Setari Cookie-uri

FENG SHUI...poate sa faca si rau?

Am primit niste statuete FENG SHUI de la o prietena care ,ce-i drept ,nu prea a avut noroc in viata de cuplu ,si in momentul de fata e in pragul divortului. In ziua cand am ajutat-o in sortarea "maruntisurilor" adunate in timpul casniciei ,ne-am "impiedicat" de statuetele susmentionate. Eu ,ce-i drept ,nu ma prea omor dupa asa ceva dar unele dintre ele m-au fascinat. Prietena mea mi-a spus ca daca le vreau pot sa le iau. Am ales 3: un broscoi pe lingouri ,un tirgru pe banuti si un fel de turn cu un simbol ciudat pe el. Toate bune si frumoase pana cand m-am urcat in masina sa merg acasa....
Sunt sofer de mai bine de 12 ani si am trecut prin multe grozavii fara incidente neplacute sau avarii nedorite ,in schimb ,in ziua cu pricina ,cu statuetele in portbagaj ,am avut un accident stupid ,fara implicarea vreunui factor(sofer) extern ,pe care efectiv nu reusesc sa mi-l explic....Acum stau si ma intreb ,oare statuetele or fi de vina ,si daca da ,care dintre ele?
Am tot investigat pe internet ,dar statueta turn cu simbolul in forma de "J" pe ea n-am gasit-o. Stie cineva ce ar putea simboliza?...
Poate a fost doar o zi nefasta si nu acele prostioare mi-au cauzat accidentul...sau poate nu? Ma ajuta cineva sa elucidez misterul?
Yesabel
Postat pe 24 Mai 2010 18:43
ce culoare are turnul?
one_size
Postat pe 24 Mai 2010 19:27
Autosugestia
Clarisse
Postat pe 30 Mai 2010 05:52
Buna ! Este posibil ca statuietele sa poarte o amprenta malefica banala sau codificata cu intentie. Am intalnit asemenea amprente nu doar pe statuiete , papirus, dar chiar si pe obiecte de podoaba. Acestea se pot masura energetic, de catre o persoana ce a urmat cursuri de radiestezie si inforenergetica [priceputa]care poate proceda si la anihilarea acestor amprente energetice.In cazul unor amprente codificate , care revin imediat dupa anihilare [ din diferite motive pe care nu le enumar] se recurge la arderea obiectului. Asemenea obiecte ampretate, purtate sau tinute in casa pot provoca pe putin dureri de cap inexplicabile, reactii anormale sau stari de depresie .O zi buna..
nicusor
Postat pe 30 Mai 2010 08:09
Nu se poate spune " a face rau", mai degraba dezechilibreaza energiile benefice. Obiectele feng shui cumparate sau primite trebuie in mod obligatoriu " purificate" de alte energii anterioare si abia ulterior plasate in casa, conform a ceea ce se doreste sa se activeze - ca si energii benefice. Fiecare obiect feng shui are o semnificatie anume, poate activa sau dezactiva anumite energii. De ex. se doreste activarea si atragerea armoniei in casa - se plaseaza obiecte care reprezinta o broasca testoasa, un elefant, o statueta Buda - protector ( atentie- sunt mai multe reprezentari ale lui Buda, trebuie aleasa cea corecta ) etc - in coltul SE al camerei - dormitor. Daca se aseaza oriunde in alta parte aceste statuete nu au efect, din contra - o broasca testoasa in coltul banilor - va ingreuna atragerea lor catre casa.
Alt ex. - o fantana arteziana in miniatura plasata in E-SE, va atrage belsugul, abundenta, armonia catre casa - daca acesta va functiona pana la caderea serii. Daca va fi lasata sa mearga si peste noapte - tot ce s-a acumulat benefic in timpul zile se pierde de 2 ori mai repede in timpul noptii. Motivatia - apa curgatoare e benefica ziua, atrage - noaptea respinge.
Din pacate foarte multe persoane cumpara pentru ei sau pentru a le oferi cadou prietenilor obiecte feng shui, fara a cunoaste semnificatia si modul de plasare al acestora.
In cazul prietenei in divort, daca broasca cu banuti a fost pozitionata in zona de foc - zona orgoliu, ambitie, vointa - a atras discutii intre parteneri de bani - care aduce mai mult, care munceste mai mult - etc. , de unde si posibila discordie.
violet5
Postat pe 30 Mai 2010 08:38
Daca chiar doresti sa stii ce reprezinta obiectele - ma poti contacta pe e-mail violeta_pastean@yahoo.com. Am o prietena maestra feng shui, si o pot intreba.
violet5
Postat pe 30 Mai 2010 08:51
Violet5 iti pot scrie si eu un e-mail cu niste intrebari scurte pt prietena ta? se poate?
loyal
Postat pe 30 Mai 2010 10:07
Buna ziua,
am citit mesajul dvs.Eu personal studiez de multa vreme feng shui ,am si pregatirea necesara ,predau si cursuri pentu feng shui ,fac si unele calcule numerologice.Explicatii pot fi si una foarte clara ,pot s-o v-o spun acum.Incarcatura acelor remedii feng shui era a persoanei care vi le-a dat ,sigur nu erau purificate de multe si sigur nu erau pe elementul dvs..De asta se spune ca a aplica feng shui e usor ,insa a-l aplica corect este cu adevarat o arta.Intrati pe site-ul meu www.cursurifengshui.com/blog ,inscrieti-va si gratuit o sa primiti o carte din partea mea.Acolo puteti sa imi puneti intrebari .As dori fotografia cu acel remediu in forma de" J "si datele dvs.de nastere ,poate imi dati si ora.
Cu respect ,Maria Palliu
kudika183765
Postat pe 30 Mai 2010 11:41
Ce zodie esti ? te-ai interesat nu cumva in ziua respectiva nu era favorabila? si mai este ceva statuiile nu cumva sint incarcate cu o energie negativa!!!!!! prietena de unde le are,le-a cumparat sau le-a primit si ea de la cineva
kudika089834
Postat pe 30 Mai 2010 12:04
Feng Shui nu face rau , pozitionarea obectelor ce reprezinta cele 4 elemente creaza un mini vortex invizibil de energii si efectul ar trebuii sa fie echilibrarea energeiilor din locul amplasat. Distanta si pozitia trebuie sa fie egale(simetrice respectand nr de aur...insa degeaba este aranjat un spatiu dupa metodele Feng Shui daca persoana care locuieste acolo este incarcata de energie virbationala joasa (suparare,gelozie,ura,invidie,critica,etc) asa cum se doreste punerea in echilibru a uni spatiu tot asa si omul trebuie sa-si puna in echilibri energiile. Omul este singurul sau dusman, el singur atrage evenimente negative prin emisiile energetice (ganduri,fapte). Daca omul este echilibrat isi recunoaste defectele, si le accepta le stapaneste, atunci in viata sa si in spatiul in care kocuieste se va crea un vortex de energie armonoasa, iar entru crearea unui vortez de energie pozitive este nevoie ca emisiue sa fie pe frecventa iubirii (iubire fata de natura, oameni,spatiu,planeta,etc) emiterea sentimentului de iubire aduce cea mai inalta frecventa energetica posibila, este frecventa pe care se indelinesc dorintele/rugaciunile...
In cazul tau nu este vorba de Feng Shui, ai luat cateva obiecte ce reprezinta anumite elemente insa ai incalcat o regula sfanta: ''NU RAVNI LA BUNUL ALTUIA !''
arabii au unele obiceiuri stravechi: daca cineva le vine in vizita iar persoana respectiva se mira/luada/manifesta atractie (exprimandu-se verbal) fata de un obiect ,ei trebuie sa daruiasca acel obiect, deoarece ''a ravni'' incarca obiectul cu energie joasa si ei il considera apoi aducator de ghinion. Evident ca cei de-ai locului cunosc regula si nu manifesta atractie fata de bunul altuia ci cauta sa-si procure ei unul daca le place.
Iata ce de una din cele 10 porunci a fost lasata pt om, ca el sa inteleaga ce-i face rau...
ravnirea la bunul altuia aduce doar ghinion si suferinta.

Daca cineva insa iti face cadoul un lucru,(chiar si cand cumperi un obiect) este bine sa fie purificat inainte deoarece poate avea :
-incarcatura energetica joasa, a trecut prin mana multor persoane cu diferite ganduri
-persoana care ti-l da poate nu e tocmai bine intentionata
-nu luati cadouri de la persoane depresive,triste,deceptionate,etc, deoarece poarta incarcatura respectiva
-uneori obiecte pot fi daruite cu o anumita intentie si li se aplica un ''program'' energetic (asa cum sune domnul de mai sus)
-e bine sa nu iei obiecte oculte a caror semnificatie nu o cunosti
-e bine sa nu porti lucrul altuia (vestimentatie,pantofi)
psihoterapeut
Postat pe 30 Mai 2010 12:17
De la: Yesabel, la data 2010-05-24 18:43:14Am primit niste statuete FENG SHUI de la o prietena care ,ce-i drept ,nu prea a avut noroc in viata de cuplu ,si in momentul de fata e in pragul divortului. In ziua cand am ajutat-o in sortarea "maruntisurilor" adunate in timpul casniciei ,ne-am "impiedicat" de statuetele susmentionate. Eu ,ce-i drept ,nu ma prea omor dupa asa ceva dar unele dintre ele m-au fascinat. Prietena mea mi-a spus ca daca le vreau pot sa le iau. Am ales 3: un broscoi pe lingouri ,un tirgru pe banuti si un fel de turn cu un simbol ciudat pe el. Toate bune si frumoase pana cand m-am urcat in masina sa merg acasa....
Sunt sofer de mai bine de 12 ani si am trecut prin multe grozavii fara incidente neplacute sau avarii nedorite ,in schimb ,in ziua cu pricina ,cu statuetele in portbagaj ,am avut un accident stupid ,fara implicarea vreunui factor(sofer) extern ,pe care efectiv nu reusesc sa mi-l explic....Acum stau si ma intreb ,oare statuetele or fi de vina ,si daca da ,care dintre ele?
Am tot investigat pe internet ,dar statueta turn cu simbolul in forma de "J" pe ea n-am gasit-o. Stie cineva ce ar putea simboliza?...
Poate a fost doar o zi nefasta si nu acele prostioare mi-au cauzat accidentul...sau poate nu? Ma ajuta cineva sa elucidez misterul?
IN PRIMUL RAND >>ARTA FENG SHUI >>ESTE UNICA PTR. FIECARE PERSOANA >Iar acele "MARUNTISURI " SUNT LEGATE de>>>>TRADITII,SUPERSTITII, SIMBOLUIRI ...SI NU AU NICI-O LEGATURA CU A, F. S. !!!! >>REPET >>A.F.S. ESTE UNICA SI FASCINANTA PENTRU FIECARE INDIVID !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SI UNELE REMEDII ALE ACESTEI ARTE >>>DA!!! POT FACE RAU !!! EX::OGLINDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kudika080388
Postat pe 30 Mai 2010 13:11
De la: kudika183765, la data 2010-05-30 11:41:13Buna ziua,
am citit mesajul dvs.Eu personal studiez de multa vreme feng shui ,am si pregatirea necesara ,predau si cursuri pentu feng shui ,fac si unele calcule numerologice.Explicatii pot fi si una foarte clara ,pot s-o v-o spun acum.Incarcatura acelor remedii feng shui era a persoanei care vi le-a dat ,sigur nu erau purificate de multe si sigur nu erau pe elementul dvs..De asta se spune ca a aplica feng shui e usor ,insa a-l aplica corect este cu adevarat o arta.Intrati pe site-ul meu www.cursurifengshui.com/blog ,inscrieti-va si gratuit o sa primiti o carte din partea mea.Acolo puteti sa imi puneti intrebari .As dori fotografia cu acel remediu in forma de" J "si datele dvs.de nastere ,poate imi dati si ora.
Cu respect ,Maria Palliu
DOAMNA NU M-A NECAJIII
I!!!!!!!!!!!!!!!>>>DOAMNA ,>ACEASTA >A.F.S. >PENTRU FIECARE INDIVID>ESTE UNICA SI>>>NU SE POATE APLICA ALTUI INDIVID !!! ESTE UNICA !!!Calcule numerologice SE FAC >>DOAR DE morbizi >>IN A.F.S. intrand in alte domenii >>omul dupa 30 de ani isi schimba >>caracterul >>treptat >>>ADICA DEVINE MAI INTELEPT SI MAI CONSTIIENT !!! IAR TURNUL ESTE doar un simbol >SI MARE ATENTIE SE PUNE UNDE SPUNE A.F.S. PENTRU ACEL INDIVID!!!>EXCLUS IN CASA !!!
kudika080388
Postat pe 30 Mai 2010 13:33
Culmea! Sunteti deosebiti! Nu va suparati dar cati ani aveti? Si aici nu ma refer doar la cel care a deschis subiectul!

Nu contesc ca fiecare lucru viu sau obiect sa aiba energie, buna sau mai putin buna! Dar va rog din suflet nu mai dati puteri obiectelor! Numai cautati tapi ispasitori pentru greselile dumneavoastra. Ai gresit, nu ai fost atent. Multumeste lui Dumnezeu ca nu ai facut victime... si mergi mai departe. Dar de aici la a insinua ca nishte statuiete pe care le porti in portbagaj te-au dus la acel accident este o utopie. In loc sa iti asumi raspunderea pentru ceea ce ai facut, cauti explicatii inafara ta si dai vina pe niste obiecte.. care ti-au purtat ghinion. Voi va dati seama cate pisici negre au platit cu viata credulitatea noastra si gandirea noastra ingradita? Va dati seama cati oameni au platit cu viata pentru aceleasi ideii stupide?
Sa inteleg corect... acuma sunt de vina niste obiecte din portbagaj si nu peste multa vreme ... pietonul care o trecut regulamentar pe trecerea de pietoni cand era culoare verde? Deci va rog ... maturizati-va!




mistiqueaniko
Postat pe 30 Mai 2010 13:53
BUUUN ... Toata lumea zice purificati obiectele , dar cu se purifica acestea?????????
ferero
Postat pe 30 Mai 2010 14:21
cristalele de exemplu se purifica punandu-le intr0un pahar de apa cu sare s trebuie tinute 12 ore. de asemenea, nu trebuie atinse obiectele respective decat de cel acre le detine
domino
Postat pe 30 Mai 2010 14:58
De la: mistiqueaniko, la data 2010-05-30 13:53:43Culmea! Sunteti deosebiti! Nu va suparati dar cati ani aveti? Si aici nu ma refer doar la cel care a deschis subiectul!

Nu contesc ca fiecare lucru viu sau obiect sa aiba energie, buna sau mai putin buna! Dar va rog din suflet nu mai dati puteri obiectelor! Numai cautati tapi ispasitori pentru greselile dumneavoastra. Ai gresit, nu ai fost atent. Multumeste lui Dumnezeu ca nu ai facut victime... si mergi mai departe. Dar de aici la a insinua ca nishte statuiete pe care le porti in portbagaj te-au dus la acel accident este o utopie. In loc sa iti asumi raspunderea pentru ceea ce ai facut, cauti explicatii inafara ta si dai vina pe niste obiecte.. care ti-au purtat ghinion. Voi va dati seama cate pisici negre au platit cu viata credulitatea noastra si gandirea noastra ingradita? Va dati seama cati oameni au platit cu viata pentru aceleasi ideii stupide?
Sa inteleg corect... acuma sunt de vina niste obiecte din portbagaj si nu peste multa vreme ... pietonul care o trecut regulamentar pe trecerea de pietoni cand era culoare verde? Deci va rog ... maturizati-va!




>BRAVOOOOO!!! si PISICILE NEGRE AU O MARE CALITATE >>ASEZANDU-SE PE LOCUL BOLNAV !!! FELICITARII DOAMNA!!!!!!!!!!
kudika080388
Postat pe 30 Mai 2010 16:39
Ramin mirata de cele relatate de dv.stra. FENG SHUI sa faca rau !Devine interesant si cred ca cel m-ai bine ar fii dupa parerea mea sa consultati un specialist in domeniu.....Imi pare rau de cele intimplate si poate vom m-ai discuta .Cind aveti timp scrieti-mi .Vreau sa aflu in ce zodie este perietena, si in ce zodie sunteti dv.stra.FENG SHUI este ceva numai de bine, prin tot, dar cere sa se respecte citeva reguli simple.

Va doresc numai bine.
Valeria
valytodea
Postat pe 30 Mai 2010 16:53
Pentru Loyal : da, poti sa-mi scrii pe e-mail, nici o problema.
Purificarea obiectelor de energiile anterioare se poate realiza cu sare, apa curgatoare, cu ajutorul unei piramide realizate in casa, etc.
Sunt de acord ca in foarte mare masura obiectele si locuinta in care traim ne preia din energiile noastre. De aceea nici nu avem voie sa daruim altora obiecte personale.
Deasemenea , ceea ce noua nu ne face rau, sau ne influenteaza intr-o mica masura, altora le poate dauda mult mai intens.
Pentru cei care ne trimit la plimbare, cand vorbim despre astfel de lucruri, le rocomand cu caldura sa nu-si verse energiile negative catre noi. Sa le pastreze !
Dumnezeu ne-a daruit la nastere toate calitatile, dar si toate defectele, liberul nostru arbitru hotaraste ce vrem sa pastram sau sa aruncam. Chiar si religia recunoaste existenta energiilor care pot fi atrase de diferite obiecte si retransmise celor ce le ating.
Nu sunt specialista in feng shui, dar studiez astrologia de peste 20 de ani - tangential studiind si feng shui.
.In Feng Shui, consideram fiecare locuinta ca fiind un organism viu. Cum se alimenteaza, cum dobandeste energie un organism viu? La oameni, asta se intampla prin intermediul alimentelor pe care le mancam. La fel cum pentru un om, gura este spatiul prin care ne alimentam cu energie in fiecare zi, la fel este si in cazul unei locuinte: energia intra in spatiul respectiv pe usa principala. Deci usa de la intrare este Gura Energiei, energie denumita in Feng Shui drept qi (sau chi). Energia care poate intra in locuinta fiecaruia poate fi atat pozitiva cat si negativa. Analizand spatiul respectiv si facand o schema a energiilor locuintei impreuna cu energia persoanelor care locuiesc in spatiul respectiv, putem face in asa fel incat sa permitem doar energiei pozitive sa patrunda in casa si sa blocam energia negativa in exteriorul sau.
O importanta foarte mare in Feng Shui o au si cele 5 elemente: Apa, Focul, Pamantul, Lemnul si Metalul. Conform antichitatii, cele 5 elemente sunt interactive, dau forma si stimuleaza viata noastra cotidiana. Este important sa intelegem ca exista o anumita ordine naturala care duce la armonie, prosperitate si fericire.
Exista trei cicluri in cazul celor 5 elemente: ciclul de creatie, ciclul de control si ciclul de reductie.
Pentru a incepe analiza unei case, avem nevoie de planul arhitectural al spatiului respectiv. Pe acest plan se se contureaza intreaga analiza, se stabilesc zonele benefice si cele mai putin benefice, se localizeaza in spatiul real si apoi se trece la imbunatatirea celor care necesita acest lucru. Cum spuneam, fiecare casa are energia ei. Acesta energie este sugerata prin 3 stele (numere) aflate in fiecare din cele noua zone in care este impartita casa. Combinatiile acestea de stele pot fi energii pozitive sau negative, calculate pentru fiecare perioada de 20 de ani a locuintei respective.
O sa incerc sa explic mai clar ce inseamna acest lucru. In calendarul chinezesc, timpul este impartit in 9 perioade. Fiecare perioada are 20 de ani. Pentru a afla perioada locuintei respective, trebuie sa stim anul in care acesta a fost construita. In functie de anul constructiei, planul casei se imparte in 9 zone egale si se calculeaza diagrama casei in functie de perioada in care a fost construita. Asa aflam energia casei initiala, energia cu care „s-a nascut» locuinta respectiva. La fel facem si in cazul anului in curs, ii stabilim perioada si apoi ii calculam diagrama, pentru a afla energia casei in prezent, energie care ramane neshimbata pe o perioada de 20 de ani (am spus mai sus ca fiecare perioada in calendarul chinezesc are 20 de ani).

Comparam cele doua diagrame pentru a vedea modificarile care au avut loc, dar tinem cont doar de diagrama din prezent. Astfel stabilim care este energia casei, care sunt zonele pozitive si negative ale ei pe o perioada de 20 de ani. Dupa cum spuneam, energia casei poate fi imbunatatita. Energia fiecarei case poate fi transformata pentru a fi benefica fiecarei persoane care locuieste in spatiul respectiv. La fel ca si in cazul unei locuinte, fiecare om s-a nascut cu o anumita energie. Aceasta energie se calculeaza in functie de ziua, luna, anul si ora nasterii fiecaruia.

Afland energia persoanei, ii aflam cele 4 orientari benefice si cele 4 orientari mai putin benefice specifice fiecaruia. Diagrama fiecarei persoane este impartita in opt zone. Aceste 8 zone sunt de fapt cele 4 puncte cardinale principale: Nordul, Sudul, Estul si Vestul si cele 4 puncte cardinale secundare: Nord - Vestul, Nord - Estul, Sud - Vestul, Sud - Estul. 4 din aceste orientari sunt pozitive si restul de 4 sunt negative pentru fiecare persoana in parte. Dupa ce am calculat care sunt acestea, ele se suprapun pe plan cu centrul in mijlocul casei. Astfel obtinem pe plan cele 8 zone, le localizam apoi in spatiul real si trecem la imbunatatirea celor 4 zone care sunt mai putin benefice.


violet5
Postat pe 30 Mai 2010 16:57


Din cate ma pricep si eu...tu ai preluat niste obiecte destiate altor persoane si care sunt incarcate cu energiile din mediul respectiv, din cate am citit energii negative care au dus la o admosfera tensionanta, divort, acolo in casa!!!
Dar din punct de vedere al psihologului, specialitatea mea, as putea spune ca aici functioneaza foarte bine AUTOSUGESTIA, acest fenomen determinandu-te sa crezi intr-adevar in aceste lucruri, care pot fi doar intamplatoare!!! Daca nu stiai povestea lor, a prietenilor, te asigur ca aceste simboluri te ajutau ca aceasta AUTOSUGESTIE a functioneze pozitiv pentru tine ca persoana,crezand in efectele benefice ale feng shui, acesta credinta bazandu-se tot pe autosugestionare pozitiva prin simboluri! Efectele credintei tale se vad si se resimt in timp, cu rabdare.
ORICUM ORICE OBIECT IN LUMEA ASTA ARE O INCARCATURA EMOTIONALA, ENERGETICA CARE SE POATE TRANSMITE MAI DEPARTE APARTINATORILOR VIITORI, MAI ALES DACA ACESTIA MAI AU SI CEVA CAPACITATI EXTRASENZORIALE!!! aceasa e o gandire straveche, ce-si are radacinile in obiceiurile si traditiile oculte in anumite religii!
Simbolurile feng shui au rolul de a elimina energiile negative, de a le alunga, de a aduce armonie in casa, bunastare, echilibru, energii pozitive!!!

sa gandesti mereu pozitiv ca sa atragi energii pozitive si tot ce faci sa fie mai apoi sa fie cu influente pozitive!!!!
sa gandesti optimist si sa crezi ca orice in viata, chiar si destinul, ni-l putem schimba daca ne dorim cu adevarat asta!!!
Lauralee
Postat pe 30 Mai 2010 18:06
De la: Lauralee, la data 2010-05-30 18:06:36
Din cate ma pricep si eu...tu ai preluat niste obiecte destinate altor persoane si care sunt incarcate cu energiile din mediul respectiv, din cate am citit energii negative care au dus la o admosfera tensionanta, divort, acolo in casa!!!
Dar din punct de vedere al psihologului, specialitatea mea, as putea spune ca aici functioneaza foarte bine AUTOSUGESTIA, acest fenomen determinandu-te sa crezi intr-adevar in aceste lucruri, care pot fi doar intamplatoare!!! Daca nu stiai povestea lor, a prietenilor, te asigur ca aceste simboluri te ajutau ca aceasta AUTOSUGESTIE a functioneze pozitiv pentru tine ca persoana,crezand in efectele benefice ale feng shui, acesta credinta bazandu-se tot pe autosugestionare pozitiva prin simboluri! Efectele credintei tale se vad si se resimt in timp, cu rabdare.
ORICUM ORICE OBIECT IN LUMEA ASTA ARE O INCARCATURA EMOTIONALA, ENERGETICA CARE SE POATE TRANSMITE MAI DEPARTE APARTINATORILOR VIITORI, MAI ALES DACA ACESTIA MAI AU SI CEVA CAPACITATI EXTRASENZORIALE!!! aceasa e o gandire straveche, ce-si are radacinile in obiceiurile si traditiile oculte in anumite religii!
Simbolurile feng shui au rolul de a elimina energiile negative, de a le alunga, de a aduce armonie in casa, bunastare, echilibru, energii pozitive!!!

sa gandesti mereu pozitiv ca sa atragi energii pozitive si tot ce faci sa fie mai apoi sa fie cu influente pozitive!!
sa gandesti optimist si sa crezi ca orice in viata, chiar si destinul, ni-l putem schimba daca ne dorim cu adevarat asta!!!
Lauralee
Postat pe 30 Mai 2010 18:09
" FENG SHUI...poate sa faca si rau? "

Descrie-ne definitzia raului si a binelui !

Binele si raul , sint puncte personale de vedere. Ceea ce este bine pt tine, poate fi rau pt altii si invers.

Cine este cel care poate spune, ce este bine sau rau pt mine ? Cine hotaraste limita binelui sau a raului ?
Doar tu singura trebuie sa sti ce este bine sau rau pt tine.

Legile sint bune, doar pt cei care le fac. Nu si pt cei care sint obilgatzi sa le respecte !

Atat "Feng shui", precum si orice altceva, poate sa le faca pe ambele; si bine si rau.

Feng shui, este o cale ... pe aceasta cale , invetzi sa curgi ca si apa, armonizandu-te astfel cu mediul tau inconjurator... invetzi cum sa eviti anumite obstacole cu usurintza si sa-ti oferi astfel mai mult comfort...

Insa dusmanilor tai, nu le va place sa te vada traind comfortabil... deci ? lor le va face rau comfortul tau...

Vezi ? atat feng shui, precum si orice altceva, va face vesnic si una si alta ... si mai o face si pe a treia... ofera un spectacol minunat pt. observatorul vesnic, care priveste ca la teatru universul infinit...
denis_3d25
Postat pe 30 Mai 2010 18:30
De la: violet5, la data 2010-05-30 16:57:51Pentru Loyal : da, poti sa-mi scrii pe e-mail, nici o problema.
Purificarea obiectelor de energiile anterioare se poate realiza cu sare, apa curgatoare, cu ajutorul unei piramide realizate in casa, etc.
Sunt de acord ca in foarte mare masura obiectele si locuinta in care traim ne preia din energiile noastre. De aceea nici nu avem voie sa daruim altora obiecte personale.
Deasemenea , ceea ce noua nu ne face rau, sau ne influenteaza intr-o mica masura, altora le poate dauda mult mai intens.
Pentru cei care ne trimit la plimbare, cand vorbim despre astfel de lucruri, le rocomand cu caldura sa nu-si verse energiile negative catre noi. Sa le pastreze !
Dumnezeu ne-a daruit la nastere toate calitatile, dar si toate defectele, liberul nostru arbitru hotaraste ce vrem sa pastram sau sa aruncam. Chiar si religia recunoaste existenta energiilor care pot fi atrase de diferite obiecte si retransmise celor ce le ating.
Nu sunt specialista in feng shui, dar studiez astrologia de peste 20 de ani - tangential studiind si feng shui.
.In Feng Shui, consideram fiecare locuinta ca fiind un organism viu. Cum se alimenteaza, cum dobandeste energie un organism viu? La oameni, asta se intampla prin intermediul alimentelor pe care le mancam. La fel cum pentru un om, gura este spatiul prin care ne alimentam cu energie in fiecare zi, la fel este si in cazul unei locuinte: energia intra in spatiul respectiv pe usa principala. Deci usa de la intrare este Gura Energiei, energie denumita in Feng Shui drept qi (sau chi). Energia care poate intra in locuinta fiecaruia poate fi atat pozitiva cat si negativa. Analizand spatiul respectiv si facand o schema a energiilor locuintei impreuna cu energia persoanelor care locuiesc in spatiul respectiv, putem face in asa fel incat sa permitem doar energiei pozitive sa patrunda in casa si sa blocam energia negativa in exteriorul sau.
O importanta foarte mare in Feng Shui o au si cele 5 elemente: Apa, Focul, Pamantul, Lemnul si Metalul. Conform antichitatii, cele 5 elemente sunt interactive, dau forma si stimuleaza viata noastra cotidiana. Este important sa intelegem ca exista o anumita ordine naturala care duce la armonie, prosperitate si fericire.
Exista trei cicluri in cazul celor 5 elemente: ciclul de creatie, ciclul de control si ciclul de reductie.
Pentru a incepe analiza unei case, avem nevoie de planul arhitectural al spatiului respectiv. Pe acest plan se se contureaza intreaga analiza, se stabilesc zonele benefice si cele mai putin benefice, se localizeaza in spatiul real si apoi se trece la imbunatatirea celor care necesita acest lucru. Cum spuneam, fiecare casa are energia ei. Acesta energie este sugerata prin 3 stele (numere) aflate in fiecare din cele noua zone in care este impartita casa. Combinatiile acestea de stele pot fi energii pozitive sau negative, calculate pentru fiecare perioada de 20 de ani a locuintei respective.
O sa incerc sa explic mai clar ce inseamna acest lucru. In calendarul chinezesc, timpul este impartit in 9 perioade. Fiecare perioada are 20 de ani. Pentru a afla perioada locuintei respective, trebuie sa stim anul in care acesta a fost construita. In functie de anul constructiei, planul casei se imparte in 9 zone egale si se calculeaza diagrama casei in functie de perioada in care a fost construita. Asa aflam energia casei initiala, energia cu care „s-a nascut» locuinta respectiva. La fel facem si in cazul anului in curs, ii stabilim perioada si apoi ii calculam diagrama, pentru a afla energia casei in prezent, energie care ramane neshimbata pe o perioada de 20 de ani (am spus mai sus ca fiecare perioada in calendarul chinezesc are 20 de ani).

Comparam cele doua diagrame pentru a vedea modificarile care au avut loc, dar tinem cont doar de diagrama din prezent. Astfel stabilim care este energia casei, care sunt zonele pozitive si negative ale ei pe o perioada de 20 de ani. Dupa cum spuneam, energia casei poate fi imbunatatita. Energia fiecarei case poate fi transformata pentru a fi benefica fiecarei persoane care locuieste in spatiul respectiv. La fel ca si in cazul unei locuinte, fiecare om s-a nascut cu o anumita energie. Aceasta energie se calculeaza in functie de ziua, luna, anul si ora nasterii fiecaruia.

Afland energia persoanei, ii aflam cele 4 orientari benefice si cele 4 orientari mai putin benefice specifice fiecaruia. Diagrama fiecarei persoane este impartita in opt zone. Aceste 8 zone sunt de fapt cele 4 puncte cardinale principale: Nordul, Sudul, Estul si Vestul si cele 4 puncte cardinale secundare: Nord - Vestul, Nord - Estul, Sud - Vestul, Sud - Estul. 4 din aceste orientari sunt pozitive si restul de 4 sunt negative pentru fiecare persoana in parte. Dupa ce am calculat care sunt acestea, ele se suprapun pe plan cu centrul in mijlocul casei. Astfel obtinem pe plan cele 8 zone, le localizam apoi in spatiul real si trecem la imbunatatirea celor 4 zone care sunt mai putin benefice.


Doamna >1= Purificarea obiectelor face parte din alt DOMENIU ! 2=Obiectele nu preiau din energiile NOASTRE >>CI INFLUENTEAZA ENERGIILE POZITEIVE PE CARE LE VREM SA LE CREEM IN CASA !! 3=A DARUII ,INSEAMNA A DARUII ENERGII POZITEVE !!4=Energiile NEGATIVE transmise SI PRIN GAND SUNT DEVASTATOARE ! 5=Liberul ARBITU ..?!1% DIN POPULATIA GLOBULUI POATE PRIN VOINTA ,SA-SI SCHIMBE DESTINUL ! 6=Astrologia DOAR AJUTA A.F.S. SA STABILEASCA LOCATIA INDIVIDULUI ,CARE I SE APLICA A.F.S.ATAT!!.7=Energiile ,atat pozitive si cat negative >>INTRA SI PRIN PERETI ,FERESTE >>PLUS CA >W.C >>ESTE O SURSA DE ENERGII NEGATIVE SI >>.AICI INTERVINE ARTA DE-A LE ELIMINA !!!8=Acele 5 elemente FACE DIFERENTA INTRE INDIVIZII!>>ex:eu sunt element de APA SI NICIODATA NU POT AVEA UN sot in ELEMENT DE FOC !! =9=Acele 9 ZONE CARE IMPART PARTIUL CASEI IN CARE LOCUIESC ,SE NUMESTE BAGAUA SI >>ITI ARATA ZONELE BENEFICE UNDE SA-TI ASEZI DORMITORUL,BIROUL,BUCATARIA ...etc si DACA NU SE POATE SCHIMBA >>AICI INTERVINE A.F.S. PENTRU ADUCEREA ENERGIILOR BENEFICE . 10= IN A.F.S.UN CICLU VARIAZA DE LA 24 DE ANI SI PANA LA 60 DE ANI >>EX: CICLUL 77 IN A.F.S. >>CUPRINDE ANII >05.02.1925 PANA LA 11.02.1984...SI UN INDIVID CU EXACT ACELEASI CARACTERISTICII , SE NASTE O DATA LA 60 DE ANI !! EU AM ACEST HOBBY DE 15 ANI SI TOT MAI INVAT !!! ETE DE O EXACTITATE UIMITOARE .... VA ROG SA M-A SCUZATI DE INDRAZNEALA DAR EU VREAU SA INVAT !!
kudika080388
Postat pe 30 Mai 2010 18:30
De la: Yesabel, la data 2010-05-24 18:43:14Am primit niste statuete FENG SHUI de la o prietena care ,ce-i drept ,nu prea a avut noroc in viata de cuplu ,si in momentul de fata e in pragul divortului. In ziua cand am ajutat-o in sortarea "maruntisurilor" adunate in timpul casniciei ,ne-am "impiedicat" de statuetele susmentionate. Eu ,ce-i drept ,nu ma prea omor dupa asa ceva dar unele dintre ele m-au fascinat. Prietena mea mi-a spus ca daca le vreau pot sa le iau. Am ales 3: un broscoi pe lingouri ,un tirgru pe banuti si un fel de turn cu un simbol ciudat pe el. Toate bune si frumoase pana cand m-am urcat in masina sa merg acasa....
Sunt sofer de mai bine de 12 ani si am trecut prin multe grozavii fara incidente neplacute sau avarii nedorite ,in schimb ,in ziua cu pricina ,cu statuetele in portbagaj ,am avut un accident stupid ,fara implicarea vreunui factor(sofer) extern ,pe care efectiv nu reusesc sa mi-l explic....Acum stau si ma intreb ,oare statuetele or fi de vina ,si daca da ,care dintre ele?
Am tot investigat pe internet ,dar statueta turn cu simbolul in forma de "J" pe ea n-am gasit-o. Stie cineva ce ar putea simboliza?...
Poate a fost doar o zi nefasta si nu acele prostioare mi-au cauzat accidentul...sau poate nu? Ma ajuta cineva sa elucidez misterul?



Cauzele si efectele cauzelor ne afecteaza pe totzi.

Dar care sint cauzele ??? Intotdeuna altzii si niciodata noi ???
Nebunii, au considerat ca Isus Hristos ar fi cauza raului din lume si l-au omorat.
S-a schimbat ceva ? Apoi au considerat ca femeile frumoase sint cauza raului din lume si le-au ars pe rug. Le-au numit Vrajitoare ( desi cuvantul vrajitor inseamna: intelept )
Si ? acum e bine ? Au ars raul din lume ?
Hai sa ardem si statuietele tale. Crezi ca astfel se va termina cu raul din lume ?

Cauze si efecte da, exista... Fricile ne paralizeaza iar Iubirea ne relaxeaza...

Fricile ne omoara, iubirea ne da viatza
Fricile sint cauzele tradarilor, iar iubirea este cauza prieteniilor
Fricile sint cauza stresului, iar iubirea este cauza starilor fe fericire
Fricile arunca vina lor pe altzii, iar iubirea se numeste pe sine Dumnezeu raspunzator de toate...

Unde este mai bine sa fi ? In frica sau in iubire ?
Fiecare suflet in parte, voteaza ori cu frica ori cu iubirea ... si acest vot, este CAUZA !!! Efectele sint evidente...
denis_3d25
Postat pe 30 Mai 2010 19:24
uita-te la cele 3 daruri,atingele usor cu mana ca si cum ai plimba-o peste ele,,,ce simti?mainile trebuie sa fie proaspat spalate,inchide ochii,vezi ce simti,fiecare obiect are propia lui energie,cele care au sa-ti transmita ceva le vei simti.
aradhana
Postat pe 30 Mai 2010 20:02
http://www.scribd.com/search?cat=redesign&q=feng+shui
Pentru cei care doresc cu adevarat sa cunoasca mai multe - va recomand adresa de mai sus.
Tuturor va transmit prin eter, muuultaaaa iubire ! Aveti nevoie de ea.
Initial s-a cerut un sfat, iar acum poate deveni galceava?
Si totusi exista iubire....!
violet5
Postat pe 30 Mai 2010 20:47
binenteles ca de la ele in primul rand lucrurile care le primesti de la o persoana care are anumite probleme in viata pe lucrurile respective exista si aprenta casei respective,in al doilea rand tot ce apartine unei religii care se inchina unor idoli acesti idoli sunt demoni iar in casa ta ti-ai adus niste lucruri care reprezinta religia respectiva deci pot fi si demoni eu zic sa ii arunci din casa si sa dai cu apa sfintita ,sau acesti demoni o sa iti puna stapanire pe casa.
kudika168237_dana
Postat pe 30 Mai 2010 21:32
De la: mistiqueaniko, la data 2010-05-30 13:53:43Culmea! Sunteti deosebiti! Nu va suparati dar cati ani aveti? Si aici nu ma refer doar la cel care a deschis subiectul!

Nu contesc ca fiecare lucru viu sau obiect sa aiba energie, buna sau mai putin buna! Dar va rog din suflet nu mai dati puteri obiectelor! Numai cautati tapi ispasitori pentru greselile dumneavoastra. Ai gresit, nu ai fost atent. Multumeste lui Dumnezeu ca nu ai facut victime... si mergi mai departe. Dar de aici la a insinua ca nishte statuiete pe care le porti in portbagaj te-au dus la acel accident este o utopie. In loc sa iti asumi raspunderea pentru ceea ce ai facut, cauti explicatii inafara ta si dai vina pe niste obiecte.. care ti-au purtat ghinion. Voi va dati seama cate pisici negre au platit cu viata credulitatea noastra si gandirea noastra ingradita? Va dati seama cati oameni au platit cu viata pentru aceleasi ideii stupide?
Sa inteleg corect... acuma sunt de vina niste obiecte din portbagaj si nu peste multa vreme ... pietonul care o trecut regulamentar pe trecerea de pietoni cand era culoare verde? Deci va rog ... maturizati-va!






Ai dreptate! Nu e vina pietonului ca-ti sare fara preaviz in fata iar in acel moment fatidic nu te tin franele. Eu n-am cautat vinovati ptr cele intamplate(chiar daca mi-au sarit multi pietoni inconstienti in fata si toti sunt bine mersi) ,ci doar explicatii, ptr simplul fapt ,ca in momentul cand s-a intamplat accidentul eram chiar atenta la ce fac. N-am incercat sa evit pe nimeni si nimic ,iar drumul pe care eram ,l-am mai parcurs de cateva ori fara incidente neplacute ,chiar daca este destul de dificil (e vorba de cartierul Schei din Brasov)....si totusi la un moment dat ,m-am trezit parca prinsa in menghina si nu mai reuseam sa urnesc masina din loc. Stiu ca suna ciudat ,mai ales ptr mine,care ador pisicile negre si numarul meu norocos e 13...Oricum multumesc ptr comentariu. E un punct important de vedere!
Yesabel
Postat pe 30 Mai 2010 21:42
In primul rand imi permit sa te contrazic (scuze ptr franchete) ,asta ptr simplul fapt ca ,in decursul anilor (deloc putini de fel,dar asta tine de aritmetica si de o data trecuta in buletin) ,am invatat ce inseamna semnificatia zicalei "esti ceea ce gandesti" Sunt o persoana poate prea vesela si optimista ptr era in care traim ,iar acest comportament nu este doar un paravan ,ca sa moara dusmanii de bine ce-mi e. Asta sunt eu ,iar putinii prieteni adevarti pe care-i am ,putini ptr ca nu sunt "colectionara de oase" doar de dragul popularitatii, pot confirma acest lucru fara sa clipesca. Cred in mistic ,dar niciodata n-am vazut cu ochi buni sa profit de "beneficiile" lui. Deci ,ca sa revenim la oitele noaste ,exclus sa fie vorba de autosugestie!! In "povestioara" mea am pomenit de divortul prietenei mele ,doar ptr a explica cum au ajuns acele statuete in custodia mea (si ptr ca este un fapt real ,fiind rezultatul a mai multor neajunsuri intre cei 2) ,si nici prin cap nu mi-a trecut ca acest "amanunt" o sa aiba un efect devastator asupra subconstientului meu.
Cand am ales acele statuete , n-am facut-o ptr ca as crede in FengShui ,ci din simplul motiv ca mi-au placut. Niciodata nu mi-am batut capul cu problemele cum ar fi religia ,FengShui... de ce e gardul vecinului verde?...de ce unii au piscina si eu nu?.....etc. In schimb cred in mine ,in iubire si...in ingeri pazitori (in traducere libera :in instinctul meu , doar ca ar trebui sa invat sa ascult de el) Si sti in ce mai cred?: Banii nu aduc fericirea! Consider ca FengShui este vazuta de multi ,doar o cale mai usoara de a prospera. O fi avand ea efecte benefice ,nu contest ,dar.....
Multumesc ptr comentariu si sper sa mai avem ocazia sa comunicam.
Yesabel
Postat pe 30 Mai 2010 23:46
P.S. comentariul precedent e ptr Lauralee
Yesabel
Postat pe 30 Mai 2010 23:48
De la: denis_3d25, la data 2010-05-30 18:30:29 " FENG SHUI...poate sa faca si rau? "

Descrie-ne definitzia raului si a binelui !

Binele si raul , sint puncte personale de vedere. Ceea ce este bine pt tine, poate fi rau pt altii si invers.

Cine este cel care poate spune, ce este bine sau rau pt mine ? Cine hotaraste limita binelui sau a raului ?
Doar tu singura trebuie sa sti ce este bine sau rau pt tine.

Legile sint bune, doar pt cei care le fac. Nu si pt cei care sint obilgatzi sa le respecte !

Atat "Feng shui", precum si orice altceva, poate sa le faca pe ambele; si bine si rau.

Feng shui, este o cale ... pe aceasta cale , invetzi sa curgi ca si apa, armonizandu-te astfel cu mediul tau inconjurator... invetzi cum sa eviti anumite obstacole cu usurintza si sa-ti oferi astfel mai mult comfort...

Insa dusmanilor tai, nu le va place sa te vada traind comfortabil... deci ? lor le va face rau comfortul tau...

Vezi ? atat feng shui, precum si orice altceva, va face vesnic si una si alta ... si mai o face si pe a treia... ofera un spectacol minunat pt. observatorul vesnic, care priveste ca la teatru universul infinit...


Imi place cum gandesti. Din pacate tot ce mi-ai scris este un adevar pe care multi il ignora ,fiind orbiti de dorinta de a beneficia de bine pe o cale cat se poate de facila. Ce-si zice "enoriasul" unui cult de putini inteles? "Daca lui Bula i-a priit atunci hai s-o experimentez si eu" Trist.
FengShui ptr mine ,prin obiectele pe care le promoveaza ,este doar o arta ce tine de estetic nicidecum de mistic....poate a fost o greseala ca m-am lasat furata de frumos cu toate ca n-ar fi ptr prima data cand cad in capcana lui ,si nu ma refer la arta....
Sper sa mai vorbim.
Yesabel
Postat pe 31 Mai 2010 00:12

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
ce e de facut ?... 7 De la: _dulcik_ 11 Martie 2009 13:51
Noua constiinta = singuratate? 220 De la: contesina 10 Martie 2011 20:26
Intrebare, intrebatoare?? 3 De la: frenchiegirl 4 Iulie 2011 13:40
E chiar asa greu sa fii tu insuti?!? 18 De la: danamiha 22 Martie 2013 14:47
Unde o fi lumea asta care deschide un topic si/l lasa asha?? 16 De la: soraderazboi 7 Aprilie 2010 01:55