Setari Cookie-uri

tiroidita autoimuna

Am 28 de ani si de 2 ani am aflat ca am tiroidita autoimuna.Merg tot la trei luni la control (la endocrinolog)...dupa parerea mea cea mai buna din orasul meu(ceilalti mi-au spus ca nu am nimic doar uitandu-se la mine ,iar altii mi-au dat sa iau iod tot fara analize,desi in aceasta afectiune este contraindicat).Problema mea(si astept cu nerabdare raspunsuri,eventual din propriile voastre probleme)este ca TSH-ul cand creste ,cand scade(chiar si la 2-3saptamani).Acest fapt imi da tot felul de simptome.Precizez ca antiTPO este 340(in loc de maxim 32).Ce as mai putea sa fac?
creata82
Postat pe 4 Mai 2010 12:56
Buna,si eu am tiroidita hashimoto;am descoperit-o acu 3ani,dar e bolnava tiroida de20ani;si mie mi-au mancat tiroida, anticorpii,care ataca tiroida,ca pe un corp strain;e f complicata boala asta;nu stii la ce stari sa te astepti;e bine ca ai descoperit-o acu din timp si nu ca mine la 40 de ani;trebuie sa fii mai calma,sa incerci sa fii mai indiferenta,pentru ca este o boala a supararii,a stresului,a 'pusului'prea mult la suflet;asa am facut eu toata viata si m-am ales cu boala asta pe viata;o sa se stabilizeze cu timpul si nu o sa mai ai cresteri si scaderi asa des;important e sa o tii tot timpul sub control si sa ai facute dozarile corect la thyroxina;eu am si un nodul tare pe trahee,ptr ca se pot face si noduli;trebuie urmarita mereu,ptr ca nu e de joaca;trebuie sa ai curaj si sa incerci sa te obisnuiesti cu boala,sa o accepti,ca asta e si sa mergi mai departe,sa te bucuri de viata,ca si cum n-ar fi nimic;optimismul, invinge boala asta!Sa fii iubita si sa ai putere sa treci peste toate!!!Multa sanatate!Mihaela
42mihaela
Postat pe 13 Mai 2010 12:30
michaela,vreau sa-ti multumesc pt.sfaturi si vreau sa te rog,daca ai vrea si tu sa vorbim despre aceasta problema.Ai vrea sa-mi scrii pe adresa de mail?Aceasta este mari_loredana@yahoo.com .....te pup si astept
creata82
Postat pe 14 Mai 2010 13:05
Si eu am fost diagnosticata cu tiroidita cronica autoimuna de 2 ani. Iau tratament eutirox, dar in paralel iau si tinctura de papadie (30 picaturi x 3 ori/zi) ,tinctura din muguri de coacaz negru si ceai de sunatoare.Rezultatele au ajuns la normal, dar trebuie sa ai grija mereu, sa nu te stresezi si sa faci si exercitii fizice pentru gat : rotatii ale capului in stanga si dreapta si lumanarea cel putin 5 minute /zi fiecare.
Am citit recent ca pentru toate bolile autoimune e foarte bun laptisorul de matca natural.
Iti doresc multa sanatate !
Ioana--
Postat pe 15 Mai 2010 08:44
faci o dezintoxicare a organismului,sunt atat de multe produse naturiste ,iti recomand naturistele,eu asa am facut,acum doctorul endocrinolog mi-a recomanda tiroidin si euthirox sa tin toroida sub control cu toate ca analizele sunt bune,dar corpul meu nu produce destul iod. si de aceea am starile de rau. sanatate iti doresc. corina galati.
corinapatriche
Postat pe 15 Mai 2010 11:47
Healthy006355,iti multumesc pentru sfaturi.De exercitii de rotatii ale gatului n-am mai auzit pana acum ca ar face bine la "domnisoara"tiroida ...dar le voi face.Dar as vrea sa stiu ce simptome au alte persoane cu aceasta boala ca sa inteleg si eu ceva din ceea ce simt eu Te pup .
creata82
Postat pe 15 Mai 2010 13:52
draga mihaela am citit cu interes toate mesajele voastre, pt. ca si eu am fost diagnosticata cu tiroida hasimoto.dar asta abia in martie si iau eutirox.din pacate a inervenit o alta boala[hernie de disc], m-am operat si m-a cam parasit optimismul.ai dreptate ca trebuie sa fim optimiste si sa ducem o viata ordonata.esti inteleapta si esti si draguta.desi nu te cunosc deloc iti multumesc de-ncurajari.multa sanatate la toate va doresc si dumnezeu sa va ocrotesca mereu.cu drag.Felicia[52 ani].
healthy013657
Postat pe 15 Mai 2010 20:17
Dusa,in primul rand vreau sa-ti spun ca mie mi-a spus endocrinoloaga ca pt aceasta afectiune o sa iau Euthyrox aproximativ 100 de ani (deci este o boala incurabila).Vreau sa-ti adresez 2 intrebari:cum se echilibreaza sistemul imunitar si ce inseamna "eliberarea patogenilor ce contin receptori de TSH sau ataca receptorii de TSH"?Merci mult
creata82
Postat pe 15 Mai 2010 20:40
Ma numesc Violeta si am fost in urma cu 3 ani diagnosticata cu tiroidita
Hashimotto,eu vreau sa va intreb daca nu aveti migrene legat de ciclu, si daca cu aceasta boala nu e un impediment sa faci copii?Eu sunt sub tratament cuEUTHYROX ,75de mg pe zi, in functie de TSH.Merg la control la 3 luni dar acum am observat ca am luat in greutate in c-am jumate de an c-am 4 kg ceea ce ma pune pe ginduri, de fapt eu sunt si cu hipotiroidism.Va pup pe toate si trebuie sa stapinim boala dar numai daca suntem optimiste si sa mai incercam si sa facem un tratament naturist.Si mai mai unele simpotome sa le zic asa, o lentoare de exprimare si de concentrare, voi nu?
violeta_vio_2004
Postat pe 16 Mai 2010 14:04
De la: creata82, la data 2010-05-15 20:40:02Dusa,in primul rand vreau sa-ti spun ca mie mi-a spus endocrinoloaga ca pt aceasta afectiune o sa iau Euthyrox aproximativ 100 de ani (deci este o boala incurabila).Vreau sa-ti adresez 2 intrebari:cum se echilibreaza sistemul imunitar si ce inseamna "eliberarea patogenilor ce contin receptori de TSH sau ataca receptorii de TSH"?Merci mult

Ti-a spus cumva endocrinoloaga care sunt si riscurile administrarii de Euthyrox ? Ma indoiesc ...ca altfel ai avea grija sa NU iei Euthyrox 100 de ani ... mai ales ca nu contine T3. Din pacate efectele secundare ale ETHyrox-ului se mentin si dupa incetarea administrarii acestui medicament.

Tiroidita autoimuna este o boala CURABILA (ca majoritatea BAI) daca intelegi dezechilibrul sistemului imun (raportul Th1/Th2) si il corectezi. Nu este usor. Uneori se obtin rezultate spectaculoase prin eliminarea anumitor bacterii (=patogeni) care influenteaza TSH.

Pt. Violeta: e clar ca Euthyrox-ul nu-ti foloseste, ai toate simptomele deficitului de hormoni tiroidieni. Lentoarea in exprimare si concentrare ma pune pe ganduri: poate, undeva la cauza bolii exista si deficitul de tirozina.
Nu te grabi sa faci un copil pana nu iti ajustezi tiroida: hipotiroidismul mamei duce la IQ scazut al copilului si sigur nu vrei asa ceva !
dusa
Postat pe 16 Mai 2010 19:15
Sa consumi produse naturale care sa-ti imbunatateasca fuctionarea sistemului imunitar .
gabitaduta@yahoo.com
gabita_d
Postat pe 17 Mai 2010 20:31
tarot_healthy
Postat pe 18 Mai 2010 12:40
De la: tarot, la data 2010-05-18 12:40:23
te-a lovit criza sau prostia?
ene_m_gabriel
Postat pe 18 Mai 2010 13:07
Violeta vio 2004,si eu am uneori lentoare in miscari si tulburari de concentrare,dar poate reusim sa facem ceva pentru sanatatea noastra cu ajutorul sfaturilor celor priceputi in astfel de probleme ....sunt satula de aceasta tiroida
creata82
Postat pe 18 Mai 2010 15:35
Dusa,nu stiu cu ce te ocupi,dar am tot respectul pentru tine.Am observat ca esti foarte documentata.Aprecierile mele!!! ......nu vreau sa te supar cu alte intrebari,dar poate ai putea intr-adevar sa ma ajuti(cu sfaturi,bineinteles).Cum se corecteaza raportul Th1/Th2 ?Ce bacterii(=patogeni) trebuie eliminate,acestea influentand TSH-ul ?Acum vad ca nu inteleg aproape nimic din aceasta boala...probabil pentru ca mi-am umplut capul cu prea multa matematica ...tot ce stiu este ca acesti anticorpi(antiTPO) considera tiroida ca fiind un corp strain si nu vor mai fii niciodata in limite normale... si tot ce pot face este sa repet la 3 luni (maxim) TSH-ul. Iti multumesc mult pentru eventualele sfaturi.Te pup.
creata82
Postat pe 18 Mai 2010 15:55
Ma bucur ca v-am putut fi de folos cat de cat,macar cu un sfat de incurajare!Face foarte mult,sa discuti despre problemele de sanatate,asa te simti,parca,mai usurata!Adevarul e,ca fiecare organism,reactioneaza diferit la tratamente!E o boala care imi da si mie multe batai de cap si mi-a dat peste cap si ciclul menstrual.Eu sunt acu in Franta si imi fac toate analizele si de tiroida si ginecologic!O sa merg cu rez.la un specialist endocrinolog,aci,cel mai bun ptr.tiroida si noduli,sa vad pana la urma cum se rezolva!Sper ca aici sa gasesc o rezolvare,tinand cont ca aici medicii sunt mai interesati de pacient,sa se faca bine!!!O sa va tin la curent cu ce am rezolvat!Pana atunci,multa sanatate,multa credinta si cat mai mult curaj,in lupta cu boala!!Multa iubire!!Mihaela
42mihaela
Postat pe 18 Mai 2010 16:26
cautati detalii despre TRANSFERFACTOR, sunt sigurii capabili sa va ajute in rezolvarea problemelor de origine autoimuna, fiind imunomodulatori cu capacitate de adaptare extrem de mare, iar cei suferinzi de boli autoimune de asta au nevoie, de reechilibrarea sistemului imunitar !!!!

www.4life-romania.ro
International_Networkers_Team
Postat pe 18 Mai 2010 21:01
De la: ene_m_gabriel, la data 2010-05-18 13:07:34
De la: tarot, la data 2010-05-18 12:40:23
te-a lovit criza sau prostia?
??????????????????????????? Ai spus ceva???????????/

dorina27
Postat pe 19 Mai 2010 07:33
Matematica si medicina nu se exclud, dimpotriva ! Pe masura ce studiez mai mult, constat cata "matematica" (=organizare / coerenta) exista in corpul uman. Pacat insa ca medicina alopata se ocupa doar de organe si aparate, in loc sa se ocupe de tot SISTEMUL !
Daca doresti sa te ajut in aceasta problema, poti sa-mi scrii pe euvita_mspa@yahoo.com.
dusa
Postat pe 20 Mai 2010 07:52
buna, am citit mesajele voastre si sunt din ce in ce mai uimita. si eu am descoperit ca am tiroida autoimuna de un an si ceva si am mers la mai multi medici, chiar profesori doctori dar nimeni nu-mi da nimic.(desi am si un nodul) e normal asa ceva? am vazut ca majoritatea dintre voi are prescris un medicament......
astept raspunsuri,va pup
loonatika
Postat pe 20 Mai 2010 11:05
buna si eu am fost diagnostica acum 5ani cu tiroida autoimuna ,dar am facut mai multe tratamente
,;am luat spirulina ,nu mai ce niste pastile sa elimin si apa din organism,viaredin,prima data de am slabit 12 kg, numa bine ca am ramas gravida nu am mai luat nimic si de 7 luni iar mia dat euthyrox si persen ,dar am luat numai 3 luni ca nu mia facut bine persenu ,iar acum iau numai euthyrox si tiroidin. ma simt foarte bine .pe langa aceste pastile eu iau si vitamina C cu macese nu contin zahar.
corinapatriche
Postat pe 21 Mai 2010 00:25
Toate bolile autoimune au ca si cauza, evident, deficienta sistemului imunitar. Nimeni nu a reusit sa dea o explicatie stiintifica a acestor boli care afecteaza din ce in ce mai multa lume si pentru ca nu se trateaza cauza, deoarece nu se cunoaste, toti considera aceste boli incurabile. Este la fel de evident ca refacerea sistemului imunitar va duce la eliminarea acestor probleme. Cercetatorii afirma ca este o corelatie stransa intre sistemul imunitar si starea generala antioxidanta a organismului. Este deci important sa aflati care este valoarea acestui parametru(noi va putem masura noninvaziv valoarea cu un spectrometru Raman numit scanner) si daca aceasta este cauza, va pot oferi solutii stiintifice pentru a reface acest handicap, suplimente naturale axate pe antioxidanti. Daca au functionat pentru psoriasis, lupus si tiroidite in mai multe cazuri sunt sanse sa functioneze si la Dvs.
Antioxidanti_NSE
Postat pe 21 Mai 2010 03:04
" Toate bolile autoimune au ca si cauza, evident, deficienta sistemului imunitar" - nu mi se pare deloc evident.
In tot ce am citit serios, bolile autoimune aveau drept cauza DEZECHILIBRUL sistemului imunitar ! Din acest motiv sunt si greu de tratat, pentru ca TREBUIE ECHULIBRAT si NU STIMULAT sistemul imun !
dusa
Postat pe 21 Mai 2010 15:23
De la: corina_daniela, la data 2010-05-21 00:25:19buna si eu am fost diagnostica acum 5ani cu tiroida autoimuna ,dar am facut mai multe tratamente
,;am luat spirulina ,nu mai ce niste pastile sa elimin si apa din organism,viaredin,prima data de am slabit 12 kg, numa bine ca am ramas gravida nu am mai luat nimic si de 7 luni iar mia dat euthyrox si persen ,dar am luat numai 3 luni ca nu mia facut bine persenu ,iar acum iau numai euthyrox si tiroidin. ma simt foarte bine .pe langa aceste pastile eu iau si vitamina C cu macese nu contin zahar.
corina_daniela,tu iei tiroidin,desi ai tiroidita autoimuna?Acest medicament nu contine iod care este contraindicat in aceasta afectiune?Ti l-a prescris medicul?Te rog sa-mi raspunzi!Pupici
creata82
Postat pe 21 Mai 2010 16:48
Draga mea,fii f.atenta.T.este o glanda f.imp.in organism.Nici un medicament nu se ia la intamplare.Vino la inst.de endocrinol.la Bucuresti.Pot sa-ti dau mai multe detalii..
healthy009236
Postat pe 21 Mai 2010 17:32
Buna. Si eu am tiroida autoimuna, si da trebuie evitat iodul, in special crustaceele, nucile, alunele. Ca stari caracteristice acestei bolii sunt: irascibilitatea, tensiune mica, pielea coatelor uscata, nod in gat. Si cum ti s-a spus deja, recomand sa incepi sa faci tratament cu euthyrox, dar numai dupa ce mergi la un consult endocrinologic. Iti doresc o zi placuta.
sorinelu86
Postat pe 21 Mai 2010 18:00
REZOLVAREA PROBLEMEI. Si eu am citit mult pe acest subiect, nu stiu raspunsul, dar stiu ce trebuie sa faceti: sa va inarmati cu rabdare si bani si sa scrieti aici docboydston@gmail.com - dr. Boydstone. Va costa vreo 2000 de dolari la inceput (analizele o parte se pot face gratis daca exista fonduri la CASS), cred ca este posibil sa comunicati fara sa va deplasati in SUA, insa trebuie fie sa va gasiti pe cineva care sa stie engleza, fie sa cunoasteti termenii de specialitate ca sa descifrati ce va cere. Si mers la un lab serios de analize. Este singurul pe internet pe care eu l-am gasit care trateaza si tine sub control tiroidita autoimuna. Eu am tinut dieta Oshawa si acum ma simt minunat, am energie cat pentru 3, dar nu stiu cat timp. Intr-adevar, trebuie evitat sa stimulati sistemul imunitar, nucile braziliene care contin Seleniu sunt bune.
Problema este ca medicii nostri trateaza efectul, iar nu cauza. Acestea sunt limitarile. Va veti simti la fel si cu hormoni in plus, artificiali, dar CAUZA nu e rezolvata. Se poate tine sub control. TOTI cei cu probleme de autoimunitate trebuie sa se trateze, indiferent de formele pe care le au, pentru ca dezechilibrul poate sa apara mai devreme sau mai tarziu.
healthy001493
Postat pe 22 Mai 2010 08:31
Sorinelu86,si eu am tensiunea mica si pielea coatelor uscata...si am si stari de oboseala .Multa sanatate! healthy001493,in ce consta dieta Oshawa?Ti-a recomandat-o un medic?Daca nu te superi...locuiesti cumva in SUA?As vrea si eu sa fiu plina de energie,dar acum doar visez si astept sa vina soarele si pe strada mea.
creata82
Postat pe 22 Mai 2010 13:45
medicul endocrinolog HUTANU DIN GALATI.mia prescris reteta,in vara ma duc iara la control.te tin la curent cu restu de analize.
corinapatriche
Postat pe 22 Mai 2010 15:12
Nu, locuiesc in Romania. Insa am cautat pe net si am gasit, am luat legatura cu acel medic, mi-a raspuns. Cu posibilitatile actuale, nu mai exista impedimente, decat acela de limba, care poate fi si el depasit. Sigura problema este banii, dar eu zic ca merita. Eu voi apela in curand (sper) la el, cunosc termenii medicali in engleza (trebuie facuta o descriere amanuntita a simptomelor si orice alta chestiune relevanta care are legatura cu sistemul imunitar). Medicii nostri nu cunosc aceste posibilitati, din pacate, si cred ca nici nu prea vor sa le cunoasca.
healthy001493
Postat pe 22 Mai 2010 15:13

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Mierea sau zaharul? 40 De la: lilian77 12 Decembrie 2013 11:18
tratamente naturiste pentru constipatie 221 De la: amalia79_healthy 18 August 2014 22:21
Hrana viitorului- greengold-imune.webs.com 10 De la: kudika226898 20 Martie 2011 04:33
cancer colon ascendent-(tumora maligna gr 1)-operat 4 De la: chipden 22 Iunie 2010 07:39
senatii de voma dimineata 13 De la: camiflorea 29 Mai 2010 12:30