Setari Cookie-uri

renovare fundatie veche

Bine v-am gasit. Am si eu una bucata casa veche de 100 ani si igrasie pe pereti. M-am gandit sa refac fundatia, da nu stiu de unde sa incep... poate vreti sa ma ajutati.
khl_lorica_yahoo_com
Postat pe 17 August 2009 21:19
Daca ai o casa veche si vrei sa o renovezi, obligatoriu se incepe cu fundatia. In functie de starea fundatiei se adopta solutia potrivita; suspendarea casei si subzidire, totala sau partiala. Un meserias serios, adopta solutia cea mai potrivita. Am realizat asa ceva, ca beneficiar, nu realizez, deci nu fac reclama. Sint multe de relatat si o documentare inainte de abordarea lucrarii, te scuteste de multe neplaceri si cheltuieli suplimentare. Bafta
Kostea
Postat pe 1 Septembrie 2009 12:25
Puteti sa-mi dati un nr de telefon pt a discuta detalii tehnice? Astfel, va pot recomanda solutia si specialistii in aceasta problema, cat si in cazul igrasiei de pe pereti.

Numai bine,
dorina_spa
Postat pe 22 Septembrie 2009 08:29
Daca doriti detalii, parerea mea este sa vorbiti cu o persoana care lucreaza in domeniu. Va pot face o recomandare daca mai sunteti interesata. Este constructor si stie ce vorbeste, altfel, stiti cum este, toti ne pricepem la fotbal, case etc...
epaminonda
Postat pe 22 Septembrie 2009 11:42
nu cred ca este vorba de fundatie ci mai incurand de perete in partea fundatiei in ciuda nenumaratelor oferte si tehnici tot mereu aparute si mediatizate eu propun ( am si procedat la fel) daramarea peretelui (nu a fundatiei ) atat cat este mucegai si daca se poate inlocuirea caramizii cu una noua Daca nu se locueste in acea casa sau ai un excedent de caramida poti refolosi caramida uscata la soare ( vara )deoarece nu te pui ca nebunul sa darami toti peretii ci executi aceasta operatiune pe rand la cate un perete sa nu cada casa succes si nervi de otel praful este prietenul omului dar decat miros de mucegai......!!!!?????
gigibrbr_condo
Postat pe 22 Septembrie 2009 17:12
Eu sunt pe cale de a reface fundatia unei case la fel de batrina si am primit si planurile de refacere de la un structurist . Sub fundatie se toarna beton din metru in metru in sistem pilnie , de jur -imprejurul casei apoi se uneste cu centura de beton armat . Pentru a evita infiltratiile de apa in peretii exteriori se izoleaza centura turnata pina in sus la un sfert din perete si se face canal de scurgere in panta de jur-imprejurul casei iar pina la canal colector se toarna sapa de ciment ptr scurgerea apei spre canal . Aceste lucrari se executa cel mai bine vara , ptr a da posibilitate de uscare la peretii mucegaiti . Binenteles daca mucegaiul este destul de gros pe pereti , se curata stratul de tencuiala si se inlocuieste cu termoizolatie si apoi cu tencuiala s-au rigips dar atentie acelasi lucru se face si in exteriorul casei altfel se munceste degeaba .
david_laur
Postat pe 22 Septembrie 2009 18:00
Buna ziua tuturor,
Nu sunt de meserie, dar am trecut printr-o experienta, zic eu folositoare atunci cind am restaurat casa mea din 1777 (vezi la profil poze). Este gresit sa pornesti de la a inlatura efectul si de a nu porni de la cauza. Specialistii in restaurat cladiri monument (germani si englezi)cu care am avut placerea sa vorbesc la seminariile organizate de fundatia printului Charles sustin cu tarie ca primul lucru ce trebuie facut este sa inlaturi cauza care a dus la ridicarea apei in pereti. Mai simplu spus - a se vedea daca apa vine din pinza freatica, daca sistemul de scurgere al apei pluviale este bun, daca peretii nu sunt sufocati de betoane (ei trebuie sa respire, vezi cum se fac restaurari la peretii monumentelor- se lasa netencuita partea de jos)etc.
In cazul meu am avut parte de toate. Pinza freatica era la jumatate de metru, in fata casei curge o girla care producea infiltratii, jgheaburile si burlanele erau sparte si apa pluviala se scurgea pe pereti, incaperile de la demisol aveau turnat beton pe jos pina in pereti.Primul lucru pe care l-am facut a fost un sistem de drenuri, care dupa o luna si jumatate a inceput sa functioneze, iar apa se retragea din pereti vazind cu ochii. Apoi am refacut sistemul pluvial, am scos betoanele si am pus pietris (apoi gresia) lasind pe linga pereti un spatiu de vreo 20 cm doar cu pietris. Abia apoi poti trece la hidroizolarea fundatiei, altfel muncesti degeaba. Acum am un beci si un demisol uscat, chiar daca pinza freatica e tot sus, pamintul e plin de izvoare, iar ploaia si zapada isi vad de treaba.
Succes!
sonutz
Postat pe 22 Septembrie 2009 18:07
De la: khl_lorica_yahoo_com, la data 2009-08-17 21:19:25Bine v-am gasit. Am si eu una bucata casa veche de 100 ani si igrasie pe pereti. M-am gandit sa refac fundatia, da nu stiu de unde sa incep... poate vreti sa ma ajutati.



Pentru o discutie de principiu, informativa, DAVID si SONUTZ au pus punctul pe Y. Daca esti decisa sa faci treaba, pune deoparte citeva sute de euroi si cheama un structurist - expert (oricum iti va trebui o expertiza la primarie pentru Autorizatia de Constructie) care iti face o expertiza cu tot ce trebuie (planuri, armari, cofrari, sprijiniri, marci de betoane, tehnologii de executie.......).
unigrafsa
Postat pe 22 Septembrie 2009 21:21
Hai sa-mi dau si eu o parere aici...cum spune mai sus prietenul nostru ca sub fundatie se toarne nustiuce ...sub fundatie nu poti turna nimic nu ai cum sa sapi sub fundatie ...se sapa de jur imprejurul casei (langa casa) un sant de 60 cm adancime pe 60 cm latime(in functie de cat de mare ai masina de dat gaurii) pentru a descoperii laterala fundatiei se dau gauri din 60 in 60 de cm cu un spiral de minim 14 in locul in care au fost date gaurile se baga fierbeton bucati de fier jumatate sa intre in funatie jumatate sa ramana afara cam 30 inauntru/30 afara.cu cat latimea santului este mai mare cu atat fietul este mai lung iar sustinerea este mai buna.dupa ce ati facut inconjurul casei se leaga mustatile de fier beton cu bare lungi de fier beton dupa care torni cimet...atata tot...ca sunt si alte optiuni...asta nu mai sti dar presupun ca pe cat de complicate pe atat de scumpe sunt.
danielestamathe
Postat pe 25 Septembrie 2009 00:48
eu tot nu inteleg pentru ce sa intaresti fundatia cand igrasia se afla pe pereti si nu are nici o legatura cu fundatia ??? darami peretii de igrasie dar la fundatie pentru ce umblii????
gigibrbr_condo
Postat pe 25 Septembrie 2009 17:04
acum am citit si eu prima intrebare de unde a pornit toata discutia eu citisem doar discutiile si mi-am imagiant intrebarea:)...daca umezeala este in partea de jos a peretelui este de la funadie daca e pe la colturi e de la ploaie ai mai multe variante...placare exterioara cu polistiren pentru ploaie,si la fel cum am pov mai sus de face o sapatura de jur imprejurul casei de 60cm/60 si izolezi fundatia cu hidrostop sau cu zmoala topita.cam asta e cea mai simpla metoda..si ieftina...scuze de raspunsul de mai sus acela era pentru rezistenta fundatiei in cazul in care crapa sau se rupe.
danielestamathe
Postat pe 26 Septembrie 2009 14:12
togmai asta nu intelegeam nici eu deoarece titlul topicului spune intrun fel apoi primul comentariu de introducere spune altceva si fiecare raspundea cum apuca sa citeasca doar eu ramaneam nelamurit
gigibrbr_condo
Postat pe 26 Septembrie 2009 17:17
Atentie insa , mi-am adus aminte din relatarile prietenilor nostri ce au scris in acest topic , ca daca pinza freatica se gaseste la minim 1 metru sub casa , se complica un pic treaba . Trebuie sa sapi in mijlocul casei un put colector adinc de 2 metri care se ramifica spre toate camerele cu canale colectoare si are iesire spre un alt put colector adinc de 3 metri . Daca exista avantajul terenului in panta este mult mai simplu ptr ca santul colector , de jur-imprejurul casei , se executa la o adincime de 1,5 metri si se colecteaza printr-o teava de PVC s-au alt material , in aval catre o directie mai mica de altitudine . Totul se executa in panta sub un unghi adecvat de scurgere , dupa care se porneste intarirea centurii subzidire in forma aratata mai sus .
david_laur
Postat pe 26 Septembrie 2009 19:19
ai dreptate au fost si pe alte topic-uri prezentate astfel de solutii
gigibrbr_condo
Postat pe 27 Septembrie 2009 17:09
buna , in cazul de fata intervin mai multe probleme , in primul rand din ce este constructia, apoi pentru a evalua si destiona bine lucrarile si cheltuielile e bine sa chemati un bun meserias pentru a va face o sondare a fundatiei , pentru a preveni eventualele neplaceri. Sugestia mea este sa nu mergeti doar pe baza unor pareri sau schite . trebuie sa vedeti ce se afla sub casa. succes!
ionelpetreaca
Postat pe 29 Septembrie 2009 10:30
IGRASIE TRATATA CU TEHNOLOGIE DE ULTIMA ORA
Executam lucrari in hidroizolatii de ultima tehnologie,suntem specializati in lucrari de hidroizolatii a peretilor din int. sau ext. la case vechi care au probleme cu igrasia de la baza peretilor.
Asiguram protejarea zidariilor impotriva infiltrari apei de la nivelul pamantului prin stoparea definitiva a umiditati.
Procedura de izolare consta in introducerea unei bariere din tabla de inox la baza peretilor.Executia se face cu materiale din import si scule profesionale.Aceasta solutie este bazata pe experienta acumulata in Austria si verificata cu succes in timp.
Termen de executie maxim 3 zile.
Deranj minim.
Garantie nelimitata.
tel 0742 973 406 sc grozarom.srl loc Oradea
vladion
Postat pe 2 Ianuarie 2012 20:30
scrieti pe google " sc. grozarom.srl " si veti gasi solutia la problema dumneavoastra de igrasie la case vechi
vladion
Postat pe 2 Ianuarie 2012 20:34

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Panouri sandvich 1 De la: vio_bazavan 18 Mai 2010 08:05
cum pot sa scap de cariile din grinzile de lemn ? 17 De la: condo001186 12 Septembrie 2013 18:02
Balustrade din inox, sticla si lemn 1 De la: kudika_956776 21 August 2014 14:39
mocheta 1 De la: condoliliac_43 18 Iulie 2010 08:25
Cum sa amenajezi complet o casa? 1 De la: condo000186 14 Martie 2009 17:38