Setari Cookie-uri

ASTM BRONSIC

Buna ziua tuturor! Azi am fost la doctor si spre surprinderea mea am fost diagnosticata cu `astm bronsic`. Nu are nimeni din famile asa ceva....sunt foarte speriata! Tusesc de 1 luna si nu mi`a trecut nici cu antibiotice. Acum mi`a dat un spray...pentru astmatici.
Oare imi va trece?
ale_a_z
Postat pe 18 Noiembrie 2008 12:18
Nu iti va trece de la sine si te vei ingrasa si vei avea mari probleme de la medicamente. Solutia este o diagnosticare corecta a cauzelor si eliminarea lor, insotite de tratamente naturale corecte care sa reduca "iritarea" sistemului imunitar si inflamatia.Tratamentele naturale implica si fitoterapie, si dietoterapie, si aromoterapie etc si trebuie personalizate in functie de tipul de infectie sau reactie alergica/intoleranta.
dusa
Postat pe 22 Noiembrie 2008 13:45
Multumesc de raspuns! intre timp am mai fost la un alt medic, si mi`a pus alt diagnostic, si anume: traheobronsita cronica. M-au cam debusolat...
ale_a_z
Postat pe 23 Noiembrie 2008 16:19
La varsta ta ? Mai du-te la un alt doctor, e cam devreme pt. asa un diagnostic urat !
dusa
Postat pe 24 Noiembrie 2008 16:36
Si eu am fost suspectata de astm bronsic insa in urma testului spirograma s-a dovedit ca nu este atat de grav. S-a ajuns la un diagnostic gen bronsita astmatiforma insa nu e nimic precis.
De fapt totul a pornit de la o Rinita alergica. Mi s-a prescris tratament cu Xyzal si Singulair si vad ca totul este ok. Urmeaza sa repet testul peste 20 zile.
Sfatul meu ar fi sa consulti un alergolog sau sa mergi chiar la endocrinologie. De multe ori si probelemele legate de tiroida creeaza dificultati in respiratie.
Andrheya
Postat pe 24 Noiembrie 2008 16:56
Sunt diagnosticata cu astm bronsic si in luna octombrie am tras-o rau de tot pt. ca am racit si nu m-am tratat la timp. Va sufocati, aveti tuse uscata, aveti alergii? tot ce-i posibil sa fie astm. In primul rand faceti testele alergologice. Eu m-am imbolnavit pe la 16 ani, de la o raceala netratata si am avut alergie la puf de mica. Ma manca nasul foarte tare si toti doctorii imi dadeau analize pt. virmisori. Aveti grija mare la raceli si eliminati tigara in totalitate. Sanatate!
luchianramona
Postat pe 24 Noiembrie 2008 17:02
Sunt bucuroasa ca sunt bagata in seama si primesc sfaturi si sugestii de la voi ...Multumesc!
Am uitat sa mentionez ca sunt sub tratament cu SERETIDE, am facut testul alergologic de 2 ori si a iesit negativ de fiecare data, am facut si spirometria...(acolo nu cred ca a iesit prea bine..nu mi`a explicat exact doamna doctor) nu fumez, nu ma sufoc de la tuse, si inca mai expectorez cand tusesc...de la SERETIDE ma simt foarte bine.Foarte rar mai tusesc.Dupa o luna mi s`a spus sa repet spirometria. Sper sa fie bine!
ale_a_z
Postat pe 27 Noiembrie 2008 23:18
Daca intr-adevar ti se confirma astmul - un tratament f bun care la fetita mea a dat rezultate este cel cu SINGULAIRE (nu stiu daca am scris corect) .L-a urmat cand avea 7 ani si de atunci nu a mai facut crize asa de dese ( de la 1 la 7 ani facea cam o criza pe luna ) pot spune ca a mai avut o criza usoara pe la 11 ani si una pe la 13.Acum are aproape 16 si asa cum ne-a spus si medicul ajungand la pubertate a scapat de astm . Daca doar tusesti ,fara sa ai probleme de respiratie mai mult ca sigur nu e astm .La fetita mea incepea cu greutati in respiratie, insotita de suieraturi iar dupa ce-i administram miofilinul ( cu asta am inceput) isi revenea(cu respiratia) si abia atunci ramanea cu tuse expectoranta .Parerea mea- mai consulta si alti medici si mai ales cauata cauza ca sa poti sa eviti pe viitor . Multa sanatate !
MYL
Postat pe 29 Noiembrie 2008 22:13
De la: luchianramona, la data 2008-11-24 17:02:43Sunt diagnosticata cu astm bronsic si in luna octombrie am tras-o rau de tot pt. ca am racit si nu m-am tratat la timp. Va sufocati, aveti tuse uscata, aveti alergii? tot ce-i posibil sa fie astm. In primul rand faceti testele alergologice. Eu m-am imbolnavit pe la 16 ani, de la o raceala netratata si am avut alergie la puf de mica. Ma manca nasul foarte tare si toti doctorii imi dadeau analize pt. virmisori. Aveti grija mare la raceli si eliminati tigara in totalitate. Sanatate!


acum vreo 2 ani m-am procopsit cu o bronsita cronica...
am scapat de ea cu un aparat care se numeste "salin" . ti-l recomand.
dupa ce m-am chinuit cu o gramada de antibiotice si antiasmatice si toate porcariile pamantului de pastile vreo 6-7 luni...am zis ca n-ar fi rau sa il incerc doar nu crap daca incerc si altceva. am scapat de tuse si de orice fel de deranjamente ce tin de bronsita.
la mine a functionat. il poti incerca, oricum costa mai putin decat dai pe un spray pt astm.

salin s2 se numeste. da search pe google si vezi ce firme il comercializeaza.
dandanaua_reloaded
Postat pe 29 Noiembrie 2008 23:38
oricum si astmul asta are mai multe etape,sunt forme usoare,moderate si severe. oricum eu cred ca tu erai suspectata de o forma usoara la care tratamentul cu seretide e deja prea mult. eu sunt o astmatica de 5 ani , am o forma moderat severa dar nu mi-au prescris seretide. am facut tratament in primi 2 ani cu becloforte , ipravent, singulaire, telfast , bine am mai facut cred si vreo 2 saptamini cu metilprednisolon perfuzabil si a fost ok ,acum sunt pe flexotide, iprevent, singulaire, si telfast si sunt bine in continuare dar sa mentionez eu la camera de garda am fost diagnosticata pentru-ca ma dusesem intr-o stare foarte grava de atrebuit sa fiu bagata la oxigen si tot odata administrindu-mi intrevenos cred ca hermisurcinat[sper ca am scris corect] pentru-ca eu nu mai puteam respira de loc doar scoteam un sunet ciudat un suierat. acum slava domnului sunt bine sub acest tratament, nu am mai facut crize puternice de foarte mult timp.
danuta80
Postat pe 30 Noiembrie 2008 03:42
Bunã,
Am și eu aceeași boalã, de mic, de foarte mic. La mine nu se mai poate nici mãcar ameliora; tu în schimb nu-ți pierde speranța. Dacã vrei sã știi mai multe despre mine, cautã în hi5.com, unde tasteazã Pieporus Dacicus. Sãnãtate.
Pieporus
Postat pe 30 Noiembrie 2008 10:53
Bravo,pt.optimism,dar acest diagnostic?,nu este simplu.Nu vreau sa te sperii,dar cum spunea cineva mai sus trebuie cautat,cauzele si ameliorarea pt.ca in functie de varsta poti ramane cu medicamente toata viata,in cel mai rau caz se poate agrava.Ex.tau,astm bronsic,iar alt medic ti-a pus diag.traheobronsita,deci raceli ale cailor respiratorii,putea fi si o laringotraheita sau la plamani.Asta face astmul bronsic odata declansat favorizeaza alte infectii ale cailor respiratorii.Atentie la tratamentele cu Seretide si alti corticosteroizi si acestia la randul lor pot favoriza o infectie fungica la plamani,depinde de doza,perioada de tratament,etc.Mare atentie la raceli!Indicat ar fi pt. inceput sa-ti faci testele cutanate{alergologice}.Multa sanatate si ne mai auzim.
danike
Postat pe 30 Noiembrie 2008 13:20
De la: ale_a_z, la data 2008-11-27 23:18:28Sunt bucuroasa ca sunt bagata in seama si primesc sfaturi si sugestii de la voi ...Multumesc!
Am uitat sa mentionez ca sunt sub tratament cu SERETIDE, am facut testul alergologic de 2 ori si a iesit negativ de fiecare data, am facut si spirometria...(acolo nu cred ca a iesit prea bine..nu mi`a explicat exact doamna doctor) nu fumez, nu ma sufoc de la tuse, si inca mai expectorez cand tusesc...de la SERETIDE ma simt foarte bine.Foarte rar mai tusesc.Dupa o luna mi s`a spus sa repet spirometria. Sper sa fie bine!
danike
Postat pe 30 Noiembrie 2008 13:23
si eu am astm bronsic de cativa ani buni si am doar 23 de ani! doctorul mi-a sp ca te nasti cu asa ceva si nu iei boala in timp...doar ca se poate declansa mai devreme, mai tarziu sau niciodata depinde...daca fumezi...se declanseaza repede....tratament nu exista doar un spray care te ajuta sa treci peste crize din cauza lipsei de aer! am fost la toti medicii posibili sa intreb daca ma pot vindeca vreodata si toti mi-au sp ca pot ameliora dar nu sa fac boala sa dispara.In schhimb daca ai fost diacnosticata cu asa ceva sa stii ca esti surtatoare si se poate transmite la copii tai sau la rude in timp
AgachiBianca
Postat pe 30 Noiembrie 2008 18:32
din cate stiu pufurile nu vindeca...ci imbunatatesc pe moment...si eu am aceeasi problema....cea mai buna solutie sunt aerosolii...daca nu ai posibilitatea sa iti cumperi un aparat de aerosoli ( exista in farmacii si e intre 200 si 300 RON ), sunt convinsa ca gasesti in spitale la sectiile de pneumofiziologie . Iti doresc multa sanatate
oana_icy
Postat pe 30 Noiembrie 2008 20:46
Buna seara si La multi ANI !,sa stiti ca e o \"BOALA\" Foarte NENOROCITA ,eu o am de aproximativ 38 ani , dar de citiva ani nu mai am crizele acelea nenorocite (cind se \"traeste \" intre viata si moarte ,adica nici mort dar nici viu ,nu poti respira),nu vreau sa va speriu aceasta boala am facut-o multumita doctorului pentru ca nu mi-au tratat o raceala asa cum trebuia . Dar asta e ,vreau sa va spun ca e foarte bine sa va faceti un test sa vedeti la ce anume sunteti alergici ,ca sa luati cit de cit o masura , mai vreau sa va spun sa incercati sa o tineti sub supravechere sa nu-i dati voie sa-si faca de cap (asta cit puteti),si numai in caz de urgenta sa folositi mesdicamente (indiferent cum se numesc), mai exista ceva de care sa tineti cont NU VA ENERVATI ,in timp o sa contatati ca daca va enervati o sa fie mai rau ,adica va sufocati ,si cel mai bun medicament este AUTOSUGESTIA -\"SUNT SANATOS TOATE ORGANELE MELE FUNCTIONEAZA NORMAL ,NU AM NIMIC RESPIR NORMAL ,MA SIMT BINE DIN CE IN CE MAI BINE ,MA SIMT FOARTE BINE\" SANATATE si sa ajuzim de bine PS incercati miere de albine cu polen si tot ce e natural ,sanatate
AINOTNA
Postat pe 1 Decembrie 2008 19:12
De la: ale_a_z, la data 2008-11-18 12:18:17Buna ziua tuturor! Azi am fost la doctor si spre surprinderea mea am fost diagnosticata cu `astm bronsic`. Nu are nimeni din famile asa ceva....sunt foarte speriata! Tusesc de 1 luna si nu mi`a trecut nici cu antibiotice. Acum mi`a dat un spray...pentru astmatici.
Oare imi va trece?

depinde ce forma de astm ai...nu are legatura cu ereditatea...deci poti sa faci astm chiar daca cei din familia ta nu au avut asa ceva...poate sa treaca sau nu..important e sa te ingrijesti si sa te feresti de factorii alergenici(daca reactionezi la ceva).ce pot sati spun???fratele meu are astm de 10 ani...
didutza
Postat pe 1 Decembrie 2008 19:39
si eu am avut astm bronsic alergic cativa ani de zile. am urmat mai multe tratamente dar nu au avut efecte excelente. am scapat cu ajutorul aerosoloterapiei.v-o recomand din suflet! multa sanatate
1587
Postat pe 1 Decembrie 2008 20:58
eu am astm de 16 ani , adik de cand aveam 3 ani . am vazut ca cineva a zis la un mom dat ca te ingrasi de la pastilele pe care le iei pt astm . asta cu siguranta nu este adevarat . cand eram mica nu existau spreiuri care sa te ajute la criza si era f naspa . acum depinde de fiecare ce tip de astm are . eu din cate stiu , daca treci de 14-15 ani ramai cu aceasta " boala " tot restul vietii si e cam aiurea ca trebuie sa te feresti de anumite lucruri , nu poti face mult sport , etc :(
kidme
Postat pe 2 Decembrie 2008 11:22
La mine singulair nu a dat rezultate foarte bune, dar mai nou si mult mai bune este Seretide. De cand am inceput tratamentul asta sunt alt om, am o viata normala. Eu sufar de o forma destul de grava de astm.
monel10me
Postat pe 2 Decembrie 2008 14:18
Acum 3 ani, dupa un decembrie in care tuseam si aveam o respiratie ingreunata, in urma vizitei la alergolog am fost diagnosticata cu astm bronsic.De atunci ma tratez cu Seretide numai ca in lunile reci parca nici acest medicament nu-si mai face efectul.Am mai consultat si un alt medic, pneumolog si dupa o serie de investigatii care au iesit in limite normale mi s-a pus intrebarea ce tratament urmez in prezent...bine-inteles ca si acest medic mi-a prescris tot seretide. Astia-s medicii in romania...niciun tratament adiacent, nicio alta solutie...
alessa87
Postat pe 2 Decembrie 2008 21:03
De la: kidme, la data 2008-12-02 11:22:42eu am astm de 16 ani , adik de cand aveam 3 ani . am vazut ca cineva a zis la un mom dat ca te ingrasi de la pastilele pe care le iei pt astm . asta cu siguranta nu este adevarat . cand eram mica nu existau spreiuri care sa te ajute la criza si era f naspa . acum depinde de fiecare ce tip de astm are . eu din cate stiu , daca treci de 14-15 ani ramai cu aceasta " boala " tot restul vietii si e cam aiurea ca trebuie sa te feresti de anumite lucruri , nu poti face mult sport , etc :(





nu stiu cum a fost pt tine dar eu m-am ingrasat exagerat de mult de la medicamente in special de la hidrocortizon si cel mai grav e ca incerr sa slabesc si nu pot tot din acelasi motiv pt ca medicamentele nu ma lasa si nu stiu ce sa fac
chrispopescu2005
Postat pe 3 Decembrie 2008 02:13
Ceea ce TREBUIE sa faci este sa intelegi ce pericol reprezinta medicatia (cortizonul artificial in toate variantele lui) si sa treci pe o terapie neinvaziva.
In primul rand trebuie sa stii ca acest cortizon sintetic iti poate aduce o cohorta de necazuri, in fara de OBEZITATE: DIABET, OSTEOPOROZA, HIPOADRENIE, HIPOTIROIDISM etc deci continuarea acestui tratament te va costa ani buni de viata !
Care este solutia ? Un diagnostic corect al cauzelor pt. a avea un tratament natural corect al cauzei specifice + un tratament de echilibrare al sistemului imunitar !
dusa
Postat pe 3 Decembrie 2008 13:16
si prietenul meu de curand a fost diagnosticat cu astm bronsic si i s`a dat un spary numit symbicort cu care respira f bine.tie ce spary ti s`a dat atunci cand ai fost diagnostcata cu astm bronsic????
madalinaO
Postat pe 3 Decembrie 2008 16:14
da ai dreptate iei ingreutate in momentul cind faci tratament cu hidrocortizon si toti ceilalti derivati ai lui. eu am trecut prin asa ceva, dar sti unde era greseala mea mincam in continuare cu sare iar cind iei cortizon nu trebuie sa pui nici pic de sare in gura
danuta80
Postat pe 3 Decembrie 2008 19:06
sunt multe sprayuri pt astm , si doctorul cred ca a facut cercetari pe mine ca pe un cobai . cel mia rau e ca nu isi fac mereu efectul aceste sprayuri . si aici ma refer la sprayurile pe kre le iei in timpul crizei . inloc sa amelioreze criza , e din ce in ce mai rau uneori pana se ajunge la injectii pe care le urasc :(( . singurul lucru bun e faptul ca orice tratament cu pastile nu mam ingrasat . nici la hidrocortizon . depinde de persoana . eu va urez sanatate tuturor si un decembrie frumos
kidme
Postat pe 3 Decembrie 2008 19:54
eu spre exemplu am facut perfuzi cu metilprendisolon[denumire comerciala ;;lemod;;] si vreau sa va spun ca nu am stiut ca nu trebuie ca tot ce maninc sa nu contina sare si uite asa m-am facut cit casa poporului. asta ca asta dar din pricina lui ma-m ales si cu o frumoasa dereglare hormonala si multa altele. oricum prednisonul este un medicament cu doua taisuri, face bine intr-un loc dar face rau in zece locuri. multa sanatate, si sarbatori fericite.
danuta80
Postat pe 3 Decembrie 2008 22:54
Prednisonul,medicul evita pe cat posibil sa mi-l recomande,cu toate ca ajunsesem la astm bronsic sever,pe langa asta am facut o reactie alergica,fiind racita am luat antibiotic claritromicina,augumentin,+cele pt.astm ventolin din 20 in 20 min,hemisuccinat de cortizon,seretide,perfuzii cu potasiu,glucoza,injectii in toate locurile posibile,regim f. strict,perfuzii peste perfuzii,etc.apoi situatia se inrautatea,nu mai ma sufocam atat de des,dar medicii nu stiau de ce imi este rau,plamanii mei erau acoperiti de o ciuperca.Am fost din spital in spital,eram vanata la vene la maini,nu aveau cum sa-mi mai puna perfuzii.Dupa alte 2 saptamani in spital,alte tratamente,etc,diagnosticul era aspergilloza bronhopulmonara alergica,bronsectazii bilaterale,astm bronsic sever.Nu pot descrie in cuvinte,starea de rau,durerea ,dezamagirea,etc.Este foarte bine ca atunci cand ai o suferinta mai mult sau mai putin grav,sa afli,sa cauti tot ce are legatura cu acea suferinta.Cu toate astea sunt o persoana care rade f. mult,vesela,optimista,asa cum imi spunea si medicul ,,alta viata''.Eu m-am nascut de 2 ori.Sanatate!!!
danike
Postat pe 4 Decembrie 2008 16:10
Prednisonul,medicul evita pe cat posibil sa mi-l recomande,cu toate ca ajunsesem la astm bronsic sever,pe langa asta am facut o reactie alergica,fiind racita am luat antibiotic claritromicina,augumentin,+cele pt.astm ventolin din 20 in 20 min,hemisuccinat de cortizon,seretide,perfuzii cu potasiu,glucoza,injectii in toate locurile posibile,regim f. strict,perfuzii peste perfuzii,etc.apoi situatia se inrautatea,nu mai ma sufocam atat de des,dar medicii nu stiau de ce imi este rau,plamanii mei erau acoperiti de o ciuperca.Am fost din spital in spital,eram vanata la vene la maini,nu aveau cum sa-mi mai puna perfuzii.Dupa alte 2 saptamani in spital,alte tratamente,etc,diagnosticul era aspergilloza bronhopulmonara alergica,bronsectazii bilaterale,astm bronsic sever.Nu pot descrie in cuvinte,starea de rau,durerea ,dezamagirea,etc.Este foarte bine ca atunci cand ai o suferinta mai mult sau mai putin grav,sa afli,sa cauti tot ce are legatura cu acea suferinta.Cu toate astea sunt o persoana care rade f. mult,vesela,optimista,asa cum imi spunea si medicul ,,alta viata''.Eu m-am nascut de 2 ori.Sanatate!!!
danike
Postat pe 4 Decembrie 2008 16:10
SERETIDE....crede-ma este cel mai bun la oara actuala in Romania! m-a ajutat ft mult
AgachiBianca
Postat pe 4 Decembrie 2008 19:09

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
moldamin-antibiotic??? 9 De la: Tharr 1 Mai 2011 00:07
buna...... 4 De la: _dulcik_ 25 Aprilie 2009 11:31
am nevoie de raspunsuri 1 De la: puffycutza 27 Iulie 2010 00:38
Apa cea mai buna 3 De la: kudika419705 24 Iulie 2016 16:20
job 1 De la: yomarissaly 22 Aprilie 2010 15:44