cand trebuie sa spui NU intr-o relatzie...

Subiect nou
Alege alt forum  
Pagini: 1 2 3 >> Sari la pagina:
necunoscut Avatarul lui necunoscut

1 mesaj

nu stiu ce credetzi voi fetelor insa eu vad ca in fiecare zi tot creste numarul femeilor maltratate fizic si psihic de partenerii lor...nu e corect..daca printre noi se afla o astfel de persoana..care duce o asemenea povara pe umeri..o rog sa-si vada de viatza ..sa plece..omul nu se schimba niciodata...daca vreuna dintre noi sufera in tacere...sa spuna..sunt sigura ca ne v-om uni cu toate si o v-om ajuta sa depaseasca situatzia...
spunetzi NU violentze..spunetzi NU..atunci cand vi se cere inca o sansa dupa o alta dezamagire...nu trebuie sa ne lasam calcate in picioare..nu uitati cat de repede trece tineretzea..nu ramanetzi pentru nimic in lume langa un asemenea on..
Raporteaza abuz de limbaj

1 mesaj

toata lumea are dreptul la fericire..la implinire..de ce sa ratam asa ceva...si sa suportam pentru vesnica fraza(ca il iubesc)...asta nu exista..nu potzi iubi un barbat care in loc de un sarut iti da o palma..care in loc de un te iubesc...sa te jicneasca si injoseasca..
chiar rog pe toata lumea sa-si dea parerea cu privire la acest subiect...impreuna sunt sigura..ca v-om reusi sa le facem pe aceste `visatoare` sa se trezeasca la realitate...sa vada ca pe zi ce trece se sting...si tac..asteptand sa le treaca viatza..
astept si parerea voastra!
rodyka85 Avatarul lui rodyka85

1 mesaj
Oras: galati

ai mare dreptate....pentru nimic in lume nu trebuie sa suportam insulte,batai...minciuni si tradari.....fiecare om are personalitatea lui....de ce sa traim in umbra cuiva cand si noi avem viata noastra pe care poate am uitat sa ne-o traim?!Viata e mult prea scurta ....nu trebuie sa lasam timpul sa treaca pe langa noi...si pe langa asta trebuie sa pretuim fiecare clipa...si sa ne multumim cu firmituri de fericire....pt k din acestea se formeaza un intreg care-ti va aduce multumire sufleteasca si implinire....oricum suntem prinsi in capcana timpului.....uneori mai trebuie sa te opresti si sa privesti si frumusetea din jurul tau
iulik_flore Avatarul lui iulik_flore

1617 mesaje
Oras: bucuresti

ce frumos ati vb fetelor...si cata dreptate aveti...este adevevarat!dar este si mai trist la gandul k foarte multe femei indura asta inca....
cred ca dc sotul meu m-ar bate nu stiu ce as face...
sigur nu as tace...as face un scandal de mama focului si as fi in stare sa ajung si la politie
este adevarat ca...viata este multttt prea scurta...si de aceea ea trebuie traita la maxim si cat mai frumos......
fantome Avatarul lui fantome

964 mesaje
Oras: brasov

Soacra mea face parte din categoria de care vorbiti. Mereu o intreb de ce suporta si mereu gaseste raspunsuri care pentru mine sunt doar niste scuze pe care le inventeaza ea ca sa mearga inainte. Si tot nu inteleg de ce...
Sa iubesti e complicat si astea sunt cazuri in care trebuie sa pasesti din cercul iubirii, pentru ca trebuie sa ne iubim si pe noi.

1 mesaj

cred ca la soacra ta e vba de educatzie....educatzia care o primeau inainte fetele era orice s-ar intampla tu trebuie sa suportzi ca sa tzii familia iubita.....la mine asta nu functzioneaza in 5 minute mi-am impachetat boarfele si am sterso....muncesc sunt tanara,desteapta si mult prea frumoasa sa inghit asta....

treaba cu soacra ta no sa o potzi convinge de nimic...insa macar generatzia nostra sa se trezeasca la realitate

1 mesaj

scuze...era vba de familia unita

mereu ma grabesc nu recitesc si iese cate o istorieee
devyl_is_crying Avatarul lui devyl_is_crying

50 mesaje
Oras: bacau

Cumnata mea este in aceeasi situatie... De fiecare data spune Gata, nu mai pot! si ca un facut se intoarce el seara si nu i mai spune nimic si chiar o dragaleste... (desi nu mi pot da seama de unde atata ipocrizie). Am vb cu logodnicul meu (fratele celui inculpat) sa vad parerea lui de toata acesata mascarada.. si chiar l am rugat sa vb cu cel in cauza sa se opreasca! Stiti care a fost raspunsul lui? (a inculpatului) "E rea de gura! De aia o bat!" Insa iubitul meu i a dat raspunsul pe masura... "Divorteaza mai bine, va chinuiti amandoi, decat asa mai bine deloc!" Nici unul nu se gandeste ca este un bebe la mijloc..... Si ce mai pui, ca daca ei se cearta si cum este deja firesc in cazul lor, ajung si la bataie, ea se razbuna pe copil... Da ti mi un sfat? Am ncercat in fel si chip si nu am reusit!

964 mesaje

Nici nu cred ca poate reusi cineva... Persoana in cauza trebuie sa ia hotararea, trebuie sa aibe puterea de a se desprinde.
La noi in Brasov exista centre pentru femei maltratate cu psihologi, cu tot tacamul unde pot primi consiliere si tot ajutorul necesar. Au camere unde pot dormi, gradinite pentru copii si tot suportul moral.
Cate femei credeti ca accepta ajutorul? Putine... Pacat...

1 mesaj

sfatul meu...e sa nu va amestecatzi deloc..stiu ca doare...insa tu vrei sa faci un bine dar o sa cazi tu...e familia lor..sunt problemele lor...ea va ajunge sa dea vina pe tine....sa zica k tu pui paie pe foc...o invetzi de rau...ca barbatul ei o iubeste si tu ii vrei raul...stai deoparte...

cand se va trezi la realitate va vedea cum ia trecut viata prin fata ochilor...si ea na stiut sa se bucure de ea...si pe langa toate astea se va alege cu un copil maltratat psihic....cel mai mult sufera copiii

1 mesaj

majoritatea psihopatilor...ajung asa din cauza unor traume din copilarie...parintzii sunt cei ce ne modeleaza...toate deciziile sunt ale noastre in viata dar...le luam in functzie de cum am fost educatzi...si cum am fost crescutzi....

1617 mesaje

asta cam asa !!!
copiii sufera cel mult
asta demonstreaza despre ea k este slaba de inger
ar trebui macar sa se gandeasca ma imult la copil macar......
stiu k este greu dar trebuie sa puna punct
si9 vb k3ntutzei, mai bine sa nu te bagi.uneori vrei fa faci bine, insa se sparg in capul tau toate oalele.ei se impaca dsr pe tine te vor tine minte

50 mesaje

M am gandit si eu la aceasta varianta (ca pana la urma toate oalele in capul meu se sparg)... insa mi se rupe inima de cel mic... are doar 9 luni! El cu ce a gresit? Doar ca s a nascut in mediul nepotrivit? ... Multumesc oricum ... pentru sfaturi!

1617 mesaje

cu placere intr-adevar trist :((
dar nu ai ce ii face dc ea e incuiata

964 mesaje

De aceea se zice ca intr-o relatie sunt ambii vinovati: el e vinovat ca are un comportament imbecil si ea este vinovata ca accepta.

1 mesaj

daca barbatul tau se transfornma intr-o bestie....prima solutzie....ar fi sa stai de vba cu el...ca de la egal la egal...ca asa suntem egali...iar la a doua palma...stiu si eu...tziai facut bagajelul...daca tu crezi ca nu te-ar lasa sa pleci...pleca cand nu e el acasa..si gata...lupul isi schimba blana da naravul ba...si asta o stie toata lumea

e aiurea...sunt femei casatorite de ani de zile ...barbatzii le bat...si ele ink mai asteapta miraculoasa schimbare....e vina lor ca accepta si stau acolo...e vina noastra ca ascundem asta...si cel mai important e vina noastra ca suntem atat de rele incat nu vrem sa ne unim pentru a lupta sa se termine cu mascarada asta...

1 mesaj

nu se stie...poate dandu-ne parerea v-om face ca parerile altor femei nenorocite sa se schimbe...prin asta...salvam o familie...si de ce nu o viata...in lume mor femei pe capete(omorate de sotzii lor `iubitzi`)

eu propun sa punem cat mai multe povestiri...nu e nevoie de detalii doar povestea voastra ....
poate trezim la realiate visatoarele...

1617 mesaje

ai dreptate k3ntutza

50 mesaje

Stiti... prima mea relatiea durat 3 ani jumatate, el a fost primul, barbatul visurilor mele etc... insa totul s a schimbat in momentul in care mi a dat o palma... In acel moment am ametit, mi au tiuit urechile si m am tinut de perete sa nu cad! Insa nu am reusit sa l iert... bineinteles s a pus in genunchi, mi a jurat ca nu va ma face asa ceva, ca nu stie ce s a intamplat cu el etc... Atunci am zis "Da, te iert!", insa peste putin timp ii propuneam despartirea noastra deoarece nu reusisem sa trec peste asta!

Am avut si o copilarie in care am fost batuta crunt si deseori, si mi a fost prea frica de el, dupa acel moment, parca mi vedeam parintele in el! Nu am putut ierta!

Dar nu mi pare rau, am aflat apoi ca in relatiile ce le a avut dupa mine ca se schimba se foarte mult, isi batea iubitele!

964 mesaje

Dumnezeule....
Imi pare nespus de rau Devil sa citesc asta. Te felicit pentru taria de care ai dat dovada. Esti un exemplu pentru cele care indura de dragul vremurilor apuse sau care cred in miracolul schimbarii.
Trebuie facut ceva. In loc de emisiuni de genul Ciao sau alte bazaconii de genul asta, ar putea face o emisiune cu femei maltratate macar o data pe saptamana.
Da. in fiecare saptamana, in aceeasi zi, la acceasi ora ar trebui convinse femei sa-si spuna trista poveste, sa-si deschida sufletele.
Daca Dan Diaconescu ar fi destept ar termina cu Elodia. Asta ar fi un subiect cu o audienta mult mai mare.

1 mesaj

voi nu vedetzi ce fiare suntem....noi femeile suntem draq...nu suntem unite deloc...nu e vba doar de maltratare fizica si psihica...sa ne gandim la nenumaratele boli...cum ar fi cancerul la san....femeile din romania nu stiu sa mearga la medic...te doare maseaua tzio scotzi singura...te doare capu iei o pastila....nu asa se fac lucrurile...si cand ajungi la medic e prea tarziu nu poate satzi faca mai nimic...si esti pe duca...lasand o familie intreaga singura...copiii sotz...nepotei...e trist...
am vazut o tema legata de vizitele la ginecolog...imi pare rau so spun...nici eu nu ma dau in vant dupa el..si cred ca nici una...insa toate astea din cauza educatziei primite...nu jignesc pe nimeni...da e vina mamelor care saracele majoritatea provin de la tara si la fel ca noi nu au fost informate..

singura masura care o vad...e sa incepem din acest moment sa luptam pentru femeia din noi...pentru cele care au luptat in trecut si pentru fiicele noastre...romania trebuie sa se ridice odata...sa se trezeasca..

chiar m-am gandit la un site...desigur daca va alaturatzi despre drepturile femeii...posibile boli...povesti...experientze...vreau idei

daca vrem ceva..sa nu mai asteptam...sa o facem noi...de ce sai asteptam pe altzii sa se scarpine in cap...

astept toate propunerile voastre

964 mesaje

Bravo, Kentutza. Imi place atitudinea ta. O sa ma interesez sa vad cum putem face un astfel de site.

1617 mesaje

964 mesaje

MITURI DESPRE VIOLENȚĂ

1. Nu este violență, ci doar ciondăneală.

În realitate, există o diferență clară între ceartă și violență. Când două persoane se ceartă, raportul de putere rămâne egal. În cazul violenței însă, femeia este submisivă: chiar dac㠄dă din gură”, ea știe că partenerul ei poate pune capăt disputei în favoarea lui oricând cu o lovitură sau numai cu o demonstrație de putere.

2. Violența se întâmplă doar în familiile cu „probleme” sau în cele sărace.

În realitate, violența domestică este un fenomen răspândit la toate nivelele sociale; statutul socio-profesiolal și economic al unei familii/ cuplu poate influența eventual modalitățile de manifestare.

3. Violența domestică este o problemă privată, nimeni nu ar trebui să se amestece.

În realitate, extinderea violenței și complexitatea consecințelor ei asupra femeilor, copiilor, relațiilor între adulți-copii, fac din acest fenomen social o problemă care ne privește pe toți, societatea în ansamblul ei.

Majoritatea țărilor cu o democrație avansată au făcut din violența domestică o problemă națională, promovând politici adecvate și eficiente – printre ele Marea Britanie, Austria, Statele Unite.

4. Femeile susțin că sunt abuzate numai pentru a câștiga procesele de divorț și a obține unele avantaje la separare.

În realitate, femeile abuzate se hotărăsc foarte greu să divorțeze, datorită obstacolelor interioare și exterioare pe care le trăiesc, chiar amplificat. De exemplu:

teama de a fi atacată și rănită dacă pleacă: multe femei sunt amenințate cu și mai multă violență dacă pleacă, uneori sunt amenințate cu moartea.

teama că îi va merge financiar mult mai rău dacă îl părăsește sau că nu se va descurca

nu are unde să meargă ori trebuie să se mute în altă parte- cu implicații asupra slujbei, pierderea rețelei de suport

situația copiilor, care trebuie să-și schimbe școala, vor fi afectați de schimbări, vor fi deprivați de prezența tatălui

este presată de el, de familie, copii, prieteni, îndrumători religioși să rămână

speranța (nerealistă ) că el se va schimba, că violențele vor înceta în timp

sentimentele de rușine, teama că va fi etichetată ca ”femeie bătută”/ divorțată, auto- învinovățirea

5. De fapt, femeilor care trăiesc în relații violente le place, altfel ar pleca

În realitate, aceste femei se hotărăsc greu să iasă din situația de violență datorită lipsei banilor, a unui adăpost alternativ și pentru a nu-i despărți pe copii de tată.

6. Femeile provoacă violența sau o „merit㔠în vreun fel.

În realitate, violența nu este sub nici o formă o metodă acceptabilă de rezolvare a conflictelor din relațiile interpersonale.

Nimeni nu are dreptul să lovească, să rănească o altă persoană ori un alt membru al familiei, indiferent de provocare.

7. Persoanele violente sunt așa pentru că au fost maltratate în copilărie ori provin din familii violente/ abuzive

În realitate, deși un procent semnificativ dintre abuzatori au suferit abuz în copilăria lor, nu toate persoanele – bărbați și femei – care au suferit maltratare ca și copii, devenind adulți repetă abuzul în relațiile lor.

Este semnificativ faptul că multe femei maltratate în familiile de origine intră în relații abuzive și devin victime, pe când băieții abuzați preiau mai degrabă rolul de agresor.

8. Bărbații violenți sunt bolnavi psihic ori psihopați

Realitatea: studiile clinice infirmă această credință.

9. Bărbații abuzează femeile pentru că nu cunosc alt mod de a-și exprima trăirile/ emoțiile

În realitate, în perioada care urmează incidentului violent, bărbatul dovedește că știe și alt mod de a-și exprima trăirile: „regret㔠și adesea cere iertare, promițându-i partenerei că a fost pentru ultima dată, căutând explicații pentru „ieșirea” lui; el își reafirmă iubirea, îi face daruri/ atenții cu care să o convingă de buna lui credință.

În realitate, comportamentul violent e cu scopul de a domina și de a controla.

10. Alcoolul este cauza violenței domestice

În realitate, alcoolul poate favoriza apariția violenței, dar nu este cauza care o determină.

Doar în jumătate din incidentele de violență bărbatul este sub influența alcoolului.

De asemenea, există persoane care sunt violente fără a fi consumatoare de alcool.

11. Se spune că un bărbat care nu-și bate nevasta nu o iubește cu adevărat.

În realitate, o femeie lovită se simte umilită, devalorizată și acceptă relația doar din frică.

Violența ucide dragostea.

12. 16% dintre români consideră că bătaia este ruptă din rai.

În realitate, violența lasă urme adânci în sufletele copiilor. O educație sănătoasă nu se face cu palmele și pumnii, ci cu multă dragoste, răbdare și înțelepciune.

964 mesaje

Statistici
In Romănia există 45 de adăposturi pentru victimele violenței in familie, dintre care 23 sunt publice, 12 in parteneriat public privat și 10 private. Capacitatea adăposturilor se ridică in prezent la 350 de locuri pentru victime adulte plus copiii acestora. De asemenea, există 55 centre de consiliere a victimelor violenței in familie și 4 centre care oferă servicii sociale destinate agresorilor familiali. In primele trei trimestre ale anului 2007 s-au inregistrat 4.463 de cazuri de violență asupra femeilor și peste 50 de decese de sex feminin.

Am citit si nu mi-a venit sa cred... 50 de decese? E prea mult, cuvintele sunt de prisos.

964 mesaje

http://www.121.ro/forum/violenta-in-familie-t6428.html

iata un exemplu de un astfel de forum

1617 mesaje

trist dar adevarat
insa ce sa le faci cand asa sunt crescute...educate...invatate
sau sunt prea lase si comode

964 mesaje

Motivatiile sunt multiple, cele mai multe de ordin psihic, din dominare, din religie, din crestere. Am vazut cazuri in care femeia accepta pt ca nu are unde pleca...

1 mesaj

AM GASIT CEVA INTERESANT
Legislația românească se circumscrie cadrului legislativ generos inspirat și impus de tratate, acorduri și convenții internaționale pe această problematică, principalul act normativ fiind Legea nr. 217/2003 pentru prevenirea și combaterea violenței în familie, în baza căreia a fost înființată Agenția Națională pentru Protecția Familiei (A.N.P.F.). Agenția este un organ de specialitate al administrației publice centrale din subordinea Muncii, Familiei și Egalității de Șanse, coordonând punerea în aplicare a măsurilor de prevenire și combatere a violenței în familie, măsuri reunite în cadrul unei Strategii naționale (H.G. nr. 686/2005).
Amploarea fenomenului de violență în familie în România reiese din datele statistice colectate de Agenție în perioada 2004 – 2007:
2004: 8.104 cazuri de violență în familie și 84 de cazuri soldate cu decesul victimei;
2005: 9.537 de cazuri și 69 de decese;
2006: 9.372 de cazuri și 151 decese;
semestrul I 2007: 4.097 cazuri și 69 de decese.
Se estimează că numărul real al cazurilor de violență în familie este mult mai mare datorită faptului că multe victime nu se prezintă la instituțiile competente sau nu declară problema reală cu care se confruntă. De asemenea, multe instituții nu încadrează faptele de violență în familie ca atare sau nu raportează Agenției aceste cazuri.

1 mesaj

Definiții
Potrivit Consiliului Europei – Comitetul de Miniștri, 1985, violența în familie este „orice act sau omisiune comisă în interiorul familiei de către unul dintre membrii acesteia și care aduce atingere vieții, integrității corporale sau psihologice sau libertății altui membru al acelei familii, și vatămă în mod serios dezvoltarea personalității lui/ei” (Recomandarea Nr. R (85) cu privire la violența în familie, adoptată la 26 martie 1985 ).
În Rezoluția 48/104/20.12.1993, Adunarea Generală a ONU, art.2, arată că violența îndreptată asupra femeii „include următoarele acțiuni chiar dacă nu se limitează la ele: violența fizică, sexuală și psihologică care se produce în cadrul familiei, inclusiv maltratări, abuzul sexual al copiilor din cadrul căminului conjugal, violența relaționată cu știrbirea dreptului patrimonial, mutilare genitală și alte practici tradiționale, nocive pentru femeie, actele de violență produse de alți membri ai familiei precum și violența relaționată cu exploatarea.”
Definiția celei de-a Patra Conferințe Mondiale asupra problemelor Femeilor, Beijing 1995 descrie violența îndreptată asupra femeii ca orice act de violență fundamentat pe diferența de gen, care rezultă sau care poate rezulta într-o vătămare sau suferință fizică, sexuală sau psihologică a femeilor, inclusiv amenințările cu asemenea acte, coerciția sau privarea arbitrară de libertăți, indiferent dacă acestea apar în viața publică sau privată. În consecință, violența împotriva femeilor cuprinde următoarele forme, fără a fi limitată la acestea:
a) Violența fizică, sexuală și psihologică ce are loc în familie, inclusiv bătăile, abuzul sexual al copiilor de sex feminin în cadrul casnic, violența legată de zestre, violul marital, mutilarea genitală a femeilor, violența extra-maritală și violența referitoare la exploatare;
b) Violența fizică, sexuală și psihologică ce apare în comunitatea generală, inclusiv violul, abuzul sexual, hărțuirea sexuală și intimidarea la locul de muncă, în instituțiile educaționale și în altă parte, traficul cu femei și prostituția (forțată);
c) Violența fizică, sexuală și psihologică comisă sau trecută cu vederea de către Stat, oriunde apare aceasta.” (paragraful 113)
Legea 217/22 mai 2003 pentru prevenirea și combaterea violenței în familie definește violența în familie, astfel:
„Art. 2. - (1) În sensul prezentei legi, violența în familie reprezintă orice acțiune fizică sau verbală săvârșită cu intenție de către un membru de familie împotriva altui membru al aceleiași familii, care provoacă o suferință fizică, psihică, sexuală sau un prejudiciu material.
(2) Constituie, de asemenea, violență în familie împiedicarea femeii de a-și exercita drepturile și libertățile fundamentale.
Art. 3. - In sensul prezentei legi, prin membru de familie se înțelege: soțul;
ruda apropiată, astfel cum este definită la art. 149 din Codul penal.
Art. 4. - De efectele prezentei legi beneficiază și persoanele care au stabilit relații asemănătoare acelora dintre soți sau dintre părinți și copil, dovedite pe baza anchetei sociale.”
Literatura de specialitate definește violența în familie și ca pattern de control coercitiv, caracterizat prin folosirea comportamentelor abuzive fizice, sexuale sau emoționale. Din punct de vedere clinic, o definiție larg acceptată a violenței în familie este aceea formulată de Stark și Flitcraft: „Violența domestică este o amenințare sau provocare, petrecută în prezent sau în trecut, a unei răniri fizice în cadrul relației dintre partenerii sociali, indiferent de statutul lor legal sau de domiciliu. Atacul fizic sau sexual poate fi însoțit de intimidări sau de abuzuri verbale; distrugerea bunurilor care aparțin victimei; izolarea de prieteni, familie sau alte potențiale surse de sprijin; amenințări făcute la adresa altor persoane semnificative pentru victimă, inclusiv a copiilor; furturi; controlul asupra banilor, lucrurilor personale ale victimei, alimentelor, deplasărilor, telefonului și altor surse de îngrijire și protecție.”

Publicitate Avatarul lui Publicitate

Alege una din gentile David Jones Summer (White sau Black) la doar 32 lei in loc de 90 leiPromotia zilei pe Kuponiada.ro
Alege una din gentile David Jones Summer (White sau Black) la doar 32 lei in loc de 90 lei

Pagini: 1 2 3 >> Sari la pagina: