Setari Cookie-uri

incalzirea casei cu panouri electrice radiante

Am fost la Romexpo zilele trecute unde s-au prezentat o multime de firme romanesti si straine cu sisteme de incalzire a casei, in cadrul targului de constructii. De la clasicele centrale pe lemne, electrice, pe gaze, solare la ceva nou si anume panouri electrice radiante.Am aflat ca sunt o alternativa deloc de neglijat, mai ales ca factura la curent se reduce la jumatate. Asa este? si-a pus cineva asa ceva intr-o casa de lemn?
kudika014525
Postat pe 8 Martie 2009 19:36
buna!

as avea o intrebare: daca este cineva care si`a instalat deja panouri radiante, poate sa`mi spuna sigur ce consum au? am inteles ca ar consuma putin insa atunci, de ce nu are toata lumea instalate deja aceste panouri?

mersi mult :)
condo001359
Postat pe 30 Iulie 2009 19:47
sint din braila si eu acum o luna mi-am cumparat un panou radiant ptr camera de 14 m2 ,am fost dupa el la brasov ptr ca am vrut sa le si vad inainte deocamdata sint foarte incintata si dupa cum arata ca dizain montat si o sa dea si caldura ptr ca l-am probat.
firma de unde l-am luat o gasiti pe adresa www helvetic impex ro acolo veti gasi mai multe lucruri despre ele daca aveti inca nelamuriri tel meu este 0744574762 bafta .
rodicaborcoman
Postat pe 5 Septembrie 2009 16:54
SALUT ,
Eu am cumparat de la Econo-Heat 3 panouri de 400 de wati, in prima faza am instalat unul in sufragerie care are 20mp si pana acum o saptamana cand erau doar 8-9 grade seara incalzeam 2 camere cu un panou.acum am dat drumul la inca unul in dormitor care are tot 20 mp si imi asigura in 4 ore de functionare 23,5 grade . In sufragerie il tin pornit cam tot timpul pt ca usa de intrare da direct in sufragerie si am tot 23,5 grade . Am verificat consumul pe 24 de ore si imi consuma 10 kw asta care sta tot timpul aprins, celalalt cam 2kw depinde de cat il tin aprins ( al treilea este de rezerva in caz ca afara o sa fie foarte frig) . partea interesanta este ca daca pana cum soba cu gaze imi usca super tare aerul acum panoul asta asta nu usuca de loc aerul din contra , eu stau intr-un bloc vechi din 1894 si am pus termopane si terbuie sa aerisesc foarte bine ca sa nu am umezeala, ma gandesc sa cumpar un dezumidificator mic de la Ceresit pt ca am umiditate relativa cam 70% in casa . in rest este o caldura foarte placuta vi le recomand cu caldura. Sa nu le montati pe un perete exterior neizolat ca isi pierd din randament eu asa am facut si acum l-am mutat pe un perete interior si este mai ca ld
sabo_george
Postat pe 31 Octombrie 2009 23:44
... un mic calcul
10kw/24 ore = aprox 300 kw /luna ori 0.4161/kw = 124.83 lei pentru 1 panou !!!
tamasanflorin
Postat pe 4 Noiembrie 2009 20:53
Adevarul despre incalzire cu infrarosii il gasiti la www.ldvimpex.com
condo002684
Postat pe 16 Decembrie 2009 14:45
La fel si cele mai bune preturi.le gasiti la www.ldvimpex.com.!!!
Restul care incearca sa pacaleasca lumea cu povesti gen 400w incalzesc 20mp.pot consulta necesarul de wati pe acelasi site : www.ldvimpex.com
Tot acolo ati putea cere informatii cum ati putea deveni distribuitori in orasele D-stra...Succes
condo002684
Postat pe 16 Decembrie 2009 14:53
Salut Mai este o solutie cu panouri radiante din marmura. Firma care le produce este la craiova. In ceea ce priveste consumul este super OK, iar despre design sa nu mai vorbim... Cel mai mare calorifer consuma 750W si incalzeste o suprafata de 20mp. Eu mi-am pus in living 2 si sunt super-multumita de ele. In plus, mai au si termostate programabile, asadar imi programez temperatura pe care o doresc in functie de programul meu: daca nu sunt acasa, le pun la o temperatura modica, sa nu consume in zadar, iar cand trebuie sa ajung acasa il programez la temperatura dorita. Incercati si voi. www.emh.photo-event.ro
cristina198352
Postat pe 19 Decembrie 2009 04:58
Cam scump
vpopescu58
Postat pe 19 Decembrie 2009 23:36
Oameni buni m-ati zapacit!Lamuriti-ma daca merita sau nu,nu vreau centrala!
Si,inca ceva.Pe unul dintre site-urile indicate de voi am vazut niste preturi astronomice.Ceva cu nanosilver si ioni negativi.Cei care nu au asa ceva nu sunt buni?
HEEEEEEELLPPP!
dadria45
Postat pe 20 Decembrie 2009 22:26
Eu m-am interesat acum doi ani la www.panouriradiante.ro care se lauda ca ar fi inventatorii acestui sistem de incalzire si ca el ar fi o idee 100% romaneasca (iar in aceste conditii nu inteleg de unde importa firma din Braila panouri, daca panourile se produc in tara la Brasov). Cand insa am cerut o lista de preturi, mi s-au parut de-a dreptul nerusinate (pentru un apartament cu 3 camere ma costa cat o centrala termica). Avand in vedere ca centrala termica da si apa calda nu doar caldura, iar sistemul traditional de incalzire,eficient sau nu, este cel putin sigur dpdv al sanatatii, nu am vazut avantajul acestor panouri avand in vedere ca e un sistem nou iar efectele undelor infrarosii asupra organismului nu pot fi 100% cunoscute (vedeti si voi ca zilnic noi cercetari stiintifice ne arata cat de nocive sunt echipamente casnice : microunde, tefal, aluminiu, etc etc).
Daca totusi stie cineva cam cat costa panourile radiante (preturi normale)pentru incalzirea unui apartament de 130 mp? Multumesc
agera_condo
Postat pe 14 Februarie 2010 14:43
pretu este in functie de marimea panoului iar panoul in functie de marimea camerei nu iti poate da nimeni un pret pe sup. de 130 m2 numai daca vrea sa te faca am cautat si eu un sist. de incalzire si m am decis pe cea electrica prin pardoseala este foarte greu sa te hotarasti cauta ,ai de unde sa alegi si poti negocia chiar si la t,v,a
condo002921vlad
Postat pe 16 Februarie 2010 17:32
daca doriti panouri radiante la cel mai bun raport calitate/pret, intrati pe http://www.dragus.net/, chiar isi merita banii aceste panouri, unde mai pui si faptul ca se pot picta de arata ca un tablou
cosminmold
Postat pe 17 Februarie 2010 20:28
Compania CASA PERFECTA, care are sediul la momentul de fata in or. Chisinau, Rep. Moldova, furnizeaza echipamente care produc cofraje din polistiren expandat si diferite elemente decorative pentru interior si exterior din polistiren expandat cum ar fi: coloane, baghete, pervazuri, balustri,statui 2D si 3D. Deasemenea setul de utilaje produce placi termoizolante din polistiren expandat pentru pereti si sub acoperis si Tuburi termoizolante din polistiren pentru tevi si conducte.
Polistirenul de cativa ani a devenit una dintre cele mai des intrebuintate materii prime in constructii, avand numeroase avantaje, asigura o termoizolare si o izolatie fonica superioara, eficienta energetic, rezistenta la foc, rezistenta la insecte, beton puternic etc, avantajele acestei tehnologii de constructii le puteti vedea aici:
http://www.casaperfecta.md/rom/descrierea-sistemului-termocasa si aici:
http://www.casaperfecta.md/rom/avantajele-termocasei
Deasemenea compania noastra furnizeaza cofraje si elemente decorative la cele mai mici preturi. Lista cu preturi o puteti vedea aici:
http://www.casaperfecta.md/rom/preturi-cofraje
In decurs de 1-2 luni, compania Casa perfecta va avea sediul in or. Bucuresti, Romania si va presta aceleasi servicii:
1) O sa furnizam utilaje producatoare de cofraje din polistiren expandat;
2) O sa furnizam cofraje si elemente decorative din polistiren expandat;
3) Placi termoizolante din polistiren expandat pentru pereti si sub acoperis;
4) Tuburi termoizolante din polistiren pentru tevi si conducte;
5) O sa avem constructori specializati in aceasta tehnologie de constructii, care construiesc intr-un timp foarte scurt;
Daca studiati mai atent site-ul nostru o sa vedeti varietatea de produse pe care le propunem, cofraje de diferite forma, pentru a putea construi forme surprinzatoare.
Casa Perfecta produce cofraje cu grosimea peretului de beton intre 2,5-150cm si deasemenea poate varia si inaltimea cofrajelor, de la standardul 25 cm la 50 cm, 75 cm etc. Astfel, cu cofrajele mai inalte se construieste cu mult mai rapid!!!
Deasemenea pe site-ul nostru in sectiunea video, puteti sa vizionati cateva filmulete despre tehnologia de constructii, sa vedeti utilajul in timpul lucrului s.a.m.d
http://www.casaperfecta.md/rom/video
Aceste utilaje sunt fabricate in Rep. Moldova de unul din cei mai priceputi ingineri din fosta URSS, utilajul este patentat, astfel nu mai exista analog lui. Utilajul propriu-zis este format dintr-un set de 4 masini + programul pentru calculator care este necesar pentru lucrul utilajului, care il primiti gratuit. Setul ncontine urmatoarele utilaje (masini):
1) Masina de baza care debiteaza placile termoizolante pentru pereti cat si pentru acoperis, peretii cofrajelor, elementele decorative, tuburile termoizolantepentru tevi si conducte.
2) Masina care debiteaza santuri pentru elementele de legatura
3) Masina care debiteaza santuri pentru blocurile fara elemente de legatura din plastic
4) Masina care marunteste resturile de polistiren in bucati mici eventual perle, care apoi pot fi folosite in constructii in beton etc.
Echipamenul permite fabricarea cofrajelor din polistiren expandat, dar si a multor altor forme, astfel cu ajuorul lui puteti fabrica diferite elemente decorative cum ar fi: coloane, balustri, baghete, statui 3D. Utilajul lucreaza prin metoda taierii blocurilor de polistiren. Acest utilaj este computerizat, se introduce in programul lui desenul elementului dorit( cofraje, coloane, baghete, statui 3D etc), proiectat in Corel Draw si astfel utilajul il taie dintr-un bloc de polistiren. Nu sunt deloc perderi de polistiren in timpul debitarii. Programul computerizat al utilajului detine deja in baza lui de date un numar nemaipomenit de mare de diferite elemente de decoratiuni, cat si cofraje,de diferite dimensiuni. Este un set universal. Dimensiunile masinii de baza sunt 3600 x 1600 x 2300, greutatea 600 kg + celelalte masini aditionale cu greutatea de 300 kg. Setul propus poate fi deasemenea utilat cu un utilaj pentru presat, contra sumei de 3500€, necesar pentru fabricarea elementelor de legatura a peretilor cofrajelor. Aceste elemente sunt reglabile ceea ce inseamna ca peretele de beton poate varia intre 2,5 cm- 150cm.
Daca nu doriti sa cumparati aceasta presa pt elementele de legatura reglabile, noi comercializam si suntem furnizori. Pretul pentru 1 buc este de 1 RON.
Aceasta presa, ca si utilajele produse de noi sunt brevetate, astfel ca nu o sa ma intalniti astfel de utilaje in afara de cele pe care noi le comercializam.
Consumul de energie electrica in orele de varf este de 6 kWh, iar in mod normal de 1 kWh. Spatiul necesar pentru utilaj este de 20-25 mp + depozit pentru materia prima si produsele finite, de preferinta 100 mp. Apa nu este necesara.
Duratã de viaþã a utilajelor este de 25 de ani,ceea ce inseamna ca utilajul va va servi cel putin 25 de ani.
Acest utilaj produce 2 tipuri de cofraje din polistiren expandat:
1) cofraje din polistiren expandat fara elemente de legatura reglabile;
2) cofraje din polistiren expandat cu elemnte de legatura reglabile, care permit ca groimea peretelui de beton sa varieze intre 2,5-150cm
Foarte multa lume ne intreaba daca e nevoie ca sa produca singuri polistirenul? Nu!! Nu este nevoie, deoarece acest utijal lucreaza prin metoda taierii a blocurilor de polistiren, care se vand la fiecare pas, si pretul pentru 1 mc in Romania este aproximativ 100-120 RON. Dintr-un metru/cub se produc 40 de cofraje, adica 10 mp de cofraje la dimensiuni standart de 25x25x100 cm. Ganditi-va ce profitabil este acest utilaj, deoarece costurile de productie sunt extrem de mici. Este o tehnologie unicala, care va permite sa aveti preturile cele mai mici de pe piata, nu pentru ca este o calitate mai proasta, din contra alegeti dvs densitatea polistirenului dorit. Tehnologia noastra permite sa aveti costurile de productie foarte mici.
Ceea ce tine de modalitatile de plata avem cateva optiuni.
Pretul utilajului este de:
• 17.000€ in cazul in care doriti sa efectuati un transfer bancar
• 15.000€ in cazul in care sunteti dispusi sa platiti 50% din suma cash + 50% transfer bancar.
Compania noastra va asigura 50% din pretul transportarii utilajului. Compania noastra este singura de pe piata R. Moldova care produce astfel de utilaje si produse, astfel daca suneti interesat va invitam sa veniti sa va convingeti de productivitatea lui si sa faceti cunostinta cu aceasta tehnologie.
Va asigur cu astfel de productie n-o sa aveti concurenta in Romania. Daca mai aveti intrebari sau/si propuneri nu ezitati sa ne contactati!!!
Cu respect, Ciobanu Mihaela
Tel: +37368080317
web site: http://www.casaperfecta.md
yahoo messenger ID: casaperfecta
e-mail: casaperfecta@yahoo.com; casaperfecta@inbox.ru
casaperfecta
Postat pe 18 Februarie 2010 10:56
Buna seara ! Poti sa-mi spui ceva legat de cat platesti curentul intr-o luna ?
condo003302
Postat pe 26 Februarie 2010 18:34
Buna seara ! Poti sa-mi spui ceva legat de cat platesti curentul intr-o luna ?
condo003302
Postat pe 26 Februarie 2010 18:34
Compania Casa Perfecta, pleonasm, nu stiti ca in lumea asta nimica nu-i perfect, cu atat mai putin in domeniul constructiilor.
MIKE_condo
Postat pe 26 Februarie 2010 18:46
daca ma poate lamuri cineva daca trebuie pamantare la panourile radiante?
costica_condo
Postat pe 27 Iunie 2010 12:30
Panourile functioneaza cca 10-12 h / zi
cristina198352
Postat pe 27 Iunie 2010 23:27
Incearca sa ceri oferta de pret si la EMH GROUP - Craiova. Este singura firma PRODUCATOARE de panouri radiante din Rom., iar materialul folosit este marmura. Consumurile sunt OK, preturile sunt bune, iar designul deosebit. In ceea ce priveste durata de viata nici nu se compara cu celelalte, deoarece acestea sunt din marmura. www.emh-group.ro
cristina198352
Postat pe 27 Iunie 2010 23:31
De la: rodicaborcoman, la data 2009-09-05 16:54:30sint din braila si eu acum o luna mi-am cumparat un panou radiant ptr camera de 14 m2 ,am fost dupa el la brasov ptr ca am vrut sa le si vad inainte deocamdata sint foarte incintata si dupa cum arata ca dizain montat si o sa dea si caldura ptr ca l-am probat.
firma de unde l-am luat o gasiti pe adresa www helvetic impex ro acolo veti gasi mai multe lucruri despre ele daca aveti inca nelamuriri tel meu este 0744574762 bafta .


Buna! M-ar interesa cum ai trecut iarna cu panoul radiant, care au fost costurile si cat de multumita esti. Crezi ca se merita?
Brielusha
Postat pe 27 Octombrie 2010 14:11
salut!
am citit pe forum ca folosesti panouri econo heat. A adevarat ce spune producatorul despre ele cu privire la caldura si consum de energie. Crezi ca merita investitia?
georgestr_
Postat pe 28 Octombrie 2010 21:23
DA intradevar iarna lui 2010 am prinso cu aceste panouri radiante rezolvate in toate cele trei camere care le am,si rezolvata din primavara si izolatia exterioara ,avind in vedere ca stau si la etajul 8 nu mi sa parut sa ma coste exajerat de mult la factura de curent asa ca sint multumita de alegerea facuta.
rodicaborcoman
Postat pe 3 August 2011 18:45
am achizitonat un panoi radiant pt o camera izolata , termopane. am avut posibilitatea sa fac consumul pe mai multe zinesi surpriza: PANOURILE RADIANTE SUNT O MARE TIAPA, CONSUMA ENERGIE ELECRICA 24 DIN 24 PT O TEMP DE 20 GRADE , NICIDECUM 8-10 OR DIN 24! DAR CELELATE CALITITI NU MAI SPUNEM , O VRAJEALA
kudika467786
Postat pe 7 Noiembrie 2011 17:55
Nici eu nu am mers pe varianta asta de incalzire a casei pentru ca am aflat mai multe pareri contra de la prieteni de familie.
RoxyRoxx
Postat pe 13 Noiembrie 2011 16:29
Nu au eficienta pentru ca nu vor face incalzire in volum ci doar pe suprafata.
Pe romaneste, e mai multa senzatie de caldura decat caldura efectiva.
Pentru apartamente, luati-va convectoare sau calorifere cu ulei.
Pentru case, sobe cu lemne. Daca aveti si gaz, le faceti multifunctionale.
Max2
Postat pe 7 Decembrie 2011 09:22
Salut,
Sincer mie imi vine sa rad cand vad cum isi dau unii cu parerea despre ceva care functioneaza foarte bine si cu costuri acceptabile. De doi ani am montat in dormitorul fetei un panou radiant de 600wati cu termostat cumparat de la infrapanel.ro iar factura de energie pe luna nu sare de 250 lei in conditiile in care am si boiler pt apa calda si cuptor electric .Intradevar am renuntat la panourile Econo-heat din cauza umiditatii pe care o aveam in living si am revenit la soba cu gaz din simplul motiv ca aceasta usuca aerul. Dar in camera fetei am o temperatura constanta de 23 de grade cu panoul "infrapanel", bineinteles ca am izolat pe interior peretele exterior si am pus termopan. Nu am niciun interes sa va aburesc dar pentru mine a fost singura solutie viabila deoarece nu am unde sa instalez centrala pe gaz .
sabo_george
Postat pe 7 Decembrie 2011 17:23
De la: sabo_george, la data 2011-12-07 17:23:46Salut,
Sincer mie imi vine sa rad cand vad cum isi dau unii cu parerea despre ceva care functioneaza foarte bine si cu costuri acceptabile. De doi ani am montat in dormitorul fetei un panou radiant de 600wati cu termostat cumparat de la infrapanel.ro iar factura de energie pe luna nu sare de 250 lei in conditiile in care am si boiler pt apa calda si cuptor electric .Intradevar am renuntat la panourile Econo-heat din cauza umiditatii pe care o aveam in living si am revenit la soba cu gaz din simplul motiv ca aceasta usuca aerul. Dar in camera fetei am o temperatura constanta de 23 de grade cu panoul "infrapanel", bineinteles ca am izolat pe interior peretele exterior si am pus termopan. Nu am niciun interes sa va aburesc dar pentru mine a fost singura solutie viabila deoarece nu am unde sa instalez centrala pe gaz .

M-AR INTERESA SI PE MINE DACA ACESTE CONVECTOARE ECON-HEAT,INTREBUINTEAZA MAI MULTA LUME.
UN COLEG A SUNA LA SEDIU SA-I DEA TELEFOANE A CUIUVA CARE O MAI CUMPARAT ACEST CONVECTOR,SI IA RASPUNS CA ESTE CONFIDENTIAL!!
ADICA DACA ESTE CEVA BUN,DE CE ASCUNDE CUMPARATORI?
kudika477728
Postat pe 7 Decembrie 2011 23:01
Vreau sa-mi spuna si mie cineva care se pricepe care e diferenta dintre panouri radiante si panouri radiante cu infrarosu. Am gasit o oferta buna pe panouriradianteinfrarosu.net si vreau sa-mi iau si eu. Par mult mai smechere cele cu infrarosu dar vreau sa-mi confirme cineva care are asa ceva acasa.
Guvi
Postat pe 12 Decembrie 2011 11:49
Eu am montat un panou radiant din granit, de 750 W dar holul fiind destul de mare nu face fata. Sa ca daca cineva doreste un asemenea panou, estetic si eficient daca e pus la locul potrivit, am oferta buna la inceput de an! Mai am unul montat in baie , acolo fiind dimensionat corespunzator , nu am probleme cu incalzirea. Are si termostat mecanic de camera, inclus
mcbota
Postat pe 2 Ianuarie 2012 15:59

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
AJUTORRRR!!! 2 De la: auricapopsm 24 Septembrie 2010 07:36
constructia unei cazi de baie 8 De la: kudika_35031 9 Iunie 2013 17:09
help 1 De la: kudika_996034 8 Noiembrie 2015 13:42
masin de spalat ariston ARMXXL 125/HA 1 De la: rm_condo 1 Noiembrie 2010 22:01
cum scap de petele de superglue 1 De la: manu08 14 Iulie 2009 13:43