De la: GHEISA_ALBA, la data 2011-11-07 09:24:14Vreau sa povestim despre lucrurile pe care atunci cand le vedeti va trezesc amintiri placute. Obiecte marunte care aduc sentimente si vise demult uitate. Am sa incep eu : am in biblioteca Dictionarul explicativ al limbii romane editie din 1977 cu coperti din piele verde. De cate ori il ating ,imi aduc aminte de copilarie. A fost bucuria vietii mele de copil, tin minte ca a costat 25 de lei, era o suma mare pe vremea aceea.... A fost bucuria noastra de copii crescuti in aer liber, fara internet, fara Google, ne adunam copii din bloc pe o patura pe iarba ( pe atunci era spatiu verde in fata blocurilor) si rasfoiam dictionarul , ca pe o biblie. Eram uimiti de cate cuvinte noi erau, necunoscute noua . Mie dor de copii din blocul unde am crecut, mi-e dor de zilele acelea.
Voi aveti obiecte dragi sufletului vostru ?? !!

Ei,draga mea,eu am multe amintiri placute,obiecte,lucruri ,ce-mi aduc aminte de copilarie,adolescenta,maturitate!Sa va scriu despre cateva dintre ele:
-o poza de la prima Sf.Impartasanie,eu apartinand confesiunii romano-catolice,aveam varsta de 8 ani, eram imbracata in rochita de mireasa,alba,pura ca si sufletul meu de copil, pe cap aveam o coronita din trandafiri albi,florile mele preferate de mic copil!Eram langa parintele duhovnic,avand zambetul si timiditatea,puternic amprentate pe fata,imi aduc aminte,parca a fost ieri!Pacat ca poza este realizata alb-negru,s-ar fi vazut emotia vizibil zugravita pe fata!
-primele fundite albe,croite de maicuta mea!De cate ori le privesc,imi aduc aminte de coditele frumos impletite de catre mainile obosite ale celei care mi-a dat viata!
-primul meu "Abecedar",il pastrez in bibloteca,ingalbenit de timp si invelit in hartie albastra,invechita de acum!!!!!!!
-culegerile "Gheba" si "Arimescu",care mi-au mancat zilele in timpul scolii,daca nu stiam regulile de baza,mama mea nu ma lasa sa ma culc pana nu i le repetam,astfel incat sa nu plec la scoala fara a le sti pe de rost!Grele timpuri,dar acum,ma amuz la amintirea lor!!
-carti vechi,pe care le citeam pana la ceasuri tarzii din noapte,din ele ma inspiram la lectiile de Literatura si Compunere!Au fost ,sunt si vor ramane hobby!

-poza cu primul iubit,un coleg din liceu ,Doamne,ce vremuri frumoase,cate amintiri dulci, pierdute in saruturi timide si pline de timiditate!
-diplomele luate la concursurile de dans!Dansul este o pasiune personala ardenta!
-primul inel primit cadou!Banal acum,dar la momentul initial,a fost fermecator!
-prima scrisoare de dragoste,Doamne,cate lucruri puerile,eram in stare sa scriem la acele vremuri!Acum,rad in hohote ori de cate ori le recitesc!
-poze cu mama mea,acum decedata!
sml-sad0116:

Le privesc ori de cate ori imi este dor de ea,ii vorbesc si ii repet cat de mult o iubesc!
Si mai sunt multe ,multe alte amintiri la fel de dragi mie!!!!