Setari Cookie-uri

nasterea normala

am asistat la o nastere normala a unei bune prietene care a fost lasata de doctor pe masa imediat dupa nastere, iar ea nu a eliminat in timp normal toata placenta... ma rog, a fost tragic, era sa moara. Ma sperie gandul unei nasteri normale... am vazut si cat de mult o durea... cunoasteti o alta modalitate de nastere mai buna? ce parere aveti de nasterea prin cezariana?
dibu_iulia
Postat pe 19 Septembrie 2008 14:08
ai auzit de nasterea in apa numai te doare asa dar nu stiu unde se face daca la noi in tara intereseaza-te
bogdan_7000
Postat pe 10 Noiembrie 2008 12:05
eu am nascut normal la 39 de ani si 6 luni un al doile copil, un baietel de data asta de 3,6 kg si 52 cm.acum are 2 luni si 7 zile.Intr-adevar contractiile din travaliu sunt ingrozitoare mai ales cele premergatoare ultimelor 45 de minute dar contractiile m-au apucat la 0ra 9 iar la ora 14,30 am nascut.mi-a fost frica de durerile de la cezariana cele dupa nastere
chibi_caragea
Postat pe 17 Noiembrie 2008 14:01
Nasterea prin cezariana este o mare teapa pe care si-o iau toate femeile carora le e frica de durere. Dar de fapt cezariana presupune mai multa durere si pe mai mult timp. Taietura pe abdomen se vindeca greu,ramai cu risc de a face hernie, nu iti poti lua copilul in brate, ai dureri, plus ca unele persoane reactioneaza foarte rau la anestezie, care face foarte rau inimii. La unele femei supureaza zona unde au avut drena, pentru ca nu e posibil sa nu facem efort ca nu toate avem menajera si dadaca. Cu toate astea nici o femeie care a facut cezariana nu spune altora, sa le invete sa nu faca greseala asta si sa apeleze la cezariana doar daca e nevoie. Partea genitala si gura sunt doua locuri ale corpului uman care au capacitatea sa se vindece foarte repede.Natura nu putea face corpul uman mai desavarsit,este creat sa nasca si sa se vindece repede. Mai bine suferiti cateva ore decat cateva saptamani poate si mai mult.
In plus, alaptati!!! O alta moda care face foarte rau copiilor este aceea ca femeile nu mai alapteaza de teama sa nu isi strice sanii. Incercati sa va documentati de pe internet despre beneficiile alaptarii si despre lipsurile chiar si psihilogice cu care se formeaza un copil care nu a simtit legatura care se formeaza prin alaptare, intre mama si copil. Va doresc sa va fie bine!
Arlene
Postat pe 28 Noiembrie 2008 19:05

Parerea ta!
Gaby211081
Postat pe 5 Decembrie 2008 15:33
NICIO NASTERE NU SEAMANA UNA CU ALTA,CEA MAI BUNA NASTERE DACA SE POATE SPUNE ASA, E NASTEREA NORMALA, TE REFACI FOARTE REPEDE SI DACA AI NOROC INTR-O LUNA REVII LA DIMENSIUNILE TALE NORMALE, PLUS CA SI ALAPTEZI ,E UN ATU DESTUL DE BUN PT. O MAMICA...MULT NOROC
tury65
Postat pe 8 Ianuarie 2009 09:30
Dupa parerea mea aducerea pe lume a unui copil,naturala ori cezariana, trebuie stabilita de medic. Prin cezariana copilul nu are nicio suferinta. E posibil ca mama insa daca e prea plinuta sa ramana cu urmari, desprindere operatie, ruptura de muschi, care poate surveni si la cativa ani de la operatie...Daca nasterea e naturala si mama are bazinul ingust, nu are suficienta dilatatie, trecand peste faptul ca se pot rupe niste tesuturi, pe care le coase sau nu doctorul (daca nu e loc suficient se intervine , pe viu cu un foarfece...)copilul, la un travaliu indelungat, e posibil sa ramana fara oxigen si creierul lui neoxigenat duce la probleme majore neuro ...
Sunt cazuri in care la o nastere naturala copilul iese ca pe o pluta , vorba unei mamici, repede , usor, fara probleme pt.mama ori copil.
Sultanica
Postat pe 8 Ianuarie 2009 11:17
Am nascut de curand,pe cale naturala.Multumesc lui Dumnezeu ca bebele meu e sanatos.Nu vreau sa dau sfaturi,vreau doar sa va spun ca nu mi-am putut inchipui inainte ce se poate intampla in timpul unei nasteri normale,ce urmari pot avea micutii daca nu exista o coordonare buna,daca mama se panicheaza,daca doctorii nu te instruiesc ce trebuie sa faci(lucru destul de des intalnit in spitalele noastre).Am avut ocazia sa vad 2 cazuri de copii nascuti natural,dar care nu s-au oxigenat suficient in timpul nasterii,fie s-a asteptat prea mult,fie mamica s-a panicat si nu a mai stiut ce sa faca.Acesti copii au suferit niste traume care le va afecta toata viata lor de acum inainte,nu vor merge in picioare niciodata,au spasme.Am discutat chiar cu mamica unuia si mi-a zis ca au fost la 2 neurologi dar nu le garanteaza ca tratamentele vor da rezultate.
Cred ca cezariana este cea mai buna,copilul are cel mai putin de suferit.
trinitron
Postat pe 13 Ianuarie 2009 14:30
Am dat nastere la trei copii, toti pe cale naturala si niciunul nu a avut de suferit. Cel mare are 18, mijlociul 11, iar mezina 2 ani si 9 luni! Poate ca la primul as fi vrut sa mi se faca cezariana, medicul care m-a observat pe timpul sarcinii, mi-a explicat avantajele si dezavantajele nasterii normale si cea prin cezariana.Parerea mea e ca prin nasterea normala te refaci mult mai repede, iti poti tine copilul in brate si poti incepe alaptarea din prima zi.
getaso
Postat pe 24 Ianuarie 2009 17:38
Este adevarat ce spui, dar tineti cont si de faptul ca doctorului ii este mai usor sa-ti faca cezariana din mai multe motive: unul: este totul planificat , aproape totul sub control, este mai comod, nu trebuie sa se trezeasca la ora 12noaptea cand il suni sa vina la spital pentru ca esti in durerile nasterii si de ce sa nu fim cinstite, el se va alege cu niste banuti buni sigur, dupa operatie ( pe cand la nasterea naturala majoritatea doctorilor nu vin cand ii suni sau nu-ti raspund la telefon ..... )
Eu am nascut NORMAL, in septembrie o fetita de 4kg, eu avand 1.67 si eram destul de durdulie, ajunsesem la 87kg (de la 66kg) si nu mai pui lasocoteala faptul ca aveam si varice genitale si era riscul sa de supa vreun vas. Am schimbat 4doctori pana am ajuns la dr.Bari de la Filantropia.Dupa primul medic putem naste cum doresc, nu este o problema ca aveam varice, dar mi-a spus franc faptul ca ea este in concediu in septembrie si nu-si va misca fundul la servici pentru mine. Am renuntat la ea. A doua doctora la Giulesti mi-a spus ca nici nu vrea sa auda de cezariana, voi naste natural, dar din pacate nu am ramas aici pentru ca seful de sectie era un animal ca nu pot spune altfel-apropo sa nu nasteti la Giulesti.Mi-a spus ca sunt prea grasa si cat va fi el de garda nu voi naste cu el.Am ajuns la recomandarea unei prietene la centrul medical Korona, la dr.Tufan care mi-a spus ca vrea sa nasc CATEGORIC prin cezariana pentru ca e foarte complicatcu varicele si este copilul mare-am renuntat si la ea din acest motiv dar si pentru ca mi-am facut analize acolo si mi-a iesit ca am toxoplasma . Am repetat analizele la inca 3cabinete si au ieist negativ-concluzia au incurcat analizele-si exista o mamica insarcinata care avea toxoplasma si nu stia, ce era mai grav era faptul ca nestiind nu se putea trata si ori avorta copilul ori il nastea cu malformatii, ingrozitor-am renuntat definitiv sa mai frecventez centrul medical KORONA. In cele din urma am ajuns la Filantropia , la un medic excelent si la un spital foarte curat, cu un personal exemplar unde am nascut fara nici o problema, foarte usor. La 7dimineata am venit la spital cu dilatatie 5si la ora 11:20am nascut.
Ulterior am aflat de la colegele ei ca DIN COMODITATE dr. Tufan face cezariana la 99%din paciente -cum este posibil asa ceva-acestia nu sunt medici!!!
zlin_zba
Postat pe 3 Februarie 2009 14:42
Alina, cel mai bine este sa-ti gasesti medicul cu care sa te simti tu ok- sa-ti faca placere si medicul si spitalul si recomandat ar fi sa nasti normal.Eu in luna a 8a imi doream sa-i spun medicului ca doresc cezariana era mai usor pentru mine pe moment, dar uite asa am amanat si am nascut normal si ma bucur ca nu am luat o decizie pripita.Este adevarat ca vei avea ceva dureri dar vor trece si iti vei aminti doar ca ai nascut un copil, copilul tau. Iti recomand sa faci multe plimbari cat de des poti in parc, sa faci miscare si vei vedea ca vei naste mai usor. Bafa multa si o nastere usoara iti doresc!
zlin_zba
Postat pe 3 Februarie 2009 14:57
Cert este ca orice alegere ai face: sa nasti normal, prin cezariana, cu injectie epidurala sau fara, in bazin cu apa, exista intotdeauna un risc.
Dupa parerea mea, riscul e la fel de mare oricum ai naste..depinde de Dumnezeu..in momentele premergatoare nasterii am realizat cat de mici suntem in fata Lui si ca numai El poate face sa ne fie bine noua si bebelusului nostru.Eu am nascut 2 copii fara cezariana, fara injectii...pot spune ca tot ce nu te omoara te face mai puternic..ei bine dupa ce am nascut m-am simtit de 1000 de ori mai puternica, nasterile au fost diferite din punctul de vedere al travaliului, al recuperarii de dupa nastere, al nasterii efective.Oricum nasterea este ceva special, nu am crezut niciodata ca pot trai o asemenea experienta si sa mai fiu in viata, sa ma refac si sa fiu iar ca inainte :))) dar uite sunt un alt exemplu ca se poate.Dupa prima nastere mi-am propus ca la al doilea copil sa fac cezariana, dar mi-a fost frica si de operatie, asa ca am preferat sa nasc iar natural si surpriza, a fost mult mai usor si travaliul mult mai scurt si recuperarea mult mai rapida si fara dureri mari.Totusi daca sunt semne de ex : copilul e prea mare, mama prea ingusta in solduri ori alte probleme sunt de partea nasterii prin cezariana.
Pina la urma alegerea metodei de nastere si asumarea ei ramane la latitudinea fiecarei mame, dar va sfatuiesc sa va documentati foarte bine inainte si sa consultati 2-3 specialisti.
Nasterea e un MIRACOL. Multa sanatate!

luminita_nicoara
Postat pe 5 Februarie 2009 08:43
Eu personal, am nascut la Filantropia un baietel acum 2 ani, care dupa 10 zile a murit din cauza septicemiei, pe care a facut-o din spital- era cu piocianic,care numai in spital se gaseste, a iesit scandal mare. dr cu care am nascut eu -Marica il cheama - un medic care pe mine m-a ajutat tare mult, am nascut aproape fara dureri- contractii am avut 25 de minute .
exista acum epidurala, care da rezultate f bune, diferenta e ca nu ai sa simti nik, nici cand ai contractii sau cand va trebui sa impingi.
cezariana e cea mai proasta alegere, din mai multe considerente, o operatie ramane operatie...pot sa iti explic...
deci , te sfatuiesc sa nasti fie normal, fie cu epidurala
flocinela
Postat pe 5 Februarie 2009 12:14
ceea ce spuneti voi pe forum e ingrozitor. Eu sunt din Arad, e tot in Romania dar asa ceva aici nu se intampla. Si eu am nascut 2 copii in Arad dar medicii aic sunt "normali". Nu iti cer bani, daca le dai e ok daca nu iarasi ok. Probabil sunt si exceptii. Aici mai exista varianta de a naste in Ungaria la preturi finale mai mici ca in Romania si probabil din teama de a nu pierde pacientele medicii se comporta "normal". Eu am nascut normal ambii copii si recomand tuturor asta. Asa a lasat Dumnezeu ca o femeie sa nasca si nu are de ce sa iti fie teama. Sunt dureri cumplite dar nu peste suportabilitatea umana. Si te refaci repede, trebuie sa ai vointa si optimism. Eu dupa ce am nascut la 2 ore m-am dus singura la toaleta si am urcat scarile, am uitat de efortul depus si de tot tinand cont ca ma astepta un bebe minunat si doar asta conta. Fii optimista, uita-te pe net la o cezariana filmata si apeleaza la ea doar daca e obligatoriu. Bafta si sa ai parte de un copilas sanatos.
melia_azur
Postat pe 5 Februarie 2009 15:33
Eu am mai scris si la alt topic despre experienta mea: am nascut prin cezariana in septembrie anul trecut pentru ca asa am vrut, recunosc ca mi-a fost teama de durerile nasterii normale si am fost influentata si de experientele traumatizante prin care au trecut colegele mele in cazul unor nasteri normale. Poate ca la modul ideal, e preferabil sa nasti natural, dar in conditiile in care esti lasata de izbeliste sa te chinui ca un animal, eu am preferat sa nu risc asa ceva. Si m-a atras si ideea de a avea un oarecare control asupra datei, pentru ca ma ingrozea faza cu ruperea apei la miezul noptii sau in cine stie ce situatie nepotrivita. In cle din urma a fost mai bine asa, pentru ca baietelul meu a avut circulara de cordon ombilical, ceea ce ar fi complicat lucrurile in cazul unei nasteri naturale.In orice caz, contrar celor sustinute pe aici, cezariana nu a fost o experienta asa tragica, si nici durerile nu au fost ingrozitoare, cel putin in cazul meu. Oricum, in 24 de ore, m-am dat jos din pat si am mers, iar copilul mi l-am tinut in brate si l-am alaptat inca din spital(unde am stat de miercuri pana sambata), asa ca sunt legende cum ca n-ai fi in stare de asta. In orice caz, nu vreau sa generalizez, bineinteles ca exista riscuri si in cazul cezarienei(mai ales pentru mama), dar, dupa cum au mai spus si alte doamne care au scris pe aici, nici nasterea naturala nu este lipsita de asa ceva.Oricum, ca sa inchei, m-am refacut destul de repede, zic eu, in doua saptamani nu mai aveam dureri, dar desigur ca nu m-am apucat sa car greutati dupa aceea. De asemenea, talia mi s-a refacut mai bine decat ma asteptam (desi nu vad de ce ar decurge acest lucru mai greu decat la nasterea normala, pentru ca gravida ai fost oricum, pielea s-a intins, iar muschii si-au slabit tonusul).Presupun insa ca a avut o influenta si faptul ca nu m-am ingrasat foarte mult ( am avut 50 kg inainte de nastere si 64 cand am nascut, din care am dat jos 9 kg in primele zile, iar acum ma lupt - vorba vine - cu ultimele 3 kg; spun "vorba vine", pentru ca e clar ca voi scapa de ele numai cu gimnastica, iar in prezent nu prea mai am energie pentru asa ceva, pentru ca am grija de bebe).Oricum, cred ca este dreptul fiecarei femei sa faca, daca are posibilitatea, aceasta alegere, bineinteles de comun acord si cu medicul sau. Iar pentru cine spune ca asa a fost facuta femeia, sa sufere, eu cred ca nu suntem toate la fel...Pana la urma, cat de naturala este o nastere cu anestezie epidurala?
mihaelacamelia
Postat pe 6 Februarie 2009 13:06
Pt.monicatulcea
Doar din curiozitate,tu ai nascut vreodata? Esti foarte convinsa de ceea ce spui.
Fiecare trebuie sa-si aleaga modalitatea prin care vrea sa nasca,dar este clar demonstrat ca in cazul unei cezariene copilul are mai putin de suferit,nu este deloc traumatizat.
Si da,subscriu la ce zicea o mamica amai sus,nu cred ca te refaci asa greu dupa cezariana,sunt povesti.
Am impresia ca cele care au nascut pe cale naturala sunt invidioase pe ce le cu cezariana din cauza durerilor pe care le-au avut in timpul travaliului si nasterii.
trinitron
Postat pe 13 Februarie 2009 23:26
nu stiu ce sa zic fetelor, vad ca toata lumea se plange cum sa suporte asemenea dureri?!?!? sunt dureri in viata mult mai mari ca o durere de nastere. Eu cred ca o nastere vaginala e o nastere de femeie luptatoare de femeie care nu se teme de provocarile vietii. Poti sa alegi sa cesariana, e cea mai simpla alegere iar omul nu sufera dar la fel poti sa alegi si sa divortzi pt ca e mult mai usor decat sa lupti pt o familie care in final tu ai ales-o. Fiecare are dreptul de a alege.... nu il judec dar.... nu veniti sa imi spuneti ca e mai bine sa nasti prin cesariana decat vaginal ca nu va voi crede niciodata. Acest lucru poate sa il spuna cine a nascut si vaginal si prin interventie chirurgicala. Fiecare femeie alege o metoda si e convinsa ca a ei e cea mai buna.... e oare? sau o spunem doar pt ca nu stim cum e cealalta? Nu uitati ca o natere normala e o eliberare naturala a copilului iar o cesariana e o interventie chirurgicala cu toate riscurile ei si urmarile ei de-a lungul intregii vieti! Si ma repet... fiecare are dreptul de a alege si mereu vor fi si pareri pro si contra in functie de experienta traita de fiecare.... Iar pt cine are de ales procedura sa o aleaga singuram cu incredre in Dumnezeu pt ca in final fiecare corp unam e diferit si reactioneaza diferit asa ca nu putem fi, cele ce am nascut un sablon pt celelalte iar experientele noastre traumatice sau nu sigur nu vor coincide cu voi.... Bafta si curaj, e doar o lupta a fiecareia din noi!
melia_azur
Postat pe 21 Februarie 2009 10:27
Fetelor, ideea e ca nu suntem aici sa ne impunem parerile ci sa ni le expunem. Banuiesc ca o femeie care se decide sa faca un copil e destul de matura incat sa ia decizia daca va naste natural sau prin cezariana. E decizia fiecareia in fond si la urma urmei deoarece e vorba de corpul fiecareia si mai ales de psihicul fiecareia! Mie nu mi se pare ca una af fi mai buna decat cealalta. Ambele au avantaje si dezavantaje. Obligatia mea e sa ma gandesc bine si sa decid in final ceea ce cred eu ca e mai bine pentru mine, eu cunoscandu-ma mai bine decat oricine!
Eu una oricate povesti as citi pro/conta nastere naturala/cezariana eu deja sunt hotarata si nimeni si nimic pe lumea asta nu ma va face sa-mi schimb parerea. Aleg cezariana, stiu ca nu va fi floare la ureche insa sunt hotarata ca asta e ceea ce e mai bine pentru mine, atat pentru fizicul cat si pentru psihicul meu!
Deci fetelor, ganditi-va bine inainte, informativa care sunt avantajele si dezavantajele iar la final mergeti inainte cu increderea ca orice ar fi a fost alegerea voastra si va fi bine! Bafta!
Gaby211081
Postat pe 21 Februarie 2009 15:15
Am fost si eu in dilema de care vorbiti voi: normal sau cezariana? Cand s-a apropiat data nasterii doctora imi tot spunea ca este totul bine si atunci am intrebat-o daca e vreo sansa de cezariana. Mi-a zis ca cezariana se face in caz de urgenta si ca nu poti programa o cezariana. Am mers pe mana doctorei in care aveam incredere. In ziua cand am nascut am mers de dimineata la spital (apa s-a rupt la ora 8:30 si la 9 eram la spital). Mi-au facut perfuzi pt ca nu aveam nici o contractie. La 11 au inceput contractiile si la 12:10 am nascut. Copilu a fost destul de mare (4kg) si am fost taiata un pic. Taietura a fost cusuta si eu am facut alergie la firele care normal se absorb. Dupa o saptamana am facut o operatie de perineu unde m-a cusut de data asta cu 2 feluri de fire. Din pacate tot a mai cedat un fir si am avut de tras un timp indelungat. Aveam o gaura in perineu de bagai o jumatate de deget. Cu timpu s-a vindecat. Nu o sa uit niciodata cuvintele doctorei: ce ma faceam eu cu tine daca iti faceam cezariana? Vreau sa va spun ca nu a existat nici cel mai mic lucru care sa arata ca as fi alergica la ceva. Nu am avut in viata mea nici o alergie....doar la firele care in mod normal se absorb.
Concluzia mea este aceeasi ca a voastra: nu sunt 2 oameni la fel...nu sunt 2 nasteri la fel. Fiecare e bine sa asculte sfatul medicului si sa faca ce considera bine pt el.
claudia07
Postat pe 24 Februarie 2009 10:45
copilul meu a iesit ca "pe pluta" cum a zis una dintre voi,nu am avut contractii f mari,vreo jumatate de ora sa zic ca au tinut, copilul a fost mic, prematur,1.850 . Acum sunt in Anglia, sunt insarcinata, am sa nasc natural, o sa cer tens machine-e un aparat care mai diminueaza din dureri - se aplica 2 plasturi pe-o parte si 2 pe partea cealalta a coloanei.Daca nu tine f bine am sa cer epidurala slaba, restul cred k am sa suport eu.Daca cereti epidurala,trb sa stiti k nu o sa va mai simtiti picioarele, nu trb sa va miscati capul, coloana pe o perioada, dar va puteti tine copilul la piept ,il puteti vedea-starea de constienta e totala, dar vreo cateva ore dupa nastere trb sa stati linistite.In Romania stiu k trb sa va cumparati singure setul de epidurala, o sa va coste si anestezistul la sala de nasteri
Daca va mai pot da si alte detalii alert me
flocinela
Postat pe 26 Februarie 2009 15:15
la brasov se poate naste in apa
budurea_mihaelaliliana
Postat pe 22 Martie 2009 08:46
si eu am nascut acum 3 ani si jumatate..tot normal..Doamne am avut niste dureri infernale de nu putem sa stau nici cum ..am batut coridorul spitalului si plangeam ..dar nu a durat mult decat vreo cateva ore...dar toate astea au meritat in clipa cand am auzitoo pe fiica mea...pur si simplu am inceput sa plang de bucurie si emotii..am intrebat daca este bine si mi-au zis ca este foarte bine ..desi avea doar 1,900kg.
Dea03
Postat pe 16 Aprilie 2009 23:39
De la: alinaiulia, la data 2008-09-19 14:08:33am asistat la o nastere normala a unei bune prietene care a fost lasata de doctor pe masa imediat dupa nastere, iar ea nu a eliminat in timp normal toata placenta... ma rog, a fost tragic, era sa moara. Ma sperie gandul unei nasteri normale... am vazut si cat de mult o durea... cunoasteti o alta modalitate de nastere mai buna? ce parere aveti de nasterea prin cezariana?


Se face anestezie epidurala. Vorbiti cu doctorul inainte.... Bine ar fi totusi sa rezistati... este o durere care se uita imediat ce a venit pe lume copilul. Nici aceasta procedura nu este recomandata de anumiti medici chiar daca ea se practica peste tot in lume. Poate afecta copilul. Mai bine faceti exercitii Lamaze. Cautati pe Internet si vedeti unde se fac.
Va doresc multa sanatate tuturor mamicilor si viitorilor puiuti.

P.S. Nastere in apa se face, din cate tin minte, la Brasov. E cam scumpa.
deliapetrescu@yahoo.com
Postat pe 10 Iunie 2009 15:38
Eu zic sa va documentati mai bine(vorbesc cu cele care sustin nasterea naturala).

De unde ati scos prostiile astea: ca nu ai voie sa-ti tii copilul in brate, ca nu ai lapte, ca nu te refaci mai repede decat dupa o nastere naturala (a carei taietura se reface in 1-2 luni in cel mai fericit caz, datorita zonei delicate unde a fost facuta), ca nu iti refaci silueta de dinainte...
Mie mi-au ajuns exemplele din jurul meu de nasteri naturale. Cea mai buna prietena a mea s-a nenorocit pe viata (si mai ales psihic), iar vecina mea, medic dealtfel, are o fetita handicapata, din cauza ca nu i s-a oxigenat creierul pret de cateva secunde in timpul expulzarii..
as vrea sa cunosc UN SINGUR AVANTAJ al nasterii naturale...atat...

Eu la jumatate de ora dupa cezariana alaptam, in 2 zile am fost acasa, nu m-a durut absolut nimic dupa..nici macar sanii..iar in 4-5 luni eram mai slaba decat inainte.
EmaM
Postat pe 9 Iulie 2009 15:30
Nasterea in apa se face in toate orasele mari, nu numai in Brasov, dar presupune aceleasi riscuri si mai ales..fix aceeasi durere.
EmaM
Postat pe 9 Iulie 2009 15:32
subscriu, EmaM, e o prostie ce se scrie aici despre cezariana. Eu sunt medic si mama, anul trecut am nascut prin cezariana si nu am avut decat ceva dureri dupa, insa am alaptat desi nu imi trecuse bine anestezia (la o ora si ceva dupa), a doua zi m-am dat jos din pat, am stat cu copilul langa mine, pe care trebuia sa il iau in bratze, sa il schimb, iar de recapatat silueta, nu mi-am recapatat-o, pt ca sunt mai slaba decat inainte sa raman insarcinata. Cicatricea s-a vindecat fara probleme, este f jos si nu m-a deranjat niciodaTA, dupa cum spun unele ca devii meteodependenta, ca doare locul operatiei toata viatza. Este discutabil, depinde de sensibilitatea fiecareia. Eu am ales cezariana pt ca fiind medic am facut in facultate stagiul de obstetrica si am vazut ce inseamna ambele tipuri de nastere, iar prin acele dureri nu am vrut sa trec, desi mama ma asigura ca ea a nascut usor si ca asa voi naste si eu( prostii, nici o nastere nu seamana cu alta, chiar si la aceeasi persoana!). Eu spun ca e alegerea fiecareia, insa nu trebuie sa avem pareri preconcepute, mai ales daca nu ne pricepem. Eu am o vorba: CINE NU STIE CE INSEAMNA O NASTERE ALEGE SA NASCA NATURAL.Fiindca nu cred ca vreuna dintre fetele care au nascut natural s-a asteptat la astfel de dureri. Te gandesti ca va durea, dar nu ai idee cat de tare. Insa daca vreti natural, fetelor, alegeti epidurala si e ok. In lumea civilizata nu se mai concepe nasterea fara anestezie, e o barbarie. Deci, orice veti alege: FITI BARBATE!
roxybucrom
Postat pe 22 Iulie 2009 13:36
cezariana ar trebui folosita numai cand nu sunt alte solutii..parerea mea de viitor medic,este sa nasti natural.cauti un medic bun si ii ceri anestezie.cea mai buna anestezie este cea plan cu plan.e drept ca nu prea se practica,dar incearca..e f important pt copil in primul rand sa se nasca natural.contractiile din timpul travaliuluireprezinta pt fat un masaj care ii da o anumita sensibilitate.de asemenea,in timpul expulzarii fatului,acestuia din urma i se modeleaza si capul.asa ca..,gandeste-te daca bine daca vrei ca puiul tau sa nu aiba parte de toate astea.si,...intorcandu-ne in timp,femeile nasteau natural,alaptau copilul si totul era ok..e legea firii..cine suntem noi sa o schimbam??? nu mereu calea cea mai simpla e si cea mai buna.asa ca nastere usoara si un bebe sanatos si galagios
healthy006555
Postat pe 24 Septembrie 2009 18:29
buna,am nascut si eu de 5 luni un frumos baietel de 4,800 prin nastere normala dar vreau sa va spun k am indurat un chin groaznic mai ales k am nascut in germania cu niste medicii f priceputi,ideea e k am avut o nastere f grea din cauza k copilul era prea mare si nimeni nu stia asta,la ultrasunete arata k bebe are 4 kg si k pot sa nasc normal in apa dar am avut contractii cumplite,nu m-am dilatat numai vreo 5-6 cm,mi s-a rupt apa cu o jumate de ora inainte sa nasc,mi s-a administrat anestezie peridurala kre e f periculoasa k sa nu simt durerile dar nu a functionat mult,apoi branula in umar si in mana,nu ma puteam misca de durere,eram ametita de la atatea injectii,plus k am intrat in atac de panica si pana la urma au recurs la vacuum k sa scoata capul prima data dar m-a rupt toatasi a trebuit sa ma coasa apoi,dar knd mi-am tinut bebe in brate am uitat de toate.
inca si acum am dureri si nu pot face sex deorece vaginul nu e complect vindecat dar knd ma uit la minunea mea de copilas uit cateodata de toate durerile de dinainte,el este taria mea...
asa k nu noi decidem intodeauna cum nastem ce depinde si de bebelas dak e pozitionat corect,dar si de greutatea acestuia pt k nu toti medicii stiu estima coresct greutatea bebelusului...
si eu ceream intruna cezariana dar m-au lasat sa ma chinui ingrozitor dar nu mi-am pierdut speranta si vreau sa-i fac lui bebe si o surioara peste 2-3ani,mult noroc pe viitor si sanatate la bebelusi kre aveti...poooop...
healthy008109
Postat pe 1 Decembrie 2009 00:01
daca ai hepatita c cu viremie mik se recomanda nasterea naturala sau cezariana?voi ce credetu?cum e mai bine?eu as vrea cezariana pt k mi-e frik de dureri!
veyrona
Postat pe 26 Martie 2010 17:25
si eu sunt mamica a doi copii minunati si am cezariana la ambele nasteri dar a fost groaznic deoarece mi-a facut operatia pe verticala si mi-a ramas o cicatrice foarte urata dar asta conteza mai putin ma bucur ca sunt ei sanatosi si nu are nici o problema dar as avea o intrebare la dvs este oare bine ca mi-am facut sterilizare[legat trompele] astept raspuns
kudika330839
Postat pe 21 Noiembrie 2010 21:23

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
imi doresc foarte mult sa fiu mamica 38 De la: concursKudika 20 Iunie 2019 21:15
Copilasi 22 De la: kudika418821 19 Iulie 2012 20:32
hairstylist 1 De la: kudika334634 12 Ianuarie 2011 13:34
Sunt sau nu... 3 De la: kudika_3475 10 Martie 2012 11:38
Infertilitatea-rezolvare? 9 De la: kudika226898 18 Septembrie 2010 10:04