Setari Cookie-uri

cum tratam constipatia?

buna, as vrea cateva sfaturi mai ales alimentare sau natruiste despre tratarea constipatiti... ma poate ajuta cineva?
amalia79_healthy
Postat pe 15 Septembrie 2008 17:08
Pai raspunsul sunt chiar fructele uscate, dupa cum ai spus si tu Lucia.Maninca seara inainte de culcare 10 prune uscate (cam o canita de cafea plina cu orice fel de fructe uscate de fapt) iar dimineata cind te trezesti bea o cana cu apa pe stomacul gol.Prunele (si nu cele afumate) sunt cele mai bune.Daca mincate seara nu e de ajuns, atunci dupa ce bei apa dimineata mai maninca 10.
Succes!
gabriella_adri
Postat pe 26 Septembrie 2008 04:47
Ar mai fi cura cu tarate de grau: 2 linguri rase de tarate de grau(dar nu din comert, cauta la cineva care are grau si face faina la moara), cu o lingurita de miere de albine, oparita cu lapte clocotit(e mai gustos decat cu apa clocotita) se mananca dimineata pe stomacul gol: se tine aceasta cura 2-3 luni. Nu are rezultat imediat, tr. rabdare. Ideea e ca se creeaza un bol alimentar care circula prin intestin si, in timp, regleaza tranzitul intestinal, il normalizeaza, intr-o mai mica sau mai mare masura.Sper sa-ti fie de folos sfatul meu.
emilusa06
Postat pe 26 Septembrie 2008 11:24
Va multumesc frumos,pt sfaturi,am sa le incerc.Ati fost dragute si foarte promte cu raspunsul vostru.
lucia12
Postat pe 27 Septembrie 2008 11:37
De la: lucia12, la data 2008-09-25 11:32:58Ei! Poblema acesta ma intereseaza si pe mine f. mult,deoarece nu demult m-am operat de hemorozi(care s-au facut din cauza constipatiei permanente pe care o am).Chiar daca m-am operat problema in sine nu e rezolvata,deoarece sunt mereu costipata si deci hemoroizii ar potea recidiva si sunt ingrijorata din aceasta cauza.Sa iau mereu diuretice stiu ca nu e bine.Eu consum f. multe ceaiuri(mai ales de crusin,care la unele persoane ajuta) ,2 litri de lichide(mai mult apa plata),multe fructe,ciorbe si tot am probleme.Poate o sa radeti,dar am incercat si sa mananc fructe si dupa aceea sa beau lapte(unii ar face diaree din aceasta cauza) si tot nimic.Recent am auzit de prune uscate ca ar fi bune(mancate asa cum sunt sau sa se bea apa in care le-ai fiert),inca nu am incercat si nu stiu nici cate ar trebui sa mananc ,dar o sa vad eu cat o sa mananc,sper sa imi ajute.Tare cred ca e de la....cap problema ,ca ma inhib teribil ,din orice fleac ,cand merg la tualeta(bineinteles doar acasa pot sa merg,altfel inhibitia e gata "pornita',daca incerc in alt loc)Daca mai stie cineva ceva pe aceasta tema ar fi de mare ajutor.
Multumesc.[/quot


draga mea, crusinul e periculos, pt ca pur si simplu iti razuieste intestinul si in plus, pe termen lung, favorizeaza aparitia cancerului de colon. la un control dermato de rutina mi s-a explicat ca sanatatea intestinului decide sanatatea intregului organism, pt ca in intestin se absorb nutrimentele din hrana, de la vitamine pana la minerale si altele. in plus, de cele mai multe ori, staza intestinala si stagnarea fecalelor, neurmata de defecare duce la probleme ginecologice (de la vaginite microbiene pana la infectii urinare dintre cele mai grave.). ca sa nu bat campii teoiretizand, mie una mi s-a prescris biotics de la ozone (3 pe zi) una la masa cu multa apa si care se absoarba in combinatie cu carbohidratii.

regleaza mucoasa intestinala care are in jur de 1,5 kg in intregime si care decide inclusiv imunitatea, pe langa functia de mediu de absorbtie, mai sus precizat.

o varianta ar mai fi uleiul de in, care si el favorizeaza excretia. sora-mea, din pricina constipatiei, se ingrasa excesiv. a luat ulei de in si finally merge la buda, ceea ce e ceva.
si si-a reglat si greutatea. deci, incearca si una dintre astea, dar evita cu orice pret crusinul. cunosc, desi nu personal, un caz de moarte prin septicemie cauzata de o punga explodata(la propriu) de puroi, aparut pe intestin. cauza: supra solicitarea si vatamarea colonului cu ceaiuri laxative, printre altele.
megas
Postat pe 27 Septembrie 2008 17:20
Iti multumesc pt. ajutor.
Despre ceaiul de crusin nu stiam ,lucrurile pe care mi le-ai relatat .Nu am sa il mai folosesc.Am incercat in ultimele 3 zile sa beau pe stomacul gol 2 lingurite de ulei de masline si parca ,parca constipatia incepe sa cedeze,dar sa vedem ce se intampla pe termen mai lung,daca va avea acelasi efect.Daca nu voi incerca si cu ulei de in.Stiu ca cele doua uleiuri sunt sanatoase si sunt bune nu doar pt. constipatie.Pe cat posibil incerc sa nu folosesc medicamente.Eu uleiul de masline il folosesc si ca demechiant,ulei de corp (dupa dush pe corpul umed) si am vazut ca imi este f. benefic,mai ales ca,cu inaintarea in varsta pielea a inceput sa se uste si sa isi piarda din elesticitate,el ma ajuta sa ii mentin frumusetea si finetea.
lucia12
Postat pe 29 Septembrie 2008 10:39
Eu imi rezolv aceasta problema cu ceai antiadipos (chinezesc).Beau o cana seara doar cand am probleme.
TIGANUS
Postat pe 29 Septembrie 2008 11:01
sal! am avut si eu pb foarte mari din cauza constipatiei, ajunsese o problema monumentala, eram irascibila, am avut perioade cand stateam si cate 7 zile fara sa fac ceva si luand laxative administrate bucal si anal , insa pb am rezolvat-o cu alimentatia...astfel am inceput sa mananc mancare gatita, dar de la o vreme de cand mananc doar fructe dimineata si pe stomacul gol ma duc in fiecare zi sau a 2-a zi la toaleta acum kiar nu mai e o pb
Mari_O
Postat pe 29 Septembrie 2008 16:07
buna. am mai uitat un detaliu care pe mine cateodata ma ajuta: apa rece (1-2 pahare) baute incet dimineata pe stomacul gol. explicatia ar sta in stimularea peristalismului intestinal. in consecinta, dupa apica bauta si putina plimbare prin casa, sigur ar trebui sa te bucuri de incursiunea in baita. functioneaza cel mai bine in caz de constipatie usoara. cand deja e grav, incercati inul si biotics-ul. (biotics m-a facut sa ma simt f bine inclusiv local [genital], pt ca fluidizeaza mucoasele, pe langa facilitarea excretiei si imi creeaza f mult confort.
megas
Postat pe 29 Septembrie 2008 23:37
Buna. Multe din problemele de sanatate sunt datorita acestei probleme . Daca nu mancam fibre suficiente, (25-30 g ) pe zi daca nu bem apa 6-8 pahare (apa plata), daca nu avem activitate fizica suficienta . Tote se leaga intre ele .
Mare grija cu laxativele si ceaiurile baute in cantitati prea mari pot spala flora bacteriana din indestine si produc mai multe probleme.
EU am rasit rezolvare
marianaczavar
Postat pe 30 Septembrie 2008 07:06
incearca cu 1-2 kiwi dimineata pe stomacul gol. Atentie Kiwi sa nu fie crude,adica trebuie sa fie usor moi(asa cum alegi piersicile de exemplu, nu tari piatra nu moi fleasca). Succes
egkertsou
Postat pe 30 Septembrie 2008 16:52
Foloseºte gelul de aloe de la forever, are rezultate excelente, este considerat detergentul tubului digestiv, are foarte multe efecte benefice.
Eu l-am folosit 3 luni (durata minimã indicatã) ºi a fost excelent.
Mihaela.Din@hidroelectrica.ro
Postat pe 1 Octombrie 2008 07:26
Ai incercat sa faci si miscare(sport)nu doar regim alimentar sau medicamente??incearca
cornelia_leia
Postat pe 1 Octombrie 2008 11:18
Draga mea,eu am rezolvat problema constipatiei cu ceai verde vrac,nu la pliculete.I-l lasi sa fiarba vreo 6 min la foc potrivit dupa care indulcesti dupa gust.Bei dimineata pe stomacul gol,dupa care te apuci de miscare.Miscare nu inseamna musai sa ai abonament la o sala.Miscare inseamna si dusul gunoiului,sortarea rufelor de varat la masina de spalat,de calcat,oricum treba in jurul careia sa ai si o toaleta la indemana,in caz de ceva ai napustit peste ea.
Si inca ceva doua cani de ceai pe zi, baute pana la ora 15 sunt suficiente zilnic.Nu abuzezi cu cafeaua,el contine deja cofeina.Poate in primele doua zile nu simti mai nimic,dar dupa aceea se vad mai bine rezultatele.Daca nu ai de unde sa procuri ceai verde vrac,i-l gasesti la Real,este intr-o punga transparenta verde.
Si la doua saptamani,faci o pauza de o saptamana.Iti doresc multa sanatate !
bonjour
Postat pe 2 Octombrie 2008 11:09
Eu beau zilnic ceai verde (vrac) pt. ca este sanatos dar cu toate acestea din cand in cand tot am probleme cu constipatia.Atunci asa cum va spuneam inlocuiesc ceaiul verde cu ceai antiadipos( acesta contine printre altele si ceai verde).Ceaiul antiadipos este folosit si in curele de slabire.Dar atentie trebuie sa va treziti un pic mai repede dimineata daca mergeti la servici caci e posibil sa trebuiasca sa va duceti de 2-3 ori la buda.Cel putin asa mi se intampla mie.
TIGANUS
Postat pe 5 Octombrie 2008 14:18
Buna,
timp de aproape 2 ani am suferit si eu de constipatie,ajunsesem dependenta de laxative, lucru care stiam ca nu este bun, asa ca acum 2 luni am fost la medicul de familie. Sfatul lui a fost urmatorul: in fiecare dimineata 2/3 linguri de tarate de grau, cu un kiwi si un iaurt normal, plus 5 minute de bicicleta (exercitiul de gimnastica, nu la aparat) dimineata si seara. Trebuie sa recunosc ca exercitiul nu prea il fac, dar micul dejun a devenit obisnuinta, si functioneaza. Incercati poate tine si la voi.
office_healthy
Postat pe 9 Octombrie 2008 09:06

Ma numesc Georgiana si eu am aceeasi problema;am incercat diverse metode naturiste si medicamentoase si prob.in continuare a peristat...pana cand am primit o alta recomandare,care vad ca da rezultate in sensul ca acum am scaun in fiecare zi,mai mult sau mai putin.Incearca sa iei cate o lingurita de ulei de in cu Omega3 in fiecare seara si dimineata inainte de masa dupa care bea o cana de apa plata;pe langa asta,in fiecare seara,dupa masa ia o pastila de SENAX de la plafar...la fel si uleiul de in.Pe langa asta, bea 2litri de apa pe zi,mananca fructe si legume in stare naturala sau fierte pana da odata in clocot,dupa care poti bea si apa in care au fiert.Consuma in continuare mere si prune uscate mai ales seara si iaurt cu bifidus essensis in fiecare zi,cel putin unul,MULT SUCCES!!!!!!!!
georgiana835
Postat pe 25 Octombrie 2008 16:12
de colon cleanse nu ai auzit? e foarte bun. eu aveam aceleasi probleme ca si tine. am fost operata de 2 ori de hemoroizi. acu' nu mai am nimic.
alyrana
Postat pe 28 Octombrie 2008 11:37
Dragele mele,

eu de abia m-am inscris pe acest site si mai mult decata tat ,este pentru prima data cand intru pe un Forum... sunt chiar incepatoare .
De ce va scriu : am fost o viata intreaga candidata la cancer de colon datorita constipatiei cronice si a hemoroizilor atat interni si externi.
Salvarea a venit de la un aparat japonez pe care l-am cumparat in America si care produce asa numita ''apa a vietii'' . Dupa trei zile de baut apa,nu exista dimineata in care sa nu ma duc la toaleta.Daca vreti mai multe informatii,voi fi fericita sa va indrum . Aparatul nu este importat inca in Romania dar in Japonia si in USA exista de ceva timp si acum se poate comanda in Germania si il trimit prin posta.Multa sanatate,
Liliana

liliana66
Postat pe 3 Noiembrie 2008 15:51
liliana66
Postat pe 3 Noiembrie 2008 15:51
Tarate ,tarate si iar tarate.Si eu am avut probleme mari de constipatie dar l-am rezolvat luand tarate.Pun 3-4 linguri de tarate de grau in apa ,las la inmuiat 3-4 ore si apoi le beau cu apa cu tot,Si dimineta sunt ceas
margad
Postat pe 4 Noiembrie 2008 08:30
ceaiul laxativ baut seara timp de 10 zile

Postat pe 4 Noiembrie 2008 19:39
Ceaiul verde (chinezesc) din frunze uscate, nu pliculete ca nu au efect se gaseste la naturalisti 3,50lei-4lei, se bea dimineata 1,2 cani cu zahar sau fara zahar, e bun si ptr. sanatate, nu se bea seara ca uni nu poate sa doarma, are efect de energizant. Depinde de persoana, nu toti au probleme din cauza meselor neregulate, stresul, lipsa de vitamine, uni au probleme de sanatete grave care trebuie tratate la doctori specialisti. Eu am mai folosit SUPER DIGEST-ALL (SWISS NATURAL SOURCES)care m-au ajutat doar in timp ce le-am luat, dupa ce am intrerupt tratamentul numai avea efect.
lacrimioara_88
Postat pe 15 Noiembrie 2008 19:51
Te pot ajuta cu cea mai mare placere,si o sa ai rezultatele mult dorite.Pt.mai multe informatii scrie-mi pe adresa de email personal:
ivanescu.daniela@yahoo.com
ivanescu
Postat pe 19 Noiembrie 2008 12:09
SCRIE-MI CU INCREDERE DEOARECE TE POT AJUTA.(PERSONAL)ADRESA DE EMAIL ESTE IVANESCU.DANIELA@YAHOO.COM RASPUND NUMAI ACELORA CARE DORESC CU ADEVARAT SA SE TRATEZA SI AU INCREDERE IN MEDICINA NATURISTA.REZULTATUL ESTE100%!!!!!!!!
ivanescu
Postat pe 20 Noiembrie 2008 10:35
pt constipatie incercati sa consumati alimente bogate in fibre...cu caldura va recomand produsul multifibre al companiei"NUTRILITE",lider mondial in productia de suplimente alimentare nutritive...pt detalii va stau la dispozitie

Postat pe 23 Noiembrie 2008 19:19
Din pacate sufar de aceeasi problema si inteleg starile de disconfort prin care treci. Salvarea mea consta in mai multe variante: iaurtul activia natur (si asta fara a face reclama vreunei firme anume) in care adaug cereale cumparate de la plafar, nu din magazine: secara, grau, seminte de in, musli etc. A doua varianta consta in ceaiul chinezesc antiadipos, dar mare grija la el, poate avea efecte rapide si uneori se lasa cu dureri de burtica daca nu esti obisnuita cu acest tratament. Dar se remediaza, simti disconfort doar pt. prima data. Si ar mai fi ceaiul verde, care pe langa beneficiile in lupta constipatie, mai exista inca o lista destul de lunga. Pe langa toate acestea, consumul de fructe, legume, lactate si... evident, miscare.

Multa sanatate si nu neglija aceasta problema care poate genera probleme si mai mari!
Anchis
Postat pe 24 Noiembrie 2008 09:24
pt a scapa de constıpatıa trebuıe sa ai o alımentatıe bazata pe fructe legume proaspete ºi uleı de maslıne cate o lıngurıta dımıneata pe stomacul gol. ıaurtul ajuta la o buna dıgestıe.apa maı trebuıe sa beı macar 1.litru.totul depınde de tıne ºi de ce manıncı.cıorba maı este recomandata zılnıc.fereºte te sa manancı numai uscaturı
ozlem
Postat pe 27 Noiembrie 2008 04:09
eu, am primit ca sfat de la medicul de familie, dimineata pe stomacul gol o ceasca de apa calda ! pt ca apa rece beam oricum, spalatul pe dinti imi provoaca sete, dar cateva zile am baut apa calda, aproape fierbinte, ca si cum ai bea un ceai, in loc de apa rece si chiar functioneaza ! si cateva stafide lasate peste noapte intr-un pahar cu apa, unde am citit, ziceau ca trebuie sa mananci stafidele si sa bei si apa respectiva, eu doar am mancat stafidele si a functionat ! eu mananc putina proteina animala, ma hidratez suficient, mananc ciorba si tot am probleme, cica se numeste colon lenes ! acum depinde de fiecare ce i se potriveste, vad ca toata lumea are reteta proprie mai ma simteam bine cand mancam dimineata cereale cu iaurt ! mai nou am auzit ca nici cerealele cu lactate nu sunt bune! nici nu mai stii ce sa faci sau as crezi !
royan
Postat pe 12 Decembrie 2008 09:47
Salve, intra pe www.drnatura.com si citeste despre "COLONIX"
Alex
alex-52@tiscali.it
Postat pe 12 Decembrie 2008 10:50

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
menisc 1 De la: healthy011870 6 Mai 2010 10:02
Infectie la plaga dupa protezare sold 2 De la: healthy011006 27 Ianuarie 2010 09:31
WORKSHOP DE PSIHOSEXOLOGIE SI PSIHOTERAPIE 1 De la: CLINICAAQUAMARIN 13 Ianuarie 2010 14:03
ggg 4 De la: stef80 29 Ianuarie 2011 10:35
par gras 26 De la: office_salinasusesi_ro 24 Martie 2010 12:38