Mai oameni bun, da' de ce e musai sa inveti intai schi si dup-aia snowboard? De ce li se pare tuturor logic asa???!?!?
In afara de faptul ca sunt ambele sporturi de iarna, nu au nimic in comun! Si saniuta are 2 laturi pe care aluneca si nu te trimite nimeni la ea cand vine vorba de boarding.
Asta-i o preconceptie a oamenilor care schiaza de cand se stiu si care nu inteleg ca mai exista si alte sporturi. Ca sa nu ma exprim altfel...
Personal, schiez de ani de zile, de 11 ani - ca sa fiu mai exacta- si tocmai m-am apucat de snowboard (sunt la al doilea sezon). E un alt sport, alte reguli, alta mancare de peste. Placa n-are in comun cu schiul decat zapada.
Despre echipament... folosesc acelasi costum ca si la schi, geaca si pantaloni impermeabili (vezi ca sunt reduceri la intersport, la unirii. Echipament bun si preturi chiar mici) caciula si manusi. La manusi trebuie mare atentie. Nu-ti cumpara niste prostii din piata, da un milion pe ele dar macar nu se rup in prima zi. Vei cadea de foarte multe ori si vei avea nevoie sa te sprijini in maini. Crede-ma, am patit-o.
La boots si board... la fel, nu da banii pe prostii. Butii trebuie stransi dar nu cat sa intrerupa circulatia sangelui. :-) Placa... multi spun ca daca e mai mica, o controlezi mai bine. Altii au regula sa fie cu 10-15 cm mai scurt decat inaltimea ta. reguli si reguli...
Distractie placuta si cat mai putine bufuri!