calator
76 mesaje
Postat pe: 12 Iunie 2009, ora 13:09
Am fost cu masina in Corfu verile trecute, pe traseul Bucuresti/Giurgiu// Ruse/Sofia/ Platamonas-Grecia. Partea asta a durat vreo 8/10 ore cu cateva pauze de benzina, cafea, sucuri odihna etx.
Va recomand sa va opriti in Grecia si nu in Bulgaria, acolo veti gasi orice fel de cazare vreti fara nicio rezervare, pe alese, gusturi, preturi.Si cu mic dejun inclus.
Apoi traseul merge pe langa Thessaloniki/Salonic, un oras foarte frumos dar mai scump, e bine sa mancat si sa dormiti langa orasele mari, dar ele merita vizitate oricum. Salonicul e foarte frumos dar aglomerat, va trebuie cam o jumatate de zi ca sa il strabateti sau ca sa faceti acolo o oprire. DAca nu ocoliti/l pe autostrada si mergeti spre Katerini si Larissa. Langa Larissa drumul spre Corfu face la dreapta/pe harta la stanga, spre vest.
Pana aici aveti autostrada sau sosea nationala foarte buna, la greci adica. De aici drumul e mai frumos, treceti prin Valea Tempi, unde se zice ca este izvorul Afroditei, am oprit undeva in parcare si l/am vazut, e un ochi de apa sub un mal de stanca, se zice ca cine se spala pe fata devine frumos, iubit etc. legende...
Apoi drumul va duce spre Meteore, urmatorul oras mare este TRikala, unde se poate gasi iar cazare si masa pe alese, sau daca nu chiar la Meteore se poate dormi si manca.
Opriti si vedeti Meterorele, macar 1 sau 2 manastiri, sunt foarte interesante.
Atentie, de aici drumul este mult mai greu, sunt serpentine, acum 3 ani cand am fost eu lucrau la autostrada, poate o fi gata, soseaua veche este buna dar nu se poate merge repede, e ca traseul Predeal/Brasov.
De la Meteore cautati drumul spre Ioannina si apoi la Igoumenitza, pe malul marii, de unde aveti vapoare spre Corfu la fiecare 30 minute, dar asta pana pe la ora 6 seara,
Odata ajunsi in Corfu va recomand sa faceti pauzele de pranz la drum prin insula, sunt locuri foarte frumoase, o puteti ocoli intr/o singura zi.
Vizitati Paleokastrita, Sarti, Glifada, Gialiscari, si desigur capitala, Kerkira, cum o denumesc grecii.
Si tot acolo veti gasi minunate plaje, pe alese, de nisip, piatra, stanca, orice.
Drum bun si vacanta placuta.
eu