Setari Cookie-uri

La ortodocsi sau la catolici???

Am o mare dilema: prietenul meu e catolic iar eu ortodoxa. Unde sa facem nunta?
Gaby211081_grace
Postat pe 5 Noiembrie 2008 16:23
Incercati sa ajungeti la un consens. Care este cel mai religios dintre voi?
fantome
Postat pe 10 Noiembrie 2008 13:56
Cred ca eu...
Insa problema nu e ca el ar vrea la catolici iar eu la ortodocsi ci faptul ca nu stiu unde ar fi mai indicat..si mai frumos...
Gaby211081_grace
Postat pe 11 Noiembrie 2008 16:36
gaby
eu sunt ortodoxa insa am o fixatie!
imi doresc sa fac nunta la catolici!!!!
de ce?
ptr ca bisericile lor sunt senzatie, mai ales cadegralele iar slujba este spectacol
este adevarat nu te casatoresti la biserica ptr asta
insa mi se furnica pielea pe mine numai cand aud avea maria si canta marsul nuptial
k sa nu mai spun de faptul k intri cu tatal de brat iar juramintele se rostesc la fel k in filme adik live
sunt f multe lucruri frumoase
se fac repetitii, bancute, totul organizat

k frumusete poate k slujba catolica poate fi

insa nici ortodocsi nu sunt mai prejos

puteti face slujba mixta

sau puteti aranaja cu preotii k unul dintre ei sa vina in biserica celuilalt si sa oficieze slujba

parerea mea, de preferat ortodoxul la catolic

sincer????

dc as fi in locul vostru as face-o in ambele religii "surori"
iulik_flore
Postat pe 17 Noiembrie 2008 17:12
De la: Gaby211081, la data 2008-11-05 16:23:30Am o mare dilema: prietenul meu e catolic iar eu ortodoxa. Unde sa facem nunta?

BUNA GABY! EU ZIC CA AR TREBUI SA IMPACATI SI CAPRA SI VARZA...ADIK SA O FACETI SI LA ORTODOXI SI LA CATOLICI. ASTFEL POTI FI SIGURA K PE VIITOR NU VOR APAREA REPROSURI DIN PARTEA NICIUNUIA DINTRE VOI.
simona_grace
Postat pe 30 Noiembrie 2008 17:42
Ar fi prea complicat sa facem si la ortodocsi si la catolici, mai ales ca in aceeasi zi vom face si cununia...
Gaby211081_grace
Postat pe 1 Decembrie 2008 09:17
Dincolo de cum stabiliti intre voi, eu zic sa ai in vedere urmatorul lucru atunci cand iei hotararea: la catolici este mai teatral, spectaculos, k in filme, la otodoxi este mult mai profunda slujba, iar ceea ce se spune acolo este mult mai bogat in sensuri si mult mai aproape de suflet decat de specatacol.
PS La brat cu tatal tau poti sa intri si aici k nu e pb asta.
bastiuta
Postat pe 1 Decembrie 2008 11:58
Si noi avem aceleasi coordonate: eu ortodoxa, el catolic.Si tare as vrea sa avem cununie religioasa dubla.De fapt, se pare ca si nasii nostri sunt o familie mixta.Eu am primit de la un monsenior catolic informatia cum ca se poate face cununie dubla, in situatii exceptionale si cu acordul preotilor nostri.
Inca nu am vorbit cu nici unul dintre ei, dar consider ca lucrurile vor fi ok....Va mai tin la curent!
irina_maria_mitrofan
Postat pe 1 Decembrie 2008 12:11
cea mai buna decizie, este cununia mixta
iulik_flore
Postat pe 1 Decembrie 2008 13:32
De la: iulika_flore, la data 2008-11-17 17:12:36gaby
eu sunt ortodoxa insa am o fixatie!
imi doresc sa fac nunta la catolici!!!!
de ce?
ptr ca bisericile lor sunt senzatie, mai ales cadegralele iar slujba este spectacol
este adevarat nu te casatoresti la biserica ptr asta
insa mi se furnica pielea pe mine numai cand aud avea maria si canta marsul nuptial
k sa nu mai spun de faptul k intri cu tatal de brat iar juramintele se rostesc la fel k in filme adik live
sunt f multe lucruri frumoase
se fac repetitii, bancute, totul organizat

k frumusete poate k slujba catolica poate fi


Iulik draga e drept k juramintele alea sunt romanitice si ca in filme, dar astea vi le puteti face inainte sau dupa , in orice alt moment al vietii voastre cand simtiti nevoia sau le-ati facut deja cand te-a cerut de sotie
In schimb juramantul cu mana pe SF Cruce si pe Sf Evanghelie atat in fata sotului/sotiei cat si a lui Dumnezeu nu mai ai ocazia sa-l mai faci nicciodata in viata si eu zic k nu merita ratat doar de dragul unui capriciu.
Mai gandeste-te ! Pupici!
bastiuta
Postat pe 1 Decembrie 2008 15:18
De la: Gaby211081, la data 2008-12-01 09:17:53Ar fi prea complicat sa facem si la ortodocsi si la catolici, mai ales ca in aceeasi zi vom face si cununia...


Hey! eu ti-am dat nici mai mult nici mai putin decat o parere, exat asa cum ai cerut cand ai postat acest subiect pe forum.Tu faci cum vrei.
simona_grace
Postat pe 2 Decembrie 2008 09:44
Am trecut exact prin aceeasi situatie.

Eu ortodox, sotia catolica.

Din 2 motive am ales sa facem cununia la o biserica catolica.

- Sotia era mult mai credincioasa decat mine si am considerat foarte incorect din partea mea sa insist sa facem cununie ortodoxa doar ca sa pastrez iluzia ca sunt eu cocosul in familie
- Am fost inainte si la o biserica ortodoxa si am intrebat daca putem face o cununie comuna cu un preot ortodox si unul catolic si distinsul prelat ne-a spus cu tot patosul ca ne recomanda sa nu ne casatorim asa daca nu vrem sa ajungem in iad. Ca neaparat sotia sa se boteze ortodoxa si sa venim la el sa ne casatorim dupa nu stiu cate etape in care sa demonstram ca neam lepadat de satana catolica (asta in momentul in care eu venisem cu viitoarea sotie de mana)

Urmarea - preotul catolic a fost deacord fara nici o problema (ma rugat doar sa ma spovedesc inainte la ei si sa facem o repetitie generala a cununiei mai ales avand in vedere ca io habarnaveam carei mersul pacolo). Am negociat la sange cat de mare sa fie corul si daca sa fie format din virgine sau nu (glumesc )
In final a iesit o cununie de vis (din spusele invitatilor ca eu eram high) - a contat mult si ca am fact-o in catedrala asta catolica de pe langa amzei(sf iosiv parca) - si este indradevar superba.
mau77mau
Postat pe 2 Decembrie 2008 11:12
k bine zici mau
ai perfecta dreptate!!!!
preotii nostri ortodocisi, sa ma iesrte D-zeu dar au niste impresii si sunt asa radicali din prima.
Nici nu stau la discutii.
Asta ma enerveaza si pe mine
Din cate am auzit, preotii catolici sunt mult mai "libertini" si mai ingaduitori.
Ei accepta si sa vina intr-o biserica ortodoxa sa cunune, pe cand la preotii ortodocsi mai rar vezi...

oricum staina Sfintei Cununii, este singura taina pe care nu are imp unde o savarsesti.Este jurmantul tau si al persoanei iubite in fata lui Dumnezeu care e unul singur si pretutindeni.Si pe camp!!!

Asadar tot ce iti pot spune este casa de piatra si felicitati ptr catedrala.ESTE SUPERBA!!!!
iulik_flore
Postat pe 2 Decembrie 2008 17:25
cu mine s-a purtat oribil preotul ortodox cand i-am zis ca ma trec la catolici dupa viitorul meu sot....
caurea_grace
Postat pe 9 Decembrie 2008 15:16
Eu ortodoxa, el catolic! Atunci cand eram prieteni ,el mergea regulat la biserica ,eu doar de Pasti! As putea spune ca ...el m-a dus la biserica! Ne-am casatorit la ...catolici, evident (cu toata opozitia familiei mele care erau doar ortodocsi prin traditie, nu si practicanti. A fost o cununie frumoasa ! Eu am renuntat la religia mea si am trecut la catolici ! Nu m-a botezat nimeni ,preotul catolic spunand ca este valabil botezul ortodox. Mi-am botezat copilul la catolici si am devenit o familie catolica care frecventam impreuna liturghiile care ajung la inima mea! Nu dau sfaturi doar povestesc ce am facut eu.
botezatudaniela
Postat pe 26 Decembrie 2008 00:58
Sunt multe cazuri de casatorii mixte unde sotii spun ca au facut casatoria in ambele biserici. In realitate se face doar intr-un singur loc fie la ortodocsi fie la catolici, iar in celalalt loc doar o binecuvantare. Si asta deoarece asemenea botezului e o taina recunoscuta de ambele biserici.
In plus casatoriile interconfesionale genereaza de cele mai multe ori conflicte in familie cand fiecare tine la confesiunea sa. De accea se cere ca unul dintre soti sa se boteze la religia celuilalt.
De obicei cei religiosi atunci cand isi gasesc un partener de viata fie doresc sa fie din aceeasi confesiune, fie pe parcurs il fac pe celalalt sa treaca la religia lui.
E foarta importanta religiozitatea.
Sa alegi o biserica pentru aspectul exterior, interior, scaune, muzica, fast.... e lipsa de minte....

Postat pe 4 Ianuarie 2009 14:20
Si eu am aceeasi problema...eu orotoxa...el catolic...vrem sa facem nunta la anu...dar el nu vrea sa vina sa ne casatorim la orodocsi , tatal meu imi zice ca nu vine la nunta daca merg la catolici...
Pt mine nu conteaza unde fac cununia..e acelasi D-zeu si la ortodocsi si la catolici...si as vrea sa ii impac pe amandoi ..nu vreau sa ii pierd...Problema e ca am auzit ca nu se mai poate face cununia cu doi preoti unul catolic si altul ortodox ... din cauza ca episcopul ortodox de Tm s-ar fii spovedit si impartasit la catolici...
Ce sa fac??

Postat pe 3 Februarie 2009 14:18
eu stiu ca merge. chiar am auzit un caz in care s-au casatorit in ambele biserici, atat la ortodocsi cat si la catolici !!!!

insa totul depinde de preoti. am auzit alte cazuri in care au cununat amandoi in aceeasi biserica, de obicei la odrodocsi ca invers....nu prea vor...stiti si voi...fara rautate dar ortodocsi sunt mai ciufuti, nu intra in biserica catolica
iulik_flore
Postat pe 11 Februarie 2009 12:15
EU SUNT CATOLICA IAR SOTUL ORTODOX ,SI LA NOI A FOST LA INCEPUT GREU PT CA EU VOIAM LA CATOLICI EL LA ORTODOXI.AM ALES IN FELUL URMATOR : AM MERS MAI INTAI LA ORTODOXI SA VB CU PREOTUL DESPRE NUNTA,CAM CUM AM VREA SA FIE CU JURAMINTE SI TOATE CELE IAR PREOTUL MI-A RETEZAT-O SCURT CA AM VAZUT PREA MULTE FILME.APOI AM FOST DE AM VB SI CU PREOTUL CATOLIC CARE FFF FRUMOS S-A PURTAT CU NOI SI NE-A VB ASA CALM DE A RAMAS SOTUL MEU IMPRESIONAT DESI EL NU PREA E RELIGIOS.AM FACUT NUNTA MIXTA ADICA EL A RAMAS IN RELIGIA LUI IAR EU IN A MEA,LA ORTODOXI MA OBLIGA PE MINE SA TREC IN REL ORTODOXA MI SE PARE TOTUSI O TAMPENIE DESI TOT PREOTUL ORTODOX MI-A SPUS CA SUNT BISERICI SURORI SI CA AU ACELEASI TAINE LA CUNUNIE SI NU MERGE FACUTA CUNUNIA SI LA ORTODOXI SI LA CATOLICI PT CA PRACTIC SF. TAINE SUNT LA FEL.EU AM INCERCAT SA FAC ASA LA2 BISERICI PT CA LA SOTUL MEU DESI NU ERA ORTODOX PRACTICANT LA EL DEVENISE SI O CHESTIE DE ORGOLIU CRED CA DIN CAUZA PARINTILOR.ORICUM PREOTUL ORTODOX MI-A SPUS CA NU SE POATE.AM FACUT LA CATOLICI SI PANA LA URMA A IESIT FAIN TOATA LUMEA A FOST MULTUMITA CHIAR SI PARINTII LUI AU RAMAS IMPRESIONATI. CAT DESPRE AMENINTARILE PARINTILOR CA NU VIN LA NUNTA DACA FACI LA CATOLICI ASTA E O FORMA DE A TE PRESA SA FACI CUM VOR EI.E O CHESTIE DE ORGOLIU A TATALUI SI SPER SA NU VA CERTATI TU SI VIITORUL TAU SOT DIN CAUZA ASTA.PANA LA URMA TU CU SOTUL TAU VEI TRAII IN CASA SI NU E BN SA PORNESTI CU STANGUL.DACA SUNTETI FFF DIPLOMATI POATE REUSESTI SA IL CONVINGI PE TATAL TAU CA E MAI IMPORTANT SA FITI VOI FERICITI DECAT UN ORGOLIU IMPORTANT ESTE SA FACETI LA O BISERICA NU CONTEAZA CARE DAR LA CATOLICI NU ESTI PRESAT DE TIMP HAI CA VIN URMATORII SA-I CUNUN SI IN PLUS DE ASTA DACA TU ASTA VREI E IMPORTANMT SA FACI ASA CUM VREI TU E NUNTA TA NU A PARINTILOR.FII TARE SI SUCCES IN NEGOCIERI.
deci_grace
Postat pe 21 Martie 2009 07:48
iulik_flore
Postat pe 23 Martie 2009 12:19
superbeeeeeeeee

uitati-va cum sa va asortati buchetul in functie de rochie

http://www.flu.ro/articole/Moda_si_Stil/Cele_mai_extravagante_buchete_de_mireasa.html
iulik_flore
Postat pe 1 Aprilie 2009 12:34
In primul rand nu se poate sa celebrezi de 2 ori sacramentul casatoriei.
misonik_grace
Postat pe 7 Aprilie 2009 12:16
nu stiu ce sa zic...am mai auzit de nunta dublu
iulik_flore
Postat pe 8 Aprilie 2009 17:12
tu ai auzit de sapatamana de rugaciune comuna? Cum sa spui ca preotii ortodocsi nu intra in bis catolica??
Cat despre casatoria mixta. Asa cum a spus si cineva mai sus...exista o singura casatorie iar cea de-a 2-a e o binecuvantare atat!
dara_miki
Postat pe 14 Aprilie 2009 20:16
De la: dara_miki, la data 2009-04-14 20:16:55tu ai auzit de sapatamana de rugaciune comuna? Cum sa spui ca preotii ortodocsi nu intra in bis catolica??
Cat despre casatoria mixta. Asa cum a spus si cineva mai sus...exista o singura casatorie iar cea de-a 2-a e o binecuvantare atat!


nu...sincer nu am mai auzit de saptamana de rugaciune comuna

cat despre faptul ca preotii ortodocsi nu intra in biserica catolica...era doar o expresie... vroiam sa ma refer la faptul ca in general preotii ortodocsi sunt mai rigizi si mai exigenti decat cei catolici

o zi frumoasa
iulik_flore
Postat pe 15 Aprilie 2009 10:50
http://www.flu.ro/articole/Moda_si_Stil/Ultimele_tendinte_in_materie_de_voaluri.html

PTR MIRESICILE INTERESATE DE VOALURI
iulik_flore
Postat pe 5 Mai 2009 11:21
De la: deci, la data 2009-03-21 07:48:10EU SUNT CATOLICA IAR SOTUL ORTODOX ,SI LA NOI A FOST LA INCEPUT GREU PT CA EU VOIAM LA CATOLICI EL LA ORTODOXI.AM ALES IN FELUL URMATOR : AM MERS MAI INTAI LA ORTODOXI SA VB CU PREOTUL DESPRE NUNTA,CAM CUM AM VREA SA FIE CU JURAMINTE SI TOATE CELE IAR PREOTUL MI-A RETEZAT-O SCURT CA AM VAZUT PREA MULTE FILME.APOI AM FOST DE AM VB SI CU PREOTUL CATOLIC CARE FFF FRUMOS S-A PURTAT CU NOI SI NE-A VB ASA CALM DE A RAMAS SOTUL MEU IMPRESIONAT DESI EL NU PREA E RELIGIOS.AM FACUT NUNTA MIXTA ADICA EL A RAMAS IN RELIGIA LUI IAR EU IN A MEA,LA ORTODOXI MA OBLIGA PE MINE SA TREC IN REL ORTODOXA MI SE PARE TOTUSI O TAMPENIE DESI TOT PREOTUL ORTODOX MI-A SPUS CA SUNT BISERICI SURORI SI CA AU ACELEASI TAINE LA CUNUNIE SI NU MERGE FACUTA CUNUNIA SI LA ORTODOXI SI LA CATOLICI PT CA PRACTIC SF. TAINE SUNT LA FEL.EU AM INCERCAT SA FAC ASA LA2 BISERICI PT CA LA SOTUL MEU DESI NU ERA ORTODOX PRACTICANT LA EL DEVENISE SI O CHESTIE DE ORGOLIU CRED CA DIN CAUZA PARINTILOR.ORICUM PREOTUL ORTODOX MI-A SPUS CA NU SE POATE.AM FACUT LA CATOLICI SI PANA LA URMA A IESIT FAIN TOATA LUMEA A FOST MULTUMITA CHIAR SI PARINTII LUI AU RAMAS IMPRESIONATI. CAT DESPRE AMENINTARILE PARINTILOR CA NU VIN LA NUNTA DACA FACI LA CATOLICI ASTA E O FORMA DE A TE PRESA SA FACI CUM VOR EI.E O CHESTIE DE ORGOLIU A TATALUI SI SPER SA NU VA CERTATI TU SI VIITORUL TAU SOT DIN CAUZA ASTA.PANA LA URMA TU CU SOTUL TAU VEI TRAII IN CASA SI NU E BN SA PORNESTI CU STANGUL.DACA SUNTETI FFF DIPLOMATI POATE REUSESTI SA IL CONVINGI PE TATAL TAU CA E MAI IMPORTANT SA FITI VOI FERICITI DECAT UN ORGOLIU IMPORTANT ESTE SA FACETI LA O BISERICA NU CONTEAZA CARE DAR LA CATOLICI NU ESTI PRESAT DE TIMP HAI CA VIN URMATORII SA-I CUNUN SI IN PLUS DE ASTA DACA TU ASTA VREI E IMPORTANMT SA FACI ASA CUM VREI TU E NUNTA TA NU A PARINTILOR.FII TARE SI SUCCES IN NEGOCIERI.

din pacate la noi majoritatea preotilor nu prea stiu ce e binevointa si o vb.buna sau blandetea la catolici preotii sunt altfel cgiar mai apropiati de tine iti explica frumos au rabdare cu tine etc.
kudika007717
Postat pe 21 Mai 2009 07:49
DA! EXACT DEGETICA86

DE ASTA AM EU O AFINITATE PTR CATOLICI!!!
iulik_flore
Postat pe 22 Mai 2009 18:21
"deci" religia ortodoxa este mai stricata dcat religia catolica
- nu stiu exact ce vroiai tu de la preot dar cert este ca nu a fost de acord.

ortodoxi nu vor face niciodata o slujba pe care o fac catolicii - de aceea ti-a retezat-o preotul si nici invers.


In Biserica Ortodoxa inti cu frica de Dumnezeu nu putem sa mergem sa cerem preotilor anumite proceduri care nu sunt de competenta ortodoxiei si pe care le dorim noi sa le schimbam.



monika_monika sotul tau ar tb sa tina cont de parerea ta - dar el de ce nu vrea la ortodocsi?cum va tine cont de ceva pareri? sau chiar e un mare credincios?

parerea mea ca barbartii trec mai usor peste o schimbare - eu nu as face aceasta schimbare in general femeia este preotul casei

degetica86 cum poti sa spui asa ceva "din pacate la noi majoritatea preotilor nu prea stiu ce e binevointa si o vb.buna sau blandetea"

- sincer fetelor eu nu am intalnit preoti cum scriu unele dintre voi si chiar am fost la multe biserici si manastiri - sunt foarte surprinsa - as fi curioasa degetica86 cate Duminici pe luna le acorzi bisericii.

alina_hahuie imi place parerea ta legata de biserica ortodoxa


laura02maria
Postat pe 23 Mai 2009 07:52
am tot citit ce s-a scris pe aceasta tema, si pot da si eu un sfat in cunostiinta de cauza. la catolici intr-adevar, nunta e ceva de vis, asta doar daca ai norocul sa fii singura mireasa in biserica, pt ca se cam practica mai multe nunti in acelasi timp, in aceeasi biserica (adik, 2, 3, 4 etc mirese odata...). la ce cred eu ca ar trebui sa va ganditi mai intai este si posibilitatea ulterioara de a avea copii. ce veti face cu ei?! botezati unul catolic si unul ortodox? poti tine toata viata 2 zile de paste?
parerea mea este ca sunt lucruri mult mai importante de luat in considerare, in afara de nunta si atat.
nu e nimic rau in a urma religia sotului/sotiei. simplifica mult lucrurile.




De la: Gaby211081, la data 2008-11-05 16:23:30Am o mare dilema: prietenul meu e catolic iar eu ortodoxa. Unde sa facem nunta?
danacorbut
Postat pe 25 Mai 2009 11:02

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
buna! 23 De la: rondina 15 August 2011 13:16
a plecat fara sa ne certam 53 De la: alcmenea 16 Mai 2010 11:52
Planuri in Noul An! 6 De la: cj25har 15 Iunie 2010 08:18
Ce bijuterii purtam 1 De la: Andrutzzzza 27 August 2012 16:37
vacanta 1 De la: ___ 27 Mai 2009 23:20