Setari Cookie-uri

nasterea normala

eu te-as sfatui sa nasti normal mai dureros este la cezariana dupa ce te trezesti si poate mai mult cum am fost eu.daca poti naste normal nu-ti fie frica gandestete ca o sa ai un copil minunat gandestete la el in primul rand eu nu am putut naste normal si am doua cezariene si mi-a ramas o cicatrice foarte urata dar nu-mi pare rau ma bucur cum am mai spus ca sunt copii sanatosi iti doresc o nastere usoara si mult noroc
kudika330839
Postat pe 21 Noiembrie 2010 21:32
Lucrurile au mai evoluat...si eu am nascut cu cezariana, dar mi-am revenit f. repede si cicatricea e f. mica....
kudika226898
Postat pe 22 Noiembrie 2010 00:49
buna! Eu te-as sfatui sa nasti normal. cauta un cabinet privat si ai sa vezi ca totul va fi ok.si eu am nascut normal si a fost super bine. trebuie sa te gandesti ca la cezariana recuperarea dureaza mai mult ...
daryy
Postat pe 28 Noiembrie 2010 23:50
Nici vorba...recuperarea dupa cezariana e destul de rapida...cam intr-o saptamana esti OK...cam tot atat umbli cracanata si dupa nasterea normala, cand mai ai si rupturi...
kudika226898
Postat pe 29 Noiembrie 2010 08:12
am avut o nastere normala cu anestezie epidurala.nu am simtit nimic,dar a fost nevoie de epiziotomie(taietura in zona perineala).
eu n as alege cezariana caci de fapt ti se taie uterul prin aceasta operatie..si dupa aceea treb sa nasti tot cu cezariana ca exista riscuri..cu nastere normala nu risti nimic.dar trebuie stabilit la ecograf,daca copilul e bine pozitionat, sau nu are greutate prea mare..mai mult de 4 kg.
ana_34
Postat pe 29 Noiembrie 2010 18:50
Sunt noua pe acest site,dar am nascut si eu anul acesta in ianuarie o fetita minunata pe cale naturala,iar cumnata mea a nascut cu o luna inaintea mea prin cezariana,eu am alaptat fata dupa 3 ore iar ea nu a putut sa o tina in brate aproape 3 luni,deci e o diferenta majora,eu la 2 saptamani m-am refacut complet desi am avut o taietura cam urata,cunosc cazuri care si la 2 ani dupa operatie mai au dureri,si regreta ca au facut cezariana.sfatul meu e sa se ajunga la cezariana doar la recomandarea unui medic specialist,pt ca la o nastere normala uiti toate durerile in momentul in care iti tii copilul in brate.la mine travaliul a durat cateva ore iar nasterea o jumatate de ora.ganditi-va bine e sanatatea voastra in joc.
chryssy23
Postat pe 11 Decembrie 2010 21:42
Buna, pentru ca tot se discuta acest subiect, as adauga si eu experienta mea. Eu am optat categoric pt nastere normala. Cezariana etse totusi o operatie care lasa urmari si in acelasi timp ii limiteaza nr de nasteri- am cunostinte cu o astfel de operatie si care toata viata vor simti taietura la contactul cu frigul , durere la efort etc si care regreta ca n-au avut curajul sa nasca normal.Eu am nascut la filantropia, cu dr Pana unde intr-daevr conditiile si personalul sunt excelente, pacientele sunt tratate omeneste, esti permanent urmarita (nu te uita cu orele sa te chinui singura).Nu mi-a fost teama de durere, am avut in jur de 6 ore jumatate travaliu.Durerile sunt mari, dar nu acest lucru este important.Am putut sta in picioare de la 2 ore dupa nastere si mi-am putu vedea si alapta copilasul.In afara de acea mica taietura care se practica, nu am avut niciun disconfort, am putut merge la toaleta etc. ( si cam la fel era cu toate mamicile care au nascut concomitent).Nu am purtat deloc burtiera si talia revnit la circumferinta normala fara probleme in aprox 4 luni.Eu sunt categoric pentru nasterea normala (nimic nu este ai desavarsit decat modul cum natura a lasat lucrurile).
adrianaghita
Postat pe 26 Decembrie 2010 21:19
imi doresc si eu un copil,dar mi-e teama ingrozitor de durerile ce vor aparea la nastere,mai ales k sunt scunda;1,56cm si ingusta in bazin...de cezariana nici nu se pune problema..nu vreau complicatii..si uite asa trec anii pana imi fac curaj sa raman insarcinata...
dannact
Postat pe 28 Decembrie 2010 16:22
Daca va ajuta experienta mea, pot sa va spun asa: am nascut primul copil normal si al doilea prin cezariana. La ambele nasteri am avut probleme si cezariana a fost datorata unei complicatii de ultim moment. Nu vreau sa va sperii cu povestile astea ci sa va spun ca la nasterea normala revenirea a fost foarte rapida, adica s-a cunoscut clar ca este modul in care mama natura isi face treaba. Dureri exista si intr-un caz si in celalalt, diferenta este ca la nasterea normala ai durerile inainte de nastere si apoi le uiti imediat in timp ce la cezariana durerile le ai dupa nastere cand de fapt trebuie sa te concentrezi sa ai grija de copilasul caruia tocmai i-ai dat viata. Parerea mea este sa nu apelati la cezariana decat daca nu se poate altfel si aveti grija daca medicul care va recomanda cezariana nu a facut o practica din treaba asta.
Elenam13
Postat pe 9 Aprilie 2011 06:49
Eu am nascut prin cezariana in urma unor complicatii aparute in ultima parte a sarcinii. Mi-as fi dorit sa nasc natural, cu toate ca mi-era teama de "durerile facerii".
Nici la cezariana nu stiam la ce sa ma astept. Nu am avut emotii pentru ca am fost foarte obosita (nu puteam sa dorm noaptea). In timpul operatiei m-am simtit de parca urmaream un documentar (cu mine in rolul principal :)) ).
Partea urata incepe atunci cand trece efectul anesteziei : durerile sunt groaznice. Eu nu puteam nici macar sa ma tin pe picioare, eram foarte slabita. Iar perioada de recuperare este destul de lunga (cazul meu). Partea buna (daca pot sa spun asa) este ca stiu ori de cate ori se schimba vremea :)
Eu nu am ramas cu o amintire tocmai placuta in urma cezarianei, chiar am ramas putin traumatizata pentru ca nu puteam sa-mi tin copilasul in brate si pentru ca am avut multa vreme dureri insuportabile. Personal, acolo unde se poate, recomand nasterea naturala, DAR decizia asupra modalitatea de nastere nu o poate lua decat cadrul medical care v-a urmarit evolutia sarcinii.
Numai bine.

noi3
Postat pe 30 Iunie 2011 20:07
P.S. As mai vreau sa dau cateva sfaturi pentru viitoarele mamici.
DORMITI si va odihniti cat puteti de mult inainte de nastere. In afara de ingrijirea bebelusului, lasati celelalte griji in seama celorlalti membriii ai familiei. Este foarte important sa acceptati ajutorul familiei. Eu nu am inteles asta si am sfarsit prin a-mi face rau singura, epuizandu-ma. Si incercati sa alaptati cat mai mult. Asa se creeaza legatura afectiva dintre mama si copil, plus ca va scuteste de o cheltuiala imensa.
SI faceti cumparaturile necesare pentru bebelus cu cateva luni inainte de nastere. Dupa nu o sa aveti nici timpul si nici dispozitia necesara.

noi3
Postat pe 30 Iunie 2011 20:35

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Am ramas inscarcinata? 33 De la: dandanaua_reloaded 29 Septembrie 2010 21:12
'Reteta bunului simt' 56 De la: office_salinasusesi_ro 4 Iunie 2010 08:41
Fetelor am o dilema 5 De la: kudika057681 17 Mai 2011 10:03
pregnyl 1 De la: kudika333477 28 Noiembrie 2010 21:13
brida amniotica 2 De la: fericire 25 Ianuarie 2010 12:23