Setari Cookie-uri

capitolul 3

CATITOLUL 3
Cand ajunse acasa Maya s-a trantit direct in pat ,Era foarte obosita , epiuzata psihic si fizic de vestile si evenimentele contradictorii din cursul acelei zile .Desi ploaia si vantul facusera loc unui cer senin era doar o mica parte din ceea ce ii rezerva destinul in continuare

Poate in clipa aceasta avea nevoie si ea de un fum , de putina coca sau de putin alcool ceva mai tare pentru a evada din realitate. Acum realiza de ce oamenii devin dependentii de droguri de ce cauta refugiul in ele sau in bautura sau in alte narcotice :pur si simplu doresc sa scape din realitate , isi cauta cu disperare visurile si idealurile ,vor sa simta din nou ca traiesc ca sunt impliniti , sa aiba pe cineva aproape , sa fie iubiti dar nu gasesc ceea ce cauta in societate Atunci din intamplare sau la sfatul altora problema se rezolva pentru scurt timp cu ajutorul narcoticelor fara ca sa realizeze de faptul ca au intrat pe raza nisipurilor miscatoare ce ii inghite putin cate putin , sigur si fara speranta . Din timp in timp se trezesc ,striga cu disperare dupa ajutor si pentru ca organismul le cere, mai fac rost de o doza continuand sa fie trasi tot mai in jos de nisipurile necrutatoare .

“ Nu asta este solutia” se gandea Maya “ daca am fumat o data hasis din curiozitate de data asta nu mai vreau sa am de-a face cu drogurile sau cu orice alceva, e mai mult o capcana decat o solutie .M-am nascut pentru a fi o invingatoare “ continua ea printre lacrimile ce ii siroiau pe obrajii fierbinti .

Ce e viata omului ? continua Maya Azi suntem aici muncim . iubim , mancam , ne distram , suntem majoritatea timpului fericiti sau nefericiti si apoi plecam dincolo , tranversam linia. Trebuie sa existe un motiv pentru toate acestea !!! Pana in acest moment nu s-a gandit niciodata ca toate intamplarile au o legatura intre ele oricat ar parea de ciudate intamplarile . Isi amintea ca anul trecut un profesor batran de la Oxford ii spusese ca initial fiintele vii au fost proiectate sa traiasca vesnic , lucru demonstrate de altfel si in cadrul conferintei despre multiplicarea AND-ului “ reþeta ” organismului, de a dirija toate aspectele biologice esentiale ale vieþii.Rupturile si replicarea gresita din cadrul replicarii genelor pot fi considerate responsabile pentru moarte si imbatranire dar acestea nu este firesc ca acestea sa aiba loc. „Hotarat lucru nimic nu e la intamplare in viata asta” continua Maya , „nu pot renunta acum”

Trebuia in primul rand sa isi anunte rudele despre cele intamplate desi poate o partea dintre rude aflasera deja de la stirile de la ora 19 despre acidentul de circulatie ,dovada fiind mesajule din partea unor unchi si matusi a caror numele isi amintea ca le auzise fugitiv in casa bunicilor , inainte de a intra la liceu .

Apoi mai erau si parintii lui Nick : cum vor reactiona ei afland despre faptul ca unicul lor fiu este mort ? se astepta sa primeasca de la ei in cel mai scurt timp telefon , avand in vedere ca deja era implicate Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate , cei de la INTERPOL, organizatii de nivel mondial iar familia Peterson nu se putea sa nu fie in anuntata si chestionata deja cu privire la moartea lui Nick si la cele 10 kg de cocaina din portbagajul masinii,pana l aceea ora . Pe langa faptul caci Politia Rutiera stabise circumstantele acidentului iar Nick nu era vinovat de accident ceea ce facea acidentul si mai misterios erau cele 10kg de coca si faptasii dispariti .

Nu era timp de lacrimi in acele momente .Ridica receptorul telefonului , isi anunta bunica si rudele cunoscute despre accidentul parintilor , raspunse mesajelor primate in ajun . Toti s-au aratat dornicii de a oferii o mana de ajutor la organizarea inmormantarii .Asta o scutea de alergatura pe la magazine , pompe funebre , morga . Ii era de ajuns sufletul sfasiat in mii de bucatele , banuielile autoritatiilor si suspiunea ca ar fi implicate in traffic de narcotice .

Cazul nu fusese extrem de mediatizat in cu toate ca majoritatea canalelor importante de televiziune si a gazetelor pomenisera de accident , fara insa a mai pomenii si de drogurile din portbagaj . Autoritatiile fusesera destul de discrete in acesta privinta deoarece nu aveau deocandata destule probe pentru a explica modul in care drogurile au ajuns in tara sau in porbajajul masinii. Asupra lui Nick existau destule suspiciuni dar acesta era deja mort si totodata singurul de la care s-ar fii putut obtine ceva informatii . Maya nu stia nimic despre faptul ca fostul ei iubit ar fi fost traficant de droguri sau ca ar fi avut legatura cu mafia, lucru de care autoritatile se convinsera rapit , asa ca stirea nu a fost facuta publica. Totusi ca o masura suplimentara fiecare pas al Mayei era monitorizat.

Maya se ridica din nou . Se astepta ca parintii lui Nick sa fii incercat sa o contacteze pana atuci . La telefonul nu raspundea nimeni , cu toate ca lasase o droaie de mesaje , Nu reusise sa ii contacteze nici pe messager , iar cunostintele lor comune nu o putesera ajuta . De data aceata cineva ciocanise la usa .Se astepta sa fie administratorul , aducand cu sine pe langa condoleante si rezultatele sedintei din cursul zilei respective , dar supriza : domnul si doamna Peterson hotarasera la auzul vestii sa vina in Romania pentru a lamurii circumstantele mortii si acuzatiile aduse lui Nick .

Fiul lor nu avuse nici o legatura cu traficul de droguri , in schimb tatal lui Nick , domnul Peterson consunase si distribiuse in tinerete droguri in diverse tarii din Europa dar nu daduse deloc fata cu autoritatii Pe fondul instabilitatii politice ,a schimbari modului de viata sa a mentaliatilor , cazul lui fusese uitat . Atunci avea o familie de intretinut , o sotie si un baietel pentru care nu ar fi dat o viata ci o mie .
Din momentul in care l-a vazut pe Nick mort ,viata lui si-a pierdut sensul . Tot ceea e realizase in plan material si-a pierdut orice valoare in ochii sai Platise cu destula durere ,destule nopti chinuite , isi vazuse sperantele si visurile distruse de prea multe ori nu ii mai pasa daca isi va petrece restul vietii intr-o celula umeda , daca imaginea sa se va schimba complet in ochii oamenilor sau daca va trebui sa sufere . Nu mai avea nimic de explicat societatii iar in acele momente isi dorea cu disperare moartea .

Maya era singura careia domnul Peterson ii datora explicatii Se simtea condamnat , secretul pe care il pazea de ani de zile nu ii distruse doar familia ci distruse si familia Mayei . Nu mai putea continua asa.
Trebuia sa se ierte mai intai pe sine si abia apoi iertarea celor din jur……..

Ramasa din nou singura din ochii Mayei tasnira din nou lacrimile sarate peste obrajii fierbintii . De aceasta data nu mai erau pentru Nick sau pentru parintii disparutii ci pentru domnul Peterson . Ea avea la 20 de ani viata inainte , avea prieteni care o cautau , rude , avea inca visuri si sperante , tocmai primise bursa pentru OXFORD dar acel om ce fusese cu 2 clipe in urma in apartamentui ei nu mai avea nimic nu mai avea nici puterea de a spera in ceva mai bun pentru ziua de maine , nu mai avea nici un prieten aproape , ii ramasese doar durerea si un gol sfasietor .

In acesta stare o gasi Ionut , prietenul ei din nazbatii din anii de gimnaziu si liceu , in aceea seara .Venise sa ii aduca niste ciocolata alba auzind de tragicul accident ,ce trebuia sa ramana intamplator pentru toti ceilati . Printre lacrimi si ciocolata Ionut a inceput sa depene amintirile anilor de liceu peripatiile prin care au trecut si spaimele trasela ore , reusind sa ii smulga in cele din urma un zambet. Maya revazu cu ochii mintii anii petrecuti alaturi de Ionut ,revazu calatoriii la mare si momentele in care se furisa pentru a iesi o seara in oras cu colegii de clasa…..

Cum nu reusise sa observe pana atunci ca Ionut se uita intodeauna cu ardoare in ochii ei plini de lacrimi acum. Nu ii facea reprosuri ,nu mai povestea doar statea acolo , ii oferea ceea ce Maya experimenta prima oara dupa acele intamplarii nefericite ; siguranta , compasiune si o noua speranta . Era tot ceea ce avea nevoie .

In aceea seara lasa in urma un capitol din viata Lacrimile dadeau un gust amarui ciocolatii ,conferindui o senzatie unica , cu atat mai bine !!!Nu mai era singura ……..

Cineva ii deschise din nou usa , cineva la cea chia nua astepta




Postat pe 14 Iunie 2007 01:13
astept comentariii!!!!daca tot l-ati citit lasatii pls si o parere!

Postat pe 17 Iunie 2007 01:33
ADN NU AND..

Postat pe 9 August 2007 01:44

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Maya 8 De la: Adelinne_30 27 Mai 2007 15:15
O epidemie numita truism 34 De la: dandanaua_reloaded 7 Noiembrie 2009 19:04
ideea ar fi buna, mai greu cu IDEILE 2 De la: ibir 20 Februarie 2015 18:59
intre dragostea a doi barbati 25 De la: cristina_coman69_pearl_cris 27 Iulie 2009 16:49
Noi putem schimba totul 2 De la: sorinalc 8 Iunie 2007 14:10