The_Exile
Postat pe 16 Aprilie 2011 20:35
De la: Merido, la data 2009-07-05 21:59:33..vreau cistita dupa partide lungi si dese de sex



Valy90
Postat pe 16 Aprilie 2011 20:46
De la: Tharr, la data 2011-04-16 20:35:06
De la: Ionyssa, la data 2011-04-16 20:15:51
De la: miky1, la data 2008-11-06 15:42:40vi se intampla sa faceti cistite dupa partidele de sex?


Mi se intampla doar sa am orgasm :) Cistita o capat cand stau cu picioarele goale pe gresie sau cand nu ma sterg corect la pasarica si vine E.coli peste mine :)
Hanny Bunny ia zi-mi tu orgasmul il ai dupa ce ai contactul sexual,si nu in timpul lui?


Orgasmele mele sunt intense, bre! Se prelungesc tarziu in noapte :)) Dupa ce partida s-a incheiat, eu inca mai am spasme si un zambet tamp in coltu' gurii :).
Ionyssa
Postat pe 17 Aprilie 2011 20:53
De la: Tharr, la data 2011-04-16 20:35:06
De la: Ionyssa, la data 2011-04-16 20:15:51
De la: miky1, la data 2008-11-06 15:42:40vi se intampla sa faceti cistite dupa partidele de sex?


Mi se intampla doar sa am orgasm :) Cistita o capat cand stau cu picioarele goale pe gresie sau cand nu ma sterg corect la pasarica si vine E.coli peste mine :)
Hanny Bunny ia zi-mi tu orgasmul il ai dupa ce ai contactul sexual,si nu in timpul lui?


Orgasmele mele sunt intense, bre! Se prelungesc tarziu in noapte :)) Dupa ce partida s-a incheiat, eu inca mai am spasme si un zambet tamp in coltu' gurii :).
Ionyssa
Postat pe 17 Aprilie 2011 20:53
Nu stiu ce sa mai fac si unde sa ma duc, de fiecare data dupa actul sexual dau in infectie urinara cu e-coli, de ceva ani mi se intampla lucrul acesta, daca stie cineva ceva rog din suflet sa ma sfatuiasca. Multumesc din suflet.
kudika401589
Postat pe 11 Mai 2011 22:54
De la: kudika401589, la data 2011-05-11 22:54:15Nu stiu ce sa mai fac si unde sa ma duc, de fiecare data dupa actul sexual dau in infectie urinara cu e-coli, de ceva ani mi se intampla lucrul acesta, daca stie cineva ceva rog din suflet sa ma sfatuiasca. Multumesc din suflet.
Uita-te tu aici http://www.sfatulmedicului.ro/arhiva_medicala/e+coli+infectie+urinara ca exista niste tratamente.M-am interesat acu cu google pt tine ca e chiar stresant sa patesti din astea dupa fiecare act sexual ... Sper sincer sa-ti fie de ajutor.
The_Exile
Postat pe 11 Mai 2011 23:07
Buna!! Sunt foarte derutata,si poate ma ajuta cineva :(!! Am 16 ani,mi-am inceput viata sexuala de vreo 2 luni. La un momentdat dupa un contact sexual am inceput sa urinez foarte des si sa ma usture...am luat antibiotic si mi-a trecut,mi s-a mai intamplat la ceva vreme la fel,iar am aluat..iar acum este a3a oara,si mama mea a decis sa merg sa fac orocultura..sa vada ce am. E posibil sa fi luat o infectie urinara din cauza contactului sexual(tin sa precizez ca am prieten stabil si nu se pune problema sa mearga la alte fete) sau pur si simplu o infectie luata de pe un wc sau altceva,astept sfaturi orice m-ar putea ajuta! ms,anticipat
kudika_8086
Postat pe 22 Mai 2012 00:41
De la: kudika_8086, la data 2012-05-22 00:41:49Buna!! Sunt foarte derutata,si poate ma ajuta cineva :(!! Am 16 ani,mi-am inceput viata sexuala de vreo 2 luni. La un momentdat dupa un contact sexual am inceput sa urinez foarte des si sa ma usture...am luat antibiotic si mi-a trecut,mi s-a mai intamplat la ceva vreme la fel,iar am aluat..iar acum este a3a oara,si mama mea a decis sa merg sa fac orocultura..sa vada ce am. E posibil sa fi luat o infectie urinara din cauza contactului sexual(tin sa precizez ca am prieten stabil si nu se pune problema sa mearga la alte fete) sau pur si simplu o infectie luata de pe un wc sau altceva,astept sfaturi orice m-ar putea ajuta! ms,anticipat

la doctor ai fost? sau iei medicamente asa de capul tau?
muza_ta
Postat pe 22 Mai 2012 00:45
De la: muza_ta, la data 2012-05-22 00:45:37
De la: kudika_8086, la data 2012-05-22 00:41:49Buna!! Sunt foarte derutata,si poate ma ajuta cineva :(!! Am 16 ani,mi-am inceput viata sexuala de vreo 2 luni. La un momentdat dupa un contact sexual am inceput sa urinez foarte des si sa ma usture...am luat antibiotic si mi-a trecut,mi s-a mai intamplat la ceva vreme la fel,iar am aluat..iar acum este a3a oara,si mama mea a decis sa merg sa fac orocultura..sa vada ce am. E posibil sa fi luat o infectie urinara din cauza contactului sexual(tin sa precizez ca am prieten stabil si nu se pune problema sa mearga la alte fete) sau pur si simplu o infectie luata de pe un wc sau altceva,astept sfaturi orice m-ar putea ajuta! ms,anticipat

la doctor ai fost? sau iei medicamente asa de capul tau?



Da,este posibil sa fi contractat bacteria Ecoli,in urma contactului sexual,explicatia?Ori partenerul tau este purtatorul acestei bacterii,care s-a transmis foarte usor in urma partidei de sex,ori lipsa igienei intime ,prezenta la amandoi,ori tu ai contractat ,anterior, aceasta bacterie,cistita declansandu-se ulterior,,fiind doar o simpla coincidenta ,debutul in urma contactului sexual!!Pentru a elimina orice dubiu,,achizitioneaza de la farmacie,recipient pentru "Sumar urina" si unul steril pentru "Urocultura"!!!Cu trimitere de la medicul de familie,,mergi la un laborator de analize si depune acele recipiente,,solicita medicului ca examenul de "Urocultura" sa fie insotit de antibiograma!!!
MissRainbow
Postat pe 22 Mai 2012 06:53
Exact asta am facut...chiar azi am mers la doctorul de familie si mi-a dat trimitere si urmeasa sa fac orocultura. Si totusi...mama mea nu stie nimic de viata sexuala,ca am inceputa ea doar sa gand ca am am racit sau pur si simplu ca am luat o infectie. Vreo posibilitate sa-i zica doctorul?:( Ms,mult!!!
kudika_8086
Postat pe 22 Mai 2012 09:48

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Roata se intoarce intotdeauna? 24 De la: cami_goanga10 6 Aprilie 2010 17:28
Faze penibile "din dragoste" 16 De la: Mirciu 13 Septembrie 2009 10:38
Dezamagirea intr-o relatie... 13 De la: Rafinata 25 Iunie 2009 11:51
Momente in viata care te-au lasat fara respiratie 20 De la: _dulcik_ 21 Februarie 2009 10:55
E suparata pe mine, flori, culori ? help. 16 De la: james_zelo 10 Februarie 2010 03:49