Setari Cookie-uri

atacuri de panica

E o deosebire f clara intre frica de cainii de pe strada si atacul de panica. E cam aceeasi deosebire ca intre supararea pe colega de banca ca nu ti-a dat nu stiu ce carte si depresie! Crede-ma, cand te trezesti noaptea din somn ca nu mai poti sa respiri, nu iti mai simti mainile, ametesti, nu poti tine ochii deschisi si ai senzatia clara ca te stingi incetul cu incetul, ei bine, atunci stii ca ce ai tu e mai mult decat o simpla frica. Nici eu nu stiam nimic despre asta inainte si mi se area o exagerare daca citeam pe undeva, insa acum imi pare rau ca a trebuit sa ma dumiresc pe propria piele.
Olivia07
Postat pe 10 Februarie 2009 16:57
Atacul de panica este o manifestare paroxistica a anxietatii, autolimitata in timp. Durata sa este de aproximativ 20 de minute, de la debut si pana la scaderea in intensitate a simptomelor.


In cursul atacului de panica, frica sau disconfortul sunt insotite de cel putin patru dintre urmatoarele simptome, care apar de o maniera abrupta si ating intensitatea maxima in mai putin de 10 minute :

• batai puternice/neregulate/rapide ale inimii
• senzatie de dificultate/incapacitate de a respira
• senzatie de sufocare
• durere sau disconfort toracic
• transpiratii
• tremuraturi/contractii localizate ale muschilor
• greata/jena abdominala
• ameteli/senzatie de instabilitate/senzatie de lesin/cap vid
• senzatie de irealitate/modificarea perceptiei propriei persoane
• frica de a-si pierde controlul/ a innebuni
• frica de a muri
• furnicaturi
• frisoane sau valuri de caldura

Atacul de panica singular nu este un diagnostic in sine.
Paroxisme ale anxietatii pot aparea in oricare dintre tulburarile anxioase, fie ca ele sunt fobii, tulburare obsesiv-compulsiva sau tulburare anxioasa generalizata, dar nu sunt caracteristice.


Doar tulburarea de panica evolueaza cu atacuri de panica repetate, dintre care cel putin unul este urmat, timp de minimum o luna, de unul sau mai multe dintre urmatoarele simptome :
• frica persistenta ca vor urma si alte atacuri
• ingrijorari privind implicatiile sau consecintele atacului (ex. pierderea controlului, un infarct miocardic, evolutia spre o boala psihica grava)
• o modificare semnificativa a comportamentului in legatura cu atacurile (evitarea situatiilor in care s-au produs atacuri de panica, masuri de asigurare de ex. nu merge neinsotit pe strada, consulta repetat medicul etc.).

FACTORI DE RISC:
Legatura de cauzalitate intre stress si atacurile de panica a fost dovedita stiintific. Teoretic orice persoana are un « prag » dincolo de care stress-ul poate declansa un atac de panica dar el este diferit de la individ la individ.

Vulnerabilitatea individuala la stress poate situa pragul de panica mai jos - ceea ce inseamna ca un nivel de stress mai mic poate declasa un atac de panica - sau mai sus, persoana fiind mai putin predispusa la paroxisme de anxietate.
Vulnerabilitatea crescuta este atribuita prezentei unor factori de risc de natura genetica, biologica sau psihologica.


Factorii de risc genetici pot fi doar identificati prin prezenta tulburarilor anxioase la rudele de gradul I ale persoanelor care au tulburare de panica. Ei nu pot fi influentati in nici un fel.


Factorii de risc biologici sunt reprezentati de modificari in metabolismul unor substante din creier, ca de exemplu serotonina. Aceste modificari pot fi influentate prin tratamente medicamentoase, care restabilesc balanta metabolica.


Factorii de risc psihologici se refera la evenimente stressante majore, recente sau datand din perioada dezvoltarii psiho-afective (decesul cuiva apropiat, separare, abandon, pierderea slujbei etc.). Pana la 80% dintre pacienti pot identifica un astfel de eveniment intr-un interval de 6 luni, premergator debutului tulburarii de panica.


Concluzia este ca tulburarea de panica poate aparea la indivizi cu vulnerabilitate crescuta in conditii de stress.


Stress-ul cotidian poate avea un efect cumulativ, nesesizat adesea de persoanele care sufera atacuri de panica. Asteptarea tuturor este ca atacul de panica sa apara dupa stressorul major si nu la distanta in timp (ex. 6 luni). Consecinta este ca simptomele fizice mentionate mai sus conduc mai degraba la ideea ca ar fi vorba de o boala fizica si persoana se investigheaza la internist, la cardiolog si nu sunt putini cei care ajung la camerele de garda ale spitalelor in atac de panica, convinsi ca vor face un atac de cord. Trec cel putin luni de zile, uneori ani, pana cand persoanele in cauza primesc un ajutor specializat, de la un psihiatru sau psiholog. Cand trece atata timp si problema nu se rezolva, apare alta : agorafobia. Mai exact teama de a iesi pe strada, de a merge cu mijloace de transport in comun, de a face cumparaturi in magazine mari si aglomerate pentru ca acele simptome vor reveni si vor avea consecinte catastrofale (« voi cadea pe strada si voi muri », « imi voi pierde controlul in public » etc.).

carmenjatarel_yahoo_com
Postat pe 11 Februarie 2009 06:10
Salut!Am suferit si eu de acest gen de atacuri de panica si stari de anxietate! La inceput am fost la o doamna psihiatru care mi-a dat niste pastilute care nu mai stiu cum se cheama, mici si galbene. Ma ajutau in sensul ca atunci cand aveam starile le luam si imi creau o stare de somnolenta si ma culcam. Le luam seara inainte de culcare. Au urmat vreo 2 luni in care aveam crize cam odata la 2 saptamani. MI-am dat seama ca asa nu merge si m-am dus la un psiholog care mi-a spus, dupa prrima sedinta ca in 4 sedinte imi trece. Au trecut 2 luni de atunci, si chiar a avut dreptate. Nu mi-au trecut de tot, insa m-a ajutat foarte mult, si nu am maai luat pastile de atunci.
Ideea este ca trebuie apelat la un specialist, deoarece trebuie incercata mai intai terapia si in ultimul caz tratamentul medicamentos.
Nu trece din prima, dar daca ai rabdare, pe parcurs se diminueaza si nr de crize si intensitatea lor!
Va doresc multa sanatate si pace sufleteasca!
Irinukl
Postat pe 11 Februarie 2009 10:19
Din pacate nu e atat de usor.Asa gandeam si eu inainte sa am problemele respective si asa gandesc si acum..in schimb in perioada aia..nu mi-e era usor sa privesc lucrurile asa..e nevoie de muulta vointa si autosugestie.
Cel mai greu in legatura cu atacurile de panica e sa constientizezi faptul ca sunt atacuri de panica si nimic altceva(nu faci infarct, nu innebunesti, nu mori).La mine nu au fost chiat atat de puternice(la mine a fost mai mult o stare de anxietate generalizata),dar am reusit sa trec este ele gandindu-ma ca oricat de rau m-as simti(eu stiu tremuri, transpiri,nu poti respira..depinde de fiecare), mai rau decat sa lesin in cel mai rau caz nu are ce sa mi se int(de ex:simti ca nu poti respira..nu respiri si sa zicem ca lesini din cauza asta,organismul automat se regleaza cand nu mai esti constient- n-a reusit nimeni sa moara tinandu-si respiratia )
Dar asta e doar un exemplu..la fiecare se manifesta diferit lucrurile astea..
Concluzia e ca putem trece peste..greu,intr-adevar(uneori veti simti ca nu aveti nici o sansa), da va asigur ca se poate chiar daca dureaza mai mult..
madalina_nechifor
Postat pe 11 Februarie 2009 15:30
Tratamentul medicamontos este foarte eficient dar trebuie urmat in paralel cu psihoterapia.In plus stati linistit cand apare atacul, va confirm ca trece si va aparea din ce in ce mai rar.Depinde cum reusiti sa-l controlati.Ve-ti fi multumit cand vedeti ca reusiti sa treceti,dar nu uitati,trebuie psihoterapie.
E
sharis
Postat pe 11 Februarie 2009 16:54
Nu sunt de acord cu tine ca nu patesti nimic atunci cand pulsul ti se accelereaza la peste 160 de batai pe minut , cand nu mai ai aer cand aproape iti pierzi constiinta. Cred ca esti in pragul unui infarct daca nu apuci sa iei un calmant sau sa te controlezi prin diferite metode( de ex prin meditatie). Tare mi-ar placea ca sa intervina un medic de specialitate si sa ne spuna el ce e de facut in asemenea situatie. Am vazut ca multi fac confuzie intre atacul de panica cu anxietatea, nu e tot una, diferenta e de la cer la pamant.Va urez sanatate. Medicul meu cardiolog, mi-a recomandat sa iau un tratament timp de o luna cu lexatonil, si apoi, poate el sa-mi garanteze ca nu se mai intampla nimic?1
marialazar
Postat pe 11 Februarie 2009 17:32
poate unii nu pot intelege pana nu li se intampla ! Slava Domnului ca acum sant mult mai bine decat inainte ! am ramas la naturiste pentru ca am tratat 2 ani cu zoloft ,ansilan,rivotril,bilobil,distonocalm,egilok date normal de psihiatru (eu ma duc la doctor imediat daca am o problema;nu consider ca asta e un handicap).dupa ce am terminat tratamentul ca eram ok ,au inceput sa reapara starile vechi dar mult mai usoare.normal ca mi-era teama ca incep din nou iar dependenta de antidepresive ma sperie si mai rau! aceeasi doctorita mi-a recomandat 1/2 tab lexotan dim si seara.asa am si facut dar paralel am mai folosit tinctura de valeriana+tinctura de talpa gastii ambele f bune in distonii neurovegetative.doctora mi-a spus ca daca nu-mi trec in 2-3 luni incepem din nou cu zoloft,ceea ce nu-mi doresc.intre timp am mai citit despre subiect si am ajuns la concluzia sa fac si acupunctura ca ajuta f mult.am intrebat si psihiatra si chiar mi-a recomandat am facut 15 sedinte.de atunci mai am simptome f vagi dar pe perioade mai lungi de timp,care au inceput sa se rareasca.sper sa dispara complet ! in tot acest timp am vb mult cu duhovnicul meu,am fost de 3 ori in israel in pelerinaj si cred ca numai Dumnezeu ma va ajuta ! aveti grija de voi si nu ezitati sa mergeti la doctor ! in cel mai scurt timp...
danielavarghes
Postat pe 12 Februarie 2009 19:24
Buna Gabriela.Am si eu pe cineva drag care sufera de astfel de atacuri de panica.Rugamintea mea este sa imi zici si mie cum se numeste acel preot si mai ales de unde este.Multumesc anticipat.O seara buna!
casiana80
Postat pe 12 Februarie 2009 23:11
buna sunt geanina si am aceeasi probl ca si tine.am stat 4 ani in chinuri incat credeam ca innebunesc si nu stiam de ce mi se intampla tocmai mie ce sa fac de ce au aparut asa si multe alte intrebari,si de asta iti scriu ca e bine sa iei din pripa boala.am fost la 2 medici psihiatri si tratamentele mie nu mi-a facut bine.eu sunt de parere ca tratamentele alopatice adica, si antidepresivele ,prescrise de medicii psihiatri sunt bune doar pe perioada in care le faci,adica la intreruperea tratamentului atacurile revin.momentan am inceput un tratament homeopatic de vreo 2 sapt si e mai bine.tratamentul cu antidepresive trateaza boala in general.in schimb fiecare pacient se teme de ceva sau nici nu stie de ce se teme.homeopatia trataza fiecare caz in parte.adica daca intrebi 2 oameni cu aceeasi boala vei vedea ca iau tratamente diferite.fiecare are nevoie de alta combinatie.uite eu de la psihiatru am luat rivotril si fevarin,sedativ PC,rudotel,sertralin dar cum spui si tu ma temeam de ele.am citit pe prospect de reactiii adverse de bolille pe care le mai trata medicamentul respectiv si ma ingrozeam.am fost la spitalul 9 zis si de nebuni si m-am speriat ca am vazut intr-adevar oameni cu probl serioase care nu au aceeasi oportunitate ca si noi de a ne trata fara substante chimice.noua celor care avem anxietate ne lipseste cantitatea optima de serotonina si ne face bine triptofanul.antidepresivele stimuleaza secretia de serotonina atata timp cat le iei.la intreruperea tratamentului, dupa ceva timp cand organismul nu mai primeste substanta care il determina sa secrete serotonina o ia iarasi razna si incep iara simptomele.tratamentul homeopatic in schimb trateaza fiecare individ in parte. adica te duci la doctor ti se pun multe intrebari ca sa se descopere motivul de care te temi motivul ce a declansat atacurile si multe alte ca ei stiu mai bine ca de aia sunt doctori.in urma unor lungi discutii ti se va prescrie o combinatie de remedii.astea pot fi granule sau picaturi.toate sunt pe baza de plante. nu au reactii adeverse.eu sunt o pers cu reactii adverse la multe medicamente am un sistem imunitar praf.dar te sfatuiesc sa cauti tu pe google mai multe legate de medicamente antidepresive despre homeopatie si vei afla oricum mult mai multe.homeopatia mie cel putin imi da mai multa incredere si mai multa putere sa ma lupt cu boala.nu te sfatuiesc sa iei pastile de capul tau ci sa mergi la un medic indiferent ce cale alegi.dar indiferent ce alegi nu uita ca trebuia sa gandesti pozitiv si dc ceilalti oameni nu patesc nimic in situatiile in care tie ti se face teama nici tu nu vei pati.iti doresc multa sanatate si dute la medic.si te rog citeste despre boala despre homeopatie, asta pt ca te temi de psihiatru.citeste si vei gasi raspunsurile pe care le asteptai.cu cat stii mai multe cu atat vei sti mia bine ce sa faci si pe ce cale sa mergi.iti urez multa sanatate.
keto
Postat pe 13 Februarie 2009 21:41
Buna, si eu am aceeasi problema: atacul de panica. am fost la doctor acum cativa ani, mi a dat calmepam(sper sa nu scriu gresit)si distonocalm.m am simtit la fel de rau, desi mi a zis, respectivul psiholog, ca nu am nimic....totul porneste de la "bibilica"(asa cum spunea cineva mai sus). acum cateva saptamani, un medic mi a prescris lexotanil.am luat 2 tablete, apoi le am incetat.(racisem si nu vroiam sa amestec toate medicamentele posibile). am intrebat si medicul de familie daca aceste atacuri vor inceta dupa 1 luna de tratament cu lexotanil, iar raspunsul dumneaei a fost NU. ca "sfat", desi stiu cat de greu este autocontrolul cand ai astfel de crize este acela de a face cat mai multe lucruri care ti fac bine, care te relaxeaza.daca te simti mai bine dupa ce spui o rugaciune (la mine are efect), atunci SPUNE O, daca te relaxeaza sa asculti muzica, sa faci miscare, sa mananci, atunci nu mai sta pe ganduri, fa dragoste si vei vedea ca ti va fi mai bine (la mine are si asta efect).Nu vreau sa fiu inteleasa gresit, insa atat timp cat nu avem ce face, cat lasam frustrarea sa si faca simtita prezenta, cu siguranta vom avea un atac de panica...si daca totusi il avem sa l "doboram" noi pe el, nu invers. Multa sanatate!
cinciuandreea
Postat pe 17 Februarie 2009 17:18
sal la toata lumea,sunt mai nou pe aici,nu am cunostinte in doctorie si etc,am doar simturi bunicele,dezvoltate si cama tit,vreau sa va zic ca si eu am a tacauri de panica,nare rost sa le insir ca la toti se manifesta intr-un fel si la altii in alt fel,sunt asemanatoare.problemele cred ca stau asa,uneori chiar em ai bine sa te duci la un psiholog sau psihiatru,dar de multe ori la biserica e mai bine.am aceste stari de vreo 6 ani de cind am fost plecat in italia am suferit mult stress acolo si de acolo am capatat aceasta stare sau stari,nu vreau sa discut de cum se manifesta aceste fenomene ca sa nu infurii pe careva,eu am renuntat din prima la medicamente,am zis ca trebuei sa inving singur acest fenomen asa ii zic eu,am stat si studiam oamenii,sa inteleg cei cu viata umana,ca si cum ma nascusem pt prima oara,incercam sa inteelg de ce e rau si de ce e bine,uneori parca faceam expereinte pe mine insu-mi,ma gindeam mereu la chestii cum sa inving acest fenomen,din pacate lam invins cit de cit fara pastile,dar inca persista,am inceput si eu sa ajung la doctori,uneori la urgente si sa mi se zica ac nu am nik,etc,sau adunat multe frici neexplicabile,sincer pe o parte imi vine sa zic ca sunt scirbit de fiinta umana,ma refer la faptul ca traim si doat pt faptul ca traim,vom vedea mult mai tirziu pt ce scop traim,ca unul e sigur,suferim mult,induram mult prea mult,si ne inbolnavim mult prea usor si etc etc,e prea mult pt noi,o sa ajungem intro zi la concluzia ca mai bine ne fa cem roboti sau alte chestii ca sa traim mai mult sau de frica de a nu ne mai inbolnavi asa usor sau muri repede,de frica o sa facem multe chestii necurate,rasa umana incurind va lua alt curs,nu ma intrebati de udne stiu,sa zic ca asa simt,nu sunt dzeu sau etc,calculatorul asta care te retine foarte mult in casa si care te inbolnaveste,toate aceste mecanisme si etc vor robotiza omul,adica doar apasa un buton si se rezolva totul,sper sa nu apuc ziua cind copii nu se vor mai face din dragoste sau ma refer sa aibe parinti mama si tata,se vor clona se vor m erge pe alte idei,stiu ca suna a sf,e dreptul vostru de a condamna,dar aceste chestii sunt in jurul vostru,aceasta evolutie,sunt semne,transformari,etc,acuma se aude ca va fi sfirsitul lumii in 2012,doamne multe trebuie sa mai sfuere omul dar sper ca pt ce sufera sa fei descoperit sau sa fie un pret mult mai mare,si mai sper sa nu cred ca omul,viata lui etc,omul in sien e doar un fenomen al naturii,de cind ne nastem si pina murim este o dezvoltare,pina la un anumit punct,dupa ce murim trecem la alt nivel,lumea numai are un echilibru,daca nu se stia ca lumea nu poate sa treaca peste toate astea,peste toare relele,biblia mai mult spuen ce se va intimpla decit ce sa facem sa nu se intimple aceste lucruri,cam ciudat,ma rog nu va dau lectii voua,sa nu se inteleaga aiurea,imi cer scuze ca am deviat de la subiect,probabil ca va-ti dat seama ca am si eu o durere care e si suparare,cu atacurile de panica am incercat sa ma studiez singur,de ce faca sa si nu asa si etc,mi-am dat seama ca trebuie sa caut ceva ce-mi face placere,sa maninc ce mi face placere,sa vb numai cu cien am placere si etc,numai placere,dar iara trebuie si aici un echilibru ca daca nu patrunzi in alta latura a placerii si iar nui bine,e ca un drog.inca odata imi cer scuze pt ca am scris asa mult si pt ca am deviat de la subiect,cei care stiti ca ati fost vindecati de anumiti doctori sau daca recomandati pe cienva pai faceti rost de o adresa de email sau nr de tel,ca altii nu sutn din acelai sat cu doctorul,nr de tel stiu ca e mai greu dar totusi sa ne dati ceva la mina ca sa zic asa,si noi ii vom da tot bani nu gaini sau rate.multumesc si deocamdata biserica si psihologul sunt mai bune ca pastilele,numai luati pastile aiurea,incercati singuri sa iesiti din incurcatura sa gasiti din labirintul ala calea,stiu ca e greu dar macar putin,numai bine

Postat pe 25 Februarie 2009 03:58
atacurile mele de panica au inceput prin 2003,atunci am mers la un psihiatru, mi-a prescris seroxat, un medicament puternic , zic eu, dupa vreo 3 ani, mi-au disparut atacurile, iar acum au aparut din nou.Am fost si eu de cateva ori pe la urgente si ca la toti nu mi-au gasit nimic, dar eu sufar de cardiopatie ischemica, iar atacurile de panica se manifesta exact ca instalarea unui infarct de miocard.Am fost si la medicul cardiolog si el mi-a zis sa iau lexotanil cam o luna si am sa vad ca ma voi vindeca. Dar intre timp, o prietena buna de-a mea , care a facut niste cursuri de tratamente cu esente florale,care se administreaza sub forma de picaturi,mi-a prescris,dupa o consultare indelungata , o combinatie de diferite esente florale,pe care trebuie sa le iau de 4 ori pe zi cate 4 picaturi. Am riscat si am intrerupt tratamentul cu lexotan si am inceput sa iau aceste picaturi, vreau sa va zic ca au o eficienta deosebita, dar inca mai simt ca atacul (parca ar fi....cel cu cornite si coada)vrea sa se instaleze, insa, depasesc faza. Prietena mea zicea ca va trebuii sa iau aceste picaturi cam 3 luni si intre timp in organism se vor armoniza toate circuitele.Doamne ajuta!
Vreau sa spun ca este un tratament naturist, cursul ei a durat cateva luni si a platit multi bani pe cursuri, stiu ca aceste cursuri se fac si-n Bucuresti si ca sunt cativa care au obtinut atestatul ca sa faca aceste tratamente cu esente florale. S-ar putea sa gasiti si pe internet despre aceste cursuri si despre eficienta tratamentului cu esente florale, daca nu, am sa o intreb daca pot sa-i dau adresa ei de e-mail. Snatate maxima la toata lumea!
marialazar
Postat pe 25 Februarie 2009 15:36
De la: 19690815, la data 2009-02-09 16:56:07Buna ziua tuturor
Primele mele atacuri de panica au avut loc in urma primei operatii din viata mea de fractura la glezna probabil ca in subconstient m-am speriat ff tare
Pina am descoperit ca am atac de panica cred ca am terorizat toti doctorii de la ortoped , cardiolog, internist, endocrinolog, urolog, neurolog si in sfirsit am ajuns la psihiatrie unde am urmat un tratament cu ansilan care mie mi-a priit (la inceput am incercat un tratament cu xanax care a avut niste reactii adverese in cazul meu groaznice asa ca l-am intrerupt).
Dar as recomanda la toti bolnavi de atac de panica un psiholog, pastilele totusi sunt niste calmante si majoritatea provoaca depensenta, si multa credinta in Dumnezeu ca pot depasi aceasta stare
Sanatate multa


poti sa ne dai, te rog, detalii despre efectele adverse de la xanax?
vdaiana
Postat pe 2 Martie 2009 18:07
BUNA ZIUA TUTUROR!

SUNT NOUA PE ACEST FORUM SI AM SI EU O PROBLEMA

MA CONFRUNT CU O LIPSA DE AER,NU POT RESPIRA PINA LA CAPAT;AM PALPITATII;DURERE TORACICA SI ALTE SIMPT ASEM CU CELE DIN ATAC DE PANICA
AM FACUT CONTROL LA PLAMINI;LA CARDIOLOGIE,ANALIZELE SUNT OK CIT DE CIT
CEL MAI MULT MA SPERIE LIPSA DE AER
CINE SA CONFRUNTAT CU ASA CEVA SI DACA SE POATE UN TRAT NTURIST EFICIENT CIT DE CIT SI CU REZUL MAI RAPIDE
NU AM AJ LA PSIHOLOG,INCA NU STIU DACA NUEX ALTA CAUZA CARE NU A FOST DEPISTATA
Farcut
Postat pe 9 Martie 2009 16:42
Am facut si eu atacuri de panica in urma decesului mamei,dar i-au pastile prescrise de un medic psihiatru foarte bun,din Constanta,Friedman Carol,se numeste.Aceste atacuri de panica s-au rarit.
Trebuie sa faci ce iti place,sa nu te stresezi,sa te rogi mereu in gand,sa mergi la biserica si la preot,dar si la psiholog,pentru o gandire pozitiva.
Alimentatia trebuie sa fie cat mai sanatoasa.
Succes!
Miha
PISICUTA
Postat pe 10 Martie 2009 12:07
BUNA ZIUA DOMNULE,,VA SCRIU SI EU SI VAS RUGA , SAMI ESPLICATI CUM VINE ATACUL DE PANIC , DE OARE SOTIEA MEA NU POATE SA MEARGA CU MISLOACELE DE TRANSPORT IN COMUN ZICE CA NU PRIMESTE AER? SI NU SUPORTA AGLUMERATEA. VA MULTUMESC SI ASTEPT RASPUNSUL DUMNEVOASTRA SA AUZIM DE BINE..
gogu1938
Postat pe 16 Martie 2009 18:20
xanax-ul creaza dependenta!
Va spun cu mare bucurie ca am scapat de atacurile de panica cu ajutorul unui tratament naturist pe baza de esente florale,incercati si voi, cautati pe internet si gasiti persoane autorizate care se ocupa cu tratamentul cu esente florale.
marialazar
Postat pe 19 Martie 2009 10:45
Draga Gabriela te rog din suflet sa-mi spui preotul unde ai fost am aceleasi probleme cu fata mea de 6 ani in urma unui diagnostit prost pus imi spune ca are aceleasi stari ca,tine am fost la mai multi medici,psihologi terapeuti si degeaba.
Se simte si fizic fara vlaga desi analizele repetate in mai multe randuri ies foarte bune.
Refuza sa mai ia medicamente,s-a inchis in ea este clasa a 12 si numai vrea decat sa doarma,s-a izolat de tot vb. numai cu persoanele apropiate din jur te rog mult daca poti sa-mi raspunzi ai fi o binecuvantare,sunt disperata si acum am vazut mesajul tau...
Dumnezeu sa fie cu tine!
BanescuIleana
Postat pe 19 Martie 2009 16:06
De la: gogu1938, la data 2009-03-16 18:20:00 BUNA ZIUA DOMNULE,,VA SCRIU SI EU SI VAS RUGA , SAMI ESPLICATI CUM VINE ATACUL DE PANIC , DE OARE SOTIEA MEA NU POATE SA MEARGA CU MISLOACELE DE TRANSPORT IN COMUN ZICE CA NU PRIMESTE AER? SI NU SUPORTA AGLUMERATEA. VA MULTUMESC SI ASTEPT RASPUNSUL DUMNEVOASTRA SA AUZIM DE BINE..


poate nu are neaparat atacuri de panica, poate sa fie claustrofobie.
asa in rest pe strada se simte bine? cu liftul suporta sa mearga? sau sa coboare intr-o pivnita?
vdaiana
Postat pe 19 Martie 2009 17:50
De la: BanescuIleana, la data 2009-03-19 16:06:26Draga Gabriela te rog din suflet sa-mi spui preotul unde ai fost am aceleasi probleme cu fata mea de 6 ani in urma unui diagnostit prost pus imi spune ca are aceleasi stari ca,tine am fost la mai multi medici,psihologi terapeuti si degeaba.
Se simte si fizic fara vlaga desi analizele repetate in mai multe randuri ies foarte bune.
Refuza sa mai ia medicamente,s-a inchis in ea este clasa a 12 si numai vrea decat sa doarma,s-a izolat de tot vb. numai cu persoanele apropiate din jur te rog mult daca poti sa-mi raspunzi ai fi o binecuvantare,sunt disperata si acum am vazut mesajul tau...
Dumnezeu sa fie cu tine!


Exact asa ma simt si eu si as dormi tot timpul, parca mi-am format un fel de sistem de aparare prin dormit. Imi dau seama ca nu e bine, as vrea sa scap de aceste stari, sa ma pot bucura de viata care simt ca trece pe langa mine :(
vdaiana
Postat pe 19 Martie 2009 17:53
Bravo Andreea,ai reusit sa intelegi acest fenomen si se pare ca ai invatat sa-l gestionezi.Medicamentele nu fac bine decat pe moment si pe deasupra creeaza si dependenta.Puterea gandirii este fantastica si de acolo porneste de fapt totul.Este foarte bine ca te-ai centrat pe lucrurile care iti fac bine ,diverse activitati in acel moment,totul este sa nu te gandesti atunci decat ca o sa treaca cum au trecut si celelalte atacuri si ca te vei simti din nou bine.Iti recomand cu caldura cartea lui Rene Sidelski PUTEREA CREATOARE A GANDIRII.Este extraordinara,eu cu ea m-am vindecat.PUTERE.
fluturas_dana
Postat pe 19 Martie 2009 18:09
buna

spune mi si mie dk se poate despre preotul clarvazator pe care l ai cunoscut

adresa mea e monicica25@yahoo.com


mersi mult

mona alexandra

Postat pe 30 Martie 2009 14:21
Buna!Sotia dv. are fobie de aglomeratie,de autobuze....nu are atacuri de panica.Am si eu fobie de inaltimesi si de aglomeratie,ma lupt cu ele de 10 ani.Sanatate.
51160
Postat pe 30 Martie 2009 15:06
De la: lara007, la data 2009-02-10 15:47:32ohooo, oameni buni, observati cate posturi sunt! Ar trebui sa deduceti de aici ca toata lumea are fricile sale si momentele de panica, emotie etc. Pe mine unii ma caracterizeaza ca fiind o pers. puternica si destul de extrovertita insa si eu am fricile mele , uneori mi-e frica de caini pe strada- nu de oricare, alteori cand trec pe langa grupuri de baieti ma gandesc ca poate careva o sa comenteze ceva etc. Toata lumea trece prin momente din acestea , esential e sa nu le dai mare importanta, nu ai ce sa patzesti atat de rau, si daca e sa mori vba aia tot tre sa mori vreodata , nu trebuie sa stai sa te tot gandesti atata la lucrurile care ti se pot intampla, cei din jur sunt oameni ca tine care toti au problemele si fobiile lor, cel mai important e sa te incurajezi de fiecare data ca o sa fie bine...in plus daca ai problemele tale legate de scoala, prieteni, serviciu etc nici nu merita sa-ti mai batzi capul cu atacurile de panica. Ganditi-va ca sunt tari care sunt in razboi, soldati care nu stiu cand o sa cada o grenada pe ei sau o sa fie impuscati chiar din eroare, dar isi asuma riscul, chiar nu trebuie sa facem din tantar armasar, viata trebuie luata ca atare, eu asa zic!

esti fericita daca astea sint fricile tale cele mai mari (cainii sau baietii care comenteaza)
sa dea Dumnezeu sa nici nu cunosti in viata fobii sau temeri mai mari
vdaiana
Postat pe 30 Martie 2009 23:36
astea nu-s atacuri de panica! sunt doar frici, pe care intr-adevar le putem depasii
marialazar
Postat pe 31 Martie 2009 15:12
SALL ALL!...DESI AM VAZUT CAM TIRZIU SUBIECTUL VREAU SA VA SPUN K ACUM 8 ANI VIATA MEA A DEVENIT UN COSMAR..TATAL MEU A LUAT FOC SI A DECEDAT...LA CITEVA LUNI IN URMA DIVORTULUI AM PIERDUT CUSTODIA COPIIILOR MEI CARE EREAU F MICI SI PE CARE APROXIMATIV UN AN JUMATE NU IAM VAZUT DELOC..EREAM SINGURA LA 21 DE ANI MA SIMTEAM PIERDUTA SI NU PREA AVEAM MOTIVE SA TRAIESC..LOCUIAM CU FRATII MEI MAI MICI INTR-O CASA VARZA..PIERDUSEM TOT CASA, FIRMA, SOT, COPIII...PLUS K AVEAM UN FRATE ARESTAT..INCET INCET AM DECAZUT PSIHIC...NU DORMEAM , NU MINCAM, SLABEAM 7KG PE SAPTAMINA SI AMI DADEA SINGELE PE NAS DE 2 ORI PE ZI ..EREAM TERMINATA K BATERIA..VA SPUN TOATE ACESTEA PT K AM CITIT MESAJELE VOASTRE SI INTR-UN FEL CRED K CONTEAZA MULT SA VB CU PERS CARE AU AVUT SAU AU CAM ACELASI GEN DE PROBLEME PT K NU TOATA LUMEA INTELEGE...CONTEAZA F MULT SA AI PUTERE SA TRECI PESTE ORICE PROBLEMA PT K VIATA MERGE INAINTE SI NUMAI DAK VREI REUSESTI..DE MULTE ORI PT A CISTIGA TREBUIE SA INVETI SA PIERZI DESI NU E USOR!..SUNT O PERS CREDINCIOASA SI CONSIDER K DUMNEZEU MA AJUTAT F MULT SA TREC PESTE TOATE CHIAR DAK DE MULTE ORI SIMTEAM K CLACHEZ INCET INCET MI-AM REVENIT IAR ACUM SUNT BN..AM URMAT TRATAMENT CU XANAX DAR XANAXUL NU AJUTA F MULT ARE EFECT 8 ORE SHI ASTA AJUTA DOAR SA POTI DORMII FARA SA GINDESTI IN SOMN..DAR CINE IA DOAR XANX SAU ALTE TRANCHILIZANTE DE GENUL ASTA NU PREA O SA VADA REZULTATE..EXISTA O TABLETA PT PERSOANELE PE CARE VO RECOMAND SI DE CARE PERS CARE IAU TRANCHILIZANTE AU NEVOIE..SE NUMESTE SEROXAT SI AJUTA F MULT SA NUMAI AVETI NEVOIE DE XANAX SI CARE O SA VEDETI K DA REZULTATE VB CU MEDICUL DESPRE ACEASTA TABLETA! VA DORESC TOT BINELE DIN LUME DAR NU UITATI K PE LINGA TRATAMENT TREBUIE SA VRETI CU ADEVARAT SI SA AVETI PUTERE SA VA REVENITI LA REALITATE SA FITI DIN NOU K INAINTE !!!
kudika030345
Postat pe 25 Aprilie 2009 11:50
crysanabell, Doamne ajuta ca ai reusit sa te faci bine!
cum adica xanax are efect doar 8 ore? schemele de tratament au optiuni cu doze fractionate care acopera 24 de ore, depinde de severitatea bolii.
xanax-ul este psiholeptic (sedativ) si mai degraba anxiolitic, pe cand seroxat este psihoanaleptic (euforizant, psihotonic) si in primul rand antidepresiv, nu se prea pot compara facand parte din grupe diferite.
prescrierea medicamentelelor depinde de tipul de depresie si de caracteristicile individului.
vdaiana
Postat pe 26 Aprilie 2009 02:08
Stiu ca e foarte greu sa nu te sperii odata ce ai avut o criza si la cea mai mica neplacere ce o simti sa ti se pare ca faci atac, dar important este sa nu te gandesti, pentru ca frica stimuleaza cortizonul care iti va da atacul. Stresul ne afecteaza pe toti, trebuie sa ne autoeducam cum sa reactionam la factorii stresanti si sa luam lucrurile mai usor. Asa cum invatam sa mergem, sa scriem si sa citim trebuie sa invatam si sa ne controlam aceste stari. Nu ar fi rau sa vezi un specialist inainte sa se agraveze, pentru ca din pacate se poate ajunge la depresie. Daca vrei intai sa incerci singura, atunci incearca sa iti faci un jurnal in care sa scri ce iti creaza aceste simptome si sa te gandesti cum sa reactionezi. Sunt si carti destul de bune care te pot ajuta.
Un lucru foarte bun de facut este asocierea gandurilor negative cu ganduri pozitive, asta inseamna ca de fiecare data cand vezi ca ai un gand negativ sa incerci sa transformi acelasi context intr-unul pozitiv. Zice ca se ne gandim la ceea ce vrem si nu la ceea ce nu vrem. Ex. Nu mai vrea serviciul asta... Vreau alt servici care sa ma faca fericita si apreciata..cred ca ai prins ideea....astea sunt lucruri ce le-am citit intr-o carte care se cheama "de la panica la putere".
Aceasta carte spune ca cei care suferim de anxietate avem o imaginatie foarte bogata pe care din pacate o canalizam in a crea ganduri negative. Atunci trebuie sa invatam sa ne analizam gandurile si ne punem in fata ipostaze de genul "so if", oferind toate variantele posibile, bineinteles nu doar cele negative.
Oricum parerea mea este ca medicatie nu ajuta decat in situatii extreme, ea este un simplu inhibator de anumite chemicale, dar odata oprita simptomele revin daca nu invatam cum sa ne controlam gandurile si sa ne folosim energia constructiv. Eu personal evit si stirile care in general sunt despre catstrofe si alte lucruri negative, evit conversatiile de acelasi gen, ai nevoie de oameni positivi in jurul tau. Produsele homeopate sunt si ele destul de nocive, considerand ca da sunt naturale dar sunt tot niste substante care ne influeteaza. Eu cel putin cu cea mai mica doza de valeriana ma simteam aeriana si sincer cateva saptamini bune cat am luat-o, gandindu-ma inapoi, mi le amintesc foarte vag, am fost ca si drogata, si am luat-o doar in situatia in care am simtit ca nu mai pot, pentru ca urasc ideea pastilelor de orice fel.

As putea sa scriu o carte aici probabil dar ma voi opri.
Multa sanatate si putere!
kerigan_ro
Postat pe 9 Mai 2009 10:00
Multumim pentu toata informatia.
Un singur lucru, ai mentionat ca trebuie sa evitam lucrurile care ne creaza panica. Poate pe moment da, dar daca fiecare ar incepe sa evite lucrurile de care ii e frica nu am mai putea face nimic. Eu ajunsesem la stadiul acela in care simteam ca nu mai pot face nimic singura iar idiotul de doctor care nu ma intrebat mai mult de 3 intrebari si mi-a spus ca am deprsie m-a facut sa-mi fie si mai frica. Treptat am invatat ca de fapt anxietatea este mai bine tratata cu medicatie de depresie decat cea de anxietate care creaza dependenta. Am invatat ca de fapt sufar de anxietate si pentru ca dupa cum ai spus acumulasem foarte mult stress si suparari ajunsesem in acest grav atac de panica. Dupa care am invatat ca nu trebuie sa evitam lucrurile de care ne este frica, ci din contra sa le confruntam, pentru ca vom vedea ca nimic rau nu se intampla si atunci incetul cu incetul ne recapatam increderea.
Oricum sfatul meu, luati-va inima in dinti.
kerigan_ro
Postat pe 9 Mai 2009 10:16
cine imi poate recomanda un medic neurolog foarte buna. imi tremura o mana f tare sunt f nervoasa si am fost la un neurolog si mi-a zis ca nu am nimik si la endocrinolog care m-a trimis la .......neurolog
nicolaeflotentina76
Postat pe 9 Mai 2009 10:30

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Pot fi sigura de recomandarile doctorului? 11 De la: office_salinasusesi_ro 17 Februarie 2010 10:17
Pete de la soare sau Psoriazis?????? 6 De la: office_salinasusesi_ro 21 Martie 2010 11:18
si nu se mai opreste... 3 De la: healthy003151 31 Martie 2010 23:32
Frigiditate 31 De la: healthy006555 2 Octombrie 2009 20:38
Anticoneptionale 2 De la: andreeaBMA 1 August 2011 06:38