Setari Cookie-uri

centrala electrica

Va rog sa-mi dati o mana de ajutor intr-o problema cu privire la rentabilitatea unei centrale electrice pentru o casa.
Are cineva experienta consumului?
Pentru o suprafata de cca 90mp ce tip de centrala este mai avantajoasa?
Am multe intrebari si prea putine raspunsuri, va rog daca stie cineva as vrea mai multe informatii...
gianis
Postat pe 31 Martie 2009 13:35
Scuza-ma dar ...nu înțeleg ce vrei! Te rog sa îmi explici mai detaliat! La ce fel de centrala te referi?
Vrei sa încãlzești casa?, sa ....produci curent electric(diesel generator sau .benzina....)....sa faci ce?
Inca odatã scuze!
gelu_mihai21
Postat pe 5 Aprilie 2009 15:22
Ma refer doar la incalzirea unei case.
Am aflat intre timp ca imi este necesara o tensiune mai mare... nu cred ca este un avantaj, costurile sunt cam mari.
Oricum multumesc.
Daca este altcineva de alta parere sigur ca o ascult.
gianis
Postat pe 6 Aprilie 2009 17:35
Centrala electrica da randament la fel ca cea pe gaze,am centrala electrica in apartament(55mp).Platesc la curent 350-400Ron,tinand cont ca am mai multe electronice(frigider,masina spalat,hota 2TV,2calculatoare,becuri ,masina calcat),cred ca este avantajos.La gaze platesc aproximativ 70Ron.Am comparat cu facturile vecinilor care au centrala pe gaze si am ajuns la concluzia ca nu sant diferente majore.Decand s-a scumpit gazul,eu chiar sant in avantaj.
crys260
Postat pe 8 Aprilie 2009 15:27
In cazul utilizarii unei centrale electrice, pentru incalzire si eventual apa calda menajera, mai este obligatorie deconectarea de la RADET (termoficare)?
Multumesc de raspuns!
lotusds
Postat pe 21 Septembrie 2009 04:01
Trebuie sa calculezi mc si sa intrebi la magazin de specialitate tipul de centrala .Sa ai grija ce tip de centrala iti cumperi.Eu am cumparat o centrala ieftina ARTIC 124B si dupa exact 3 ani si o luna s-a stricat schimbatorul de caldura, imi curge,De trei zile sun la Gaesti si degeaba A venit un specialist care mi-a reiscirizat-o mi-a spus ca centrala care o am este de unica folosinta mi-a luat 140 de lei si dus a fost.Nici nu s-a uitat la centrala .Acum stau si tremur de frig, nu gasesc un magazin care sa vinda piese de schimb, astept specialistul de la Resita care nu stiu cine este, Gaestiul nu imi da telefonul lui ,imi raspunde o operatoare care imi spune ca sunt in baza de datesi sa astept linistit SPECIALISTUL.As desface eu dar mie frica sa nu stric si mai mult.Nici pe emailul firmei nu pot sa intru intru-cat nu dau nici o relatie . Ce sa fac ??
vpopescu58
Postat pe 5 Noiembrie 2009 21:38
pt vpopescu
Cel mai bine ar fi sa o schimbati k au fost ff multe probleme cu schimbatoarele la arctic si vin fff greu la clienti si din cate am auzit nu o sa mai faca centrale.
seby82_condo
Postat pe 8 Noiembrie 2009 14:20
centrala termica electrica nu este cea mai buna alegere in cazul in care esti racordat la o instalatie cu gaze.intradevar diferenta este destul de mica in comparatie cu o centrala termica cu gaze, numai in cazul in care suprafata de incalzit este mica si foarte bine izolata. altfel risti sa platesti foarte multi bani.
aceste centrale electrice au fost create pentru zone in care nu exista gaz, in special case de vacanta. iar consumul lor in kw este acelas cu cel inscris in puterea termica, ex. 24 kw= 24kw/ora consum, asa ca daca ai o suprafata de incalzit de 90mpx2,5m inaltime=225mc aer pt incalzit x80w/1mc= 18kw. aici ai nevoie de o centrala termica de cel putin 24kw pentru a putea in bune conditii si apa calda.
eu iti recomand o centrala termica cu condensare,pe gaz, care este putin mai scumpa dar cu termen de amorsare a investitiei intr-un timp destul de scurt.la acest tip de centrala consumul de gaz e foarte redus.
vasi_le
Postat pe 18 Noiembrie 2009 13:25
pt un calcul al watt-ajului unei centrale ar fi ideal un calcul in mc al volumului de aer care ar trebui incalzit. as putea sa va ajut daca mi-ati putea calcula in mc fiecare incapere care urmeaza a se incalzi la andrea_adorian@yahoo.com si am sa va raspund. aceasta problema e in domeniul meu de activitate. am realizat recent un montaj al unei asemenea centrale, unei cunostinte, insa trebuie avut in vedere cateva aspecte: buna dimensionare a cablului din circuitul de alimentare, panou separat, circuit separat, trifazic, etc. ptr eventuale intrebari, va stau la dispozitie
andrea_adorian
Postat pe 22 Noiembrie 2009 09:36
De la: vpopescu58, la data 2009-11-05 21:38:07Trebuie sa calculezi mc si sa intrebi la magazin de specialitate tipul de centrala .Sa ai grija ce tip de centrala iti cumperi.Eu am cumparat o centrala ieftina ARTIC 124B si dupa exact 3 ani si o luna s-a stricat schimbatorul de caldura, imi curge,De trei zile sun la Gaesti si degeaba A venit un specialist care mi-a reiscirizat-o mi-a spus ca centrala care o am este de unica folosinta mi-a luat 140 de lei si dus a fost.Nici nu s-a uitat la centrala .Acum stau si tremur de frig, nu gasesc un magazin care sa vinda piese de schimb, astept specialistul de la Resita care nu stiu cine este, Gaestiul nu imi da telefonul lui ,imi raspunde o operatoare care imi spune ca sunt in baza de datesi sa astept linistit SPECIALISTUL.As desface eu dar mie frica sa nu stric si mai mult.Nici pe emailul firmei nu pot sa intru intru-cat nu dau nici o relatie . Ce sa fac ??


va recomand o centrala electrica ROMSTAL. cunosc bine modelul, (montajul si service de centrale precum si instalatiile e domeniul meu de activitate). am instalat recent un asemenea tip de centrala. trebuie precizat ca este un model destul de simplu (deci putine piese ce se pot defecta), eficient, economic. pt apa calda e nevoie de boiler separat (dar se poate lega la instalatia temica (pe tur si retur) si mai e nevoie si de un vas de expansiune). pt orice intrebari sau detalii, va stau la dispozitie la andrea_adorian@yahoo.com
andrea_adorian
Postat pe 22 Noiembrie 2009 09:58
Aveti dreptate , a venit specialistul care are contract , cu ARCTIC si mi-a spus ca centralele ARCTIC se fac in Turcia ,care sunt lucrate foarte prost
Schimbatorul de caldura este prost etansat , are o faltuire pe margini peste garnitura daca se distruge din cauza roluirii, atunci curge,O sa-mi cumpar o alta centrala la vara ,sa vad cat mai functioneaza asta.De asemenea mi s-a comunicat ca centrala Tip MOTAN fabricata la KOBER in Romania langa Piatra Neamt ar fi foarte buna.deoarece are piese de schimb romanesti ,deci, mai ieftine.Nu stiu ce sa zic, am observat ca fiecare specialist iti spune centrala pe care stie sa o repare, este cea buna.Altul mi-a spus ca BERETA este nemaipomenita,altii spun de ARISTON ,sau Yunker .Pai eu am stiut un instalator care recomanda sa se monteze tevi de PEXAL cu diametru de 16.La urma am aflat de ce , ca nu avea arcul de indoit de cat pentru tevi de 16. Altul iti spune ca numai tevile de propilena sunt bune,sti de ce ?fiindca are aparatul de lipit Altul sustine ca tevile de cupru sunt nemaipomenite cred ca ati ghicit de ce .Nici unul nu te intreaba cu ce tip de tevi doresti sa iti faci instalatia .ASAI SI LA CENTRALE FIECARE ISI LAUDA CALUL. Eu cred ca daca s-ar face un studiu de fiabilitate serios la ARCTIC se pot reproiecta schimbatoarele de caldura si totul ar fi OK.Tipul care mi-a reparat-o mi-a spus ca de fapt astai defectul major care neobservat distruge si celelalte instalatii, electrice ,electronice si de gaz . prin picurarea de apa pe ele.
vpopescu58
Postat pe 22 Noiembrie 2009 15:23
este rentabila centrala ceta 01 pentru o suprafata totala de 74 m.p.. care este consumul mediu lunar al acesteia ?
condo002752
Postat pe 29 Decembrie 2009 08:20
Buna! as dori si eu mai multe detalii despre o centrala pe curent pt trifazic la o casa cu o suparafata de 200 mp locuibili,izolata exterior cu polistiren de 5cm.
Acum,pe timp de iarna nu locuim,dar in casa sunt 5-6 grade,deci nu ingheata,se vede puterea izolatiei.
As dori un calcul pt suprafata de 200 mp incalziti,in kw/ora si o estimare a facturii /luna(iarna) si pt apa menajera,bineintele.Multumesc frumos!
rami_sefa
Postat pe 5 Ianuarie 2010 23:27
De la: condo002122, la data 2009-11-25 16:27:04i-ti recomand o centrala electrica CETA are principiul de ionizare a apei.este si monofazica si trifazica pt. suprafete de pana la 200 mp.eu ma ocup si de montaj.tel.0721377585

Buna!Poate ma lamuresti cu ceva detalii despre consumul lunar al unei centrale electrice pt o casa izolata exterior,cu o suprafata de 200 mp pt trifazic.Multumesc!
rami_sefa
Postat pe 5 Ianuarie 2010 23:29
va rog ajutati-ma si pe mine cu un sfat
sunt din oradea si ash dori sa stiu daca este rentabil sa montez o centrala electrica ptr un apartament cu o suprafata de 40 mp?
cam care ar fi factura la energia electrica? a
ps. incalzeste si apa menajera?
multumesc anticipat
realplayer
Postat pe 14 Februarie 2010 22:02
buna ziua, eu am centrala termica eletrica si ,sincer va spun, merita tori banii.O pornesc toamana si o mai opresc primavara.Curat ,fara nici o grija si va spun ca e si rentabil.Din cate mi-au zis cunostiinetel ca platesc la centrala pe gaze sau pe lemn si cox am ajuns la concluzia ca sint cea mai castigata !
adimiki
Postat pe 17 Februarie 2010 09:41
salve domnilor,am si eu niste nelamuriri ma poate ajuta cineva cu detalii?miam construit o casa nu am posibilitate de gaze si mam hutarat sa merg pe centrala pe curent ,e problema este ca am tras fire de 2,5 pentru alimentarea centralei si am gresit ,nu am stiut si nici cel care a facut instalatia nu a mai facut asa ceva ,inca o chestie,miam montat instalatie de incalzire prin pardoseala cu apa ,am pe parter si etaj 160 metri efectivi fata ziduri si scari,cu inaltimea de 2,55 si as vre sa stiu si eu ce fire trebui trase de ce diametru in sectiune ,ce centrala imi trebuie de ce potere ,va rog respectos ajutatima cu un sfat ca urmeaza sa torn sapa peste tevile de apa si as vrea sa trag alimentarea centralei prin sapa ,stiu cami trebuie trifazic si so merita sa merg pe curent
MULTUMESC ANTICIPAT
marian_valeanu22
Postat pe 10 Aprilie 2010 00:29
De la: marian_valeanu22, la data 2010-04-10 00:29:32miam montat instalatie de incalzire prin pardoseala cu apa ,am pe parter si etaj 160 metri efectivi fata ziduri si scari,cu inaltimea de 2,55
- as vre sa stiu si eu ce fire trebui trase de ce diametru in sectiune ,
- ce centrala imi trebuie de ce potere
- stiu cami trebuie trifazic

- Firele care trebuie trase sant : 5 fire cu sectiunea de 6 mm² fiecare
- Asa la un calcul rapid, daca consideram ca instalatia din pardoseala este bine dimensionata, bine termoizolata si bine realizata, casa este destul de bine izolata termic etc, ati avea nevoie de o centrala de aproximativ 21 kw. Pentru alimentarea centralei trebuie realizat un circuit electric separat, protejat de o siguranta de 40 A.
- Da, aveti nevoie de curent trifazat.
MIKE_condo
Postat pe 10 Aprilie 2010 22:38
la intrebarea ta.Iti trebuie de 8 kilowati ca e suprafata mare.ea pleacacu 8 dar pe parcus ajunge la 2 eu tot 90 de mp am si miam montato singur
condo003646
Postat pe 14 Aprilie 2010 15:12
Sunt si eu din Oradea am vazut mesajul postat de tine cu mult timp in urma. Intrebarea mea e daca mai ai centrala si cam cat ai avut consumul pe o luna de iarna? Mersi
magno77
Postat pe 19 Mai 2010 10:41
buna,as dori sa mi montez o centala electica la un apart de 60m ,as dori sa mi spuneti daca se merita sau cam, ce consum e la 24h va multumesc
condo004042
Postat pe 9 Iunie 2010 12:08

buna.
suntem la inceputul constructiei unei casute de 200 mp sidesi avem gaze la poarta, am fost sfatuiti ca ar fi mai bine sa folosim centrala electrica, ca ar fi mai rentabila.
eu nu imi pot da seamade rentabilitate, fiindca nu stiu cati kw s-ar consuma intr-o luna de iarna geroasa. practic, nu stiu sa calculez chestia asta. am vazut tarifele de la Enel si mi se pare avantajos abonamentul pe cost diferentiat zi/ noapte... daca sunteti in cunostinta de cauza....daca aveti centraleelectrice...ma intereseaza foarte mult orice opinie si informatie.

multumesc si s-auzim de bine
sandreeas
Postat pe 10 Iunie 2010 20:26
salut,
as dori sa achizitionez si eu o centrala termica electrica pentru incalzirea unei locuinte, case, in suprafata de 50-55metri patrati, bine izolata. problema mea este ca nu am incredere in ce se scrie in site-urile producatorilor de centrale, referitor la consumul mediu. e simplu ca un economist sau manager sa scrie ca are un consum de 800kW pe luna in conditii de iarna, asta pana isi vinde marfa si apoi sa constati dupa ce cumperi ca ai un consum de 2000kW raspunsul lor putand fi ca centrala lor consuma doar 800 de kW dar in nu stiu ce conditii si ca trebuie sa stai cu flanel de lana..etc. intrebarea mea: exista vreun utilizator cinstit care poate sa ne spuna mie si celor interesati ceva de genul: ce suprafata(volum) incalzeste, ce izolatie are la apartament, in ce pozitie e casa( puncte cardinale), ce termperatura a avut in casa(medie), daca are vreun aranjament la reteaua de energie electrica, cit a platit pe luna efectiv, ce tarif de energie si a ales, in ce zona se afla locuinta(munte, cimpie, zona calduta, iarna grea etc). Exista?
Multumesc
condo004124
Postat pe 24 Iunie 2010 08:31
pentru adimiki.sunt noua intrata si as vrea sa te intreb mai multe despre centrala electrica daca poti da-mi te rog un accept pe mes.id-ul meu este stelian_nicoleta
condo004196
Postat pe 3 Iulie 2010 00:17
ce suprafata incalzesti? cat consuma intr-o luna de iarna? ce putere are centrala si ce marca este?
DUMITRU79
Postat pe 30 Noiembrie 2010 18:05
De la: adimiki, la data 2010-02-17 09:41:53buna ziua, eu am centrala termica eletrica si ,sincer va spun, merita tori banii.O pornesc toamana si o mai opresc primavara.Curat ,fara nici o grija si va spun ca e si rentabil.Din cate mi-au zis cunostiinetel ca platesc la centrala pe gaze sau pe lemn si cox am ajuns la concluzia ca sint cea mai castigata !
ce suprafata incalzeste ? ce putere are? ce marca si cat consuma pe luna iarna? multumesc
DUMITRU79
Postat pe 30 Noiembrie 2010 18:07
consumul unei centrale electrice tine de multi factori, cum ar fi, tipul instalatiei, izolatia apartamentului, treptele e modulare ale acesteia in fuctie e tipul de centrala (care sunt si cele mai importante) ce accesorii suporta placa electronica (TA si Sonda externa).... pentru mai multe amanunte va rog sa ma contactati
b50ptr
Postat pe 10 Ianuarie 2011 00:36
Am nevoie de o parere. Am un apartament de 60mp si o centrala termica pe gaz Vaillant din 2003 care ma scoate din pepeni. Anul trecut pe vremea asta am platit pentru reparatii 700roni pentru ca incalzea foarte greu apa si in salturi. Nu poti face dus pentru ca la cateva secunde vine rece si iar astepti 5 minute ca sa se incalzeasca la loc. Cand au reparat/o no s-a spus sa nu mai "indoim" apa, dar... cum sa faci baie cu apa clocotita sau rece???? Caldura in apartament iarna este ok ,consumul de gaz e ok, dar.... apa calda ma omoara. Recomandati-mi un model, o marca de centrala care sa satisfaca nevoile apei calde. Cand faci un dus sa nu te oparesti, dar nici sa nu faci baie cu apa rece si sa nu vina apa in salturi, cand rece, cand calda, sa aiba un consum de gaz rezonabil si sa fie in stare sa incalzeasca si apartamentul, sa dea si apa calda si in bucatarie si in baie in acelasi timp. Multumesc pentru pareri.
tris
Postat pe 26 Mai 2011 10:44
De la: vasi_le, la data 2009-11-18 13:25:01centrala termica electrica nu este cea mai buna alegere in cazul in care esti racordat la o instalatie cu gaze.intradevar diferenta este destul de mica in comparatie cu o centrala termica cu gaze, numai in cazul in care suprafata de incalzit este mica si foarte bine izolata. altfel risti sa platesti foarte multi bani.
aceste centrale electrice au fost create pentru zone in care nu exista gaz, in special case de vacanta. iar consumul lor in kw este acelas cu cel inscris in puterea termica, ex. 24 kw= 24kw/ora consum, asa ca daca ai o suprafata de incalzit de 90mpx2,5m inaltime=225mc aer pt incalzit x80w/1mc= 18kw. aici ai nevoie de o centrala termica de cel putin 24kw pentru a putea in bune conditii si apa calda.
eu iti recomand o centrala termica cu condensare,pe gaz, care este putin mai scumpa dar cu termen de amorsare a investitiei intr-un timp destul de scurt.la acest tip de centrala consumul de gaz e foarte redus.






de unde ai venit tu cu 80w p metrul cub?...nici daca ai geamurile comuniste si peretii din carton nu iti trebuiesc 80w p metrul cub...la o casa bine izolata...50w...la o casa mai putin izolata...vreo 60-65...la o casa...deloc izolata 75...asa ca....am impresia ca ai luat 80 astia de p site-urile care fac necesarul de caldura...care nu ti-ar vinde un calorifer mic...si ieftin, ma-ntelegi? :)
kudika_6774
Postat pe 23 Mai 2012 19:10
cu tot respectul cuvenit fata de cine ar trebui sa dea raspunsurii ,sfaturii referitor la centrale electrice, mai raspunde???!
sau face parte din programul de gazare a romaniei si nu trebui sa scapam!
la ploiesti prahova se impune sa nu se mai faca focul la sobe cu lemne, vor doar pe gaze sau cine poate electrice, gazele leau scumpit din motive.... ,gazele se vor scumpii enormm, asta iarna cand a fost ger , lumea nu a avut gaz sa se incalzeasca pt ca inghetase gazu, in anumite orase plateau cand sau bransat la gaze cu centrala maxim 70-120ron, asta iarna sa platit pana la 600-900ron!
cum e posibil asa ceva! intai te lega de ei apoi ridica pretu dupa cum vor , justificanduse ca a luat gazu de la rusi sau italieni sau cinezi!
momentan nu au cum sa scumpeasca mult curentul, pt ca de el este legata comunicarea si Tv -ul , arma manipularii a dezinformarii!
deci curentul va fi ultimul scumpit grav, si mai ales ca acum se fac aparaturii clasa AAA +++ ce consuma ff putin!
pana la urma ce centarala electrica este ok pt fiecare intrebare pusa aici de acesti oameni???
kudika_12650
Postat pe 23 Iulie 2012 00:38

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
umezeala din balcon 1 De la: felina 2 Februarie 2010 20:58
Vreau sa-mi renovez casa 86 De la: cucu_mariana_condo 4 Decembrie 2016 00:32
Galerii pentru perdele - Unde gasesc? 13 De la: condo_2009 19 Decembrie 2009 19:46
Caramida din comert 23 De la: seminee_cluj 23 Decembrie 2009 09:15
Ce material este bun pentru inchiderea balconului? 14 De la: canady 2 Aprilie 2010 23:42